Inlägg

Inlägg som Elaie har skrivit i forumet
Av Elaie

Om ni läser kommentarerna till originalvideon från den Tyska verkstaden så har även folk från andra delar av världen haft samma fel sedan drivrutinen släpptes. Inklusive en annan verkstad som har haft 10 kort med samma fel och av namnet på personen att döma ligger någonstans i ex-Yugoslavien.

De flesta kort som har lämnats in med felet verkar vara utanför garantitiden så därför hamnar de hos en privat verkstad.

Många i kommentarerna säger att där finns en bugg i den senaste drivrutinen som slutar med .2 där fläktkurvan inte appliceras, även om den visas i AMDs mjukvara så måste man applicera den manuellt varje gång man startar datorn. Allmänt verkar mjukvaran orsaka mer coil-whine hos majoriteten och även högre temperaturer. De flesta som är problemfria har undervoltat/underclockat sina kort.

Förutom 6800 och 6900 kort har även flera döda 6600 kort nämnts i kommentarerna. Inte insatt i AMDs modeller så vet inte om det är XT TX XTXTX eller vad de nu heter.

Många som har fått slumpmässiga problem som crasher osv, de flesta har rollat tillbaka till tidigare drivers för att bli av med problemen.

Av Elaie
Skrivet av Jockee86:

Nya Settlers har jag lite förhoppningar om att de ska bli lika mysigt som dom gamla godingarna 2 och 3. 🙂

Betan verkade horribel - grafiken är perfekt men spelkänslan var helt fel. Jag hoppas de lyckas ändra innan release så det är mer Settlers 1/2 känsla. Den hade varit i topp på min lista då.

Av Elaie
Skrivet av Swedishchef_90:

Kan ju vara någon sjuk bugg med ett visst språk ihop med en drivrutin så blir det knas om man har en viss power limit.

Vi använder en app på jobbet, då jag har Ä i mitt efternamn så kunde jag inte registrera tid efter en uppdatering.
Lösning vart att jag fick byta till E (de kunde iofs valt A också).

Mjukvara kan vara skumt ibland 🤣

Jag jobbade på en mjukvara som användes världen över av flera miljoner användare (30-80 mil pers skulle jag gissa).
Vi fick bara felrapporter från Brasilien.

Visade sig att det var en bugg för alla som använde mjukvaran söder om ekvatorn, men typ 80-90% av alla teknikprylar används norr om ekvatorn... (USA, Europa, Japan, Canada, resten av Asien...)

Vi fick felrapporter från Brasilien för de är troligtvis största teknikanvändarna söder om ekvatorn.

Av Elaie

Sins of a Solar Empire 2 är det spel jag ser fram emot mest - älskar rymd RTS.

Har nog lagt flera hundra timmar på 1:an...

Den går att spela redan i en tidig "Technical Preview" - dvs själva spelet är inte utvecklat ännu utom bara spelmotorn, och så spelar man något i stil med Sins 1 fast med Sins 2 motor.

Av Elaie

Jättebra att det varnas även som det skulle visa sig vara något lokalt problem. Antar att det kan finnas folk som har köpt sina kort via Amazon i Tyskland.

Jag hade några tankar:
1: Antagligen så skickas många kort från hela Europa till samma verkstad. Finns 49 länder i Europa så ca 1 kort sönder per land låter rymligt. När min PS3:a gick sönder så skickade Elgiganten den till någon obskyr verkstad i Nederländerna.

2: Tyskarna är allmänt dåliga på engelska tack vare att allt är dubbat/översatt till tyska. Sen så kan de inte räkna heller väl utom kör samma som danskarna och säger 23 som 3 och 20...

Mycket möjligt att det har smugit sig in någon bugg i tysk mjukvara till exempel 450w till 540w eller något i den stilen... bara gissar här men det har hänt att rymdfarkost har exploderat för folk inte använde samma enheter på data så varför inte...

3: Det är väl lite svajigt med elförsörjningen i Tyskland. Skulle kunna vara lite spikar som letat sig genom till korten eller något...

