Inlägg

Inlägg som Zombz har skrivit i forumet
Av Zombz

rätt vanligt problem. starta regedit, kör->regedit. Sök efter EnableUlps och ändra alla värden från 1 till 0 (använd f3 för att använda sök nästa).

Av Zombz

Första du måste kolla upp är om båda korten fungerar enskilt. Ta ut ett och testa osv. Du skriver "har bytt plats på kortet för att se om det blev någon skillnad". Alltså än om du switchar korten så är det fortfarande gpu2 som jobbar (som innan va GPU1)?

Gpu2 är i mitt fall det översta kortet i CCC. så kanske är det så att din andra pci express port är trasig ? pröva köra ett enda kort i pcie2.

Av Zombz

Ne vet att konsol genren begränsar pc marknaden just nu. Men tror faktiskt inte det är en omöjlighet att det kommer nya konsoler 2012 och då även ny hårdvara osv. vilket är 1-2år frammåt.

Av Zombz

Vad och varför Nedfryst har sin överklockade dator till är det väl ingen som egentligen ska bry sig om? Gillar han att överklocka och tkr det är roligt och att det faktiskt ger en boost, visst kanske inte synlig men är han som jag vill man alltid ha ut den mesta prestandan av de grejjer man köper. Sen angående ditt (Dackis) val av processor håller ju inte riktigt heller. Varför valde du då inte en 2600? som är ännu mer framtid säker när det kommer till HT tekniken, är ju bara nån hundring mer än din 2500k. 1-2 år kommer det säkert finnas spel som stödjer 8kärnor därför borde ju en 2600 va mkt mer framtidsäker ? Jag vill inte gnälla på ditt val men du har ingen rätt att ifrågasätta nåns fråga om överklockning heller.

Nu till ämnet med offset. du säger du kör din Vcore på 1.40 och den går stabilt. skulle tippa på +.40 offset och +.40 additional turbo boost skulle ge dig kring 1.4vcore med llc på 4. men så svår att säga när alla moderkort är olika. du får pröva dig fram

Av Zombz

Kör mina XFX kort med asus bios. Installera asus smartdoctor och ställ in så du kan klocka högre. Avinstallera skiten så funkar det. http://data.fuskbugg.se/skalman02/uppl%E5st.jpg

Så ser det ut för mig. +att jag kör korten i lite högre spänning.

Av Zombz

Min förra bil skar på e4:an för att jag inte hade olja i den. Jävla skit bil! aldrig mer det märket. Nog för att säkert över 1mille har samma märke och modell men min skar vilket inte är acceptabelt. *ironisk*

Av Zombz

Google och sök funktionen funkar också prima. Inget påhopp på dig nu men jag förstår mig faktiskt inte på folk som bara vill ha allting förklarat för sig.

Alla har vi olika uppfattningar vad som är bra och dåligt osv. Hur du klockar din processor finns det nog över 100guider på nätet bara du orkar söka lite.

Angående grafikkort så kommer vissa tex hävda att nvidia är bättre och vissa att ati är bättre.

Jag köpte ny dator för 1månad sedan och innan dess hade jag inte kollat på en data pryl efter att jag köpt min e8600 för snart 3år sedan. Efter 1veckas grävande och resarch kom jag fram till att jag ville ha en i7 2600k. Det jag vill säga är att ta reda på lite grejjer själv och ställ sedan relevanta frågor om saker som du själv har lite koll på. Om jag nämner att det är jätte bra att låsa upp shaders på ett 6950 säger det dig ingenting för du har ändå ingen koll.

Nu blev det här långt och kanske obehagligt att läsa för dig, men snälla läs lite på relevanta sidor som Sweclockers/tomshardware/Hardforum/anantech osv osv osv. Så kanske du får en egen uppfattning om vad du själv vill ha och vad DU tkr passar dig bäst.

Av Zombz

Cuda arkitektur är enbart nvidia kort som använder, även physx "fysik". Inte många spel som stödjer physx men hur det kommer se ut i framtiden har jag ingen aning om. Jag är varken nvidia eller ati fanboy med det menar jag att man köper det kort man anser passar en bäst. Har nvidia bäst kort gällande pris/prestanda enligt mina önskemål köper jag ett sånt eller viseversa. I dagsläget tkr jag att ATI har heltklart bäst kort. därav köpte jag 2st 6950:s.

