Inlägg

Inlägg som FlytPojken har skrivit i forumet
Av FlytPojken
Skrivet av Gelantious:

Jag har denna centris versionen:
https://www.philips-hue.com/sv-se/p/hue-white-and-color-ambia...

Den gör vad den ska och är nöjd med den
Har den i datorrummet, mest så är det antingen blått/grönt ljus(sambon tycker det är mysigt) eller dimmat gult ljus. Men kör ibland gång ljusstyrningen så det ändras efter vad man har på skärmen när man spelar. Men blir inte så ofta då sambon blir knas på det när hon sitter vid sin dator

Gällande vanliga vita/gula så har vi i hallen 2st:
https://www.philips-hue.com/sv-se/p/hue-white-ambiance-being-...
Kör rörelsevakt på dom, vanligen mer dämpat gult ljus när man bara går förbi. Samt ännu mer dimmat på natt så man inte blir bländad när man ska på toa mm.
Har kontroll till dom och kan slå över till mer kalt vitljus när man ska göra något och behöver mer belysning. Fungerar bra för oss.

I köket har vi även 2 vita E27 HUE lampor i taket via rörelsevakt. Där är det starkare ljus så man ser under dagen, och mer dimmat på natten. Dessa är inte "ambiance" versionen så går inte att få varm gula.

Om HUE är bra / dåliga på vit/gult ljus vet jag inte, har inte testat något annat utan hållit mig till philips för det fungerat för mig.

Hur styr du/ni den? Tar ni fram mobilen eller knappen på väggen? Är det ny knappt jag måste installera eller funkar befintliga?

Jag är helt ny på detta och gillar ju "manuellt med knapp" och enkelt. Har väl inget emot att ändra via mobilen men jag vill inte köpa något där jag betalar för fetaste mobilappen istället för bra ljus, om du förstår.

Den lampan i hallen såg riktigt riktigt bra ut, blir nog en sådan? Funkar inställningarna i appen tillsammans med befintlig knapp på väggen? Typ jag stänger av lampan med knappen och sätter på igen, kommer inställningarna tillbaka eller måste jag in i appen för att aktivera igen?

Låter det som HUE är något för mig ändå även fast jag vill ha det rätt simpelt och inte massa specialfärger?

Av FlytPojken

Någon som har denna modellen och kan ge lite input?

https://www.philips-hue.com/sv-se/p/hue-white-and-color-ambia...

Öppen fråga till alla, kör ni med olika färger eller kör ni standard gul/vitt? Om jag är ute efter standard gul/vitt ska jag titta på annat? Min uppfattning är att Hue är till för de som vill ha massa olika färger, men det kanske är helt fel intryck?

Av FlytPojken
Skrivet av heatm:

Var han före? Om inte verkar det som att man måste ge företräde om man ligger på yttern... iaf om jag fattat det rätt.

Hade det varit Russel på insidan hade Hamilton varit förbi.

Hade det varit Mick på insidan hade Perez varit i gruset.

Av FlytPojken

Det var ingen som kommenterade att Hamilton hade utsidan på Schumacher men blev stängd...

Av FlytPojken
Skrivet av maniac:

Jag tänkte på dem också. Det var en del bryska stängningar från Verstappens sida. Han sade detta om Mick efteråt: “It was a good battle. I was like ‘well, he had to know to back off, otherwise we are both out’. Luckily, he is smart enough to.” Klassisk Vestappen.

Och förhoppningsvis når Alonso fram med sitt budskap. Tycker också att domarna är inkonsekventa i bedömningarna emellanåt.

Så jävla gött att man får rätt nu 1 år senare.

Var en tuff diskussion mot alla "Hamilton körde ihjäl honom".

Blev så jävla glad när jag såg Hamilton lämnade space på utsidan Leclerc även fast han kunnat tvinga Leclerc wide. Samtidigt som TV bilderna visar hur Verstappen stänger för Mick och Mick behöver bromsa. Blir inte tydligare än så... Verstappen är fullt medveten vad han gjorde förra gången.

Av FlytPojken
Skrivet av heatm:

Håller helt med. Ham hade en bra sweet spot på medium men det betyder inte att bilen har samma maximala prestanda på soft.

Någon sa att Ferrari i stundens hetta var oroliga att om dom tog in båda i depån så kunde Ham och Alonso stannat ute och Ferrari hade kommit ut som 2/3a eller 3/4a och då tappat ledningen. Ser inte hur dom inte lätt skulle kunna plockat tillbaka dom platserna i omstarten med en bil som är klart snabbare på soft första varven.

