Inlägg

Inlägg som nikitalord har skrivit i forumet
Av nikitalord

@muSashi: Dottern min som länkade mig en filmsnutt med samma black screen och blinkande på senaste nvidia drivarna , bad jag vända om kabeln ifall några stift börjat ge upp och vad jag hörde i natt hade inga mer problem dykt upp så där var nog bara kontaktfel.

En mycket långsökt teori kan någon uppgradring av drivarna göra att fler stift på dsp nu läses och måste vara aktiverade, gamla kablar eller lägre kvalite med tidigare inaktiverade stift får nu problem om inte signalen kvitteras riktigt.

Likt när man på dvi tiden på vissa skärmar krävde flera stifts aktivering.

Av nikitalord

@pacc: Fick mina igår, men ungarna har redan packat upp super korten ,vilka var mycket dyrare. Får se med tanke på priset om de kanske inte ska ligga kvar till någon framtid uppgradering, tar nog ändå ett tag innan 2070 kort kryper under 4k nivån i pris så funkar de är de prisvärda alternativ om inte flera skärmar av samma typ behövs, synd att det var bara var ett uttag av varje på dem, EG första länk i kampanjbladet var till den med flera skärmutgångar och här vill alla köra minst dubbla skärmar.

Försökt hitta testen där man plockade av kylaren och även klockade upp dem för att matcha super kortet.

Av nikitalord

Bra, efterlängtad test, kan nämna till dem som väntar på LG leveranser att enl EG var det nu uppskjutet till tidigast 30/12.

En jämförande test av alternativen G-synk ViewSonic med LG panelen och tex Benq med innolux panelen som ska ha över 20% uppmätt högre kontrastvärde än LG.

Av nikitalord

@Jaackee: Det gtx 980 oc edition jag har på sälj marknaden kördes klockat sista dagarna och då 170/400 den tog direkt och inga högre försök gjordes eftersom detta räckte för att slippa 100% gpu i 2 k speltesten vi gjorde men tror det går högre om man vill.

kolla oc av dessa kort på 3d guro recension minns inte hur lågt de gick men har för mig det var en rejäl höjning.

Lycka till.

Av nikitalord
Skrivet av Dr.Mabuse:

@Nikitalord är avstängd så tar jag mig friheten att tolka "vad problemet är".

Som konsument kan det ibland vara svårt att veta vilka rättigheter man har och vad som faktisk gäller. Är det ett problem om vi kan ha en saklig och konstruktiv diskussion kring ämnet?

På frågan vilka garantier som gäller för Asus grafikkort hävdar Felgiganten att det är 1 år. Men enligt uppgift är det 3 års garanti på samma grafikkort från andra säljare. Om så är fallet kan det vara bra att veta att det är tillverkarens utfästelser som gäller - oavsett vad säljaren hävdar. Då garantier kan erbjuda bättre villkor är konsumentköplagen ligger det alltså i konsumentens intresse att känna till detta.

Exakt så ställde jag frågan till elgiganten och svaret dubbelkollade personen med någon högre upp och återkom med svaret: Elgiganten ombesörjer ev reklamation pga av garantin endast 1år övrig tid är det upp till konsumenten att själv ombesörja kontakten ev returfrakt mm detta fall mot ASUS. Samma fråga ställdes till INET som svarade att vi ombesörjer 3års inskicksgaranti med fri frakt.

Hade just Elgiganten på telefon och tydligen är detta lite "luddigt" uttryckt, inskicks "reklamation" gäller 3 år och då kollas produkten via deras verkstad och sen vidare tillverkaren om ev byte ska göras, annars gäller 1 år och ev fel ombesörjs då direkt av Elgiganten.

Av nikitalord

@bimbim: Plywood är lite flisigt att jobba i välj istället mdf eller annan högtryckspressad fiberskiva, jem&fix hade ett tag mindre skivor i 10 mm i något högtrycksfiber material, fanns många färger även snygg grafitgrå- svart gjorde några små itx lådor i detta mycket lättarbetat och resonansfritt för ljudlösa chassin.

