Inlägg

Inlägg som orsla har skrivit i forumet
Av orsla

Vi får fiber levererat av Zitius. Och som jag beskrev har jag en vit liten fiberdosa med 4 färglada uttag. Idag använder jag bara det röda uttaget för både Internet och TV kopplat till Telias router (som jag vill bli av med).

Om denna information kan hjälpa något. Väntar på svar från Zitius exakt hur deras signaler ser ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av orsla

Tack så mycket för att ni tar er tid, uppskattas! Tyvärr har jag inte blivit så mycket klokare. Jag behöver nog en guide for dummies.

USG och IPTV har jag som sagt förstått knyte lirar jättebra varpå jag vill hitta på enklaste möjliga lösning.

Kan man inte bara gå in med "röd" kabel via USG och gul direkt till t.ex port 15 och sen ställa in port 16-20 att skicka iptv signalen. Resten ska vara vanligt Internet?

Eller som jag skrev bara låta TV(gul kabel) gå till en helt egen switch och löpa parallellt utanför övriga systemet till egna tv-uttag så behöver jag inte ändra något?

Väl mött!

Skickades från m.sweclockers.com

Av orsla

Fiber och Unifi (Telia)

Hej!

Nu önskar jag experthjälp. Jag vet inte hur många trådar och olika svar jag läst senaste dagarna men jag är fortfarande, nästan, lika osäker. Jag kan lite men är absolut ingen expert inom nätverksområdet skall nämnas.

Bor i villa och har fått fiber indraget i huset. Innanför väggen sitter själva fibermodulen som går vidare direkt till mediaomvandlaren(?) märkt "Raycore". Vit box med 4 färgade uttag. Från den, röd port, går idag en kabel till Telias Router som styr mitt Wifi och min IPTV-box (Telia). Simple as that.

Jag vill nu gå över till ett komplett Unifi-system. USG, switch, cloud-key, AP-punkter(Wifi Mesh) osv osv och slippa Telia-routern helt. Ett bra och lättöverblickat system. Till systemet kommer också ett antal Unifi-kameror, nvr osv kopplas.

Nu kommer kruxet....vad behöver jag köpa för att få TV/Internet att fungera och HUR ska det kopplas? Det är säkert jätteenkelt men alla trådar, varianter av lösningar och begrepp ställer till det.

Jag såg en relativt ny tråd där man menade på att man kopplar Röd kabel till USG ---》 Switch -》 Till alla uttag/enheter där jag vill ha vanlig Internetuppkoppling.

Sen gul (TV) förbi USG och istället rakt in i switchen. Sen i switchen dedikerar jag sen några portar att släppa igenom TV till, i mitt fall, 5 uttag som går vidare till rum där jag vill ha TV. Har jag förstått det rätt då? Som jag förstår det verkar det kråbgligt med IPTV via USG.

Jag funderade också på om jag bara ska köpa en dum öppen switch som jag låter löpa vid sidan av unifi-systemet från gul på mediaomvandlaren och till alla "TV-uttag". Så slipper jag inställningskrångel helt med portar osv? Jag har juvtänkt att ha separata "TV-kablar" till respektive rum. Dvs ett uttag för Internet och ett för TV.

Hjälp mig gärna i mina tankebanor på ett relativt enkelt sätt. Massa koder och avancerade begrepp kommer nog bara ställa till det än mer En enkel skiss vore det bästa så jag vet vad jag behöver köpa och inte samt hur det kopplas. Som jag nämnt kommer det total sett bli endel kablar med POE då jag ska ha uttag i rum, en intilliggande fastighet och kameror men allt det kräver ju bara Internet-uppkoppling så det borde ju bara vara o ta höjd för antalet portar på switchen.

Stort tack på förhand!

Av orsla
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olofsson_tom
Jag menade att många vegetarianer och feminister demonstrerar och är helt tokiga...

Och dessutom är jag kille = mens är ointressant? och jag är inte 14... personliga påhopp hjälper dig ingenting...

Och, "fildenlning är olagligt" är ju helt ointressant eftersom det är ju det vi diskuterar, vi vill att det ska vara lagligt...

Och att stoppa den tekniska utvecklingen? SMART! För det första är det omöjligt och för det andra otroligt dumt att ens tänka den tanken...

