Inlägg

Inlägg som dinDuva har skrivit i forumet
Av dinDuva
Av dinDuva

Kan kolla på den här videon och ta ett beslut.

Av dinDuva

Kan även prova och ta ur ditt grafikkort och köra på igpun för att kolla ifall det är nätagget som håller på och bli gammalt.
Kan vara så att det precis orkar driva datorn till boot ibland, men tar du ut grafikkortet så ska den ha "mer att jobba med".

Av dinDuva

Kan ju alltid prova och byta batteriet för bios. Har dock bara varit med om en dator under min livstid som behövt ett byte och den var från 80talet.

Men är en billig sak och prova.

Av dinDuva

Kolla så den inte har dragit på någon OC på ram/processor. Har varit med om ram som har varit "stabilt" men datorn har haft problem att boota (ibland).

När datorn väl är på så kan du bruka den som du vill utan att den stänger av sig själv gissar jag på?

Av dinDuva

Har ett MSI B450 Gaming Pro Carbon AC som jag flashade, var inga problem för mig.
Frågan är väl varför du inte skulle köpa dig en M.2 för samma pris med samma utrymme?

Av dinDuva

@Bernd_P1: Eller ett 2080 Super, samma pris

Av dinDuva

@Jonas79: Vet inte vad du har för idle temps, men min ligger runt 40-50 med en 3600 och h100i kylare med fläktarna runt 1600 rpm, är dock 32 grader här inne just nu också.

Att volten hoppar har jag läst på andra forum att det är normalt dock, min gjorde det samma tills jag klockade den men tyckte också det var konstigt.

Av dinDuva

@draanexle: Gissar på att han har tänkt och köpa det från komplett, då dom har 23% rea på kortet.

Komplett 2070

Av dinDuva

Bör kanske även överväga och köpa ett 2070 Super istället för ett "vanligt" 2070 även om det är rea och en bra kylare.

Av dinDuva

@Jonas79: Det brukar gå åt en del när man håller på, som vi oftast sa i försvaret, hellre dega än att fega, så visste man att det blev en rejäl smäll ^^

Skulle det mot all förmodan bli någonting som inte fungerar som det ska, så är det bara och ta ur och rengöra lite mer, lycka till

Av dinDuva

@Jonas79: Väntade några timmar tills jag var säker på att allt hade avdunstat, går rätt fort som sagt, men better safe than sorry.

Av dinDuva

@Jonas79: Säkert en bättre plan för AMD socket, Intel har sina pins på socketen istället, så var bara och häll, skaka lätt och torka.

Har dock sett folk som fixar upp gamla datorer som rengör moderkorten genom att dränka dom i, vad dom nu har till hands, så länge du inte har använt en ledande kylpasta så ska det inte vara några större risker.

Jag menar, du har ju der8auer och gå efter:

https://www.techspot.com/news/76940-pc-hardware-enthusiast-der8auer-uses-dishwasher-clean-components.html

Av dinDuva

@Jonas79: Hände liknande när jag lät bror montera sin egen cpu cooler, han klagade på att han inte kunde få någon boot efter han hade monterat kylaren så jag tog mig en titt och hittade en hel del kylpasta i socketen.

Då det var ett intel bygg så fick jag sitta och pilla med en tunn nål för att få bort en del, medans jag dränkte moderkortet i Isopropyl några gånger tills jag kunde se att det var rent. Lät det sen torka så fungerade alltid som det skulle och bror fick sig en nyttig läxa ^^

Så det bör nog gå bra för dig med.

