Inlägg

Inlägg som lyfali har skrivit i forumet
Av lyfali
Skrivet av Chromatic:

Väntar på premium-versionen av kabeln.
Dock så borde alla gå över till trådlösa högtalare så man slipper risken att få dålig signal med billiga kablar!

Kör trådlöst i datarummet, pga att jag inte kan ha dyra kablar, så har jag fyllt rummet med hifi-luft från både audioquest och Nordost, riktigt fint, signalen framförs nu friktionsfritt i min nya hifiluft.

Av lyfali
Skrivet av weawer:

och trots det så finns det en massiv marknad för svindyra saker som audiofiler lovordar, som gång på gång bevisas vara icke fungerande eller helt enkelt sämre än de billiga alternativen. Ditt argument om att audiofiler inte skulle handla en herrans massa snakeoil grejer håller inte. Kika bara runt på diverse forum så kommer du hitta gått om exempel på allt från svindyra kablar till strömkablar som cryo frusna.

Helt rätt.

Av lyfali

Alltså "Ren ström" och strömrenare är också total bullshit, så länge du inte bor i ett område som har strömspikar i el-ledningar eller liknande som kan göra påverkan på din anläggning, så är det helt och hållet total bullshit.

det finns ingen smuts i strömmen och vad alla andra "Audiofiler" säger, det är är total smörja.

Hifiklubben tjänar typ 2% på sina högtalare, och säkerligen 70% på all kringutrustning så som kablar och strömrenare och andra former utav kontakter. Sladdar och kabel höjare och puckar för att absorbera vibrationer från skivspelare och allt det där, är vart företagen tjänar pengar.

men de är ren smörja, förutom estetiskt där det såklart funkar, sen hurvida du vill intala dig att det gör skillnad och placeboeffekten får dig att uppleva något är en helt annan sak.

Men mätbara skillnader och liknande är ett big no.

Av lyfali

Alltså Please vilket number one bullshit, jag är en Avid hifi person, och jag har flera dyra kablar, enkom för en sak, estetik.

Kablar gör 0% skillnad, så länge de är hela och anpassade för ändamålet så funkar vad som helst.

Allt annat är dynga. Sorry to say.

Av lyfali

200kr + frakt på dark voice.

Av lyfali

Pennybridge roasters Brasilien decaf är riktigt nice

Av lyfali
Skrivet av Trunk:

Ja, det är inte ofta jag känner att jag har moderna krav men jag skulle då aldrig få för mig att köpa ett trådat tangentbord år 2021. Nu för tiden kan man med enkla medel få ett stilrent skrivbord så varför förstöra det med en sladd?

Däremot så verkar många tangentbordsentusiaster gilla sladdar. Desto mer iögonfallande desto bättre. Bonuspoäng om det finns en koppling på sladden så man kan koppla loss tangentbordet utan att behöva dra ut hela sladden. Jag förstår inte :/

Ducky har länge labbat med trådlöshet för tangentbord, men de har inte lyckats få till det så bra som de vill.

Av lyfali

Totalt garbarge tbh.

Av lyfali

Deathstranding.

Av lyfali

@raxxor: Jag körde det och det lät jätte fint, men jag har en SL1200mk2 borde inte vara någon större skillnad.

Av lyfali

Med sol och värme och måsten om att vara ute, varför det när man har kan sitta inne och gejma som aldrig förr på en asus sponsrad mega burk och frugan bara bankar på min dörr, "Kan vi inte gå ut och ligga på stranden?", Varför det tänker jag med min nya Asus Pugio i handen.

Av lyfali
Skrivet av wibbe44:

Fast det är ju inte sant det du säger gällande bara bullrig bas och många högtalare.
Antar du kanske bara lyssnat på Z-5500 och tror att Z-906 är ungefär samma?
Alternativt är audiofil med minimumgräns på runt 15k för ett system?
Eller kanske rent av testat med en mindre bra källa för ljudet du spelat upp när du testat Z-906 om du nu gjort det?

Faktum är att det är större skillnad mellan de systemen än vad man tror.
Blev ett stort lyft inte minst tonen i övre mellanregistret samt diskanten på Z-906. De minskade även volymen på subwoofern som både är mindre samt presterar mer korrekt och rappt än föregångaren Z-5500. Sist men inte minst så gick de över från klass AB till klass D förstärkare till samtliga högtalare i systemet för bättre verkningsgrad och kontroll.

