Inlägg

Inlägg som Caper har skrivit i forumet
Av Caper
Skrivet av Lolpold:

Udda, jag sitter på DSM7 och har inga problem med mina 2 Noctua fläktar. Förstår inte hur Synology ens skulle kunna begränsa att använda andra fläktar.

Hade du liknande problem som mitt med Syn original fläkten? Eller du bytte av annan anledning?

Av Caper

Ok, har undersökt detta problemet lite närmare nu och kollat så att fläkten verkligen snurrar vilket den gör så det verkar inte vara nåt fel på den vid första anblick. Men enheten ger fortfarande felmeddelande och stänger också av sig efter en stunds användande.

Jag funderar på om det är värt att byta fläkten, vad tror ni?

Hittade denna tråden efter lite google sök och det verkar som Synology tagit bort stöd för 3:e parts fläktar i DSM 7.0 vilket jag för närvarande kör så risken finns ju att den inte alls kommer funka med ny fläkt.

https://community.synology.com/enu/forum/1/post/141913

Verkar vara ett ganska vanligt förekommande problem om man söker runt på olika forum.

Hmm..

Av Caper

Tack för tipsen allihopa, jag har inte verifierat att det verkligen är fläkten som är trasig utan det är felmeddelanden i Synology programvaran som säger detta och enheten tjuter också konstant men ska försöka verifiera genom att kolla på fläkten om den verkligen stannat av.

Återkommer

Av Caper

Fixa trasig fläkt på Synology NAS

Godkväll, har en Synology DS118 där fläkten har gett upp och jag undrar om det är lönt att försöka laga detta eller kostnaden blir för stor. Nypris på denna ligger på ca 2000:- så hur hade ni gjort och finns det nån som kanske råkat ut för samma problem och hur löste ni detta i så fall?

Haft den i ca 3 år nu så lite besviken på att den inte klarade mer än så.

Av Caper

Bumpar denna tråden då jag har en fråga som gäller just den här boxen. Har haft min nu i ca 2 år och det har funkar prima fram tills för några veckor sen då boxen ständig tappar internet och den stänger också av sig titt som tätt. Efter att den tappar internet löser det sig genom en enkel omstart av boxen men detta händer som sagt ofta, ibland 3-4 gånger per dag och jag vet inte hur om det är så att det är nåt fel på den och om det är läge att uppgradera till den nyare VILFO routern?

Är det nån som haft liknande problem med sig OVPN box och hur löste ni detta i så fall?

Av Caper
Skrivet av felplacrd:

Jag hade först och främst kollat om det finns någon form av inbyggd funktion i router/brandvägg. T ex är jag ganska säker på att min ASUS-mojäng har "parental controls" som kan schemalägga blockering av domän/ip. Fördelen (?) med den metoden blir att alla enheter på nätverket begränsas. I annat fall finns det flera (open source/gratis) programvaror till Windows som gör motsvarande, fast på systemnivå.

För övrigt tror jag er andras oro/synpunkter nått fram vid där här laget -- Jag tycker inte TS ska behöva förklara/försvara sig mer, utan bör i den här tråden få hjälp med det han frågade om.

Ok, ska kolla upp det. Tack!

Av Caper

Jag förstår att ni alla menar väl och jag uppskattar det men som jag redan sagt tidigare så är jag fullt medveten om problematiken och försöker inte dölja det på nåt vis. 100% disciplin existerar inte varken i trading eller nån annanstans, vi har alla dagar då vi inte presterar efter bästa förmåga på grund av t.ex just bristande disciplin och självkontroll, det tror jag ni kan hålla med om va?
Att då som i mitt fall kunna stänga möjligheten att gå in och plocka bort handelsblocken ser jag som en bra lösning när inte systemet har en permanent lösning implementerad (ännu).
Ska tillägga att jag handlar redan med flera andra mäklare som har just en permanent block som låser ute dig från mer handel tills nästa dag och jag tror de flesta större aktörer på marknaden erbjuder detta idag vilket jag också förespråkar som det bästa skyddet för nybörjare inom trading. Självkontrollen att acceptera en förutbestämd summa jag är villig att förlora på en dag kräver stor disciplin och det tar ofta flera år att träna upp detta men jag vågar påstå att även de som handlat i många år fortfarande kämpar med det, åtminstone de jag pratat med har sagt det till mig. Det är inte så enkelt som att säga att nu ska jag inte försöka tjäna tillbaka förlusten jag precis realiserade utan det kräver mental träning och det är nåt jag och mina kollegor jobbar med dagligen så det är absolut inget jag förnekar.

