Inlägg

Inlägg som xrooster har skrivit i forumet
Av xrooster

Okänt område...för mig...AMD CPU

Jag söker råd och rekommendationer rörande inköp av en AMD CPU...troligen blir det väl en begagnad sådan...pengar är en seriös bristvara i detta fall. Jag har ingen som helst vetskap/kunskap om just AMD processorer då jag till 100% har hållit mig till Intels CPU, om dem har jag vetskap/kunskap...men nu ska jag hjälpa en bekant att uppgradera hans gamla burk med just en bättre/snabbare AMD processor. Han har en AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6GHz Dual-Core Socket AM2, och jag behöver råd om vilken processor jag ska ha för att få fart på dreten. Själv hade jag byggt om burken till ett ankare, men det är i detta fall inget alternativ då pengar är en bristvara. Jag vill försöka hjälpa honom att få en bättre CPU...men vad är bättre än det han har? Troligen en quad, högre Ghz o kanske annat. Så...du som kan AMD...please help me..

Av xrooster

Jävligt cool! Så enkel egentligen och rent av vacker. Skulptural...som modern konst faktiskt. Känner till de 3 principer det handlar om: Seebeck effekt, Peltier effekt och Thomson effekt beroende på vilken bok man läser och i vilken kontext, men har aldrig tänkt på att göra en såpass snygg installation. Så jag tänker ta detta som ett litet projekt under nästa vinter då det är så lite att göra där jag bor. Skönt att ha ett kul projekt på "hyllan" så att säga och inte bara datorbyggen på listan och dessutom kostar det inte skjortan och byxorna för att bli verklighet. Helt enkelt *****

Av xrooster

Ålder: 51
Plattform: PC
Favoritspel: Mass Effect

youtube converter

Av xrooster

Påfyllning av vatten i slutet system

Är det möjligt att fylla på vätska (destillerat vatten), i ett slutet vattenkylningssystem av typen Hydro Series H90?

OM det är möjligt, finns det någon möjlighet att finna en "manual"...handledning i HUR man går tillväga? Rent tekniskt kan det ju inte vara omöjligt att fylla på. Varför skulle man då vilja fylla på vätskemängden? Jag upplever att mängden vätska har blivit mindre efter 1 år. Kanske är det ren inbillning, men för att säkerställa detta har jag inlett ett test där jag väger hela paketet, utan fläkt då naturligtvis, med 1 gr noggrannhet, detta kommer att fortgå under 3 månader med vägning 1 gång varje vecka för att så småningom kunna få fram ett diagram. Ett diagram som antingen visar att jag har rätt eller fel.

Jag vill nu i god tid veta, är det möjligt att korrigera denna vätskeförlust på ett smart och enkelt sätt som är definitivt säkert för systemet.

Vet just DU svaret på denna kanske något för en del "korkade" fråga, hör av dig. Men minns en sak, alla frågor kan verka korkade för den som aldrig ställer frågor. Fast ställer man aldrig frågor får man heller inga svar.....

Av xrooster

Bästa kylare till Gigabyte GeForce 560 Ti OC (GV-N560OC-1GI)

Jag behöver inköpsråd angående byte av fläktpaketet på en Gigabyte GeForce 560 Ti OC (GV-N560OC-1GI). Detta då för att uppnå bättre kylningseffekt. Jag har letat men inte funnit det rätta...osäkerheten gällande valet är väl det största problemet, vill ju inte sitta med ett köp som kunde blivit bättre och ett vettigare val.

Av xrooster

Grattis till att ha byggt 1 av de 3 absolut snyggaste och coolaste datorbyggen jag sett sedan 2007 då jag gick med i sweclockers. Bra färgval, snygg design och extremt välordnat i design och inredning i chassi. Valet av komponenter visar att det absolut inte är något budget bygge... Snyggt jobbat!!//R

Av xrooster

Sett värre...mycket värre. Tog emot en burk för 6 veckor sedan för att hjälpa en grabb med "värmeproblem". Burken stängde av sig ganska snabbt enligt grabben och därmed ansåg han att det behövdes fler eller bättre fläktar. Nåväl...efter dammsugning i 20 minuter och petande med en pensel (trä pensel med bundna strån) var värme-problemet borta. Det var så mycket damm att fläktarna stod stilla!! Aldrig rengjord och familjen hade 4 hundar...resten kan du nog räkna ut... Var den skitigaste dator jag sett sedan jag började med pc 1995.

Har sedan städningen fungerat perfekt.

