Inlägg

Inlägg som astrob0y har skrivit i forumet
Av astrob0y
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;11656938']Ja, det är väl klart att de riktiga stortitlarna säljer väldigt bra. De hade sålt ett antal hundra procent fler exemplar om det inte piratkopierats, det säger väl sig självt?
De stora aktörerna får mindre vinst och gör mer och mer enkla portningar av konsolanpassade spel, de små spelutvecklarna har svårt att få det att gå runt och tvingas lägga ner.
Folk klagar gärna på buggar i spel, men verkar inte vilja tänka på att det kostar pengar att utveckla spel. Mindre buggar, högre utvecklingskostnader. Krävs högre slutpris på produkten eller större försäljning för att få det att gå runt.

Storspel som är anpassad till Multiplayer dessutom

Av astrob0y
Skrivet av Sjobban112:

Du missade också min poäng, trots att jag till och med skrev med fet stil och försökte förklara. Suck, jag borde lägga ner detta.

För övrigt, angående din sista kommentar så är jag inte riktigt på den låga nivån, bara så du vet. Exempel är alltid bra.

Jag missade helt din poäng ja Haha.

Vet att du inte sjunker till sån nivå iom dina tidigare inlägg. Min sista kommentar var inte riktad mot dig, bara en förskjutande från min sida då man oftast blir "misstolkad" i sådana här diskussioner.

Av astrob0y
Skrivet av Sjobban112:

Angående ditt exempel. Du missade helt min poäng. Jag sa aldrig att det skulle - på något magiskt sätt - lösa piratkopieringen; det kommer att finnas kvar. Min poäng är i princip: Eftersom Arma 2, som du säger, har ett demo så vet man att de där 100 av 103 som försöker ansluta till serven gör det för att de inte tycker är spelet är prisvärt/de är snåla/något annat skäl; det spelar ingen roll vad skälet är i denna diskussion. Det man vet är att ingen av de där 100 har piratkopierat spelet för att "bara testa", och man har då eliminerat en felfaktor i statistiken. Utan demot till Arma 2 så kan jag nästan garantera (och jag tror du håller med mig) att det skulle bli fler illegala nedladdningar.

Kontentan är alltså: Demon minskar piratkopieringen (ingen vet med hur mycket), men framförallt så kan man som följd definiera orsaken till att vissa fortsätter med den. Självklart löser den inte piratkopieringen på något magiskt och naivt sätt, som sagt ovan.

Demigod är ett annat exempel. Ett spel utan drakonianskt drm Företaget kunde tydligt peka på att folk ville spela det men inte betala för det.

Citat:

Sadly, most of the ~120,000 connections are not customers but via warez. About 18,000 are legitimate. So anyway, we spent a lot of time today trying to isolate out the warez users from the legitimate users (it would require a lot of surgery to actually break them and even if we did, there’d be no friendly “ha ha pirate” message which would result in people just saying the game is buggy). Mind you, the game makes relatively few server calls, it’s just the sheer number of people.

http://forums.demigodthegame.com/346815/

Och snälla kom inte med att "blä. det där är ett citat från ett företags CEO, det gäller inte då han bara vill sälja." i och med att det här enbart är ett exempel på hur det kan se ut. Det är ingen form av sanning utan bara ett exempel, av många snarlika. Finns fö ett demo
http://www.gamershell.com/download_49080.shtml

Av astrob0y
Skrivet av Tyrgrim:

Jag tycker att iom alla recensioner i tidningar samt nätsidor och alla videos på youtube mm mm. borde man få en klar uppfattning om hur spelet är.

Håller med dig. Och sen är det ju inte så att många av oss är helt oförstående av vad de olika generna erbjuder.
Recension säger att det är ett fps, "check, det har jag ju spelat."
Det innehåller llite stealth, "jahaja"
Magi ska man också kunna ha, "jaja lite som bioshock mao."

Av astrob0y
Skrivet av khsl:

Kanske sänka priserna så det blir värt och köpa dem det är ju ett argument varför folk laddar ner för att det är för dyrt att köpa!

Så släpp det till ett mindre pris är mitt förslag!

Kolla på hur prisutvecklingen har sett ut de senaste tio åren. De har nästintill stått stilla. Det betyder att vi ska vara väldigt glada över hur billigt vårat nöje är.