Och ja, vi kan ju fortsätta att stämma in i hyllningskören på Komplett, Dustin, Webhallen, the list goes on...
Lite ironiskt att du skriver att de kunder som valt systemet inte provlyssnat på annat. Första kommentaren på webhallen säger direkt motsatsen

Ja du har rätt i att man kan bli nöjd med vad som helst, men att jämföra ett par begagnade golvhögtalare av bättre fabrikat i kombination med en vettig förstärkare allternativt reciver, med ett sattelit system med tillhörande subwoofer från logitech är inte en rimlig jämförelse, jag är ledsen oavsett vad de har gjort för förändringar mellan z5500 och 906, jag har hört båda, så är det som att jämföra en skoda fabia mot en BMW 5 serie.

Man blir nöjd med en laptop om man bara har en laptop att spela på, men man blir mer nöjd med en stationär dator med starka komponenter.

Av lyfali
Skrivet av Extrapaj:

Topre brytare såklart, eftersom dom är så jävla goa.

Blev lite ledsen att inte det fanns som alternativ

Du hamnar bland övrigt, där topre förtjänar att vara

Av lyfali
Skrivet av Hyperhorn:

Hej!
Söker tangentbord enligt följande:
-60 eller fullsize. (vill inte att det ska se klumpigt ut dock)
-Stilrent, räcker med RGB i bokstäverna
-Sladd eller trådlöst spelar ingen roll så länge det trådlösa inte har sämre responstid.
-Nordisk Layout om möjligt.
-Så tysta brytare som möjligt. Har nu ett Func 460 med röda brytare. Så antar att jag är ute efter Silent om det ska vara ännu tystare?

Ingen specifik budget satt. Men runt tusenlappen, om man får något väldigt bra för några hundralappar mer så funkar det också!

https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/one-2-tuxedo-tkl-...

Av lyfali
Skrivet av StuntmanMike:

Ja och möjligheten att få välja brytare själv väger tyngre än allt det för min del. Ducky är lite som Cherry I mina ögon, Baseline för vad som är bra.
Säger inte att dem är dåliga, bara att det finns mer spännande grejer där ute.

Då avråder jag dig från glorious och rekommenderar att duköper något annat hotswap bord istället, det är verkligen inge bra.

Av lyfali
Skrivet av StuntmanMike:

Nej, men inget speciellt heller. Vortex här är helt svart med piltangenter, pgup down, del, home.
GMMK har hotswap vilket öppnar upp "the rabbit hole" till custom keyboards. Du kan alltså byta brytare som du vill och har pengar till.

Kan säga så här, Gloroius har ingenting på ducky, jag äger majoriteten av ducky bord och även ett Glorious TKL och Hotswapdelen i all ära, men vi är inte där ännu när det kommer till hotswap pcb, och de börjar glappa och bli slitna efter ett par användningar, och skall vi diskutera kvalitet och finnish så finns inget på glorious bord som är i närheten av något av duckys bord.

Av lyfali
Skrivet av Blackwizard:

Faktist bra fråga! Undrar också om man får nordic layout. Alla bilder hos dem flesta återförsäljare visar engelsk layout.
Är de egentligen någon dealbreaker? Förutom man inte får åäö? Om man skulle få en engelsk.

Det är reklambilder som de blir tilldelade, så det visas alltid på ANSI layout, men om du läser på tex, maxgaming så står det "Alla våra tangentbord säljs med nordisk layout."

Av lyfali

@rasmusramen: Iso Nordic är alltid stor enter, och då även åäö. Ansi är det med liten enter osv.

Av lyfali
Skrivet av Blackwizard:

Vad menas med 02m?

One 2 Mini

Av lyfali

Mecha mini är markant mycket högre kvalitetskänsla än ett o2m och prisskillnaden är såpass låg att det inte finns något som motiverar att köpa ett 02m, i övrigt är det exakt samma tangentbord, förutom just då att det ena är i alu och det andra är i plast.
Inget ont om o2m då det också är ett välbyggt tangentbord.