Nu blev detta väldigt off topic då jag inte menade att diskutera trading psykologi i den här tråden men eftersom flera tagit upp det så vill jag åtminstone svara och förklara hur jag ser på det.

Av Caper
Skrivet av Mullvaden83:

Om du måste ha en handelsblockering så är det ju 100% pga beroende. Vad annars skulle det vara?
Hela den här tråden skulle lika gärna kunnat handla om en spelmissbrukare eller knarkare.
Hoppas bara för din skull att du har saker o ting under kontroll o du inte far illa.

Det här med lösen. Ja det skulle väl vara att byta så du sitter på gäst konto på datorn. Och din polare har lösen till admin kontot som oxå kan editera Hosts filen t ex.
Eller sätta filter i din router så den blockar. O du inte har lösen till den.

Beroende och självdisciplin är två helt olika saker för mig i alla fall. Jag är inte beroende av att handla eftersom jag har en stadig månads inkomst och "behöver" inte handla för min överlevnad så att säga. Du pratar om spelmissbruk och knarkande vilket blir löjligt i sammanhanget eftersom detta inte har nåt med saken att göra.

Problemet här är självdisciplin & mental kontroll att acceptera en liten förlust och låta den vara så och inte göra mer skada än nödvändigt vilket jag i de flesta fall klarar men det finns dagar då jag brister i disciplinen vilket de flesta traders råkar ut för eftersom trading är till största del en mental grej.

Hur som helst så kikade jag lite närmare på host filen och hittade vad jag sökte så det gick att lösa.

Av Caper
Skrivet av Mullvaden83:

Som han ovan säger. Dra inte in andra personer i ditt beroende. Du kommer bara tjata till dig access.
Byt till site med block funktion som funkar. Eller sluta helt med tanke på att du är sjuktligt beroende och inte har kontroll över ditt handlande.

Se mitt tidigare svar, detta handlar inte om att sätta nån annan i en knepig sits. Skulle aldrig göra nåt sånt utan jag behöver bara hitta ett tillfälligt sätt att låta bli att manuellt ta bort handelsblocken.

Har inte med beroende att göra alls.

Av Caper
Skrivet av cnst:

Det kommer sluta med att du hittar ett argument till varför du ska få access. Du kommer gå till denna person efter att ha övertygat dig själv om att det är rimligt. Denna person sätts i en otroligt tråkig situation. Efter att du övertalar och får access och förlorar mer pengar så har du nu någon annan än dig själv att skylla på. Gör inte personer runt omkring dig till medberoende, det är en fördjävlig tillvaro.

Jag förstår din synpunkt men nu är det så att den personen jag kommer lämna lösen till är också en trader och vi jobbar tillsammans i en mindre grupp så att det kommer inte bli nåt läge att komma med argument eftersom han hjälper mig och jag hjälper honom och vi har samma mål.

Behöver som sagt hitta en lösning tills dess att en permanent handelsblock är implementerad i systemet men detta dröjer dessvärre har jag blivit informerad om.

Av Caper
Skrivet av cnst:

Inte för att jag är någon psykolog, men låter som att du har en beroendeproblematik att jobba med. Inga artificiella hinder kommer stoppa dig i sådant fall. Och om idén var att ge "lösenordet" till någon nära och kär så skulle jag starkt avråda ifrån det.

Tro mig, jobbar med detta varje dag och i princip alla traders jag känner har samma problematik. Visst, jag skulle kunna byta mäklare till en annan som har en permanent handelsblock men just nu i dagsläget funkar detta tyvärr inte..

Av Caper

Låt säga man skapar två olika användare på datorn varav den ena har tillgång att ändra host filen medans den andra ej har det? Skulle det kunna funka?

Men schemalägga blocken blir ju så klart svårt..

Av Caper
Skrivet av Mullvaden83:

asså om du ändrar host filen så kommer du ju bara ändra tillbaka när det kniper som hårdast i fingrarna att bara lägga in lite till pengar. Bara lite till.