Av astrob0y
Skrivet av S_Z:

De kanske gjort nåt liknande statistik för sina andra spel som BIS gjorde med Arma 2? Postade det tidigare men tar det igen:

Just detta fall tycker jag är extremt tråkigt, BIS är riktigt bra utvecklare som trots lite buggar i sina spel allafall lyssnar på sina spelare och fortsätter satsa på just PC marknaden. Att folk inte kan stödja ett företag som detta är ruttet. Samma sak gäller de få utvecklare som fortfarande gör riktigt flygsimulatorer till exempel, de är inte många kvar nu. Riktigt trist om dessa mindre PC-inriktade utvecklare försvinner helt eller börjar satsa på mer "casual"-spel för konsolmarknaden. De lär inte ha stora marginaler så de behöver ju verkligen få sålt alla spel de kan.

Det trista med ditt citat är att det hela är så mycket värre än så. Människor som har stulit produkt kräver ju även support av företagen. Se bara det kända batman exemplet då en av supportkillarna kläckte det suveräna "Det är inte fel på spelet, det är fel i din moralkod". Och förutom att piraterna inte betalar för sitt nöje, de saboterar även för betalande kunder genom att ta upp tid för supporten. Tid som är till för betalande kunder. Det är även tråkigt då Batman exemplet även visar på vilken skit de sk piraterna sprider. De laddar ner spelet, crackar det och sen sitter och bölar på forum om att spelet är buggigt osv. De betalar inte för sig, de saboterar för betalande kunder samtidigt som de drar ner företags rykten i smutsen. Det finns även exempel på företag som satsar på DRM fria multiplaer spel som går under då pc-spelaren inte betalar för sig... Sen sitter det individer på forum såsom Sweclockers och försöker rationalisera sitt småaktiga beteende. Och det är det som stör mig mest, stå för fan för ert agerande utan att komma med svepande bortförklaringar och förbaskade skriverier om mänskliga rättigheter... Skriv istället att ni vill spela, men helt enkelt inte vill betala för ert intresse.

Av astrob0y
Skrivet av illusi0n:

Så ditt argument/bevis för att piratkopiering är minst lika illa för konsol(360) som PC, är att det finns hemliga trackers?

Att det till exempel är sisådär en miljon gånger enklare att piratkopiera till PC, det tycker du inte spelar in?

förmedlar enbart uppgift som någon här sprider, utan någon annan information som vi övriga kan granska. själv tycker jag ätt det är ett trist påstående...

Av astrob0y

hur som helst misstänker jag att vi kommer se spelet till pc. det här är nog enbart smutsig marknadsföring. tänker i första hand på siffrorna som används som argument.

Av astrob0y
Skrivet av 'TryNotD[oo:

;11648207']Som jag skrev innan och du tom quotade:
"Kollar du på PC så är det lätt och många tankar för att testa och köper sen. Dom som tankar på konsol gör det för att stjäla, dom har ju redan lagt pengarna på att chippa sin konsol - plus sen åker den brända skivan runt bland polarna. På PC bränner man ju inte spelen på skiva utan mountar direkt. "

Cheferna ser varje nedladdning som en förlorad intäkt, utan att förstå vad varje nedladdning har för praktisk betydelse.

Dessutom kan jag tillägga att mycket PC-nedladdande är ren "hoarding". Spel som aldrig spelas eller ens installeras, utan bara sparas därför att det går. Har sett det i många fall på nära håll.

Cheferna är de som bestämmer. Tyvärr.
Haha. hoarding av nedladdat material

Av astrob0y
Skrivet av illusi0n:

Haha, riktigt löjligt! Det märks att du inte har en aning om vad du snackar om!

Glöm nu inte att det finns hemliga torret trackers.

Av astrob0y
Skrivet av Boss302:

Japp. nedladdning går hand i hand med försäljning.

Skillnad på film och spel.
Men visst, om du vill jämföra piratkopieringen med vad som helst så kan vi nog göra det. Så länge man kan vinkla det till sin fördel.

