Inlägg

Inlägg som Dafydd har skrivit i forumet
Av Dafydd

Jag skickade min telefon till IBAS efter att ha tappat den i toaletten, men de kunde inte rädda nånting eftersom "flera av telefonens komponenter har överhettats, detta har också påverkat telefonens eMMC (embedded MultiMediaCard)."

Så, hur lyckas t.ex. polisen få ut nån information som kan användas som bevis ur misstänktas telefoner om allt som krävs för att undanröja sådana bevis är att lägga telefonen i blöt? Hade jag bara extrem otur, eller finns det någon som är ännu mer kompetent (och sannolikt betydligt dyrare) än just IBAS?

Av Dafydd

Nej nej, det är inte grafikkortet i datorn som är problemet (GTX 1080), men t.ex. en XBox One som jag tror ger antingen 1080p eller 720p (men alltså inte 1200p)

Av Dafydd

Exakt vilken variant av skärmen är det? Brukar låta som en svordom, nåt i stil med "bmiphz!#%!"

Och, vet inte om du har möjlighet att ta reda på det, men, vad händer om man kopplar in nånting som inte kan ge "rätt" upplösning - sträcks bilden ut till 21:9 då? (Jag har f.n. en 16:10-skärm som sträcker ut inkommande 16:9-bild till 16:10, otroligt irriterande!)

Av Dafydd

Har inte lyckats hitta info om detta, så frågar dig som vet: Är kylningen semipassiv, eller går fläktarna hela tiden?

Och, ungefär vad menas med "något prisvärt att köra på istället"?

Av Dafydd

Om du har fått den gratis, hur blir det med kvitton och sånt för köparens del? Om det skulle bli garantiärenden eller så menar jag...

Av Dafydd

Mitt största problem med marknaden är att det ligger så många annonser uppe där allting redan är sålt utan att det framgår av annonsen. Jag tycker det borde krävas nån form av aktiv åtgärd av säljaren för att annonsen inte ska stängas automatiskt efter en vecka eller så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd

Bjuder 3500 för allt utom skärmen och GPU:n. Kan hämta / mötas upp.

Av Dafydd

Herregud vad jag har saknat verktyg som fancyzones. Hade något som hette Eizo screenslicer en gång i tiden som gjorde samma sak men det krävde att man hade en skärm från Eizo (helt artificiellt såklart, det var ju knappast pga skärmen det fungerade). Och då var det bara en 24-tumsskärm på 1200p. Nu med 34 tum är ju behovet ännu mycket större!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd
Skrivet av cyklonen:

Va? Vad yrar du om...?

I den mån det är en pik, så är den väl riktad mot alla grafikkrets- och skärmtillverkare, som inte har den här extremt simpla uppskalningsmetoden som förstahandsalternativ (eller alternativ alls!). För mig är det den helt självklara uppskalningsmetoden för hela multipler, som från 1920x1080 till 3840x2160, eller 1280x720 till 2560x1440. Jag övervägde ett tag en 4K-skärm, och utgick då från att det skulle gå att skala pixelperfekt. Nu blev det ingen sån, så jag undersökte det inte vidare. Först nu när nyheten om NVidias "lösning" kom fick jag veta att det självklara tidigare inte fanns.

Visst, håller med. Jag har en 1200p-skärm, trodde i min enfald att man skulle kunna koppla in en xbox i den (har ingen bra TV) men eländet skalar upp insignalen från 1080p till 1200p och det går inte att stänga av. Man kan ju tycka att det borde vara enklare att bara slänga på svarta kanter på bilden om insignalen har fel upplösning, men nej... är typ allergisk mot aspect ratio-fel så nåt mer xbox med den skärmen blir det inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd
Skrivet av cyklonen:

Vad menar du med att jag skulle trolla?

Jag bara beskrev hur jag ser på saken. Att den typen av skalning är superbanal. Allt som krävs är att kopiera värden enligt ett visst mönster.

Ah, så det var en pik riktad mot intel. Då förstår jag

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd

Vad är det för nåt man ser på första bilden, är det ett helt chassi? Vad heter det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd

Tråkig stämning härinne Jag skulle nog inte heller välja ett sånt här, men lite coolt var det allt, tycker jag!

Vet inte om det beror på kamerainställningar eller formen på loggan i navet men de där fläktarna ser ungefär lika välbalanserade ut som en stuxnetsmittad torktumlare...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd
Skrivet av cyklonen:

Precis. Att skala pixelperfekt är ju ohyggligt enkelt, och kan inte kräva mer än ett uns av processorkraft.

1920x1080 till 3840x2160.

