Inlägg

Inlägg som majje har skrivit i forumet
Av majje

Gjort setupen hemma mer clean med bordsfäste för skärm, laptophållare för jobbdatorn, ny musmatta osv. Passade också på att bygga mitt första tangetbord för att passa in det nya temat lite bättre. Overall riktigt nöjd.

Av majje
Skrivet av Mithras:

Hitta närmaste bekant som har en LG OLED och be om att få titta på den i ett vardagsrum med fönster så kommer du förstå

Sedan tar jag en stark gissning på att din ASUS monitor inte är en OLED, vilket gör att det blir en stor skillnad.

Har själv en PG279Q (IPS) där brightness är ganska låg, och LG OLED CX55 står precis bredvid den. Skillnaden när solen lyser in på bägge är markant. Vilket den gör just precis exakt nu, till exempel

Har inte haft några problem med min trots både fönster och balkongdörr. Visst är det ett litet plus med högre ljusstyrka men inget jag hade bytt upp mig för i varje fall!

Av majje

Kanske var tydligt för alla men om inte så ett förtydligande - Öppna Apple TV+ appen på din PS5 för att ta del av erbjudandet!

Av majje

6500kr kan hämta i veckan

Av majje

Om du inte måste ha ISO Nordic layout så är jag extremt nöjd med mitt durgod fusion. Design och kvalitet en bra bit över logitech/övriga brädor jag testat med förvånansvärt bra stabilizers

https://www.amazon.de/Durgod-Fusion-Mechanische-Tastatur-Akku...

Av majje
Skrivet av StuntmanMike:

Saknas tyvärr en 1.75u höger shift i den.

Gäller detta även Ducky's set?

Av majje

WFH+gaming Setup m. dubbla datorer & skärmar. Dockningsstation?

Hej!

Bestämt mig för att göra en lite mer permanent setup hemma men behöver er hjälp för att lista ut hur man får till det på ett bra sätt! Vill ju givetvis använda samma setup för både gaming och jobb! Tanken är att försöka få ihop följande utrustning och antar att jag behöver någon typ av hub för att få till det?

Skärmar
- 32" 4k 120hz skärm - Tänkte köpa en av de som kommer under våren då jag även kommer ha en ps5 till setupen.
- 27" 1440p 165 hz - Extra skärm

Datorer
- Stationär dator - Vill få ut bild till båda skärmarna i full upplösning samt kringutrustning. Har USB-C från GFX. (Verkar vara svårast att få till då inga dockor verkar stödja dubbel pc + skärmar med denna upplösning/uppdateringsfrekv.

- Bärbar dator - HP Jobbdator med usb-c ut för laddning, skärm och kringutrustning. Behöver inte stödja full upplösning/uppdat. frekv.. Ansluts med 1 usb-c kontakt.

Övrig utrustning
Mic, Webkamera, tgb, mus samt ljudkort.

Summary

Någon som har några idéer på hur jag får ihop ovan setup? Sett vissa som använder skärmens hub för att lösa det men då kan man inte nyttja den andra skärmen till laptopen utan extra kablar? Hjälp!

Av majje

Skärmar släpps i starten på året med HDMI 2.1 (och som därmed klarar 4k 120hz) om du har tid och budget. Verkar som att de kommer bli ganska dyra men..

Annars har det rapporterats (finns att lösa på youtube) att det finns 1440p-skärmar som klarar att skala ner en 4k-bild med goda resultat. Har inte förbjudat mig då jag väntar på alt 1 men kan vara något om du är taggad på att köpa ngt nu direkt?

Av majje

Köpte klart mer tidigare år. Blev endast ett Arctis pro wireless från EG vilket kändes ok. Dock har de ju sänkt till samma pris ett antal gånger tidigare så kändes inte galet bra.

