Inlägg

Inlägg som Thobbs har skrivit i forumet
Av Thobbs

Tack för all hjälpen! Jag skäms lite, men det visade sig att ett av minnena inte var ordentligt intryckt i sin slot.

Eftersom jag fick felmeddelandet om "no DP signal" var jag så inställd på att det måste ha något med grafikkortet att göra, men så var det alltså inte.

Av Thobbs
Skrivet av Moseby:

Testa med endast en RAM-sticka och kör bildkabeln i moderkortet. Vänta rätt länge och se om något händer, kan vara att datorn jobbar för att upptäcka alla nya enheter.

Jag testade att göra som du föreslog, med endast en RAM-sticka, DP-kabeln i moderkortet, och så väntade jag cirka tre minuter.
Men fortfarande utan resultat.

Det jag möjligen skulle kunna testa är väl att koppla datorn till en annan bildskärm.

Jag noterar på själva moderkortet att två led-lampor lyser. Det ena är vad som enligt manualen kallas BOOT_DEVICE_LED som lyser rött. Det andra är DRAM_LED som lyser gult.

Av Thobbs

Felmeddelande "No DP signal from your device" på Dell U2719 DC efter byte av grafikkort

Efter att ha försökt installera nya minnen och nytt grafikkort så får jag felmeddelandet No DP signal from your device" så fort jag startar datorn.

Specifikationer

  • Bildskärm Dell U2719 DC

  • Moderkort Asus Z170 Pro Gaming (med sockeln Intel 1151)

  • Nytt grafikkort Asus Geforce RTX 3060

  • Gammalt grafikkort Asus Geforce GTX 1060

  • Nätaggregat Corsair RM650W

  • Minnen: 2x8 GB Corsair Vengeance 2666 Mhz (identiska med de två som redan fanns i burken)

Det jag har testat hittills är:

1. Att istället koppla en HDMI-sladd i det nya grafikkortets HDMI-port. Då får jag felet "No HDMI signal from your device".

2. Jag har även testat med både HDMI-sladden och DP-sladden i moderkortets uttag.

3. Jag har testat att plocka ur de nya minnena.

4. Jag har testat att lägga tillbaka mitt gamla grafikkort (GTX 1060) och även på det testat med både HDMI-sladden och DP-sladden, men även då får jag felet med "No signal". Det gamla kortet fungerade dock utmärkt med DP-sladden innan jag testade att koppla i det nya grafikkortet.

5. HDMI-sladden fungerar när jag kopplar den till min laptop istället. Min laptop har dock inget DP-uttag så jag kan inte testa om det funkar med DP-sladden till min laptop.

6. Jag har testat med en annan DP-sladd, fortfarande samma felmeddelande.

7. Jag har provat att återställa fabriksinställningarna på min bildskärm.

8. Jag har provat att koppla i grafikkortet (både det nya och det gamla) på den andra PCIe-porten.

Grafikkortet startar som det ska (fläktarna drar igång) och jag ser ingen indikation på mitt moderkort att något skulle vara fel. Att uppdatera BIOS eller drivrutiner är ju inget alternativ eftersom jag inte får någon bild på skärmen. Och skärmen fungerar som sagt utmärkt när jag kopplar den till min laptop.

Det faktum att felet kvarstår när jag byter tillbaka till mitt gamla grafikkort som fungerade alldeles utmärkt nyss är det som förbryllar mig mest.

Någon som har en aning om vad som kan vara fel? Något mer jag kan testa?

Av Thobbs
Skrivet av mrqaffe:

Man kan göra mer avancerade saker med schemaläggaren om man vill. Jag tror du råkat ut för nått mjukvarufel men om du inte kan få tag i fungerande drivrutiner så kan det vara möjligt att gå runt problemen genom att trixa lite där.

Ja, det kan definitivt vara värt ett försök i alla fall.

