Inlägg

Inlägg som Fey har skrivit i forumet
Av Fey

Ja, jag försökte med den. Den verade dock bara vilja kopiera *till* en Samsung. Oavsett vad jag klickade på så fick jag bara möjligheten att ställa in mina telefoner som sändare utan möjlighet att göra dem till mottagare.

Av Fey

Jag har provat ett gäng med "klon" appar, men antingen fungerar de inte eller så kopierar de bara data så som foton / dokument / kontakter över. Jag vill specifikt få över appinställningar och data / metadata.

Av Fey

Vad kan man föra över till ny mobil?

Hejsan alla,

jag skaffade mig en ny teflon under Black Friday och tänkte att det var dags att migrera nu. Jag är inte teflon-expert. Jag har försökt att föra över allting från min gamla till min nya, men stöter på patrull kontinuerligt. Mitt dilemma är att jag inte vill pilla med detta utan helt enkelt föra över allt som det är till mina nya teflon. Vad som händer (när jag använt den inbyggda Google överföringen samt MI Move) är att all den ytliga informationen är klar (alla programmen installeras, foton, kontakter, osv) men alla appar behöver ställas in på nytt. T.ex så får jag över Progression som jag använder för mina träningspass, men de träningspass som jag skapat på min gamla mobil saknas helt i den nya. Jag har whatsapp och Viber installerade på den nya mobilen, men mina konton har inte följt med. Jag har Outlook installerat på den nya mobilen, men inga email konton (detta är tämligen viktigt då jag inte längre kan installera om dessa).

Därför kommer jag till er alla; vad kan jag faktiskt få över av denna information till min nya mobil, och hur går jag till väga? Är det kört och jag behöver ställa in varje app på nytt? Eller finns det något sätt att kopiera över mer djupgående data från de gamla apparna?

tack för hjälpen

Av Fey
Skrivet av Peterboxy:

Jag skulle rekommendera att installera en ny launcher istället.

Det är inte en fråga om UI dock då jag använder Nova Launcher. Vad jag vill bli av med är all spyware skit som MIUI kommer med.

Av Fey
Skrivet av MacAllan:

För det första måste du hitta en rom är kompatibel, det är inte bara att slänga in stock android eftersom den saknar en massa drivrutiner mm.
Störst chans att hitta något har du på XDA och då brukar det även finnas instruktioner om hur du flashar in den.
https://www.xda-developers.com/

Tack för svar!
Tyvärr finns det inget under Xiaomi Mi 10T Lite. Innebär det att det inte finns någon ROM som passar alls?

Av Fey

Hur installerar jag stock Android på Xiaomi Mi 10t Lite

Hejsan alla,

Jag köpte nyligen en ny teflon, en Xiaomi Mi 10T Lite. Den är toppen, men jag gillar verkligen inte det operativsystem, MIUI, som kommer förinstallerat. Därmed skulle jag vilja formatera bort allt det där och installera en standard Android ROM istället. Jag har tittat runt en del, men inte hittat något detaljerat kring hur jag skaffar en android standard ROM eller hur jag installerar denna. Finns det någon som kan ge mig några riktlinjer?
Dessutom, finns det något mer jag behöver tänka på? Kommer jag förlora någon viktig funktion eller kommer något att inte fungera lika bra med telefonen om jag byter OS?

Tack på förhand

Av Fey
Skrivet av Murvar:

Tjena! Jag försöker skapa en list class baserad på sammankopplade noder. Så här ser Remove funktionen ut:

void Sorted_List::remove(int value) { Node* tmp = first; Node* old = tmp; if (first->data == value) { tmp = first->next; delete first; first = tmp->next; } else { while (tmp->data != value) { if (tmp->next == nullptr) { return; } old = tmp; tmp = tmp->next; } old->next = tmp->next; delete tmp; } size_of_list -= 1; }

Den fungerar så länge jag inte försöker ta bort det första objektet i listan, då går den inte att köra. Vad gör jag fel?

