Inlägg

Inlägg som ox har skrivit i forumet
Av ox

e8400 kan inte ha 9.5, e8500 kan

Av ox

klocka min e8500!

hej jag är väldigt inne på att klocka min CPU, jag har läst mkt och lärt mig mkt om vissa saker man ska tänka på och använda, jag är inget proffs, jag försöker lära mig så gott de går..¨

Jo såhär ligger de till. Jag har en E8500 med en Zalman CNPS8700 NT kylare till, jag ville vara på den säkra sidan när jag skulle klocka.. däremot verkar de inte vara nån större skillnad mellan graderna i idle på den och stocken.. 39 idle oklockat med stock, 37 idle oklockat med zalman fläkten.. konstigt nog... ? (använder mig av REAL temp)

Jag klockade min till 3,42ghz med vcore 1,36 , kommer jag högre än de så får jag antingen error eller så dör datorn i 3dmark.. Jag tycker de är skit jobbigt, de måste ju vara något jag gör fel? De ända jag gör är sätter fsb,vcore och låser min Multiplier till 9.5.. har försökt höjja sänka i vcore men ingen skillnad,. har jag glömt något? är de ram minnena? jag har ingen aning alltså, jag vill höra vad ni tycker om dehär.

jag tycker jag ska kunna dra upp den lite mer än 3,42? , mitt mål är väl att få upp den 3,9 - 4,0ghz iaf.. När jag väl köpt en kylare och lagt ner all tid på att stoppa fast den som va helt sjukt jobbigt

jag är som ni säkert märkt inget proffs, men man måste ju lära sig nångång av sina fel ..

De kan väl knappast bli överhettad? när jag sett många andra dra upp sin över 3,42ghz med orginalet..

Kom snälla med en liten guide hur jag ska göra, vad jag ska sätta vad på osv. har ni haft samma problem nångång? Uppskattar all hjälp jag kan få jätte mycket!

Jag använder:

- ASUS p5q pro
- 2 gig hyperX 1000mhz minnen
- e8500 @ 3.42 ghz

Svenska klockare, hjälp

Av ox

Men jag har fortfarande inte fått något svar varför jag ska köra XP? om Vista bearbetar prollen bättre, ger mer kapacitet osv..

Jack, CSS är inte relevant till ram-minnen;a jag snackade om, utan OS...
Jag behöver nya minnen vilket fall..

w7 är väl något man ska satsa på om man skulle ha en i7, och i nuläget så kan jag inte vänta till oktober

så fortsätt skriv, förklara för mig.

Av ox

Vista 64 eller XP 64

Hej, jo jag funderar på att köpa mer ram-minne till datorn, och även testa ett par bättre eftersom jag har lite problem med dessa billga skit minnen, och jo, då eftersom jag ägnar mkt tid åt CPU krävande fps spel så jag har hört att XP bearbetar processorn mkt sämre än Vista, att man inte får ut full speed (har en E8500 3,16ghz) men vissa säger att XP är ändå bättre och jag kommer få mindre FPS med Vista, Så jag behöver er proffs hjälp, vad är bäst för CPU krävande spel? och jag funderar då på att köpa ca 4-8 gig ram, och behöver också lite tips angående vad för minne(DDR2) jag ska köra till mitt p5q bord,

sååå..

förklara lite för mig, vad för minne, vad för OS är bäst?

eftersom CSS tar mkt från processorn och Vista ger mig full användning för min E8500 så måste de ju vara bättre? som sagt,hjääääääääääälp:)

Tack som fan=)

Av ox

Som sagt, Spelar väl ingen roll om jag har 60 fps eller 300, de är droppsen som är jobbiga, jag vill bara få min FPS stabilare, därför skriver jag här, om någon vet vad som kan ha gått snett

http://www.speedyshare.com/601940876.html , screenshot, kolla!

Av ox

alltså, när jag är ensam ligger jag på 700, 90 är inte bra, när jag tidigare låg stabilt på 200, och medtanke på att jag bara kan spela på högre fps för skärmen, och den droppar till 90, är sick.. i stresstest ligger jag på 900

Av ox

det är CS: SOURCE jag lirar btw

Av ox

hjälp! fps drops ingen aning varför :(

Som rubriken säger, här är min dator:

Processor: Intel c2d E8500
grafikkort: ASUS radeon HD4850
moderkort: ASUS P5Q
ram: 2gig Kingston (billiga 1000mhz 2 stickor)

os: Windows XP Professional, SP2 :: cpu: Intel Pentium III Xeon-processor (at 3166 MHz) :: mem: 724/2047 MB (35%) :: gfx: ATI Radeon HD 4800 Series (1152x864x32bit 75Hz)

jag är inget proffs på datorer, men jag har ett problem som är riktigt irriterande för mig, I början när jag köpte datorn låg jag på BRA fps, stabil fps, dvs när jag är själv låg jag på 300 - 700 fps, In action inte under 200..
Nu när jag spelar, har formaterat den 1000ggr med olika OS XP, kan den droppa till 90fps, och de är störande, och jobbigt med så stora drops, jag vet inte riktigt varför, har kollat upp tempen på alla komponenterna, kör lägsta inställningarna, testar alla möjliga FPS configs som rekommenderas, har testat alla möjliga gamla till nya drivers till grafikkortet, jag vet verkligen inte vad jag ska göra för att få min fps mer stabil, jag gillar inte att låsa den på 100, jag vill och kan bara spela när de är HÖG fps eftersom min skärm är riktigt kass.. så snälla ni proffs, hjälp mig, kom med alla förslag ni kan om hur jag ska bära mig åt för att fixa dehär.

Jag har som sagt väldigt dålig skärm, som börjar gå sönder nu, en LG 8ms skärm, inge att hänga i julgranen, när jag lirar har jag sync streck på alla olika maps..

Mina ram minnen är som sagt också dåliga, inge speciellt, när jag tidigare lirat Age of Conan har de flytit på riktigt bra, Sen plötsigt en dag, så började de hacka, och fick ERRORS hela tiden i loading screen om "out of memory" och något med "d3d device bla bla bla" och "internal driver error"

Kan de bero på skärmen / ram minnena? eller vad kan de vara?

Alla slags hjälp uppskattas, och jag vet inte riktigt om jag la in denna tråd på rätt genre

Tack som fan!

Av ox

hjälp med tweakade drivers till ATI

Hej, som rubriken säger, hade jag behövt hjälp med tweakade drivers till mitt ASUS HD4850 kort, spelar cs:source vanligtvis, har kört med gamla drivern förut, men vissa saker kräver en update på drivern, vilket jag gjorde, och jag tycker inte alls att de flyter på bra nu, Så om något skulle kunna länka en bra driver till mig hade vart skit snällt, jag är inget proffs angående datorer, men har läst att vissa drivers kan boosta fps;en inom vissa spel, så snälla hjälp mig!

har ni även något annat tips att boosta fps;en så hade de vart riktigt snällt,

Tack så mkt!

Mvh ox

Windows XP Professional, SP2 :: cpu: Intel Pentium III Xeon-processor (at 3166 MHz) :: mem: 890/2047 MB (43%) :: gfx: ATI Radeon HD 4800 Series (1280x1024x32bit 60Hz)

Av ox

köpråd till moderkort ram nätagg osv

tjabba, jo jag hade behövt hjälp med köpråd jag ska köra till min dator, jag har redan köpt vissa delar till den, jag är bara så otroligt dålig på moderkort osv, till ni som vet, vad ska jag köra tsm med:

Intel Core™ 2 Duo E8500 3.16GHz, Socket

Radeon HD 4850 512mb

vad vart riktigt trevligt om ni kunde fylla i det som fattas åt mig,
vill dock lägga runt 7-8k.

Tack på förhand!

Av ox

jag har också haft den idéen, och sålänge du inte har en STOR skärm till datorn funkar 1st 4870 bättre, däremot om du har en 22tums å vill maxa upplösningen, då kanske 2st är bättre. det är min respons iaf

Av ox

1st Radeon HD4870 vs 2st Radeon HD4850(crossfire)

hej, jag ska köpa ny dator, och det som jag verkligen inte kan bestämma mig över är grafikkortet, jag kommer spela krävande spel som farcry och mmo spel m.m, och när man väl köper en ny dator vill jag att den ska hålla en bra bit iaf.

Jag har kikat då på både 4870 och 4850 och båda är ju bra kort.

Jag är väldigt sugen på att köra SLI med 4850, men kan de vara bättre att bara köra ett 4870 kort?

Kom gärna med förslag om hur jag ska bära mig åt, riktigt svårt att bestämma mig, jag funderar då på att köra 1gb minne på korten, dvs 2gb 4850 och 1gb på 4870.

Och vilket märke är bäst av radeon serien på dem korten? har hört att sapphire är dåligt.

Och sen har man hört att AMD är bäst till ATI och Intel till Nvidia.

Intel Core™ 2 Duo E8500 3.16GHz, Socket (2kärnig)

eller

AMD Phenom X4 9950 Black Edition?(4kärnig)

jag hade velat köra intel helt klart. vad säger ni?

Är mkt tacksam för alla svar jag kan få:)

tack!