4: Dålig batch, det tillverkas kort i omgångar och de skickar alla till samma ställe - stor container med kort som tillverkades på samma "dag". Kan vara så att en dålig batch hamnade just i Tyskland.

5: Eller som folk skriver i tråden så kan det vara gamla miningkort...

Finns säkert många andra möjliga förklaringar...

Av Elaie

Produkt: IMAGEine Premium (Android)
Länk: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.rx.imageine....
Kategori: Spel
Prisjakt: -
Pris: 0kr

Av Elaie

@Valonen: Så ditt svar är: Nej, det fungerar inte, Windows 10 år dåligt för lagliga gamers som är 30+, fungerar utmärkt för kidsen som är uppväxta med Steam/Origin/UPlay?

Inte alla spel finns på Steam, har spel från innan Steam fanns. Sen föredrar jag att ha en "fysisk" kopia än att endast ha det digitalt. Dels för att man "känner" att man äger spelet, sen så får man samla på något, och spel/bra filmer är det jag samlar på.

Jag spelar gamla spel lite då och då, drog igång Warcraft III och lite Diablo II de senaste tre månaderna. Tänkte spela lite Knights of the Old Republic längre fram när jag får tid.

Känns fel att Microsoft TVINGAR folk att kasta bort tusentals investerade kronor i sjön. Jag vill att mina skivor förblir spelbara på ett lagligt sätt. Det är som att Playstation 3 skulle få en tvångsuppdatering som gör att det endast går att spela nerladdade spel och skivorna slutade fungera. Om du tycker det är rätt så behöver vi inte diskutera mer, för det är exakt samma sak, skiva som skiva, bara olika "konsol".

Och jag minns hur jag älskade att spela Wings. Saknar min Amiga 600, men jag antar att just det spelet kommer inte kännas lika kul/snyggt idag som för 25 år sedan.

Av Elaie

Finns det verkligen inga gamers på Sweclockers? Eller kör alla olagliga spel?

Jag trodde Sweclockers skulle ha en enorm gaming-community, och som jag fattar det så går det inte att spela några spel på skiva på windows 10. Äger flera skåp fyllda med orginalspel på skivor från tidiga 2000-talet, och vad jag vet så går det inte att spela de flesta av dessa på windows 10. Så windows 7 är det som gäller för mig.

Eller har jag fel? Om alla mina orginalspel fungerar i windows 10 utan att jag behöver köpa om dem, eller hacka/cracka dem så hade jag kunnat tänka mig att uppgradera.

Av Elaie

Tänk er själva... en stackars sommarjobbare som får i uppgift att räkna antal transistorer. Ungefär halvvägs börjar man se dubbelt! Dvs lite matte (ord till matte då): 1,2 / 2 (halvvägs) + 1,2 / 2 (andra halvan) * 2 (ser dubbelt) = 1,8 miljarder transistorer vilket är ungefär 2 miljarder! Stackars kille! Han räknade ju så rätt han kunde!

Lite allvar istället, det brukar oftast vara arkitekter som designar en sak, ingenjörer som gör saken, projektledare som styr över ingenjörerna och kommunicerar upp till cheferna, som i sin tur kommunicerar upp till sina chefer som i sin tur kommunicerar upp till sina chefer ... (repetera X gånger) som sedan gör en excel och skickar till marknadsansvarige chefen som deglierar uppgiften till projektledaren på marknadsavdelningen som kopierar excel-arkets innehåll till ett word-dokument som skickas till en marknadsförings kille/tjej (vet inte vad man nu kallar dessa med ett finare ord) som i sin tur tar fram en Power Point med lite schysta bilder. Sedan granskas detta av någon annan på marknadsförings-avdelningen som känner till begrepp som: "Processor" "8 kärnor" och "Bulldozer" - ungefär där slutar kunskapen om produkten.

Av Elaie
Skrivet av Demonoidz:

Jo, men förvisso så är 4870 ett riktigt starkt kort, och sedan så var grafiken strypt ordentligt i betan.

Borde jag behålla mitt 4870 då och vänta tills nästa generation istället?

Har funderat på att vänta på 28nm-kort men det lär ju dröja några månader till.