Ångrar inte mitt val nånting. Har låst upp bägge korten och dom presterar bättre än 2 oklockade 6970.

Av Zombz

Ja precis. va alltid roligt att experimentera med fsb/multipel med äldre versioner av processorer. Men jag kommer återkomma med svar här då jag fått mina nya minnes moduler. Tror det är sjukt många som kör med corsair xms3 minnen, är dom boven i dramat som orsakar högre temps så är det ju bra att veta för andra också.

Av Zombz

Ja precis som jag misstänkt då. Alltså borde 1.50v minnen fungera rätt mkt bättre och svalare med mitt moderkort. Mindre strömförbrukning = mer klock och lägre temps eftersom allt går genom cpu.

Av Zombz

2600k minnen och överklock

Tjo!

Har en liten fundering kring min 2600k prolle och minnen. Kör för tillfället corsair xms3 minnen (1.650v) tillsammans med ett asrock p67 extreme 6 moderkort. Burken rullar på bra i 4600mhz men aningen varmt tkr jag. Kör jag minnena i 1600 (alltså 1.650v) så peakar cpun runt 78-82 grader efter 1-4 timmar i prime 95. Kör jag däremot minnena i 1333 (1.515v) så går burken svalare. http://data.fuskbugg.se/skalman02/1h%20prime.jpg nästan en 10graders skillnad bara för att jag sänkt minnes volten.

Har beställt nya gskill 1.50v ripsaw minnen i förhoppning om att jag kan pressa processorn mer, Utan att Tempen ska bli sky hög.

behöver sjukt mkt mer vcore för att ens komma upp till 4700mhz. Kör för tillfället llc 4 och som ni ser på länken så hoppar den mellan 1.328-1.336 vilket jag anser är rätt ok för den klocken.

Men nu till själva frågan och funderingen. Kan minnena göra att processorn går så varm som den gör? Och tror ni 1.50v minnen fixar det här problemet.
Ni som kör xms3 minnen får gärna skriva här vilken eran klock och temp är.

Av Zombz

Har du nån extra crossfire brygga ? testa att switcha isf.

Av Zombz

CPU: Intel i7 2600k @ 4600mhz
GPU: 6950 CF upplåsta shaders 895/1375
OS: Win 7 x64 Professional
Test: Performance
Score: 11642
Orb: http://3dmark.com/3dm11/989934

Av Zombz

Vilket moderkort har du ? Vet att på mitt nya asrock kort va jag tvungen att ha på port 0 eller 1 (6gb) för att moderkortet ens skulle hitta min ssd disk. går att kolla mkt enkelt om du kikar i din manual.

Av Zombz

Testa att installera om drivrutinerna. Glöm inte att använda driver sweeper så ska du se att det kommer hitta det. förmodar att du har x-fire bryggan mellan korten osv.

Hade exakt samma problem som dig.

Av Zombz

Har du låst upp turbo mode på moderkortet ?

Tror det ska vara i Advanced Tab: CPU Configuration Section:
där ska Turbo Mode vara Enable

Av Zombz

testa tanka senaste versionen av cpuz

Av Zombz

Du har helt rätt va väl jag som missuppfattade dig lite där.

Av Zombz

Varför ska man glömma att man kan modda sitt 6950 lätt? Låser du upp dina shaders på ett 6950 och ökar klockningen på minnen och gpu manuellt så får du i stort sett samma prestanda som ett 6970.

Jag själv har beställt 2st 6950 och kommer bara låsa upp shaderserna när man sett att många fått problem med att flasha om till ett 6970 (ganska förståeligt eftersom det inte är samma minnen), men bara för att nån misslyckas och är dum nog att ta risken att köra in 6970 bioset så ska man väl ändå inte säga att man ska glömma att det går att modda ? Du får i stortsett ett 6970 för samma peng vilket jag anser är bra.

Av Zombz

Ni får diskutera hur mkt ni vill men jag kommer verkligen inte köpa ett spel som största delen av folk ratar. Har för många exempel på fanboys som talar för ett spel än hur mkt skiten suger.

Säg emot mig om ett år om jag nu har fel.