Inlägg

Inlägg som aleexus har skrivit i forumet
Av aleexus
Nytt bud: 1 250 kr 1250 + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av aleexus

1250 + frakt.

Av aleexus

Högre FPS och inställningar så man kan skriva ner kvaliteten för att få bättre flyt. Mindre fördröjning i handkontrollen.

GTA 5 var i stort sett ospelbart(lite överdrivet ja) på Playstation 3. Förstår varför inte fler klagar på lagget. Inte testat på ps4 dock men gissar att det är samma dåliga flyt fast bättre utseende.

Av aleexus

@Benjidono: Jag hade hoppats på att kunna sälja lokalt. Blir så mycket att paketera. Dessutom sitter cpun och kylare på redan också just nu. Vi får se om intresset är svalt lokalt, då kanske jag får se om jag kan paketera det snyggt och bra. Jag avvaktar lite om det är ok.

Av aleexus

Komponenter uppgraderingspaket/nedgraderingspaket

*Cpu: AMD FX-8350 4.0 GHz
*Mobo: Asrock 970 Extreme4
*RAM: Corsair vengance 2x4GB
*Tyst och bra Noctua-kylare med två 90mm fläktar. Kommer inte ihåg modellnamn

Ligger kring 144 fps i csgo på medium med tex ett gtx 970 på 1080p

FX-8350 Står sig väldigt bra än idag, framförallt i en arbetsmaskin tack vare många kärnor och snabb beräkningskapacitet.

Aldrig klockat grejerna

Finns i Östersund

Läs hela annonsen här

Av aleexus

Nh-D15: 400 kr+frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av aleexus

2000kr + frakt för cpu, moderkort och minnen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aleexus

Då bjuder jag 1100 kr plus frakt. Pm mig om intressant

Skickades från m.sweclockers.com

Av aleexus

Hur gammalt är grafikkortet? Har det varit överklockat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av aleexus

400kr+frakt för d15

Skickades från m.sweclockers.com

Av aleexus
Skrivet av Nimrood:

Snabb fråga, har du kollat dina temps med nåt annat program and HWMonitor? Jag brukar kolla med åtminstone 2 olika. T.ex. HWinfo. Ibland kan de där programmen rapportera jättekonstiga temps... T.ex: så säger HW monitor att min Moderkortstemperatur är -269,7 C. I verkligheten är den + 27 C (Kollat med AIDA).

Men förutom det så ser det jättemysko ut. Jag antar att du har resettat bios efter du bytte processor så att du inte har den gamla prollens inställningar som spökar? Kolla gärna över vad du har för Vcore värden t.ex. Min 8350 (oklockad) pendlar mellan 0.900 och 1.344 V. i HW Monitor.

Du skulle även kunna testa att montera stockkylaren som följde med processorn, bara för att se att det inte blivit nåt fel på din "riktiga" kylare. Kan ju vara så att din fläkt håller på att dö och inte spinner på som den ska, eller nåt annat jox. Får du lägre temps med stockkylaren så vet du direkt var felet ligger.

Eftersom processorfläkten blåser upp i taket på Chassit så har jag ändrat så att jag har uteblåst i taket rakt ovan för processor och istället för där bak. Medför att jag hör datorn mer och vill helst undvika detta. Men nu är det gjort. Sen har jag stänga av turbo mode på Processorn. Och ändrat att när den throttlar ner sig så gör den det bara 12,5 procent. Känns som en nödlösning på mina problem men nu funkar det iaf.

