Inlägg

Inlägg som Fixoon har skrivit i forumet
Av Fixoon

Köpte en Sony 55A87 igår för 15k på Mediamarkt. Ville verkligen ha OLED men det fanns tyvärr inte utrymme i budgeten för 65".

Har hunnit kika lite på hockey samt kollat några minuter av en film och är helnöjd.

Tack för alla svar i tråden!

Av Fixoon

Hej igen

Jag hade typ bestämt mig för en LG 55C9 men så tog de slut överallt. Sedan dess har jag väntat på att LG 55CX ska falla till ett rimligare pris. Har dock nu börjat fundera på om 55 tum är för litet, det kommer vara lite drygt 3 meter mellan ögon och TV.

Problemet är dock att 65 tum, OLED och ett rimligt pris inte är en vanlig kombo. Billigaste just nu är nog LG 65B9S på 18k. LG 65CX har lustigt nog gått ner till 25k och tillbaks upp på 30k. LG 65BX verkar precis ha släppts i norden och ligger högre i pris än sin bättre broder LG 65CX.

LCD är ju ett billigare alternativ på 65" men nu när jag hade ställt in mig på OLED känns det trist att tänka på LCD igen. Vad hade ni valt på drygt 3 meters avstånd? 65" LCD eller 55" OLED?

Funderar just nu på att vänta och se om LG 65B9S sjunker några tusenlappar. Vill helst hamna under 15k för en TV men kan kanske sträcka mig lite grann om det är just 65" och OLED.

Av Fixoon

TV för runt 10000 kr

Hej

Jag är i behov av en TV då jag inte äger någon och hockeysäsongen börjar snart. Jag har kollat runt en hel del men blir inte riktigt klok på vad som är rätt TV för mig.

Främst ska jag använda TVn till att kolla på hockey. Sedan blir det nog lite film, TV-serier och Youtube men det är inte lika viktigt. Hockeyn jag ska kolla på är SHL streamat via Cmore och det är väl en ganska bra källa?

Jag har tidigare kollat på hockey på en Panasonic plasma med interpolation avstängt och tycker det är en bra upplevelse. Vad jag förstått har plasma bättre motion blur än LCD och OLED, eller är det ingen märkbar skillnad?. Hjälper dagens interpoletion på OLED/LCD något vid hockey eller gör den bara saker värre som de äldre varianter jag testat?

Förutom motion är jag lite orolig för vertical banding som verkar ganska vanligt på OLED, vilket jag har läst kan vara ganska störigt i hockey på grund av den väldigt vita bilden.

De TV-apparater som är mest intressanta är Sony 55XG9505 och LG 55C9.

Spontant känner jag att Sonyn borde vara nog tillräcklig när det kommer till hockey. Däremot känner jag att jag skulle störa mig ganska mycket på light bleed i film och tv-serier. Har för mig att man kan offra lite svärta för att bli av med light bleed? Det skulle vara ett alternativ.

Jag skulle väldigt gärna vilja höra från folk som kollar mycket på hockey (helst via Cmore) på någon av dessa TV-apparater hur ni upplever det.

Är det värt att lägga 5000 kr extra på LG 55C9 istället för Sony 55XG9505 och riskera att behöva krångla med en dålig panel bara för att få en bättre upplevelse i film och TV-serier? Hoppas jag var någorlunda tydlig i min text, fråga gärna om jag är otydlig med något.

Med vänliga hälsningar,
Fixoon

Av Fixoon

Detta verkar ju väldigt oklart. Varför kommer första generationens Pixel hit nu? Man får upp förhoppningarna lite om att andra generationens Pixel kanske kommer hit nu men det är oklart hur Google jobbar så man vet aldrig.

Av Fixoon

Aja nu har jag beställt en i5 8400 med moderkortet jag länkade och dessa minnen. Får hoppas att det kommer fungera.

Av Fixoon

Vad tror ni om att köra en i5-8400 med detta moderkortet? Spelar det stor roll vilka minnen man väljer och vad ska man välja i sådana fall? (8GB tänkte jag köra på)

Av Fixoon

i5-8400 eller Ryzen 1600x

Hej. Moderkortet gick nyligen sönder och jag har inte hittat någon ersättare så jag lär köpa ny plattform. Antingen i5-8400 eller Ryzen 1600x. Det blir inte jättestor skillnad i pris men i5an ligger något före i speltesterna på anandtech. Vet inte hur stor skillnad det är med mitt 1060 dock. Det mesta jag gör är att spela och slösurfa typ. Vad skulle ni göra? Budget på runt 4k. Behöver inte mer än 8gb ram och inget flashigt moderkort.