Av majje
Skrivet av Wescan:

” Viktig information vid release:
För inte över din data från din PS4! Kör en helt clean install - Alla som haft problem med korrupta hårddiskar och behövt installera om hela OSet genom USB har fört över data från sin PS4.
Stäng av rest mode i inställningar! Flera användare rapporterar problem, främst när de spelat Spider Man att hårddisken blir korrupt efter rest mode.
Använd Wi-Fi till en början då användare har fått korrumperade spel nedladdningar när de använder LAN, men fungerar sedan normalt på Wi-Fi.”

Någon som fått konsolen igår som vet om det kommit uppdatering för detta? Eller gäller detta fortfarande.

Inte upplevt någon av ovan problem.

Helt chockad över hur bra allt flyter och ser ut! Helt tyst är den också!

Av majje

Verkar iaf som att 3080 EVGA-kortet passar i MK3 utan mod trots 2.2slot (Post på Louqe reddit).

Av majje
Skrivet av ibbe1234:

2700 hämtar

Ovan köpare drog sig ur! Annons uppe så länge datorn är kvar. Nuvarande bud i ledning 2500kr med upphämtning.

Av majje
Skrivet av Daemon:

Med risk för att vara blind här... vad är det för moderkort i?

Nej jäklar jag glömde skriva ut det! Uppdaterar efter jobbet!

Skrivet av dacieed:

2600kr för datorn, hämtar!

Noterat! Leder just nu!

Av majje

@Alrik:

Vi saknar också hunters och Mages. Kanske inte så konstigt med tanke på att Mages var tråkiga att spela fram till AQ (PVE frost iaf) och hunters har tappat i dps vs övriga samt får knappt gear i AQ (bytte själv från Hunter till Fury war).

Av majje
Skrivet av Skrotnisse92:

8gb Corsair LP RAM

Är det 2x4gb eller 1x8gb i datorn?

2x4gb

Av majje

mitx dator + Gstory 165hz portabel skärm

G-story portable monitor
Mkt goda reviews och otroligt praktiskt att plocka med! Drivs över USB (fungerar även att köra med switch+powerbank ex.). Klart bättre fot än alla konkurrenter jag testat (inkl Asus). Knappt använd (5-6 gånger efter sommaren).

IPS 15.6" 1080p
165hz 1ms
FreeSync/G-Sync & HDR
USB C (power+display), DP & HDMI
Högtalare

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0819DG4Q5/ref=ppx_yo_d...

Förslag budstart: 2000kr +frakt alt. upphämtning

MITX
Fractal Design Node 304 White
Intel Core i5 4690K 3,5 GHz, 6MB
GK MSI GTX 970 Gaming 4GB
Fractal Design Edison M 550W 80+ Gold, Modulär
8gb Corsair LP RAM
Noctua NH-D15

obs! ingen lagring medföljer!

Föreslagen budstart: 2000kr endast upphämtning

Läs hela annonsen här

Av majje

Hur går det för alla? Bara vi som har problem med att folk slutar och att det är för många guilds så borderline omöjligt att rekrytera?... Detta trots server 4th Cthun och strax över 1h30m clear.

Av majje

2200kr inkl frakt om du kan tänka dig att skicka!

Av majje
Skrivet av Asus.David:

@martinot: Japp, blir både RED och BROWN med Nordisk layout. Väntas börja sälja i September.

Tack för uppdatering! Precis vad jag letat efter! Bara att sitta och uppdatera regelbundet nu då mao.

Av majje

Olycka RTX 2060S

Hade precis varit och hämtat upp ett nytt RTX 2060 Super FE i helgen och bröt förpackningen för att se så att allt såg bra ut. Någon timme senare skulle jag lyfta kartongen och glömde helt att den var öppnad och delas på mitten när man lyfter. Grafikkortet lyckades på något mirakulöst sätt att hoppa ur kartongen och åka i golvet men ser ut att ha landat någorlunda bra...

Kan inte se några skador på kortet och FE-korten är ju stabila med ordentlig backplate osv. Kortet startar fint och jag kan inte höra några missljud över huvud taget. Har även testat det i furmark där det levererar normala temperaturer. Något annat jag behöver vara orolig för eller tänka på?