Blir väldigt fundersam på alla temperaturprogram Hit och dit. Dom visar ju olika. Ett program säger en sak och et annat program säger samma temperaturer fast under andra namn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aleexus
Skrivet av AMD-FX:

Den kylaren ä inte dålig. Det är inte massa damm i flänsarna? Låter konstigt att den ska vara så varm om det inte är fel på termostaten som kollar tempen för CPU:n Jag kommer inte upp i dessa grader trots att jag har klockat den till 4.5GHz. Det är inga stora repor på ytan på kylaren (den delen som ligger mot CPU:n)? eller på CPU:n, det kan orsaka att den kyler dåligt

Ok har pastat om igen och varit extra noga med påsättningen av kylaren. Inge damm i flensarna dom är cleana.
Ok värdena enligt vid gaming CS:GO. HW Monitor är som följer vid belastning:

ASRock 970 Extreme4
Temperatures:
systin: 36 C
cputin: 69 C
auxtin 101 C
tmpin: 40 C

AMD FX-8350
Temperatures:
package: 53 C

nånting säger mig att processorn orsakar detta i moderkortet eftersom allt funkade kanon nyss när jag körde med AMD 965 och då funkade allt kanon. eller vad tror ni?

Av aleexus
Skrivet av Ratatosk:

Japp och var noga med detta.

Ett enkelt sätt att kolla hur effektivt värmen tar sig till kylaren är att känna hur varm den är.

Vad har du för temps? och vilken kylare?

Av aleexus
Skrivet av truedesire:

en 212 evo räcker långt, lägg inte mer pengar på cpu kylare om du inte ska klocka som en galning.

Tror du den är bättre än min Noctua NH-U9B?

Av aleexus
Skrivet av Naga:

kolla vad du ligger på för volt när du kommer upp i 70+

i overdrive säger den att jag är i uppe i 62 grader ungefär under load och VID är 1.3875 volt

i AXTU säger den att jag är uppe i 74 grader Vcore är 1.352

och coretemp säger att jag är i uppe 67 grader

Av aleexus

Min förra processor (amd X4 965 be)i exakt samma dator med samma komponenter vare inga problem att hålla inom rimliga temperaturer med min rig nu plus att jag hade motstånden på processorkylaren.

Av aleexus

nedå! jag har gjort om pastningen extra noga den här gången. Tagit av motstånden på min Processorkylare. Alltså processorfläkten låter ju betydligt mer nu (liak med fraktar mycket mer luft). Och jag kör alla chassifläktar på max. processorn går upp i 75 grader iaf. men ligger lägre i idle, nere på 32-36 grader i idle.

Och när jag kommer i de temperaturerna så går jag från 130 fps till 25 fps. Ska den verkligen vara så svårkyld?

Av aleexus

rackarns då vad varm den ska bli. Men jag blir lite fundersam. är det ingen energisparningsfunktion inbyggd i 8350. den ligger ju konstant på mellan
4 - 4,2 Ghz. japp ska pröva först å stänga sidan på chassit, tror jag har ganska bra luftgenomflöde i min Define R4. Funkar inte det så får jag ta bort motstånden. Så får vi se hur det går:-) Tror jag gjorde rätt med pastan, men kan ju alltid dubbelkolla den om det inte blir bra. Sjukt tacksam för alla tips.

Av aleexus
Skrivet av AMD-FX:

Du kör med stockkylaren då antagligen. Den är totalt kass. Kan inte förstå varför AMD inte skickar med en bättre för lite mer pengar. Dom kan lägga på ett par hundralappar till för processorn och skicka med en bättre kylare. 70 grader är lite högt för en AMD, i alla fall längre stunder. Jag antar att du inte ens har överklockat din processor? Jag har varit uppe runt 70 grader när jag fixat lite videoklipp för youtube och då har jag överklockat processorn till 4.7GHz

Ne jag kör en lite äldre noctua. men har satt på bromsar på kablarna som följer med så dom inte snurrar så fort. Har ganska så stort behov av att datorn är tyst. men att den går upp i 70-75 grader vid spel borde väl inte påverka prestandan va? ligger på 47 grader idle.

Av aleexus

har uppdaterat till senaste bios. uppdatering verkade gå bra. gjorde dock via windows. inga blue-screens längre vad jag märkt. Men CS har börjat lagga lite titt som tätt. cpun nu går väl upp till 70 grader vid spel så det känns väl lugnt. hmm