Fildelningen har pushat på den tekniska utvecklingen enormt och det vet du, tyvärr finns de ju både fördelar och nackdelar med alt...

Och eftersom det enkelt går att gömma sin ip, varför göra sig mödan att försöka göra en tredjedel av folket kriminella?

Det går aldrig att stoppa, så sluta lägga tid och pengar p att förhindra något som omöjligt kan förhindras! Enda vettiga sättet att "fixa" det hela är ju att göra lagliga, smidiga och billiga sätt att se på film, lyssna på musik och spela spel... Företagen måste utveckla sig, inte leva kvar i 1900-talet...

Mediabranschen är konservativa till samhällets nackdel!

Och dessutom så demonstrerar INTE de flesta vegetarianer och feminister...

Och dessutom så är inte de flesta vegetarianer tokiga.....personliga påhopp på en viss grupp människor tar dig ingenstans lilla vän...

Du kanske tror att de flesta som är mörkhyade stjäl också?

Och "fildelningen är olaglig" är ju helt intressant eftersom det bara är att följa lagen fram tills den blir laglig. Simple as that. Annars är du kriminell och du ska in bakom gallret eller betala för det som inte är ditt. Men du kanske skulle stjäla maten/kläderna du vill ha också bara för att du inte gillar lagen? Men det vågar du antagligen inte eftersom det är större risk att någon ser dig då, modigt.

Och "att stoppa den tekniska utvecklingen? SMART!" var precis det jag INTE skrev. Ska du bemöta ett uttalande så gör det på rätt sätt, snälla. Jag sa precis tvärtom. Men lycka till nästa gång.

"Det är enkelt att gömma sin ip". Jadu, det är enkelt att ta på sig en svart mask och gå in på banken också.

Du faller i det mesta du säger och jag tror inte du vet vad du pratar om. Men det är väl ok att begå ett brott om många andra gör det.

Som jag sa tidigare, kämpa för att ändra lagen på ett legalt sätt. Att bryta lagen för att få en ändring är inte rätt väg att gå!

Av orsla
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olofsson_tom
Håller med dig, går inte att argumentera med såna...

Skriver man någonting om hur dåligt hela systemet faktiskt är som mediabranschen kör med just nu får man bara svaret "Fildelning är olagligt" av nån lite skenhelig idiot... Förmodligen är de väl vegetarianer och feminister också...

Och jag tippar på att du är en menspåverkad 14:åring utan någon som helst kunskap om något? Vad tusan skulle det vara för fel med t.ex. vegetarianer? Och vad har de att göra med något?

Sen så kan man ju återgå till fakta om det är ok med dig eller du kanske vill hålla dig till löjliga uttalanden?

Och svaret " fildelning är olagligt" räcker ganska långt med tanke på att det faktiskt är så som vilket annat brott som helst. Du har inget lagstöd för detta så låt bli. Eller det kanske är en moral och etik fråga så om en viss grupp tycker det ok att stjäla så låt det gå, se mellan fingrarna.

Jag kan hålla med, till viss del, om att det borde legaliserar att ladda ner med vissa förbehåll etc. något annat vore att hindra den tekniska utvecklingen. Var samma sak när både telefonen och TV kom. Folket ville ha, politiker och styrande ville förhindra, kanske är en trend.

Men så länge det är förbjudet så låt bli. Kämpa för att det ska bli legalt på andra sätt istället så riskerar man inget.

Av orsla

Det finns väldigt många idioter som inte döljer sig Mr. Tror du något annat så är det inte jag som skall vakna upp. Visst har många döljt sig tidigare och dessa kostar resurser och mycket pengar. I och med IPRED samt att IP-leverantörer skall börja rensa information gör mycket arbete svårare så är det. IPRED i sig startade den här dumma jakten. Det är även mycket bevismaterial i dagens rättsfall som bygger på information knutna till nätkontakt där folk INTE gömmer sig vilket leder till att de finns tillräckliga bevis för att ställa någon utom rimligt tvivel. SE HELHETSBILDEN. Tekniken att gömma sig har funnits, visst, men många har inte gjort det och gör det inte.
Genom denna debatten runt IPRED och att bolagen rensar IP information så ger dom dessa scumbags en gratis möjlighet att klara sig. Idiotiskt enligt mig.