Av Fixoon

https://www.inet.se/produkt/1902494/asus-b85m-e
Någon som vet om jag kan köpa detta och köra min 4690k i det direkt eller om jag måste uppdatera BIOS på det innan? Man måste väl ha en äldre processor för att uppdatera BIOS på det i sådana fall?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fixoon
Skrivet av anon99339:

Det här tycker jag verkar vettigast. Asrock håller en bra standard de senaste åren och Proshop är en bra återförsäljare.

https://www.proshop.se/Moderkort/ASRock-Z97-Anniversary-Moder...

De verkar ha höjt priset från 977kr till 1147kr de senaste timmarna. Det är ju skumt. Under tiden jag skriver detta har de hunnit ändra till 1088kr också.

Är det värt att köpa ett z97-moderkort eller duger det med något billigare B85 om man ändå inte ska överklocka (om inte turbo räknas men det funkar på alla moderkort antar jag?). Typ detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: frakttiden är nu 10 dagar på z97-moderkortet så det är inte aktuellt längre

Av Fixoon

Ny plattform eller moderkort?

Hej. Det är så att nyligen pajade mitt moderkort och jag lämnade in det på garantin och fick pengarna tillbaka. Problemet jag har nu är att jag inte vet vad jag ska göra. Köpa nytt moderkort till min 4690k vilket är knepigt eftersom det knappt finns några nya moderkort att välja mellan. Eller köpa Ryzen/Coffee Lake men det känns som att varken Ryzen eller Coffee Lake är värt eftersom det mest krävande jag gör på datorn är typ att spela GTA V eller CS:GO. Det går ju på några tusenlappar och jag kommer troligtvis inte märka någon skillnad alls.

Om någon kan hitta ett vettigt moderkort till min 4690k från en vettig återförsäljare vore det schysst. Jag behöver inte några speciella features. Överklockar ingenting eller så men det ska vara stabilt. mATX och ATX funkar lika bra. Vet att det finns några moderkort från vettiga återförsäljare men har ingen aning om vad som är vettigt.

Vad tycker ni jag ska göra?

Edit: max 1000kr kan jag tänka mig lägga på moderkort (kan lägga lite mer om det verkligen behövs)

Av Fixoon

Lämnade in moderkortet till Webhallen på garanti och de kunde konstatera att det var trasigt så jag fick pengar tillbaka. Får se vad man gör nu då. Kanske blir att uppgradera till Coffee Lake om det inte blir allt för dyrt. Jag får se.

Tack för hjälpen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fixoon

Fick låna ett nätagg av juniormannen80 (tack för det!). Det hade också endast 4-pin till CPUn som det andra nätagget jag testade med tidigare hade. Denna gången fick jag dock samma resultat som med mitt vanliga nätagg. Ingen bild och 2 fläktar som var inkopplade på moderkortet snurrade inte fast CPU-fläktarna snurrade och de var också inkopplade på moderkortet.

Är det någon som vet om man verkligen behöver 8-pin till CPUn för att allt ska starta ordentligt? Eller om det ska fungera med en 4-pin. Jag har en 4690k.

Kan man annars konstatera att det är moderkortet som är trasigt? Jag har garanti kvar på det så det lär bli att skicka tillbaka det i sådana fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fixoon

Får inte tag på något nätagg att testa med. Lokala datorservicestället ville ha 500kr för att felsöka själva och så mycket har jag inte lust att betala. Så vad ska man göra nu då. Köpa ett nytt nätagg och hoppas på det bästa? Eller är det någon här på swec som bor i Visby som skulle kunna låna ut ett nätagg till mig en liten stund? Kan komma med datorn till dig om det är så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fixoon

Jag har nu testat med ett annat nätagg på 400w som dock endast hade 4-pin till CPUn och mitt moderkort har 8-pin. Med det nätagget startade alla fläktar och så i någon sekund, sedan stängdes de av och så höll de på att stänga av och sätta på sig tills jag bröt strömmen. Ingen bild. Med mitt vanliga nätagg startade endast fläktarna på grafikkortet och CPU-kylaren. Jag hade ingen hårddisk inkopplad när jag testade med det andra nätagget men det borde inte påverka? Kan man dra någon slutsats från detta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fixoon
Skrivet av elBenko:

@Fixoon: Ah plockat ut grafikkortet också när du testat dvi på moderkortet? Annars kanske inte intern grafik aktiveras som det ska.

