Inlägg

Inlägg som mrrock har skrivit i forumet
Av mrrock
Skrivet av Orman:

Lite osäker på det, men funkar det inte om du ansluter en nätverkskabel till TVn istället?

Jag köpte en billig service remote så jag testade aldrig

Av mrrock

Snyggt jobbat Orman! Den sista delen med color control snappade jag upp men det framgick aldrig hur tv:n kan få wifi när den står i factory mode. Hur löser man det?

Av mrrock
Skrivet av medbor:

Hade du sagt något för några veckor sedan så hade jag haft en cx55 du kunde leka med

Snyggt jobbat att få igång den, nästa steg är att felsöka vad som var fel med moderkortet då?

Jag såg ditt inlägg och hade i bakhuvudet att åka till återvinningen och titta, hade blivit billigare!😊
Nej jag kommer nog inte felsöka moderkortet, dit sträcker sig inte mina kunskaper😆
Men om du har kvar 55:an, plocka ur delarna innan du kastar den, de kommer säkert till användning för någon. Jag har numera ett fungerande psu på lager

Av mrrock
Skrivet av Laxpudding:

@mrrock: imponerande! Många som ger upp när man börjar få grepp om tiden och pengarna det tar att fixa sådant själv.

Precis vad jag brottades med, är det värt det?! Och det var själva syftet med inlägget, om någon har problem, ställ frågor och våga testa. Det är färre delar som kan bytas än vad jag trodde initialt och kan man bygga dator så är en tv inga problem.

Lite ironi i sammanhanget var att samma tv fast 2-3 år nyare reades ut under denna period, men jag stod emot...

Av mrrock
Skrivet av mrrock:

Det var ingen hjälp alls nästan att vända sig till Lg. En kvinna som med begränsad svenska fick bara ett fram tips och det var att kontakta spacetronic för att få en se om de kan laga den, och givetvis får jag betala själv när garantin har passerat.
Men jag har hittat lite på nätet där andra har liknande problem. Någon här som prövat att byta ut strömdelen i tvn?

Jag svarar mig själv på det här, ifall någon stöter på samma problem. Problemet är en lgoled48cx som inte startar och som sagt var är lg-support till noll hjälp och hade även väldigt låg kunskap om nya modeller av LG oled.

Så jag har googlat och undersökt, många verkar ha likande problem så jag är verkligen inte ensam. Jag kom fram till att antingen är psu-kortet, moderkortet eller själva panelen paj.
Nästa steg, hitta info om dessa delar. Vilka passar i vilken modell, vart går de att köpa. En del bra finns i usa, men då har man problem med frakt som tar tid och är dyr. Men när jag tillslut fick info från svenska företaget som reparerar Lg om vilket som är det korrekta artikelnumret så beställde jag tillslut från dom. De är dyrast visserligen men frakten är billigare. För psu-delen så är det en nyare modell som ersätter.

Steg 1. Chansade på psu-kortet som är enklare att byta ut. Inte så svårt egentligen, kan vara lite klurigt att få bort själva bakstycket. Resultat, ingen skillnad...
Då hamnar man i valet: satsa lika mycket pengar igen eller åka till återvinningen.

Jag chansade på steg 2 och letade upp moderkort, som visade sig vara samma för lgoled48 och 55. Jag vände mig åter till svenska företaget och fick både bekräftelse på artikel samt lite råd och tips. Byter man ut denna behövs även en Lg service remote-kontroll. Denna kostar ca 650 och säljs bara till auktoriserade firmor. Lösning, youtube och amazon = en billig kopia.
Efter byte av moderkortet så går tvn igång! Visserligen myrornas krig, factory-mode, men ändå, total glädje.
En snabb insats av lgremote och tvn går igång med initial setup

Lärdom, kolla noggrannare på videos med vilka symptom som ges när de olika delarna går sönder. Hade jag hittat den sista videon först hade jag börjat med moderkortet, som också var problemet.
Och ge inte upp när den inte startar längre. Det var nära för mig, jag tyckte reservdelarna var alldeles för dyra för detta experiment egentligen, men det slutade strax under halva priset jämfört med att köpa en ny.
Om någon i framtiden får liknade problem så är det bara att skicka pm så kan jag tipsa och bor man i närheten av Uppsala så har jag en service remote som kan assistera.
Nu ska jag börja undersöka vad jag kan ha för roligt med service remoten, det finns ju ändå ingen garanti kvar

