Inlägg

Inlägg som erixonjkpg har skrivit i forumet
Av erixonjkpg
Nytt bud: 6 200 kr Om den inte är såld så är jag intresserad
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av erixonjkpg

Har redan ett Fractal, men tror att North hade passat in bra i min nya hörna som jag håller på med.

Här har vi golv, tak, och väggar gjorda i trä.
Men även chassi i trä, visst funkar väl de?

Av erixonjkpg
Skrivet av Sions:

Rent generellt så är vattenkylning ganska exotiskt, även om det börjar bli vanligare (speciellt AIO, vilket generellt inte går att bygga ut).

Men saker jag skulle vilja se(idésprutar):
1.System som går att bygga ihop med vattenburet värmesystem (dvs ett system utnyttjar värmen). Typ använda en mini kompressor...

2. Block/radiator för minipc, typ nuc och liknande. (För låg ljudvolym).

För mig är funktion i prio.

Jag seriekopplade mitt system (billigare samt mindre antal slangar)

Tack för din input Sions, det är uppskattat! Jag ska se till att uppdatera frågorna lite senare så att de blir mer specifika och lättare att svara på.

Av erixonjkpg

Frågeställning/undersökning angående vattenkylning, specifikt reservoir/distributionspanel

Tjena!

Jag pluggar för närvarade 3D-teknik/Produktutveckling på högskolan i Jönköping. För tillfället har jag precis börjat med mitt examensarbete. På grund utav covid-19 har jag inte fått möjligheten att utföra något arbete ute hos företag, så har jag själv utformat min egna uppgift som är tänkt att utföras hemifrån.

Vad är då min uppgift?

Jag har tänkt att ta fram ett koncept på en produkt inom segmentet vattenkylning för persondatorer/desktop, mer specifikt en kombinerad reservoir och distributionspanel. För att sedan skapa 3D-modeller (CAD), konstruktionsritningar, diverse beräkningar och eventuellt prototyper i mån utav tid. Tanken är att det ska vara en universal produkt som ska gå att integrera i befintliga eller nya vattenkylningslösningar oavsett val utav andra delar. Primärt siktar man in sig på ATX formfaktorn där full/midtower chassin är populärt, samt system som består utav CPU, extern GPU, pump och 1-2 radiatorer.
Många utav de lösningar som finns på marknaden är konstruerade för specifika chassin, utmaningen är att skapa något som går att montera i flera olika chassin, konfigurationer samt stödjer olika placeringar.

Ett tidigt skissat exempel.

https://uc7b14336dba4dad559c8e7440ce.previews.dropboxusercontent...

Jag själv har sysslat med datorer de senaste 15-20 åren. Men jag har aldrig gett mig på en egenbyggd kyllösning med vatten. Däremot har jag vattenburen värme hemma i villan som jag dimensionerat och monterat själv. Vilken tur att de olika systemen fungerar på samma sätt!

Då jag aldrig monterat den här typen utav komponenter i ett datorchassi så saknar jag viktig erfarenhet utav just detta. Problem man stöter på under vägen, saker man önskar vore annorlunda, saker man saknar till exempel.

Eftersom jag inte arbetar ihop med något företag under den här uppgiften så saknar jag viktigt input från kunder och konstruktörer angående förbättringar, diverse problemställningar, önskemål etc.

Jag vänder mig alltså till Sweclockers för att göra någon form utav marknadsundersökning inför den här uppgiften.
Exempelfrågor:
Finns det någon funktion ni saknar i befintliga lösningar?
Vilka är de vanligaste problemen ni stöter på under montering?
Finns det något intresse utav den här typen utav reservoir som inte är anpassad för specifika chassin?
Vad väger tyngst, funktion eller visuell presentation?
Fyller denna produkt någon funktion för dig eller väljer du hellre att skapa en enkel seriekopplad slinga som löper från komponent till komponent?

Om du har tankar och åsikter kring det här området så vill jag gärna ta del utav dem. All input uppskattas!
Tack på förhand!
/Sigge

Av erixonjkpg

Om du övningskör och tar körprovet genom en trafikskola (vilket jag rekommenderar), varför inte bara använda deras hojar. Visst du får betala för att låna deras hojar, men du slipper den här problematiken. Efteråt köper du den hojen du vill ha och monterar crashpuckar.

Att köpa en hoj som du antagligen inte kommer känna dig bekväm på för att den är mer lättmanövrerad under körprovet. För att sedan behöva sälja den och lägga jobb på detta samt fösa iväg eventuella däcksparkare och folk som vill "prova". För min del är detta huvudvärk som jag hellre står över.

Av erixonjkpg
Skrivet av Ferrat:

Webhallen listar 5 års garanti, så det är ingen offerkofta. Om de säljer den med texten

https://www.webhallen.com/se/product/317315-Fractal-Design-Ce...
Så gäller det ju 5 år, men står ingenstans på produktsidan att det inte är dem som ger det eller någon hänvisning till att tillverkaren sköter det.

Edit:
https://www.hallakonsument.se/konsumentratt/garanti/#:~:text=....

Garanti sköts av säljaren som ger den, men webhallen marknadsför med den och är kundens motpart därav deras jobb.

TS har ju aldrig nämnt vilken produkt det handlar om. Lite svårt och säga att det är 5 års garanti från återförsäljaren när man läser specifikationen från en annan produkt tagen ur luften. TS produkt är dessutom köpt för 3 år sedan, hur ska någon av oss kunna veta hur Webhallen specificerade den faktiska produkten vid den givna tidpunkten?

Jag gissar på 1-2 års garanti från återförsäljaren, 3 års reklamationsrätt och 5 års tillverkargaranti om nu FD lovar detta.