Som tidigare sagt så hoppar du över en nod när du tar bort huvudet.

void Sorted_List::remove(int value) { Node* tmp = first; //Toppen Node* old = tmp; //Vad är tmp? Har du definierat Node *tmp i class Sorted_List? Inte ett bra namn, och onödigt i de flesta fall if (first->data == value) { tmp = first->next; //Nu har du 'first' som nod 0 och 'tmp' som nod 1 delete first; //Nu tar du bort nod 0 ('first') first = tmp->next; //Nu sätter du nod 2 som 'first'. Det skall stå first = tmp; } else { while (tmp->data != value) { if (tmp->next == nullptr) { return; //Här vill du antingen lägga till en error funktion eller "return false;" för att indikera att inget togs bort. //Det kräver att du ändrar void till bool naturligtvis. Om det är kritiskt att du tar bort något skall det vara en error //funktion istället så att allting går sönder efter en plan istället för att du får felsöka i timmar. } old = tmp; tmp = tmp->next; } old->next = tmp->next; delete tmp; } size_of_list -= 1; //Detta är att be om problem när du ändrar saker senare eller lägger ytterligare funktioner //för att modifiera din LL. Gör hellre en funktion //GetLength() { //int nLength = 0; //Node* index = first; //while (index->data != nullptr) { //++nLength; //index = index->next; //} //return nLength} för att få en absolut värdering varje gång. }

Om jag kan föreslå att göra saker något enklare för dig:

//I class Sorted_List{ //Node *_head; //_head->next pekar alltid på första elementet. _head används inte självt. bool Sorted_List::remove(int value) //bool så vi kan se hur det går. { Node* tmp = _head; while (tmp->next->data != value) { if (tmp->next == nullptr) { return false; } tmp = tmp->next; } Node* kill = tmp->next; tmp->next = tmp->next->next; delete kill; size_of_list = GetLength(); return true; } int GetLength() { int nLength = 0; Node* index = _head->next; while (index->data != nullptr) { ++nLength; index = index->next; } return nLength; }

Av Fey

Som många nämnt här tidigare så skulle detta kunna ses som ett typiskt Ballmer steg. Köpa upp Bethesda i syfte att bygga ut portföljen för sin egen spelbutik, ganska exakt 8 år för sent. Precis som Bing, Microsoft phone, Microsoft iPad (glömmer av vad den hette), o.s.v.

Av Fey

@saturn5: Tror inte jag sett en Microsoft fanboy sedan 2002. De är numera rödlistade på WWFs lista över utrotningshotade arter.

Av Fey

@jonasc:
150kr! Jag har blivit lurad!

Av Fey

@SAnDis:
Jag har precis samma problem, använder skjorta och finbyxor varje dag. Samtidigt finns det inte mycket i livet jag finner mer tråkigt än tvätt och städ. Därmed stryker jag inte så ofta utan har ett gäng med enkla skjortor (Tiger of Sweden har varit ganska bra på enkla-att-underhålla skjortor för mig, men det är subjektivt) som blir ganska bra med endast tvätt + 5min tumlare + upphängd i hög-fläkt torkrum. Jag har dock ett par skjortor (och byxor) som behöver lite mer arbete, och det löser jag genom att gå till kemtvätten (5 skjortor för 180kr) vid behov.

Har du möjlighet att slänga lite pengar på problemet och har samma personlighet som jag så är den lokala kemtvätten en bra lösning.

Av Fey

Slutligen har mina drömmar gått i uppfyllelse. Nu kan jag äntligen använda mitt grafikkort så som det var tänkt, för att generera epileptiska anfall medans jag skriver email.

Av Fey

@Widstige: Så som webbläasre går är Firefox ett av de säkraste valen, men inget är 100% säkert. Det vanligaste felen är dessutom inte webbläsare utan användare.

Den stora fördelen med säkerhet i Firefox är addons. Jag är själv ganska nojig (inte för virus dock utan spårning och profilering) så jag har samma behov. Firefox har den högsta säkerheten p.g.a addons som NoScript, ublocker, blur, disconnect, adNauseam, och liknande. Framförallt NoScript och ublock är två utomordentligt effektiva addons för säkerhet. ublock hanterar sig självt ganska väl medans NoScript tar lite vana för att se vad som körs i bakgrunden och vad du vill tillåta i bakgrunden från de sidor du besöker. Det kommer dock ge dig en mycket bättre förståelse för vad som görs och förfrågas från de sidor du använder.

Ta och titta runt lite på vad som finns på addon sidan för ökad säkerhet.

Av Fey

@talonmas: Intel har patenterat nm++ eXtreme, medans AMD går med Radeon ULTRAmeter

Av Fey

@ZyntaX: Du kanske tänker att företaget bara lurar staten, men det stämmer inte. Företaget lurar oss alla: det är våra pengar som företaget roffar åt sig. Och företaget lurar dig dubbelt: du förväntas arbeta extra utan att få betalt för det. Hur skulle du agera om du fick höra från chefen att du skulle arbeta extra timmar utan betalt för att chefen skulle kunna tjäna mera pengar?