Av orsla

För h-vete. Skydda min integritet hit och skydde min integritet dit. Bara en massa bullshit. I 9 av 10 fall vill folk ha en chans att OLAGLIGT ladda ner film och musik gratis inget annat. Men man skyller på att sin stackars integritet kränks, har ju blivit inflation av begreppet likaväl som att alla som bara rör mig kommer jag att anmäla. Löjligt!
Vad i integriteten är så förbaskat kränkande, ärligt talat? Har man inget att dölja har man inget att vara orolig för. Simple as that.

Jag kan hålla med om att inte privata aktörer skall få blanda sig i sådana här saker utan polisen och liknande myndigheter som handhar civil rättsliga fall.

Men snälla, se den större bilden. Genom att gömma sig, skapa mullvads program och gå via några VPN servrar, slänga bort IP information kommer att göra det lättare för brottslingar. Sätt er själva i situationen att erat barn blir ett ru*kobjekt för någon, någon letar upp erat barn och gör något och det enda man kunde ha haft som gjort att man hittat personen i fråga är IP adressen. Finns mycket grövre brottslighet än så men det är onödigt att ta upp här och nu. De större aktörerna har förstått detta även fast det kan låta floskelaktigt när man läser det så här men som insatt är det så!

Jag kan tycka att IPRED i sig kan vara fel då det motiverar folk att skapa mullvadsprogram/VPN etc. vilket försvårar arbetet efter kriminella enormt mycket och enorma resurser måste läggas ner för att hitta en person om det ens går. Men men, åter till ämnet. Att bolagen väljer att inte slänga bort IP'n anser jag är bra ur många perspektiv, stå på er! Jag vill inte sitta där en dag då det inte går att få tag eller få bevis när en pedofil eller våldtäktsman etc. som skapat en kontakt via nätet slår till mot mitt barn men det kanske ni vill? Eller så kanske kommentarerna på detta inlägget blir att det kommer aldrig hända, då har jag ett svar: Läs på, väx upp, se helhets bilden!

Av orsla

Fläktstyrning

Hej.

Jag har suttit och funderat och sökt efter ett svar under ett tag här angående fläktstyrning, separat sådan. Behöver man köpa en sådan om man bygger en ny dator eller kan man kontrollera fläktarna ändå?

Chassit är ett Cosmos 1000, Asus P6T Deluxe moderkort. Originalfläktar i chassit kan nämnas.

Om man inte har någon direkt fläktkontroll går dem automatiskt på max varv då?

Vad jag undrar är om Asus kanske har någon mjukvarukontroll för att ställa ner fläktarna om man vill? Om inte vilken kontroller rekommenderar ni?

Vore tacksam för lite reflektioner angående detta. Känns som priset på datorn drar iväg med alla småtillbehör som kanske är ganska oviktiga.

Mvh

Av orsla

Nya grafikkort, gamla spel

En lite konstig fråga kanske men jag ska köpa mig och bygga en nytt datorsystem med bland annat (antagligen) ett Radeon 4870X2 nu när priserna skall ner 1000:-.

Men i vilket fall så skall jag spela nya spel men jag har även en liten fetisch för ett gammal spel, medal of honor: allied assault. Hur funkar dessa nya kort med sådana spel? Det gäller väl GTX295, 4890 etc. Är det några krångel eller kommer det flyta på som bara den ändå. Min tanke är väl att utvecklingen gått lite väl mycket framåt sedan det spelet släpptes

Mvh

Av orsla

Ja jag skulle också vilja vet mer om detta kort? Hur står sig Sapphires Vapor 2gb kort mot 4890 korten?

Mvh

Av orsla

Oki. Tackar för eran hjälp!

Av orsla

Lutar åt ett 4890 kort. Vad säger ni om fabriksöverklockade kort? Bra/Dåligt? Värt det eller inte?

Av orsla

Grejjen är att jag har råd med ett GTX295 men jag funderar på om jag ska släppa det eftersom DX11 snart är aktuellt. Med tanke på priset kanske det är värt att ta ett billigare i dagsläget och invänta W7 och DX11 korten. Frågan är ju om DX11 kommer prestera bättre än t.ex. GTX295 när de kommer eller kommer att kosta hutlöst med pengar så att det inte är värt att köpa de nya korten i vilket fall.

Sen kan jag verkligen inte bestämma mig för om jag ska ta ett GTX275 eller Radeon 4890. Verkar inte vara stora skillnader. Dock så är ATI's svalare vilket jag tycker är positivt men hur högljutt är det?