Amerikan som gör samma byte. Den här videon gav det mesta jag behövde veta:
https://www.youtube.com/watch?v=0K1wLe8cL_0

Av mrrock
Skrivet av Laxpudding:

Vad jag fått fram från folk som frågat liknande från reparationsfirmor brukar en panel som reservdel kosta runt 70 procent av modellens nypris. Det var nog runt 20-22.000 kronor nypris för 55CX när den kom 2020. På det kommer kostnaderna för själva arbetet. Kan ju förstås vara mindre men lika ofta kostar det ännu mer.

Säger sig självt att det väldigt sällan lönar sig eftersom reparationen av en äldre TV med trasig panel i slutändan kostar lika mycket eller blir dyrare än att köpa vad den nyare modellen idag kostar på rea. 55C3 går väl loss på 15-16000 idag och dippar ännu lägre i reor.

Därav detta med att trasig panel = TV:n så gott som alltid rökt. Tunregeln är att det är alltid dyrare att reparera än att köpa nytt om det är panelen som är trasig.

Enda undantagen jag märkt av från den regeln är en del yrkesskärmar. Då ligger mer av tillverkningskostnaden i andra delar. En skärm avsedd för videoproduktion kan ha mycket mer hårdvara runt om och även sådant som klimatsystem och då kanske panelen utgör mindre än hälften av hårdvarukostnaden bakom. Då kan ett panelbyte fortfarande löna sig jämfört med nyköp.

Men konsumentprylar – så gott som aldrig.

Passar på att fråga om att byta power supply på lgcx. Lite svårt att hitta reservdelar, men hittar denna:
EAY65768821 psu för Oled48cxPUB
Jag har en Oled48cx6lb, men kan inte få fram om det är någon skillnad mot PUB. Någon som är bra på att leta upp korrekta reservdelar?

Av mrrock
Skrivet av Laxpudding:

Du kommer knappast få långfingret av dem bara för att garantitiden är passerad.

Supporten kan ha information om extra åtgärder och lösningar, likt djupare återställningar. Det kan finnas förlängda garantier ifall det visar sig att batchar har en ökad felfrekvens. De kan åtminstone ge en fingervisning om vad en reparation skulle kosta och till vem du kan vända dig för en reparation.

Det var ingen hjälp alls nästan att vända sig till Lg. En kvinna som med begränsad svenska fick bara ett fram tips och det var att kontakta spacetronic för att få en se om de kan laga den, och givetvis får jag betala själv när garantin har passerat.
Men jag har hittat lite på nätet där andra har liknande problem. Någon här som prövat att byta ut strömdelen i tvn?

Av mrrock
Skrivet av Laxpudding:

Om du inte får igång den på normala försök och vaktmästaråterställningar, då är det läge att kontakta LG support.

Kan de göra något när garanti gått ut? Den köpt i november 2020

Av mrrock

Jag får fråga expertisen här. Jag har en 48 cx och har ibland upplevt problem med att fjärrkontrollen slutar fungera mot tv:n. Löses genom att dra ut sladden ur tv och sen in igen. Men igår kväll när ett avsnitt precis tar slut och nästa automatiskt ska starta, apple tv via inbyggd app, så fortsätter eftertexter och ljud, nästa avsnitt startar inte och fjärren reagerar inte. Byter battrie, fjärren lyser rött vid knapptryck men ändå inget på tv. Så jag drar ur sladd, väntar en stund och in igen. Nu går tv:n inte igång. Har prövat att testa tips jag hittat på nätet med att:
dra ur ström, vänta länge, ström på
dra ur ström, vänta länge, hålla inne powerknapp på tv i 20 s. för en fabriksåterställning och sen ström igen, men ingen lycka.
När man stoppar i ström sladd i uttaget så hörs en välbekant ljud ifrån tv:n, typ samma som när man stänger av den har jag för mig.