Av astrob0y
Skrivet av ArtMan:

Folk som tror att piratkopieringen är orsaken till att spelutvecklare gör dåliga spel lever i en bubbla. Tänk lite! Man har piratkopierat det mesta länge! Förr i tiden spelade alla in film på videoband från tvn eller när man hyrde filmer från videobutiken. Spel på C64/amiga tider kopierades friskt. Nuförtiden kopierar många Photoshop, diverse CAD mjukvaror och massa andra program men utvecklarna klagar inte medan spelutvecklarna skriker PIRATKOPIERING så fort de inte säljer tillräckligt med spel eller nåt som inte går som planerat. Sedan säger folk "jag visste det" osv. Vad fan? Varför ifrågasätter de inte sina produkter? Bra spel säljer! Detta ämne återkommer ju hela tiden och varje gång ser man korkade inlägg där folk tror att allt är piratkopieringens fel och glömmer bort allt annat. Inte konstigt då att många spelutvecklare kan fortsätta släppa portade skitspel och sedan skylla allt på att folk tankar deras spel..

Vänta nu. Har du helt missat att nuförtiden sker piratkopieringen på ett helt annat sätt än då man var tvungen att faktiskt göra en fysisk kopia och sedan ge denna till person i närhet. Spridningen av piratkopierat material sker på en helt annan nivån än under c64/amiga tiden. Utvecklingskostnaden har även den förändrats.
Korkade inlägg... Det är konstigt att folk försöker förklara stöld av någons produkt på olika sätt. Det är samtidigt trist då företag inte får igen det de har investerat i och de får tillslut klappa igen sin verksamhet.

Av astrob0y
Skrivet av 'TryNotD[oo:

;11648136']

Sen att jämföra nedladdnings-statistik från torrentsidor och tolka det som förlorad försäljning, speciellt på PC, känns lite skevt.

Kollar du på PC så är det lätt och många tankar för att testa och köper sen. Dom som tankar på konsol gör det för att stjäla, dom har ju redan lagt pengarna på att chippa sin konsol - plus sen åker den brända skivan runt bland polarna. På PC bränner man ju inte spelen på skiva utan mountar direkt.

Varför är det skevt? Statistiken från torrentsidorna säger sitt- nämligen att pc-spelaren laddar hem betydligt mer än konsolspelaren. Tyvärr. Vad förstår företagen den statistiken som?

Av astrob0y
Skrivet av kras:

Jag är väl medveten om hur utlåningen fungerar, att upphovsrättsinnehavare inte har lagstöd för att neka utlåning av böcker som biblioteket köpt in, och att den kulturpolitiska ersättningen som kallas för biblioteksersättningen bara gäller för svenska författare. Man kan därmed via bibliotek låna en bok, mot upphovsmannens vilja, och utan att upphovsmannen får någon som helst ersättning för det.

Jag hoppas att det här bara var ett slarvigt uttryck från din sida.

Japp. Slarvigt, ostrukturerat och modifierat. Men sen blir man kallad för ett och annat av person och därmed finns det ingen mening med saklighet. Precis som det ska vara...typ.

Av astrob0y
Skrivet av FribBe:

Du citerar enskilda stycken vilket gör det hela tiden en mycket tråkig och irriterande "diskussion". Att kolla torrentsidor ger inte mycket, piratkopiering finns överallt. Det enda företag kan göra är att erbjuda lagliga kunder ett suveränt spel och försöka övertyga fler piratkopierare att de kommer fortsätta utveckla dessa suveräna spel. Det kallas trots allt spelutveckling, tyvärr har det inte varit mycket utveckling på senaste tid.

Förlåt. Jag har förr, i samma typ av diskussion, fått det förklarat för mig att man ska citera så där för att göra det enkelt för mottagaren. Tillbaka till diskussionen.
Att kolla torrentsidor ger mycket. De flesta använder sig av dessa för att ladda ner sina spel. Det är tråkiga siffror som används av företag som producerar våra spel. De ser varje nedladdning som förlorad intäkt. Sen kan några här sitta och gnälla över att de laddar ner spelen för att se om det är värt att köpa det eller inte. Spelar liksom ingen roll. En nedladdning=förlorad intäkt.
Piratkopering finns överallt, ja. Ingen har påstått något annat. Förstår inte vad du vill komma med det. Är det bra för våran hobby? Nej. Ska man ägna sig åt det? Nej. Är det lagligt? Nej. Gynnar det sin egna plånbok? Ja.

Av astrob0y
Skrivet av Hastigt:

En privat torrent tracker som faktiskt har 360 spel på sin sida? Det finns hur många som helst och nej det är inte samma typ av siffror då utbudet är så ofantligt mycket större, finns ju drösvis med privata trackers som ENDAST har 360 spel också, dom verkar ju gå rätt bra. Så sluta ljuga bara.