Har alltid varit lite positivare till nvidia, känns gedignare (personlig känsla).

Av orsla

GTX 275 eller 4870 1GB

Tjena på er.

Har tänkt att bygga mig en i7 dator men är lite i valet och kvalet gällande grafikkort. Från början tänkte jag ta ett GTX 295 men har funderat på om det kanske är bättre att vänta lite eftersom jag senare vill ha Windows 7 och ett grafikkort som stöder DX11. Är detta vettigt? Jag vet att det kan ta ett halvår eller 1 år men men.

I vilket fall, vad bör jag välja för grafikkort till att börja med som är hyffsat billigt men ändå bra? Jag har funderat på Sapphirons 4870 Viper-X 1gb men nu har jag fått upp ögonen för GTX275.

Vad tycker ni? Kom gärna med lite utvecklande svar. Eller ska jag släppa tanken direkt och satsa på ett GTX295. Det är möjligt att det är som så att DX11 kanske kommer om några månader men de första spelen som verkligen stöder detta inte kommer förrens om några år?

Av orsla

Sen kan jag säga som så här. Man delger folk misstanke vid förhör inte via mail.

För det andra så kan man tänka lite logiskt. Om dem skulle skicka ut misstanken etc via email till någon innan dem gjort husrannsakan vad gör man då med bevisen, dvs dator etc? Jo man gör sig av med skiten. Dvs. förstör bevis.
Den dagen man ska åka fast så kommer det inte ske via email. Det sker genom att farbror blå står och knackar på dörren och tar din dator och det dem behöver. Så bli inte rädda för mail, bli rädd för dörrklockan.

Detta är också något som man funderar på hur det ska lösas rent praktiskt. Om ett filmbolag skickar ut ett skadeståndsanspråk till en privat person att dem har sett att man fildelat något och ett litet fint inbetalningskort annars blir det rätten, vad gör man då? Jo man gör sig av med datorn, öppnar sitt nätverk, och nekar. Vad har dem då för bevis mer än en skärmdump? Inga. Så ska det fungera så måste dem gå den "gamla" vägen i vilket fall.

Personligen köper jag mina filmer och min musik etc men för er som inte gör det så gå inte på mailen. Detta sköts bra mycket bättre än så, när man minst anar det.

Av orsla

Tack för era svar. Vad jag skulle vilja veta som inte nämns i guiden är vad man ska ha på auto och inte. Ska man ha HT på eller inte? Turbo av/på? Det här speed step av/på etc.?

Sen vad gäller minnena, eftersom jag tänkte sätta upp datorn som den ska vara innan jag börjar klocka processorn så vill jag ha minna minnen till 1600 som dem ska vara så måste jag ändra något i bios eftersom P6T stöder 1600(O.C) för att dem ska köras i den hastigheten inte sant? Vad? Om man bortser från övriga klocken eller är detta dumt att göra innan om man ska klocka processorn?

Själva värdena kan man ju bara knappa in rakt av efter guiden och prova hur det fungerar men det är resten runt om jag är osäker på. Ska jag behålla allt annat förutom de värdena som ändras i guiden på auto eller som det är stock så att säga?

Mvh

Av orsla

Någon som kör i7 920 på 3.6 Ghz?

Vore väldigt tacksam om ni kunde skriva ner era BIOS värden, vad ni har på/av.
Dessutom undrar jag rent spontant vad jag skulle behöva göra för att få 3.6 Ghz och kunna köra mina Dominator 1600Mhz minnen i den hastigheten. Har ett P6T V2 mobo. Har sökt och sökt men har väldigt svårt att hitta något bra svar.

Vore tacksam för uppspaltning ala sweclocker guide eftersom jag är fett trög i huvudet och inte har ekonomi att pajja saker! Jag vet att det finns guider överallt vilka jag läser och försöker förstå. Får väl skylla på åldern!

Mvh

Av orsla

Om jag vill ha 3.6Ghz och mina minnen (Dominator 1600Mhz) på just 1600 vilka inställningar skall jag ha då?

Av orsla

EVGA eller Asus 295

Hej.

Vilket kort bör jag välja och varför. Asus GTX295 eller EVGA GTX295.

Av orsla

Falskt kan ja säga.