Grafikkortet satt i när jag testade. Men har nu testat med mitt tidigare grafikkort som fungerade sist jag använde det och jag fick ingen bild med det heller. Känns inte som att grafikkortet är felet. Vore konstigt om det fick två fläktkontakter på moderkortet att sluta fungera också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fixoon
Skrivet av elBenko:

Vinande ljud från nätagget behöver inte nödvändigtvis innebära att det lagt av eller ens är på väg att lägga av, men det kan absolut vara värt att kolla med ett fungerande oavsett.

Kontrollerat så skärmen fungerar som den ska med input från annan dator? Provat grafikkortet i en annan burk för att utesluta problem med det?

Testade skärmen i en annan dator och den fungerar. Testat koppla in DVI-labeln i DVI-porten på moderkortet men ingen bild då heller. Jag ska se om jag kan felsöka vidare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fixoon

Fick helt plötsligt ingen bild

Hej. Jag satt vid datorn och slösurfade, sedan gick jag iväg några minuter och när jag kom tillbaka hade jag ingen bild på skärmen. Startade om datorn och fortfarande ingen bild.

Fläktarna på grafikkortet och processorkylaren snurrar men inte de andra två fläktarna jag har kopplat in i moderkortet. Fläktarna till processorkylaren är också inkopplade på moderkortet.

Vad kan vara fel? Trasigt moderkort? Trasigt nätaggregat? Nätaggregatet är rätt gammalt. Det har även gett ifrån sig konstiga ljud när jag maxat grafikkortet och processorn. Tror det har varit nätaggregatet som låtit i alla fall.

Jag ska se om jag kan hitta något annat nätagg att testa med. Vet inte vad mer jag kan göra för att felsöka.

Av Fixoon

@Inet

Sedan jag skrev sist har ni i alla fall fått in RGB-varianten av Ducky One TKL vilket är kul att se. Lite i dyraste laget för mig dock och jag skulle gärna se någon av de icke belysta varianterna av Ducky One TKL. Som den här till exempel (fast med ISO layout). Är det något ni vet om ni kommer få in? Jag skrev till Ducky på Facebook igår och frågade om Ducky One TKL ISO utan bakgrundsbelysning men fick något knepigt svar om att de haft brist på keycaps och att de skulle tillverka mer tangentbord nu i mars.

Av Fixoon

Köpte ett Corsair VX 450w i slutet av 2009 då mitt tidigare pajade och jag kör på det fortfarande. Så jag byter bara när det verkligen behövs. Så är jag med de flesta saker.

Av Fixoon

Hur Razers produkter kan vara så dyra när de har så låg kvalitet är ofattbart. Den första Deathadder jag köpte var den första generationen, den började dubbelklicka efter drygt 2 år, fick pengarna tillbaka. Köpte en Respawn därefter som även den började dubbelklicka efter ett tag, den ligger nu och skrotar efter jag råkade paja den i ett försök att laga den. Nu sitter jag på en Steelseries Kana som jag köpte på Cdon för drygt 1 år sedan för 99kr och har inte haft några problem med den förutom att det inte är den skönaste musen.

Då formen på min Kana som sagt inte var så skön tänkte jag att jag ger Deathadder Chroma en chans. Första exemplaret jag fick var högerklicken lös (glapp mellan klickswitchen och skalet). Skickade in den och fick en ny. Samma sak på den nya musen. Helt otroligt dåligt. Valde pengarna tillbaka. Aldrig mer köper jag en Razerprodukt.

Edit: Förövrigt väldigt besviken på deras gummigrepp på sidorna på chroman. Enligt dem ska det ge mer grepp men jag tyckte helt tvärt om. Sämre grepp än tidigare Deathadders...