Men Ferrari är Ferrari. Haft känslan i flera år att folket i stallet är mer rädda att förlora pga vågade men dåliga beslut än dom är på att våga satsa och vinna med vågade men bra beslut. Något är galet i hur stallet drivs och i kulturen runt om det.

Precis. Jag kan till och med ta göra det ännu tydligare för dem som inte förstår.

Om Leclerc och Sainz hade misslyckats med att ta sig förbi Hamilton på gamla hårda, så är de inga mästare. Att Ferrari inte har självförtroendet att lita på att förarna tar sig förbi sämre bilar visar också på att Ferrari kanske inte har det i år?

Vill man dra det riktigt långt så visar detta indirekt att om Ferrari saknar självförtroende att slå HAM, ja goooood luck mot Verstappen då.

Av FlytPojken
Skrivet av Jesper.P:

Tror snarare att de grovt underskattade Hamilton de första 20+ varven när de lät Sainz diktera tempo för båda bilarna.

Ja, och de skulle behållt den mentaliteten genom hela racet. Nu slog det över och man vågade inte ta in båda.

Av FlytPojken

Det Ferrari gjorde fel igår var att man överskattade Hamilton. Det är en sak att täppa luckan och en annan sak att göra en omkörning.

Ferrari tävlar inte mot Mercedes och man skulle tagit in båda. Hamilton hade aldrig kunnat hålla sig framför Leclerc och Sainz. Det hade även gjort det ännu mer spännande att se.

Perez hade för gamla däck för att stanna ute skulle vara ett alternativ. Verstappen i en hel bil, skulle möjligtvis kunna hålla dem bakom sig på gamla däck.

Fattar att Leclerc är missnöjd. Attackera på nya mjuka mot en sämre bil är bättre än rädslan att tappa P1.

Tråkigt för Max då han hade vunnit, men ”tyvärr” också det bästa då det hade blivit en jävla cirkus om han vunnit.

Av FlytPojken

Hoppas vi kan få en repris på vädret vi hade igår. Hoppas på Sainz idag, gäller att ta chanserna när man får dem. Tyvärr gör väl Ferrari något med taktiken så Verstappen behöver nog inte köra om någon för vinsten. Annars har ju RB Goatifi att använda sig av.

Av FlytPojken
Skrivet av Gorian:

Klämde båda avsnitten redan igårkväll. Mina tankar om säsongen nedan

Håller oförändrat kvar vid att det här är den bästa säsongen efter första. Tyckte de gjorde väldigt mycket rätt och det var spännande ända in på småminutrarna.

Men det finns alltid förbättringspotential. Lågvattenmärkena:

  • Jag önskar att de inte kört så många storylines parallellt. Det blev lite mycket hoppande och man hann glömma bort vad som egentligen var på gång i respektive ”line” innan man återbesökte den på nytt.

  • De borde skippat Argyle och hela stoner-grejen. Tyckte dessutom att det var ett onödigt karaktärsmord av Jonathan.

  • Det var lite väl mycket Deus ex Machina-moment. Speciellt i sista avsnittet när det verkligen ser bäckmörkt ut för samtliga, men så *VIPS!* löser en handling samtliga situationer.

  • Will’s karaktär fortsätter vara extremt anonym och, i den här säsongen (och snudd på även i tidigare säsonger) helt överflödig. Vi har fått förklarar för oss att han är gay, men det har ingen inverkan och vi får inte veta mer än så. Han verkar lite kär i Mike, men det är oklart. Vet inte riktigt vad de försöker sig på där.

  • Och sen en preferens: Master of Puppets scenen var bra, men de kunde gärna fått ha dubblat volymen, så att det blev mer punchigt. Det vart lite antiklimax av det.

Med det sagt: snygga twistar och väldigt bra produktion!
5/5

Dold text

Dina lågvattenmärken är för mig dealbreakers. Alldeles för långa avsnitt med för många storylines, gör det irriterande. Känslan av att man är involverad och följer med finns inte kvar.

Dold text
Av FlytPojken

Seriös diskussion nu.

Hur länge tror ni att låg skatt och miljöbonus för elbilar kommer finnas kvar?

När alla bensin/dieslar försvinner, försvinner också skattepengar.

Samt, hur är det ingen som sitter och kritiserar att det är samma månadskostnad att åka Model Y än beggad 100k bil? Bara enkelt konstaterande, gör inget super politiskt av det utan är det fler än jag som "ser" detta?