Av erixonjkpg

Jag kör rökt sidfläsk från Vaggeryds Chark om jag köper det i de vanliga matbutikerna. Men äter inte bacon eller fläsk speciellt ofta.

Av erixonjkpg

Linjer utmed kanterna på skärmen efter rengöring

Tjena!

Torkade precis av en utav mina monitorer med en fuktad mikrofiberduk (skärmrengöring).
Jag stängde av den medan jag gjorde detta och såg sedan efter att jag knäppte på den att jag fått ett gäng linjer utmed kanterna på skärmen. Aldrig sett detta fenomen innan så undrar om någon har bättre koll på vad det är som händer?
En fuktad trasa borde ju inte göra någon skada på skärmen, och jag var inte speciellt hårdhänt.
Kanske försvinner med tiden?
Hur som haver, väldigt märkligt problem jag aldrig stött på tidigare med de andra skärmar jag ägt.

Bild

Edit:
Linjerna verkar försvinna efter ett tag men återkommer när jag stänger av och sätter på skärmen igen. Kanske inte alls har med rengöringen att göra utan något annat?

Av erixonjkpg

1. Norge
2. Danmark
3. Tyskland
4. England
5. Nederländerna
6. Israel
7. UAE
8. Malaysia
9. Indonesien

Inte hunnit med fler än så. Tänkte resa massa i mina yngre dagar. Men började bygga hus direkt efter gymnasiet så mycket av mina pengar och tid försvann där istället.

Började plugga igen 2019 så hade tänkt att resa en massa under sommarlovet 2020, men ja vi vet ju hur det gick med det, typiskt.

Av erixonjkpg

Ghost of Tsushima var det bästa spelet jag lirade i år.

Av erixonjkpg

Bostad: Villa
Uppkopplingstyp: Fiber
ISP/Leverantör: Telia
Hastighet: 500/500
Kostnad: 349kr/mån + nätavgift Wetternet
Avtal sedan: ca 1,5 år

Av erixonjkpg

Några former utav spärrar behövs för att skydda på barn och föräldrar. Polarens dotter på 8 år lyckades köpa hästar i något mobilspel för runt 6000 kr. Kortet låg antagligen sparat på google kontot från tidigare app köp, säga vad man vill om det. När han sedan ringde upp dem för att lösa situationen så påstod de att de bara kunde betala tillbaka 700 kr.

Barn på 8 år kan varken ingå avtal eller kontrakt, men det är tydligen inga problem att marknadsföra virtuella objekt inuti spel riktade mot barn för hutlösa summor.

Jag slö spelar själv ett mobilspel när jag är på väg till plugget och i detta kan man köpa heroes för runt tusingen. I spelet finns säkert mellan 50-100 heroes. Känns som ett rimligt pris, not. Som tur är har man ju på 31 år utvecklat konsekvent tänkande, något man kanske inte har vid 8 års ålder.

Barn, alltså individer under 18 ska vi se till att skydda mot den här typen utav affärsidéer. När det kommer till vuxna människor så får de ta ansvar för sig själva, då har man både rätt till fria val och skyldighet att ta hand om sig själv.

Av erixonjkpg

Någon som har koll på om man kommer kunna installera appar från google play på Google TVn? Eller är det bara ett samling OS för streaming tjänster?

Av erixonjkpg

Så länge du inte har en förstörd hörselnerv så borde ju ett cochleaimplantat fungera. Inte så estetiskt tilltalade, men vem fan bryr sig om man kan få tillbaka hörseln. Jag har själv tinnitus grad 2-3 och en lätthörselskada, samt ljudkänslighet. Jag tycker du ska vara väldigt försiktig med vad du utsätter dina öron för. Kan inte tänka mig hur jag skulle överleva denna helvetes orkester om jag dessutom var i stort sätt döv. Lycka till!

Av erixonjkpg
Skrivet av Squallie:

Det syftades nog på att det skulle vara bara ett hål där det är en mikrofon i, inte en kontakt för att koppla in en.

Jaha okey, det kan ju vara en möjlighet. Personligen hoppas jag att det finns möjlighet att koppla in ett trådat headset då jag redan äger ett sådant. Den som lever får se!

Av erixonjkpg
Skrivet av AndreaX:

Fast det där är väll ändå troligast just mikrofonhålet? Som knappen ovan aktiverar.

Annars ser det även med perspektivet i åtanke ut som en väldigt märkligt form att motta en rund plugg.

Det bör väl vara en 3,5mm stereoljud/mikrofon med tillhörade mute-knapp. Precis som på DS3an. Känns lustigt om det skulle vara enbart för mikrofon.

Av erixonjkpg

Vi använder HP Zbook 15 på högskolan till SolidWorks. De fungerar helt ok till mindre projekt med färre komponenter.
https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=6TV30E...
Ett Quadro T2000-3000 kan vara att föredra.

Av erixonjkpg

DragonQuest XI på switch. Tog mig drygt 90 timmar. Perfekt på bussen. Ska se om jag orkar lägga tid på 100%.

Av erixonjkpg

Jag kan inte ens köpa spelet Steam gnäller över att min adress är för lång och låter mig inte slutföra köpet! Annars ser det nice ut. Tänkte att jag smäller till nu då priset verkar justeras den 13 feb.

Av erixonjkpg

Det där ser precis ut som mitt gamla AMD kort med dual gpu från 4000 serien. Problemet där var värme och att limning/lödning utav komponenter blev dålig. Man kunde trycka på kortet och sätta lite spänn på det så försvann felet en kort stund.

Kan vara något liknande som hänt dig. Vet att folk "bakade" en del kort då i ugnen, men det var inget jag gav mig på.