Jag maxar i stort sett alla spel jag spelar idag förutom just BF3... men jag behöver kanske inte spela den nu eller kan köra på PS3:an istället...

Av Elaie
Skrivet av Demonoidz:

Tror ändå att det kommer att vara problem. Även fast det självfallet är mycket mindre, så lär Ultra, 8X AA spräcka din dator i två delar (men man kan hoppas att det klarar runt 30fps i mainstream fighter).

Jag körde BF3 betan på High med min gamla Radeon 4870. Kortet har typ 3 år på nacken och ändå så klarade den både Metro och Caspian banorna utan för mycket problem på min 1280x1024 skärm. Så jag hoppas verkligen att en GTX 570 skall klara ultra, varför uppgradera annars?

Av Elaie
Skrivet av Philled:

Du kommer inte kunna köra BF3 på ultra med ett 570

Skrivet av Cosypsych:

Philled har rätt xD , True story bro..

Skrivet av Demonoidz:

Testa trippla istället, så kan det vara spelbart iallafall.

Skrivet av Demonoidz:

Visst det "tar" fps, men helt seriöst; det kan inte vara mer än 2-4FPS vi talar om liksom, om han inte sitter på ett 128mb från 97- ^^

Dock, att tro att ett 570 kirrar BF3 Ultra @1080p (har jag för mig att det var), är bara att glömma.

Som sagt, jag tänkte köra BF3 på Ultra på skärmen som är 1280x1024 inte 1920x1080 (Dvs en skärm som bara är 63% så stor som en 1080p skärm).

Borde inte vara några problem eller hur?

Av Elaie
Skrivet av BergEr:

Ger ju inget dock, tar ju fortfarande fps

Går så här, ganska fort och enkelt. Bara bocka ut den du inte ska ha.
*bild*

Går ju att lösa med 0 musklick, koppla ur ena skärmen varje gång =D

Precis, det tar ändå fps att bara stänga ena skärmen med knappen och jag vill ha valuta för pengarna (eller kunna spela spel om 1-2 år).

Dra ut sladden är inte heller ett alternativ - för krångligt.

Men jag gillar det du visar här. En följdfråga... om man ändrar primär skärm (stänger av den andra då), kommer ikonerna på skrivbordet att "tryckas ihop" så att säga? Typ om jag har den stora skärmen som primär och ikoner utplacerade i alla hörnor. Sedan stänger jag av den och allt måste tryckas ihop. Återställs det när man ändrar tillbaka så den stora skärmen är primär?

Har alltid stört mig på det innan när jag körde dubbla skärmar eller helt enkelt minskade på skärmupplösningen för att sedan återställa och hitta alla mina ikoner hopptryckta helt utan ordning.

Jag kör med Windows 7, men min ena skärm gick sönder så kan inte riktigt testa själv.

Av Elaie

Asus GTX 570 DirectCU II + 2 skärmar = möjligt?

Tänkte skaffa en GTX 570 DirectCU II och köra med två skärmar. Ungefär såhär har jag tänkt mig:
Skärm 1: 1280x1024
Skärm 2: 1920x1200

Nu är det så att jag vill spela Battlefield 3 och även andra spel utan att datorn skall lida på grund av mina två skärmar.

Så jag tänkte spela BF3 på Skärm 1 på Ultra. Men jag vill stänga Skärm 2 helt under tiden.
Andra, mindre krävande spel vill jag spela på max på Skärm 2. (Skärm 1 avstängd eller surf).

Finns det något enkelt sätt (max 3-4 musklick) att växla mellan skärmarna på detta sätt?
a) Skärm 1 på Skärm 2 av
b) Skärm 1 av Skärm 2 på
c) Skärm 1 på Skärm 2 på

Tacksam för svar.

Av Elaie

För övrigt kan jag tillägga att jag äger en Cosmos 1000. Det bästa chassit jag ägt, en fröjd att montera i den, otrolig rymlig. När jag såg den gula blev jag helt sugen på att köpa en sån till tjejen, fast den är ju custom-målad. Får kanske lacka en själv då...