Av FlytPojken
Skrivet av Alphahanne:

Jag tror Zac Brown vill plocka över någon från Indycar. O'Ward kanske, eller möjligen Herta. Rosenquist hade nog varit kul men det tror jag inte kommer hända.

Helt rätt. Tycker också Ricciardo lever på lånad tid. Finns gott om förare med kvalité. Ge honom lite semester och ta in nån ny.

Av FlytPojken
Skrivet av Hejss:

Skulle nog säga att det står mellan LEC och SAI. Att Russel skulle kunna ta sig förbi 5 bilar på en bana som är nästan omöjlig att köra om på skulle vara ett mirakel. Om bilarna håller och ingen slarvar i depån kommer vi nog inte se några stora förändringar tror jag. Förra året gjordes en enda regelrätt omkörning i racet, tror inte det blir mycket mer i år.

Med Latifi på banan kan allt hända.

Av FlytPojken
Skrivet av Betty (Kung Pow):

Ja då är det ju framförallt ljudet ut som spelar roll, inte så mycket vad gäller upscaling, picture quality etc
Enda anledningen att skaffa en ny är ju för att stödja nyare format av olika slag antar jag?

Annars kanske ni kan få mer upplevelse av nya högtalare?

Men har inte heller shoppat någon receiver på länge, just för att jag kör typ bara ARC, och har inte sett något nytt behov än

Enda skulle väl vara om det kom någon med inbyggt android tv eller så, för att kunna använda för bara musik smidigt

Ja mestadels handlar det om säljknepen med "4K ljud, trueHD" och allt vad det heter.

Skrivet av stoffe-2k:

Om du inte ska uppgradera högtalarna, eller till fler så är det ingen mening med att uppgradera förstärkaren.
Vad har du för TV?

Nä högtalarna får vara kvar tills det är aktuellt med hela systemet trådlöst. Tippar på 5-10 år till med samma högtalare?

TVn är LG OLED C1.

Av FlytPojken
Skrivet av anon259415:

Priserna på förstärkare har blivit hutlösa sedan pandemin slog till. Men skulle jag köpa något så är det väl Denon för deras Audyssey, annars är Yamaha ett OK alternativ.

Denon AVR X1700H

Jag misstänkte att priserna har skenat. Tack för tipset, kan man hitta den på BF eller liknande så blir det nog ett köp bara för att.

Av FlytPojken
Skrivet av Betty (Kung Pow):

Beror väl lite på vilka källor som ni kör från
I dagsläget är ju mycket streaming direkt via TVn eller Chromecast, och då räcker ju ARC rätt långt

Men kör ni mediacenter, BR etc via förstärkaren och sen till tvn så finns det väl en större vinst att uppgradera

Det mesta är streaming faktiskt. Ingen PS5 eller Xbox heller.

Tanken är väl uppgradera ljudet så det kan konkurrera med de bättre soundbarsen utan att lägga allt för mycket pengar. Om det räknas som ett kliv uppåt från det vi har idag.

Av FlytPojken

Ny 4K förstärkare (HDMI 2.1, eARC)

Hejsan,

Funderar på om det är dags att uppdatera förstärkaren nu.
Har i dagsläget en Onkyo TX-SR608 tillsammans med KEF KHT-3005SE.

Finns inte direkt något att klaga på faktiskt, det fungerar bra för oss.

Nu har jag förstått att det är rätt gamla grejer och kanske bör uppgraderas då allt är i 4K idag. För oss är detta mer VILLHÖVER men ni som är insatta kanske kan hjälpa om det faktiskt är en bra tidpunkt att uppgradera.

Byte till soundbar är inte aktuellt.

Så, finns det något vettigt erbjudande på förstärkare som är självklart att uppgradera till? Eller ska jag behålla grejerna och vänta ut en viss förstärkare som går ner i pris till BF eller liknande?

Av FlytPojken

Riktigt bra rabatter, nu utmanar ni Inet på riktigt!

Av FlytPojken

Nu när Sainz har fått ytterligare år, hoppas jag han kan lugna ner sig lite, göra små framsteg hela tiden, för chanser kommer han få. Börja slå Perez liksom, överladda inte och börja tvinga fram P1 för att bevisa något. Bygg upp självförtroende igen.

Av FlytPojken

Hoppas Verstappen missar starten imorgon... annars lär han varva alla bilar