Anmäl kräken. Detta är klassisk krisopportunism.

Av Fey

@sagahej: Det ser bra ut. Allt som saknas är en int för att summera alla värdena som kommer från ettVapen.GetAntalLaddningar som du sedan returnerar.

Av Fey

@Hazelberg: Om läraren säger att det blir för 'lätt' så är det ett bra tecken på att tentorna håller sig liknande varje gång, och läraren vill inte göra nya. I sådana fall kan studenter som gjort tentan tidigare vara en utmärkt källa för information om vilka frågor som anses viktiga av läraren och kommer vara med igen.

Medans det är lite tråkigt från ett utbildningssyfte så är gamla tentor det bästa för att ta sig igenom. Det är apmycket jobb att skriva en helt ny tenta då det innebär att studieplanen också måste korrigeras och nya lektioner måste skrivas, och det är inte kul alls (framförallt inte om studenterna är medel till ointresserade). Det gör man bara en gång innan motivationen dör helt.

Se om du kan få tag på en tenta. Funkar inte det gå till andra studenter och be dem om antingen deras tentor om de hämtat ut dem, eller hör efter om de kan minnas några frågor. Det brukar finnas några vänliga människor på student- och kurs- kårerna med som gärna hjälper till.

Lycka till

Av Fey

@mpat: Om något så tycker jag tvärtom. Anthem baserades på vad en EA chef tyckte lät roligt. DA:I baserades på marknadsundersökningar och finansiella underlag. DA2 blev ungefär halva spelet det borde ha varit pga att EA lade sig i.

De riktiga dunderspelen är aldrig baserade på vad andra tycker, de är skapade endast baserat på vad studion tycker vore en astuff grej. Att bygga ett spel som man själv skulle älska, det är vad som leder till ett bra spel. Att lyssna på arga människor på internet är lika effektivt som att lyssna på ekonomi och HR avdelningen hos EA.

Exempel på spel där utvecklarna gått med vad de själva skulle älska att spela:
Diablo
Warcraft
Neverwinter Nights
Battlefield 1942
Mass Effect
DA Origins
The Witcher
Jade Empire
World of Warcraft (originalet)
Fallout
Arcanum
Pathfinder Kingmaker
Divinity Original Sin
Command & Conquer
Freelancer
Dungeon Keeper
Serious Sam
Planescape Torment

Exempel på spel där en utomstående grupp/organisation har bestämt
Diablo 3
Battlefield 3+
INGAME SHOP
Tom Clancy's Division 2
Fallout 76
Dungeon Keeper mobile
Anthem

Det är som att jämföra Mona Lisa med en planka. Den ena har ett djup och en själ. En studio som brinner för sitt spel kommer alltid att göra ett enormt mycket bättre jobb, och det går inte att kombinera en egen vision med att lyssna på utomstående (och oftast ointresserade) grupper. (Nu menar jag naturligtvis inte att man skall ignorera tekniska rekommendationer eller att ingen annan kan ha en bättre ide när det kommer till hur man skall lägga upp menyerna eller siffrorna i t.ex. craftingsystemet eller att man inte får nog med pengar ingame för att kunna reparera sin utrustning etc...)

Av Fey

@klotim: Tror det kan summeras ganska enkelt med vad man förväntade sig.
Jag förväntade mig DA3, en fortsättning i en mörk halv-dystopisk fantasi värld (low-magic) antingen efter stilen av DA1 eller DA2, men med bra story oavsett. Jag fick ett fördummat JRPG MMO med 90% utfyllnad (och 90% färgglada LEDs) som var steget närmare såpopera i story. Det finns ingen aspekt som gjordes bättre i DA:I än i dess föregångare.

Av Fey

Heh, prestigefylld?

Dragon Age tappade all prestige med DAI.
Mass Effect tappade all prestige med Andromeda (eller RGB slutet enligt vissa).
Baldur's Gate? Nej, det är Larian som gör det nu.
Neverwinter Nights? Vore skitskoj, men tvivlar mycket starkt på att de kan återskapa den känslan med nuvarande ledning.
Anthem? Hahah, nej, inte prestigefylld.
Star Wars Knights of the Old Republic? Går inte att fortsätta där, de har förstört den serien med inläggen i SWTOR.

Så, antingen försöker de återskapa NwN eller så blir det retcon på hela SWTOR.