[sjuuuukt ineffektiv algoritm]

Jag låg sömnlös inatt och funderade på om du trollade eller inte. Uppenbarligen klarar ju datorn av att skala om bilder till alla möjliga storlekar och vinklar och dessutom interpolera fram jämna övergångar mellan pixlar, annars skulle vi inte kunna ha texturer på 3D-modeller. Att slippa interpolera borde ju leda till färre beräkningar, inte fler. Med din (trolliga?) algoritm som utgångspunkt skulle datorn, för att skala upp en bild på ett icke-pixelperfekt sätt, behöva följa din algoritm fram till steg 3, och sedan bilinjärfiltrera fram resten av pixlarna, och det klarar den ju uppenbarligen av alldeles galant, åtminstone sen glQuake-tiden eller så.

@Yoshman kan säkert rätta mig på den här punkten, men jag har för mig att GPU:er har rätt kass heltalsberäkningsprestanda generellt, däremot utmärkt hårdvarustöd för just bilinjärfiltrering. Jag förstår fortfarande inte hur den skulle kunna vara så dålig att den inte klarar av att göra en full-HD-bild dubbelt så stor 60 gånger per sekund... Så jag måste helt ha missförstått vad det är nyheten egentligen vill berätta om.

Av Dafydd

EDIT: Äsch, Lidköping. Då var det inget...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd

Trevligt! Men kommer nog inte hinna bestämma mig för vilket moderkort jag ska ha innan det är försent den här gången heller

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd
Skrivet av Björn Endre:

Jag har hört talas om DAC men aldrig lagt ner massor tid att lära mig exakt hur det fungerar.

Som påpekats ovan har USB-hörlurar per definition (minst) en inbyggd DAC, så för min del är det mest titeln som framstår som rätt märklig. Den hade lika gärna kunnat vara "Testpilot: Asus ROG Delta – hörlurar med USB-anslutning".

Vad sägs om "Testpilot: Asus ROG Delta – hörlurar med fyrdubbel DAC" eller "Testpilot: Asus ROG Delta – hörlurar med fokus på ljudkvalitet"?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd
Skrivet av Don_Tomaso:

Är du nyfiken så kan du alltid aktivera skalning på din skärm nu för att se hur just dina program hanterar det. Du behöver inte ha en 4k-skärm för att prova det.

Har inte Windows 10 än (8 hemma och 7 på jobbet), utgår från att det är heltrasigt i tidigare versioner. Men klart jag kan testa

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd
Skrivet av Don_Tomaso:

Jag har en 27" 4k och kör 175% skalning. [...] Ibland dyker det upp fönster som är suddiga (storleken på allt är korrekt men det märks att det är Windows som förstorar allt som om det vore en bild, så allting blir lite suddigt).

Det där låter ju fortfarande rätt drygt. Jag vet inte hur Windows ska kunna göra annat än skala som om det vore bilder i de fallen, men det måste ju bli jobbigt om det är såna fönster man jobbar i stora delar av tiden.

Jag använder ett musikprogram där allting kommer se pixligt ut jämfört med text och sånt, så det är en anledning till att jag är skeptisk till 4k. Det och att det fortfarande är rätt dyrt. Dessutom är det ingenting man prioriterar på min arbetsplats, tyvärr, så även om jag bytte därhemma skulle jag få spendera majoriteten av skärmtiden framför en vanlig full-HD. Höga uppdateringsfrekvenser och höga upplösningar känns som såna där grejer man inte vill tillbaka från när man väl har testat, så jag skjuter nog på det ett tag till

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd
Skrivet av Foolwolf:

@Dafydd: Det gör det - men sjutton, jag blev nästan tårögd när man startade upp det.

Japp, sentimentaliteten slog till med en +5 klubba i hövvet!

Jag måsta säga att jag är positivt överraskad såhär långt (har spelat i knappt 2 timmar), jag minns det som ett betydligt sämre spel! I stort sett är det ju Diablo 2 med lite sämre grafik, allt känns väldigt bekant. Jag saknar "highlight"-knappen, jag stör mig på att man inte kan springa (och VARFÖR kan man inte öppna kartan inne i Tristram?!), men spelet har allt åldrats rätt väl ändå! 1996 var ett bra tag sen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dafydd
Skrivet av Maximo:

Enligt mig är det i princip smärtfritt att skala i Windows numera. Kan inte komma ihåg senaste gången jag stötte på något som var broken på grund av min skalning. Jag kör 27tum 2560x1440 och 200% skalning.

För bara något år sedan så var det mycket riktigt ett otyg som du säger.

Det gläder mig! Jag tänker mig att sånt kan stå ivägen för marknaden för mer högupplösta skärmar annars. Hur är det med andra skalningar än 200%?

Skickades från m.sweclockers.com