Inlägg

Inlägg som petri0 har skrivit i forumet
Av petri0

Ja 2 mobiler följer ju alltid med oss ... Går de båda att använda för samtal?

Edit: Eller menar du verkligen 3 mobiler?

Skickades från m.sweclockers.com

Av petri0

Chromecast från mobil

Plex funkar ju i mobilens webläsare och där finns det ju Cast funktion. Går det att casta direkt från mobilens Plex till TVn? På landet har vi HDMI tv men ingen wifi eller nätverk så Chromecast skulle få via mobilens hotspot och mobildata.

Någon som vet eller kan prova?

Av petri0

Fläktar? Ska det vara tyst så - nope.

Sedan ... varför ett chassi? Själv har jag en egenbyggd från aluminium L-list som innehåller alla HD:s (har en ATX fläktlös). Sitter bakom dörren i TV-bänken utan bakvägg. Kylaren är dock så snygg att kommer att hänga upp det hela på väggen i en ny ram.

Eller varför inte modda lite som denna http://www.sweclockers.com/galleri/14193-comhemmodem-overhett...
Det finns en liknande galleri med mini-ITX chassi här på sweclockers.com som jag inte hittade och som var inte lika ghetto

Av petri0

DVI - kabel? Med så pass ny hårdvara?

Strömkablar verkar sitta rätt.
Tidigare problem jag haft är att

  1. Säker att kabeln är i grafikkortet och inte i moderkortets kontakt? Grafikkortet är det som sitter horisontellt.

  2. Skärmen inte känner av automatiskt vilken ingång datorn är kopplad i. Gå in på dess meny och kolla att rätt ingång används.

  3. I BIOS eller vad den nuförtiden är har det ibland varit viktigt att rätt "kort" är aktiv där som förstahandsval.

Av petri0
Skrivet av theailer:

Ursäkta, men det där tycker jag är dålig stil. Varför skickar man pm istället för att skriva tips å råd i själva tråden? Då missar alla vi andra som läser tråden den informationen vi oxo är intresserade av, hela poängen med ett forum är väl just att dela med sig öppet så att alla kan lära sig.
Notera att det inte är @hazzemannen jag skäller på 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Kan bara instämma - hur tänker de egentligen?

Av petri0

Clas Ohlsson hade dem faktiskt. Nu funkar lurarna mha den adaptern.

Av petri0

Festet fortsätter. Ominstallation av W7 och fullständig uppdatering fick vi ljudet från Skype i lurarna via USB kontakten i moderkortets I/O plåt. Alla annan ljud försvann som Youtube och Spotify ...

Kan det vara någon fel i moderkortets ljudkort? Med gamla lurar med riktiga 3,5mm kontakter grön och rosa funkar men inte USB lurarna. Finns det adapters med en 3,5mm hona till två 3,5mm hanar - har inte hittat såna än.

Av petri0

Spårade felet till någonstans i registret som Razer verkar vara skyldig till men felet är inte speciellt utbrett. För vår del blev det ominstallation.

Av petri0

... det hörs bara 3 små "pluttar" och sedan blir det tyst när det är dags och höra tjejens röst... lurarna fungerar överallt annat i datorn förutom då på Discord som ska vara något liknande som Skype.

Av petri0

Nej det är Windows 7 i sonens dator som dessa lurar inte funkar. Systers liknande funkar däremot och hans lurar funkar i systers dator... det går dock inte att byta lurar pga hans kostade en bra bit över 1000 som exet skaffade till jul. Razer ManoWar 7.1 heter lurarna - kan det vara något med att de är 7.1?

Av petri0

Nope, installation av ljud drivrutiner hjälpte inte. Moderkortet är Asrock Z77 Extreme4 ifall det är av betydelse.

Av petri0

Kan faktiskt vara drivisar - W7 installerades om och Linux som jag är trodde jag att alla drivrutiner ingår förutom då grafiken. Vi ska kolla detta!

Av petri0

Japp, även i Skype.

Av petri0

USB hörlurar funkar inte i Skype

Som nyköpt fick jag gå runt alla USB uttag innan lurarna började fungera. Efter 2 månader slutade Skype att fungera mitt i en mening - i Steam fortsätter de att funka. Annan USB hörlurar funkar i datorn som de ska. Dessa hörlurar funkar i en annan dator. De är också aktiva i W7som de ska. Lurarna heter Razer ManO'War 7.1

Vad kan vara felet?

Av petri0

Fiberkonvertern är gammal och släpper genom bara 100/100? Så var det i mitt fall i november. Det borde dock vilken support som helst ha koll på.

Av petri0

Tänkte tipsa om passiv kylare till 5350 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3112003 69 SEK i skrivandes stund. Någon kanske har erfarenheter rent av?

Av petri0

Men Mint då? Enligt Distrowatch ganska stark. Jajaja Distrowatch registrerar bara dem som besöker sajten. Många Ubuntu användare flydde till Mint när det galna Unity kom. Mint är Ubuntu med mer lätthanterlig skrivbord på.

Av petri0
Skrivet av Chippen2188:

Kollade på en review igår, han sa att det följer med när du köper chassit! Dock i tillbehörspåsen, inte fast på sidan, men det finns
EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=mgEc6EfwO-c runt 2:50 visar han upp ett filter!

...

Japp där ser man! Hittade även en manual http://www.cooltek.de/media/pdf/manual_w2.pdf och dessvärre ska filtret installeras mellan nätagget och sidoplåten!

Av petri0

Finns det någon filter för nätaggets insug? Har letat lite på nätet men ingen visar insidan av sidopanelerna ... lutar åt att det inte finns något extra där dvs filter.

Av petri0

Kan bekräfta att R5 är bra chassi att bygga ... den där rundade tappen var jag irriterad över tills jag kom på att den håller moderkortet på plats för skruvandet. Utan den så får man koncentrera sig på att få dit första skruven med vissa moderkort.