Av Thobbs
Skrivet av mrqaffe:

Start, Inställningar > Appar > Autostart Det går ju också att göra regler i schemaläggaren,

Det jag hittar under autostart är bara "Bluetooth Tray Application" som redan är inställt på att autostartas. Jag är inte helt säker på hur jag gör för att autostarta ett program som inte redan finns i listan?

Dessutom är jag inte heller helt säker på exakt vad programfilen heter som aktiverar bluetooth-kopplingen. Det skulle kunna vara det som finns under sökvägen "Program Files\ASUS\Bluetooth Software\btwdins.exe" men hur gör jag för att lägga till denna fil under autostart? Det ser ju ut som att man bara kan slå på eller av programmen som redan finns listade, men jag ser ingen knapp för "Lägg till program" eller liknande?

Av Thobbs
Skrivet av mrqaffe:

Att autostarta ett program kan du automatisera om det nu är det som är problemet, den kanske försöker starta för tidigt också,

Hur gör jag det? Jag testade att gå in på "Tjänster" och såg då att "Bluetooth Support Service" hade startmetod manuellt "Manuellt" (men det stod ändå att den körs), så jag testade att ändra till "Automatiskt" (dock inte med "förskjuten start") men detta hjälpte inte, jag är fortfarande tvungen att dra ur och stoppa i dongeln igen för att den ska kunna upptäcka mina lurar.

Både "Bluetooth driver management service" och "Bluetooth service" har redan status "Körs" och startmetod "Automatiskt".

Av Thobbs

Tror jag hittat en tillfällig lösning vad gäller ASUS-dongeln. Det verkar inte som att applikationen autostartar när jag startar datorn. Kopplar jag däremot ur den och sedan i den igen så står det "Startar bluetooth-enhet" och sedan går det att koppla hörlurarna. Men känns onödigt att man ska behöva göra det varje gång.

Av Thobbs
Skrivet av jnsson:

Jag kollade också på ny bluetooth adapter till min dator, men nu har jag inte köpt någon än, men när jag kollade runt fick denna bra betyg iallafall och om du vågar köpa på Amazon (den säljs och skickas av Amazon själva) https://www.amazon.de/dp/B07NQ5YGDW/ref=sr_1_4?keywords=Bluet...

Ja, den ser ju bra ut, kanske blir att jag testar, den var ju inte så dyr heller.

Av Thobbs
Skrivet av Mordekai:

Ett alternativ är ju ett trådlöst nätverkskort, har ofta Bluetooth nuförtiden.

Ja det är väl ett alternativ förstås. Är villig att testa vad som helst bara det funkar.

Av Thobbs
Skrivet av mrqaffe:

Jag har behövt installera en separat drivrutin för aptx för blåtanden i datorn stödde bara a2dp men det påverkade inte "stabiliteten" i kopplingen men kanske kan du kolla på såna mer långsökta saker också.

Ja det kanske är värt ett försök. Antar att du menar för Asus-dongeln i så fall?

Av Thobbs

Nu har jag testat lite mer men fortfarande har jag ingen bra lösning. För att sammanfatta lite:

1. Jag använder Windows 10 och använder AVG Antivirus (har testat att tillfälligt stänga av AVG men utan resultat)
2. Hörlurarna, AKG Y50BT, kopplar utan problem när jag testar att para ihop dem med mobilen.
3. När jag försöker koppla dem till datorn lyckas det ibland, men först efter flera försök. När jag väl lyckas koppla händer det ibland att kopplingen upphör efter en stund.
4. Jag har nu testat med två olika donglar, både Plexgear och Asus, med liknande resultat.
5. Jag har testat i sex olika USB-portar (två 2.0 på datorn, två 3.0 på datorn och två 2.0 på skärmen) utan att det gör någon skillnad.
6. Har uppdaterat till senaste drivrutinerna för båda donglarna.
7. När jag tittar på Windows egna bluetooth-inställningar står det att lurarna är kopplade.
8. När jag tittar på enhetshanteraren står det att enheten (både lurarna och dongeln) finns och fungerar korrekt.
9. Lurarna i sig däremot blinkar som att de parar varje gång jag startar dem.