Av xrooster
Skrivet av Chris_Kadaver:

Kan hjälpa dig plocka ihop en bättre
-----------------------------------------------------
Här har du en bra grund. http://www.inet.se/kundvagn/visa/2541658/2012-11-15
Något man kan välja istället är kraftfullare nätagg, och eventuellt byta HD7850 mot ett HD7870 (från någon butik med lägre pris dvs).
I övrigt är det här datorsystemet sjukt mycket bättre än det du tittade på. Grafikkortet presterar nästan dubbelt så bra som HD7770 om jag inte missminner mig?!

Jag borde kanske gjort såhär...är lite trött då klockan är mycket.- Ville bara rätta mig själv. Det är en bra lista på Inet. Det är bara det att inget OS ingår vilket höjer priset närmare 7000:- Troligen måste jag ändå komma ned under 6000:- vilket jag inte gillar. Det är en beställd budget speldator och jag ville använda mig av AMD då priset är lägre. Jag fick dock bra svar på kompabilitetsfrågan vilket var det viktigaste och har nu valt ett annat mobo, ett ASUS M5A97 som jag tror blir mer rätt. Även graff byts ut mot ett annat kraftigare på 2Gb och även RAM höjs till 2x4Gb. Jag är ovan vid att styras av budgetgränser då jag brukar köpa det jag behöver...punkt. Är ganska nära lösningen nu. Tack för råd o dåd.

Av xrooster

Samsung N145Plus win7 starter

Har fått mig ett problem som jag inte lyckats komma underfund med. Liten Netbook, en Samsung N145PLUS. Den startar upp..nåja..den flashar en startbild i 2 sek och sedan ....ingenting mer än den blinkade kommando markören. Det spelar ingen roll vilket kommando jag anger eller försöker skriva en, markören blinkar bara lite stressat och ingenting mer. Med crl alt del startar den om, flashar startbilden i 2 sec och så markören. Jag vet inte vad som skett med denna netbook innan jag fick den i mina händer. Vad kan jag göra? Byta hårdisken rakt av och hoppas på att den ska funka? Är van vid vanliga pc burkar, bygger och lagar dem. Netbooks o Laptops har aldrig varit aktuella liksom för min del. Tänkte försöka fixa till denna lilla Netbook för skojs skull.... vill 'lära mig mer' så att säga... Har fått för mig att HDD är skadad på något sätt, men då borde den inte ens ge en start upp bild, den borde vara död hel o hållet. Om den är tappad och läsar huvudet i HDD har 'hoppat' en bit in och är vilsen borde den inte kunna starta alls... INGA KOMMANDON FUNKAR. Det går inte heller att skriva in kommando, den reagerar inte överhuvudtaget på något annat än just CTR ALT DEL.

Specs:
HDD: 160 GB (5400 rpm S-ATA)
Processor: Intel® ATOM™ Processor N450 (1.66GHz, 667MHz, 512KB)
Systemminne: 1 GB (DDR2 / 1 GB x 1)
Grafikprocessor: Table
Grafikminne: Delat minne (Int. Grafik)
Chipset: Intel NM10
OS Windows 7 starter

Tar tacksam emot råd o tips på vad som bör göras.

Av xrooster

Kompabilitet mellan tänkt CPU och mobo.

Jag har enbart hållit mig till Intel under många år, men har nu tänkt prova att bygga en AMD baserad spelburk med liten budget runt 6000:-. Jag har valt en AMD FX-Series X6 6100 Bulldozer VPU och sätta den i mobot Gigabyte GA-990XA-UD3. Jag behöver råd om detta är ett vettigt val eller inte. Har försökt informera mig via olika forum och resecenter, men smaken mellan olika "tyckare" är som baken, jävligt delad. Så vad göra?

Det vettigaste jag kan komma på är att fråga de som har mer erfarenheter än mig själv och det är dig som läser detta. Vad är just din åsikt om mina val? Borde kanske även berätta att grafiken är tänkt att skötas av ett ASUS Radeon HD 7770 1 GB Direct CU och RAM med ett set med Corsair Vengeance 2 x 2GB DDR3 1600MHz CL9. Jag välkomnar all argumentation för och emot mina val, speciellt om det kan leda till en bättre version av spelburk men ungefär för samma peng.

Av xrooster

??

Skrivet av simont:

Skulle tagit annat nätagg, det där nätagget kostade f.ö 250 kr för en månad sedan.

Intressant om du kan namnge den källa som sålde det för 250:- ?

Av xrooster

2002

Skrivet av Waowt:

Ganska kul när man ser på blocket en rubrik som lyder: "Bra speldator" och när man kollar specs så är det typ en gammal Pentium och ett gammalt sketet Geforce kort och 512MB Ramminne. Det går säkert att spela spel på en sådan dator med Windows 7 installerat xD
Går ju knappt att använda Windows 7 med så lite Ram

Jamen det VAR ju en bra speldator...2002... Så då måste det ju fortfarande vara det...lr?