Kan ha varit detta de sålde, tror skivorna gick på ca 80:- st ca 1x1m http://ceos.se/produktinformation/forescolor-genomfargad-mdf....

eller detta https://www.trabutiken.se/shop/svart-mdf-16466p.html?gclid=EA...

Av nikitalord
Skrivet av ripan_:

Aoc 24g2u verkar ju vara rätt bra 1080 dock

Skickades från m.sweclockers.com

Tanken var ju större dvs 27" och 2k till åtminstone två av ungarna.

Troligen går Benq ner i pris när den släpps, vissa web sidor för svenska företags it-inköp specar priset ink moms redan nu 3 hundringar lägre än den billigaste privat näthandelsföretaget, brukar ju annars vara tvärtom i prissättningen. Ser man på priser utanför gränsen tex Holland mfl blir skillnaden just nu ca 1000:- billigare ink frakt moms mm.

Detta till skillnad mot LG som istället går upp pga av för hög efterfrågan.

Hoppas någon av de första som handlar kan ge något omdöme.

Av nikitalord

@LINJEinc: Just detta var dagens julpyssel.
Ena ungen fick igår en stor slimboll punkterad över den andras tangentbord, först åkte det i sopporna men eftersom hon gillade detta gamla microsoftbord bättre och protesterade mot de nya så fick hon (10år gammal) plocka sönder det helt, tangenter och själva borden tvättades i diskvatten sen rödsprit och tryckluft torkades , hon fick ihop allt själv och det funkar bättre än innan. Med mejsel i sidokanten plockade tangenterna upp.

Av nikitalord

@pacc: Kanon hitta också någon review där man lossade och kollade minnena mm och tror det var där man angav att heatpipes med fördel gick en bit utanför kortet, tydligen klockade det hyfsat bra och jämförde med både super 2060 och super 2070.Enl bild satt det binded gpu dvs den med a tillägget. Hittar dock inte länken till sidan, såg dock negativa kommentarer på en brasiliansk sida inte gällande prestandan utan att dessa hade kortare garanti endast 1 år.

Vilka skärmutgångar fanns?

komplett hade det tidigare men med cod nummer 4269: https://www.komplett.se/product/1112076

Av nikitalord
Skrivet av Xeraton:

Hej, jag har lite problem med bilen, eller det kanske inte ens är ett problem, men jag undrar i alla fall vad det kan bero på. Det är så att det knackar väldigt mycket från motorn när bilen går på tomgång, och det spelar ingen roll om den är varm eller kall, det är samma ljud ändå. Det har varit såhär länge, och bilen är gammal så jag har inte brytt mig om det tidigare, men nu har jag blivit nyfiken och undrar vart ljudet kan komma från.

Bilen i fråga är en Volvo v70 årsmodell 99.

Såhär låter det inspelat från kuppen med rutorna nere: länk

Så löste sig problemet eller vad hände?

Av nikitalord

@CymbalCrasher: Ser ok ut. Gör en system koll så inget annat ligger på och buggar, vissa virusskydd kan bråka en del, vissa spel kan behövas spärras i brandväggen mm. Vissa kan ha 32 bits filer istället för 64 mm.

Av nikitalord

@mrqaffe: Ändra bokning till köp så förstår du. Själv anser jag köp är när varan är plockad, packad ,skickad eller betald likt andra företag har. EG varor var inte plockade men enl ordermottagaren klarade systemet inte av att avboka, skit samma fick ett extra asus super 2070 oc för riktigt bra pris, så troligen en julklapp till man kan bocka av från listan.

Låt marknadskrafterna styra och för de som har råd låt känslorna styra köp och sälj.
Sålt många fordon till lägre pris till rätt köpare, än vad hugade penningstarka köpare erbjudit för jag anser intresse går före pengar.

Av nikitalord

(fick lite för många gick ju inte avboka pga EG kösystem och dagen efter godtogs inte avbokningar)

Gå till inlägget
Låter som en dålig ursäkt, det är ju inte så att du gjorde ett köp redan när du hamnade i "kön", åtminstone så behövde då jag fortsätta till kassan och även bekräfta betalningen via bankid så det hade gått hur bra som helst att låta bli att fullfölja köpet om du hade velat låta bli.