Någon som har tips på vad jag kan testa?

Av Thobbs
Skrivet av Thobbs:

Nu testade jag att göra det, och nu kopplade den på första försöket. Återstår att se om det var en lyckträff denna gång eller om det fortsätter att fungera även framöver.

Det verkar som att det var en lyckträff, nu har jag samma problem som förut. Lite tröttsamt att behöva installera om programvaran varje gång jag startar om datorn. Har även testat på olika USB-portar (både 2.0 och 3.0) men det verkar inte göra någon skillnad.

Av Thobbs
Skrivet av HaBBarN:

Har du installerat drivrutinerna från kjells hemsida?

Har då inga problem med min plexgear dongle.

Nu testade jag att göra det, och nu kopplade den på första försöket. Återstår att se om det var en lyckträff denna gång eller om det fortsätter att fungera även framöver.

Programvaran är ju densamma som på den medföljande skivan (CSR Harmony) men kanske är det en nyare version från länken på kjells hemsida.

Av Thobbs

Några nya tips på en bra dongle? Har idag en Plexgear-dongle som funkar väldigt dåligt och funderar på denna istället:
https://www.webhallen.com/se/product/178007-ASUS-USB-BT400-Bl...

Av Thobbs
Skrivet av mrqaffe:

Det bökigaste med att hoppa mellan 2 skärmar med olika upplösning kopplade till en arbetslaptop är att win flyttar om ikonerna på skrivbordet vilket gör det svårt att organisera dem på en bra position men det är inga tekniska problem att byta skärmar i sig och med så låg upplösning så lär inte datorn bråka utan interfacen klarar av det.
Ska du ha en arbetsskärm så fundera på om du inte ska ta nått i större storlek och 4k upplösning, det är väldigt mycket mer lättjobbat om man har mer yta och fler pixlar.

Ja, helst skulle jag nog vilja ha en skärm i 21:9 format, blir ju många fönster man vill ha uppe samtidigt när man arbetar.

Av Thobbs
Skrivet av mrqaffe:

Det kan ju vara nått drivrutinsproblem som rättat till sig om du bytt port för då installeras drivern om på den portern men nått med dongeln verkar ju inte vara helt stabilt.

Ja, det kan nog vara så. Blir nog att jag skaffar en ny dongel ändå.

Av Thobbs
Skrivet av mrqaffe:

Har ingen koll på donglar man prova att byta usbport så den sitter i en usb 2 port om du har nån.

Testade nu att koppla i en USB2-port istället för USB3, men fortfarande samma problem. När jag däremot tog ut dongeln och sedan stoppade in den igen så kunde jag koppla efter några få försök (eller om det rent av var första försöket).

Av Thobbs

Ja det måste väl vara så antar jag. Men den kopplar ju ibland, så helt död är den ju inte. Tänkte om det kanske var något med inställningarna som påverkar.

Nåt tips på en bättre dongel?

Av Thobbs
Skrivet av mrqaffe:

Prova att koppla lurarna mot telefonen för att se om det funkar bättre.

Nu testade jag att koppla lurarna till telefonen, funkar hur snabbt och smidigt som helst. Så lurarna verkar det ju inte vara fel på.

Av Thobbs

Bluetooth kopplar inte mina hörlurar

Hej!

Jag har ett problem som jag hoppas någon kan hjälpa mig med. Jag har ett par AKG Y50BT hörlurar och en Plexgear Bluetooth-adapter.

Problemet är att när jag startar lurarna så lyckas de ofta inte koppla till Bluetooth-adaptern. Det går ibland efter 2,3,4, 5 försök men sällan första gången. Från början använde jag Windows 10 egna bluetooth-inställningar och hade detta problem. Häromveckan testade jag att istället installera programvara som följde med Plexgear-adaptern, men det har nästan bara gjort det värre.

Är det lurarna det är fel på? Eller adaptern? Eller är det bara någon inställning som ska ändras?

Bild på inställningarna:
https://imgur.com/gallery/nmyBntJ