Haha. Va?
Vad tusan har jag ljugit om. Du bad mig att vända mig till en privat torrent tracker. Detta är viktigt för det hela, så läs noga nu. Jag har endast tillgång till en privat torrentsida och jag berättade om siffrorna som jag såg där.
Var lite trevlig och sluta upp med att kalla folk lögnare. Du skulle inte uppskatta att någon okänd människa gjorde så mot dig.

Av astrob0y
Skrivet av Hastigt:

På publika torrent sidor ja, hur många 360 spel hittar du på publika sidor vs en privat tracker?

Har kollat med privat torrentsida. Samma typ av siffror. Tack.
Men jag har blivit informerad att vi pc-spelare köper spel via portaler som inte visar den FAKTISKA försäljningsstatistiken så vad torrentsidorna har för siffror är mer eller mindre icke relevant.

Av astrob0y
Skrivet av FribBe:

Du drar upp ett exempel men inte alla spel är framgångsrika. Inte alla spel tycks om av communityn och inte alla spel är bra. Utvecklare misslyckas att inse sina brister och utvecklar samma tråkiga skit om och om igen.

Ett exempel?
För tusan, du har inte kommit med något. Förutom med något om vad dina vänner sysslar med.

Av astrob0y
Skrivet av FribBe:

Du kan fortsätta kalla det diskussion om du vill, jag tycker det mest ser ut som ett dagis där småbarn sitter och kastar sand på varandra.

Trist att du uppfattar det som en sandlåda. Vad gör du här?

Skrivet av FribBe:

De digitala siffrorna kan ibland vara upp till 600% större än retail på PC, just med tanke på att folk föredrar att köpa över Steam, D2D, Impulse, GoG, Greenmangaming, G2play osv. Listan fortsätter.

Skilland på kan och är.
Pc-spelare föredrar att inte köpa spelen alls utan vill hellre ladda ner det utan att behöva betala för sig. Effekterna har vi sett via konsolportningar, trist drm och spel som inte portas till pcn i och med att det inte anses vara värt. Kontakta vilket spelföretag som helst så kommer du få höra samma typ av snyfthistoria. Tragiskt att inte alla kan göra som Steam.

Skrivet av FribBe:

Piratkopiering finns överallt, jag hade kompisar när jag fortfarande gick på gymnasium som tog med kopierade spelskivor för att gå hem och spela på sina Xbox 360, denna statistiken finns inte med på torrentsidor. Jag påstår med fullaste allvar att piratkopiering alltid kommer finnas och det enda företag kan göra är att försöka ge valuta för pengarna när folk köper det.

Vad tillför det här egentligen? En version av Prince of persia, tror att det var den mer tecknade versionen, från Ubisoft hade inget drakonisk drm. Spelet fick gott betyg. Såldes väl på konsol. Gissa en gång hur det såg ut på pc-sidan. Äh fuck it, det såldes minimialt och "piratades" sönder och samman.

Skrivet av FribBe:

Dvs inte sätta DRM på sina skitspel som gör så att man slängs ut om man råkar tappa uppkopplingen i en sekund, inte straffa den som köper spelet.

Se vad som hände med Prince of persia. Hur pc-spelaren så snällt gick och köpte spelet.... åh just ja, de köpte det via olika sidor och finns där med inte med försäljningsstatistiken...

Av astrob0y
Skrivet av FribBe:

Finns många fler torrentsidor än bara populära. De digitala försäljningssiffrorna är aldrig med, så du kan sluta propagera nu.

Vad skrev jag exakt nu? Låt oss ta en snabbtitt.
Och menar du på fullaste allvar att i bland de mindre populära torrentsidorna är siffrorna omvända?
Nej, de digitala försäljningssiffrorna är sällan med, vad vill du ha sagt med det? Påstår du att försäljningen av pc-spel inte drabbas av den så kallade piratkoperingen? Och propagera, på vilket sätt propagerar jag?
Nej du, istället för att sprida dålig attityd* så bör du komma med något som åtminstone har potentiella att tillföra något till diskussionen.

*jag uppfattade ditt påstående om propagerade som en relativt fientlig inställning. Det är min uppfattning, du får väldigt gärna rätta mig om jag har fel.