@mrqaffe: Nix ringde upp dem nästkommande dag och bokning gick inte att återta så super 2070 oc dök upp. Men de kommer nog till användning ändå.

Ang utannonserade EG kort så har dessa även kostat mig skickebuds soppa peng och som du ser annonseras ut några hundringar under BF priset. Men med all säkerhet lämnas de in på öppetköp retur 50 dagar eftersom det ger mindre förlust.

Ang girighet kommer en dag för alla när man upptäcker man har mindre liv än pengar att leva upp, och då värderar man om tiden som finns kvar.

Av nikitalord

@Mizzarrogh: För nästan 20år sen kom jag över ett computrain ett datoriserat japanskt lego tåg från 1988 från robot tillverkaren Kawada (de som var först med mänsklig robot) Alla ungar har lekt med detta , jag tror tåget är en avbild av det då ultra moderna tåg man åker ut till Narits dvs tokyos flygplats.

Tåget innehåller en dator och man kodar det med streckkoder som läggs i rälsen 8 olika kommandon finns så det tutar, väntar hämtar upp folk, vänder, kör sakta även antal körningar innan det ska ta paus går att programmera.

Så sent som förra julen var det åter ute och fungerade felfritt inte illa för 30 år gammal förtids dator.

https://produto.mercadolivre.com.br/MLB-1216966906-trem-eletr...

https://produto.mercadolivre.com.br/MLB-1216966906-trem-eletrico...

Av nikitalord

@Odman82: Har ingen av dessa skärmar själv men fick i dag samtal av dottern med äldre g-synk skärm och senaste drivarna och med återkommande svartskärmar. Kan ny drivarna ha någon bugg som ställer till nu när gsynk kompatibel lagts till?

Av nikitalord

@Danieloberg: Kolla detta: Sitter väl bara en tunt plast film under kortet för att skydda mot kortis, vassa lödpunkter går igenom med tiden och orsakar kortslutning.

Av nikitalord

@Mizzarrogh: Tur man läste denna tråd var just på väg att lägga ut några g-kort asus + gainward för bf priset eller bättre bud annars skulle de gå tillbaks på retur men håller helt med bättre och rättvisare att alla får köpa för nu gällande återförsäljarpris ingen ska gynnas även om både köpare och säljare tjänar på affären.
(fick lite för många gick ju inte avboka pga EG kösystem och dagen efter godtogs inte avbokningar)

Av nikitalord

Ännu en kandidat som såg intressant ut: ViewSonic XG270QG
https://pcmonitors.info/reviews/viewsonic-xg270qg/

Av nikitalord

@Nivity: Har köpt och sålt mycket begagnade skärmar genom åren så ungarna har fått tagit det dom gillat men du tolkar helt rätt det är skärmar till ungar, två minstingarna redan bortskämda med bättre bildkvalite kör sims/minecraft mm på äldre s-pva skärmar bl.a 275-t samsung. Min äldsta kodar-tjejen ByLo i England överlät sin tn 144 till grabben när hon fick 27" 165hz ips och var helt lyrisk över uppgraderingen , grabben som övertog detta är det nu som i första hand behöver skaffa en någorlunda framtidssäker skärm som fungerar för annat än bara snabba spel.

Lg verkade vara självklara valet till man förra veckan började kolla upp Benq alternativet kanske fler som gjort jämförelsen och haft funderingar kring valet?

En nackdel som framkommit är ej hissbart stand men vesa fäste finns och bra skärm fötter finns gratis, jag köpte tidigare in mycket beg skärmar till ett företag som använde endast panelen i produktionen så fötter och stativ med vesa fästen går till skrot, nämnt detta tidigare i forumet.

Av nikitalord

@CymbalCrasher: långsökt tips! Men kolla i cpuz spd på minnena så inte timingen är fel när du lägger ihop cas+ras=tRC har själv ddr3 corsair minnen i några datorer och ser att detta inte alltid stämmer.