Av Elaie

Jag tror att alla verkar ha missat en viktig detalj. Det gula chassit är en custom-målat chassi som Maximum PC hade målat "själva". De använder mycket riktigt Lamborgini-färgen:

"As for the paint itself. It’s an automotive paint from Germany called Glasurit, which is used on high-end European sports cars. Our Dream Machine is painted Super Fly Yellow, a true Lambo color."

Ni kan läsa mer om ni följer länken i artikeln.

Av Elaie

Jag brukar dammsuga - såhär kan man göra:

1. Använd upp en toalettrulle.
2. Spara den hårda pappersrullen som pappret sitter på.
3. Sätt rullen på dammsugarröret.
4. Ta en bit tejp (maskeringstejp fungerar utmärkt då den är lätt att ta av) och tejpa fast rullen.
5. Ändra suget på dammsugaren så det är lagom mycket.
6. Platta eventuellt till rullen om annan form på "munstycke" önskas!
7. Dammsug på med ditt pappersmunstycke!

(Obs! Ej ansvarig om något går fel!)

Av Elaie

För att förtydliga, jag vill inte modifiera mitt chassi, utom typ sätta något som "äter upp" ljudet på väggen bakom datorn (klistra på tapeten eller något).

På ett av mina gamla jobb så hade vi en vägg/skärm typ 1,5 x 1 meter stor och kanske 4-6 cm tjock. Den åt upp all ljud från servrarna som stod på ena sidan av den. Precis sådan effekt jag vill åstadkomma.

Jag har ingen aning vad den var gjord av, men den var klädd i något sorts tyg och verkade som om det var till en del trä eller liknande (platt yta).

När man gick sidan om den väggen så upplevde man som om man tappat hörseln på ena örat. Det var så tyst - skrämmande tyst.

Av Elaie

Ljudisolera bakom datorn

Hej.
Tänkte att detta skulle vara rätt forumdel för min fråga då det handlar om ljud.

Jag har en dator som är ganska hyfsat ljudisolerad. Problemet är så klart baksidan av den där allt ljud sippar ut (CPU samt grafikkortsfläktar). Jag är inte tillräckligt insatt hur det där med ljud fungerar så jag behöver lite hjälp.

Om jag sätter upp lite akustisk skum (eller vad man nu kallar det på svenska) bakom datorn, kommer den att ta upp ljudet från fläktarna så att rummet blir tystare?

Jag har hittat lite olika varianter...

"Vågig":
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bilstereo/Monteringsdetalje...
http://www.thomann.de/se/the_takustik_san30_noppenschaumstoff...

"Vadd":
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bilstereo/Monteringsdetalje...

"Pyramid":
http://www.thomann.de/se/the_takustik_sap80_pyramidenschaum.h...

"Fält?":
http://www.thomann.de/se/auralex_acoustics_2_studiofoam_wedge...

Lite påhittade namn men det är typ så de ser ut.

Så vilken fungerar bäst till att ta upp fläktljud? Eller är jag ute efter något helt annat?

Finns det i så fall brandrisk om man har ett grafikkort som spottar ur sig 60-100 grader varmt luft?

Tacksam för alla svar.

Av Elaie

Den största faran är väl när filen kommer i fel händer. Nu vet alla att filen finns. Om en vecka finns 50 trojaner som snor filen från din backup mapp på din dator och 5 iPhone appar som snor den från telefonen.

Sedan väntar vi ett litet tag till när kriminella organisationer planerar sina rån efter exakt tidpunkt då du och din fru lämnar lägenheten. Innan ni kommit hem så är lägenheten tömd.

De kan få reda på specifika personer, kanske en nyckelperson i ett företag som betalar in en större summa pengar samma tid varje vecka eller månadsvis - bra byte - liten insats.

En sjuk stalker som får reda på din 14åriga dotters veckoschema till skolan och kan på pricken följa henne när han så vill.

Exemplen blir många - men det är väl inget bra om det kommer i fel händer. Helst skall denna information inte finnas på vanliga persondatorer som säkert i 9 fall av 10 har någon sorts av virus eller känd säkerhetshål pga dåliga uppgraderingar.

Så "go Apple".