Någon som drabbats av detta och har något bra knep för att kicka igång tvn?

Av mrrock

Hej, nybliven tele2:are här med fiber och digital-tv grundutbudet. I helgen kopplade jag in min ubiqity edgemax router efter den switch som sitter i lägenheten vilket gör att den wifi-router jag har, C2, får ip-nummer från edgemax. Från C2 har jag kopplat digitaltv-boxen. Då slutar tv:n att fungera. Kopplar jag bort edgemax, fungerar det igen. Således är det förmodligen portar som blir blockade och behöver öppnas? Någon som vet vart man kan få tag på denna information?
Tacksam för hjälp!

Av mrrock
Skrivet av Billy Joe Bob:

Ny uppdatering släppt: 04.30.55
Installerade nyss, inga problem än så länge i alla fall.

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/s0pnp0/lg_cx_up...

Jag installerade den för någon vecka sen och där efter har alla snabbvalsknappar utom två slutat att fungera. Hjälper inte att mappa om. Rätt irriterande

Av mrrock
Skrivet av appel1:

Cmore tog bort Xbox stödet för ett antal år sedan för de flesta använder ändå Apple Tv eller Chromecast enligt deras kundsupport. Sen dess har de iaf infört stöd för Android TV så vem vet vad som händer framöver.

Antar att det går att köra cmore i webläsaren på Xbox men det blir inte direkt en smidig upplevelse.

Jag valde helt enkelt bort Cmore när de slutade stödja Xbox för det var det jag hade då och har inte återvänt. ¯\_(ツ)_/¯

Funkar inte att starta en match i shl den vägen på Xbox. Däremot kan man logga in, hyfsat antiklimax

Av mrrock
Skrivet av edson:

Här har ni evidence från Black Friday, ska vi gå vidare?

https://i.imgur.com/I5JkFNH.png

7495 kr på Ica Maxi i gnista (Uppsala)

Av mrrock
Skrivet av mrrock:

Wtf, slutsåld! Mitt gamepass gick ut igår tydligen... Någon som vet vart man kan hitta för att köpa? Även slut på amazon..

Kan svara själv. Finns på Elgiganten för 499. Nu återstår att se om det fungerar

Av mrrock
Skrivet av mrrock:

Fungerar 12 mån Brasilien också? Ser ut att vara lite billigare.

Wtf, slutsåld! Mitt gamepass gick ut igår tydligen... Någon som vet vart man kan hitta för att köpa? Även slut på amazon..

Av mrrock
Skrivet av CtrlAltTheSwed:

LG C1 65 tum för 9990:- på Media Markt? Tryckfel?

Någon som testat att köpa? Haha 😀

”Maxgränsen för denna produkt är överskriden”

Av mrrock
Skrivet av nDre:

HÄR dock för mig kostade då 993:- för 3x12månad

Fungerar 12 mån Brasilien också? Ser ut att vara lite billigare.

Av mrrock
Skrivet av Kibbo:

Det är en bra CPU men om det är en "värd uppgradering" beror nästan helt och hållet på vad du använder din dator till. Om du inte redan har ett usecase (eller vet att du kommer få ett inom en snar framtid) som maxar en 3900X så finns det ingen större anledning att införskaffa en 5950X.

Nej det var mest priset som var rätt lockande. Spelar inte tillräckligt mycket och har tillräckligt med cpu för mina hyper-v servrar. Lite lockande att ha något nytt att pilla med dock, men avvaktar nog till nästa generation.

Av mrrock
Skrivet av Nighthog:

5950x har ett slagkraftigt pris om 6990Kr nu hos NetOnNet & Amazon om de som är intresserade av dessa just nu.

Verkar prismatcha 12900K.

Ni som har en 5950, är den bra? Värt att uppgradera från 3900x?

Av mrrock
Skrivet av Bobiri:

Funkar igen när ditt Ultimate gått ut

Tacka för svar, tog förgivet att det bara funkade en gång. Nu blev ju xboxen ännu bättre 😁