Av xrooster

Gillade info om kortet på Kjell & Company: "Prisvärt grafikkort med god prestanda. Utmärkt för t.ex. datorer med dubbla skärmar eller som prestandahöjare till datorer med integrerad grafik"... Ett måste ha kort alltså!

Av xrooster

Jag hade funderingar på att modda samman en HTPC med chassi av trä, men genom att fräsa ur ett homogent block av sk "knivfura". En riktigt grov gammal tall som växt sakta. Hårt för att vara fura men det skulle heller inte bli några skarvar...fick dock överge projektet när jag fann ut att tillgången till en CNC fräs i norra Värmland är starkt begränsad.... Gillar din version dock, mycket tack vare valet av komponenter och även valet att måla lådan vit.

Av xrooster

Utmärkt arbete! Har burit samma ide' men inte fått tummarna ur röven, men vet nu i och med din moddning att resultatet kan bli utmärkt. Så det blir till att införskaffa lite 2 komponent acrylat och slutföra min gamla tanke. Snyggt jobb.

Av xrooster

Skor? Elektronik?

Skrivet av feliQ:

Skorna jag har just nu. Kostade 400kr, gick sönder på mindre än tre veckor. Och då menar jag helt söndertrasade. Vänsta skon är bokstavligt talat i två delar.
Visst, de är billiga, men de ska ändå hålla lite längre än så.

Bara en undran... Vad har skor med: "Vad är den sämsta elektronikpryl – alla kategorier – du någonsin köpt? "
att göra? Inbyggd USB 3.0? Flashminne? (Vill bara retas lite....

Av xrooster

Lösningen..

Har fått svar på vad som felade via mail. En inställning på själva tangentbordet hade ändrat sig och då jag inte kände till att detta var möjligt så blev det ju en gåta. Tangentbordet har en stor mängd inställningsmöjligheter och detta var en som var helt okänd för mig trots att jag läste igenom manualen hade den missats... shit happens

Av xrooster

Skiftad tangentfunktion på A,S,D & W

Har ett A4TECH X7 tangentbord som fungerat mycket bra i 3 år, tills idag. Då det är fukt säkert, plockar jag bort alla tangenter 2 gånger om året för att göra rent ordentligt. Efter dagens rengöring har något mycket märkligt skett... Tangenterna A,S,D och W har fått annan funktion och fungerar nu som piltangenter.

Hur och varför kan jag leva utan svar på,,, men hur får jag tillbaka deras verkliga funktion? Fast en förklaring på vad som hänt vore ju bra oxå... Nå.... finns det någon smartskalle som vet?? OCH nej, musstyrningen med tangenter är inte i funktion......

Av xrooster

Det har ju passerat lite tid [:-)]sedan "moddningen" gjordes, men det har sin förklaring i att jag först nu har gått igenom kommentarerna, jag hade totalt missat denna lilla detalj då jag inte förväntade mig några kommentarer överhuvudtaget för en såpass liten moddning. Bara för att göra ett avslut kan jag väl ge slutgiltig info. GPU:n byttes senare ut mot ICQ 4 Turbo vilket då passade direkt. En "kantning" av svart gummi (smal svart gummislang som skars upp och limmades dit), mellan GPU och plåtkanten monterades. Ljudet som någon kommentar handlade om var i princip obefintligt, i varje fall störde det inte mig eftersom jag är halvdöv Jag är 50 år och har haft en stroke som påverkat mig mycket.

Lådan kompletterades även med vätskekylning vilket ytterliggare sänkte eventuellt ljud till ingenting. Kylelementet sattes på baksidan med en mycket smidig lösning. Valet att sätta en kapklinga i ett nytt chassi skar i en del kommentatorer, så kan jag ju berätta att jag fick lådan för 250:- pga ett felköp av den tidigare ägaren som bara ville bli av med den så fort det bara gick och då gav jag ett skambud som accepterades... Ibland funkar skambud oxå...

Tyvärr glömde jag av löftet att lägga upp mer bilder [har dåligt minne efter stroken] och datorn gav jag bort för en tid sedan till en väns 11 årige grabb, så några mer bilder blir det inte. Hade nu planerat att bygga en ny speldator men eftersom jag nu vunnit Alina Systems senaste tävling så behöver jag inte göra det eftersom 1:a priset är en spelburk... Tack för alla kommentarer, för jag lärde mig några småsaker, bl.a att det finns ett "intresse" även för små moddningar. Så vid ett eventuellt nytt bygge ska jag foto dokumentera mer noggrant.

Av xrooster

Jasså... Du står framför spegeln alltså...