Det du måste ha är ett sätt där du blir blockad o inte kan ta dig in på nåt sätt.
Typ som svenska spel. Har du satt limit så kan du inte lägga in mer.

Ja, tanken är att låta nån annan ha lösenordet så att jag inte enkelt kan gå in och ändra själv. I grund och botten är detta ett disciplin problem med mig själv och jag är fullt medveten om detta så jag måste göra vad jag kan för att skydda mig (mitt kapital) från mig själv så att säga

Av Caper

Letar efter lösning att kunna blockera websida med lösenord

Godafton!

Som titeln säger, jag behöver hitta en lösning för att kunna blockera en viss webbsida så att jag inte kommer åt den utan ett lösenord och jag är medveten om att det finns flera typer av programvara som fixar detta, t.ex Surfblocker osv. men alla dessa har dessvärre en stor brist och det är att det går ganska enkelt att komma runt skyddet genom att t.ex installera en ny webläsare som inte har stöd för sån typ av tillägg som blockerar websidan.

Så jag letar efter en annan lösning som blockerar på systemnivå i windows och har läst lite om host filen som jag kan lägga till en block för en viss sida men som jag nämnde tidigare, jag behöver verkligen ett lösenord för att få tillgång till sidan igen och om möjligt så vore det också önskvärt att kunna schemalägga blocken så den endast är aktiv under vissa timmar på dygnet.

Vad tror ni är enklast, går det fixa detta med host filen på nåt sätt eller via brandväggen kanske?

Kan tillägga att jag sysslar med daytrading och det gäller en hemsida dit jag handlar med aktier och andra instrument och man kan där sätta en max belopp för hur mycket jag är villigt att förlora varje dag och om jag når detta belopp så stoppar handelssystemet mig från att handla mer MEN och detta är andledningen till min förfrågan ovan, jag kan fortfarande lyfta detta stopp på hemsidan och fortsätta handla vilket är en brist i sig enligt mig men nu är det så och jag behöver därför hitta en annan lösning som helt enkelt låser mig ute från hemsidan helt & hållet.

Tacksam om nån kan hjälpa mig med detta.

Av Caper

Tar också gärna emot tips ifall nån vet nån butik som kanske har ett exemplar till övers att sälja. Alla tips är välkomna

Av Caper

LG 32ud99-w datorskärm

Hej! Är på jakt efter en LG 32ud99-w i bra skick utan några defekter. Hör av er via PM om ni har nåt.

Mvh Anders

Läs hela annonsen här

Av Caper

Lånar denna tråden eftersom jag nu också fått detta problem och det startade idag efter att jag uppdaterat Windows 10 igår så jag misstänker att det har att göra med den uppdateringen på något vis.

Är det nån som kan hjälpa mig lösa detta eftersom jag provat det mesta hittills, startar om modem, router, home plugs och försökt reparera i Windows men får ändå inte det att fungera. Wifi funkar utan problem så det är endast ethernet som inte fungerar.

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Av Caper

Ville bara följa upp tråden och berätta att jag nu installerat i9 9900 med 32GB 3200Mhz RAM och allt funkar fint. STOR skillnad i hur snabbt allt flyter och trading appen har aldrig känts piggare än nu

Riktigt nöjd med uppgraderingen och tack för hjälpen alla som bidragit i tråden.

Av Caper
Skrivet av Viita:

Kan inte se att någon har tagit upp det i tråden, måste därför ställa frågan efter vad jag ser på bilden.
Vad har du får hårddisk? En mekanisk eller en SSD? Bilden säger att du använder 82% RAM. (Vid detta tillfälle)
Om du har en mekanisk hårddisk så tar det längre tid för datorn att "dumpa data från RAM till hårddisk för att frigöra RAM som aktivt används".
Även om utökning av RAM kommer medföra att mindre mängd data från RAM behöver dumpas till hårddisken, så är ändå en SSD en god idé som systemdisk.

Använder 2st SSD diskar.

Av Caper
Skrivet av str8forthakill:

@Caper:
Du behöver uppdatera först, förutsatt att ditt moderkort inte redan har version 1803 eller senare. När du går in i BIOS i Advanced UI läget (standard är EZmode tror jag) står Bios version här

Ok, så det är 1803 jag ska ha installerat. Ska kolla vilken jag har i BIOS.
Tack för snabbt svar