Av dinDuva
Skrivet av Radolov:

Det finns tester här (har lagt tidsstämpel).
https://youtu.be/Yi-_T3vsv-Q?t=906

Jag har testat anti-lag själv på min RX480 och jag kan säga att det fungerar.
Man märker att det fungerar genom den udda känsla som går genom kroppen när du märker att något förändrats, men kan inte exakt avgöra vad (lite som att falla i VR). Detta är en ej exakt mätmetod (alla personer är inte lika känsliga, inte heller kan det mätas/kontrolleras lätt. AMD gjorde ett försök i open source OCAT, så du kan se om de fuskar). Allt jag kan säga är att jag trodde inte på det när jag först hörde det, och när jag väl fick uppleva det så verkade mest som svart magi. Jag ska köra med det i framtiden (men verkar inte fungera med radeon chill).

Har du testat med högre FPS?
Har varit lite nyfiken på hur det fungerar sedan jag såg den här videon:

Av dinDuva

Mycket som kommer hända på marknaden inom 4 veckor, hade väntat med med mina beslut till efter 07/07.

Av dinDuva
Skrivet av Isac0sju:

Hej jag skulle behöva hjälp med delar till en ny dator från typ inet, dom kommer även att få montera den, det är min pappa som betalar för monteringen, själv har jag sparat upp de 9000 kr. Datorn skulle användas för främst gamling, jag vill att den ska kunna spela med trådlöst internet och jag vill ha ett svart chassi från fractal designe Helst utan glas sida. Jag vill ha en snabb processor och att datorn inte är så högjud, och ett bra grafik kort från nvidia.
De spelen jag främst kommer att spela är pubg, csgo,rust,fortnite men jag kommer även spela andra spel i framtiden. Jag hoppas att någon av er som kan det här hjälper mig, tack på förhand.
Jag tänkte också säga att den skärmen jag kommer köpa heter asus vg258qr 165hz

Jag hade väntat och sett hur priserna ser ut efter att AMD har släppt sina nya cpuer och Nvidia har kommit ut med sina SUPER kort.
Ryktet är att Nvidia ska släppa information om SUPER 07/02 och AMD kommer ut 07/07.

Enligt testerna som har läckt på AMDs nya Ryzen 5 3600 så verkar det som en väldigt bra budget gaming CPU för 199$ (+moms?)
Ryktet som går är också att Nvidia kommer sänka priserna på den nuvarande RTX serien med släppet av SUPER, men hade inte förlitat mig för mycket på den fronten.

Av dinDuva
Skrivet av Jacob:

Lite oklart vad du menar, men gissar på att det gått bättre om max ett bidrag per person var tillåtet? Även då vore det sjukt många alternativ. Till syvende och sist är det också en skrivbordsbakgrund Komplett ska använda i sina datorer, så det är ju klart de vill välja finalister de står bakom.

Ett bidrag per person, så hade "dom" inte haft lika många bilder och gå igenom när dom valde finalisterna och bidragen som skickades in hade varit det bidraget "artisten" själv tyckte var bäst från början.

Menar du att det fanns bilder i tävlingen som komplett inte hade kunnat stått bakom?

Av dinDuva
Skrivet av Jacob:

Vill bara vara tydlig med att Komplett alltså ska ha den här bakgrundsbilden på alla datorer de levererar till sina slutkunder. Har därmed full förståelse att de gör ett väldigt snävt urval på ett fåtal bakgrundsbilder de står bakom, för att sen låta våra medlemmar fälla det slutgiltiga avgörandet som tänkt från början. Personligen hade jag också valt andra finalister, men å andra sidan är det inte jag som ska sälja några datorer.

Man kan se det som en kompromiss mellan att lägga makten i era händer (design och omröstning) och att Komplett själva får bestämma (välja ut sina favoriter av de många bidragen). För att inte tala om det direkt opraktiska att ha en omröstning med hundratals bidrag.

Hade mest troligen gått bättre ifall dom hade gjort en limit på ett bidrag per person, färre bilder och högre kvallité.

Av dinDuva

@backfeed: För bild, filmredigering kan AMD eller Intel vara ditt bästa val beroende på vilka program du kör och ifall pengar inte spelar någon roll. För spel är Intel bättre överlag, både LTT och Gamers Nexus har bra videos om detta.