Inlägg

Inlägg som Maddox har skrivit i forumet
Av Maddox

Jag tog faktiskt och slog till på ett headset nu. Jag har aldrig testat VR och inser att Index är för dyrt och för gammalt så passade på att köpa 128gb varianten med elite strap på elgiganten.

Av Maddox

Men kan folk då beställa delar för rimliga priser och inte vara uppskrivna i deras reparations program där de får full insyn i företaget och kan konkursa dig genom påhittade straffavgifter om något inte passar dem?

Jag tycker denna artikeln missar en hel del med de avskyvärda avtalen som Apple kör med för att man ens ska få köpa delar och reparera deras produkter.

Av Maddox

Experis är inte en eftertraktat arbetsgivare. De har förlorat eller är på väg att bli av med kontrakt för att konsultchefer lovar guld och gröna skogar men är sen jävligt glömska. Folk som saknar grundläggande kompetens presenteras också för arbetsgivare eller folk som är problematiska flyttas bara till nästa arbetsgivare efter de fått sluta på tidigare arbete.

Folk som anställs är också anställda som "ambulerande tjänsteman" vilket är en icke specifik titel som egentligen betyder resande anställd utan specifik arbetsuppgift. Om en it-tekniker inte är anställd som it-tekniker utan som ambulerande tjänsteman så kan de betala lägre lön. Folk jag känner och folk jag pratat med har tjänat mellan 23-28.000 innan skatt med stor skillnad på ålder och erfarenhet inom området. Några som till och med haft ansvarig för personal eller mer avancerade uppgifter. Ganska skrattretande lön när man också vet att arbetsgivarna betalar Experis 4-5 gånger lönen varje månad för varje anställd.

Tydligen ska det också vara ett helvete att få dem att ändra arbetsrollen så den reflekterar vad man faktiskt jobbar med även om man har spetskompetens eller större ansvar.

Av Maddox

Har flera syskon barn. En fick en tröja från ett spel hon tycker om. En annan fick samma summa i pengar. Ett yngre syskon barn fick Syndrom från The Incredibles som pratar. Vi hade också två födelsedagar nära julen, en fick prenumeration på en biltidning och den andra fick en väst som värms upp.

Av Maddox
Skrivet av Allexz:

Hur ska alla ni som köpte nya datorer/uppgraderade dem för star citizen för 10 år sedan göra? uppdatera dem igen? ;D

Brukar man inte uppdatera ganska regelbundet om man spelar datorspel? Jag uppdaterar ungefär vad 4-5 år men det kanske inte är okej att spela andra spel medans man spelar Star Citizen och uppdaterar allt eftersom de uppdaterar grafiken och gör spelvärlden större?

Jag hoppas att dem som spelat WoW sen 2004 har uppdaterat sina datorer emellanåt annars har de nog en ganska dålig upplevelse idag...

Av Maddox
Skrivet av maniac:

Helt glömt att jag köpt en Origin Jumpworks 315p under 2014. Frågan är om man någonsin kommer att kunna flyga skeppet. Eller det kanske man redan kan?

Den har funnits i spelet sen november 2014.

Av Maddox
Skrivet av Überklass:

Tack för tipset. Har inga planer på att göra det dock, men för nyfikenhetens skull - hur mycket är mycket pengar?

Den enda annonsen som bara sålde skeppet sålde den för 575$.

Av Maddox

Vad som missades i artikeln är att Cloud Imperium Games hade sin årliga CitizenCon i helgen och det var inte bara videon för Squadron 42 som visades upp utan de hade massor med paneler över spel mekanik och spel motor teknik som redan finns i Squadron 42 eller hade praktiska exempel för hur det kommer se ut i Star Citizen.

Jag skapade en spellista med alla paneler så kolla igenom dem om ni kan tycka det är intressant eller undrar över en specifik del av utvecklingen. För er som kanske inte är lite intresserade av den tekniska sidan så kan jag rekommendera StarEngine demo och Life in First Person om man vill se lite mer action.

https://youtube.com/playlist?list=PLWkmdzaDobrurWPBA_HRMQU85k...

Det finns också eldsjälar som håller på att sammanfatta allt som pratades om i punkt form i ett google docs dokument som den nyfikne kan läsa.

https://docs.google.com/document/d/1xHxFKpdL0XpqkLD4qIJmJKyFI...

Av Maddox
Skrivet av Überklass:

Ser riktigt trevligt ut. Glad att jag köpte en AMD-produkt för ett decennium sedan och därmed fick detta spel gratis.

Vad du än gör. Sälj inte kontot eller uppgradera från din Mustang Omega, väldigt ovanligt skepp och värt mycket pengar på den gråa marknaden.

Av Maddox

Köpte en ny tv för lite över ett år sen från Webhallen. Beställningen gick problemfritt och jag valde en avbetalningsplan genom Klarna. Jag fick en notis att tv:n hade paketerats och sedan skickats ut och Posten hade tagit emot den. Väntar några dagar utan uppdatering från Posten eller Webhallen så jag ringer och frågar vad som händer, då har Post bilen tydligen i princip åkt runt kvarteret där lagret ligger och sen lämnat tillbaka den utan att uppdatera mig i appen eller att Webhallen ändrat ordern eller skickat en ny tv. Vi gör om beställningen över telefon men säljaren lade då beställningen på en månadsfaktura som ska betalas i sin helhet istället för avbetalning som jag valde tidigare, och det gick inte att ändra.

Jag har också kollat på att byta ut min fem år gamla dator och Webhallens utbud med vissa komponenter är verkligen värdelöst, te.x. moderkort. Jag förstår också inte vilket ljushuvud som tycker att RAM kapacitet ska filtreras i bit istället för gigabit.

Av Maddox

Har äntligen fått jobb och ett roligt jobb också. Jag är onsite-tekniker inom pappers industrin med flera fabriker i södra sverige. Tjänsten är som konsult och lönen är ganska låg på 26000kr men jag får jobba med något intressant, har ganska fria tyglar, bra teamleader och chef.

Av Maddox

https://rodastjarnan.com/mossor-och-huvudbonader/patrullmossa...

Har en själv, har varit väldigt skönt att ha nu när det snöade och blåste så mycket förra veckan.

Av Maddox

Tror inte jag har en framtid som nätverkstekniker.

Gillar ändå mer hårdvara och en del mjukvara.

Av Maddox

Jag har en Pip-Boy, T51 hjälm, Adam Jensen action figur, Darth Malgus figur samt otaliga andra små prylar från de tio tal collector editions jag har. Tanken är att när jag köper en till/ny bokhylla så ska en del ha glas dörrar så jag kan ställa upp sakerna utan att de står öppet.

Av Maddox

Påminner om ett tvättställ.

Av Maddox

Sen idag en Philips 55PUS9435. LED tv.

Av Maddox

Khorne - 5 Ghz
Nurgle - 2,4 Ghz

Av Maddox

Köpte iPhone 3G 2009 av Telia för 5500kr. Sju månader senare råkade jag tappa den och glaset gick i tusen bitar. Tog en månad av tjat på Telia för att de ens skulle ta emot och laga den. Kostade 5000kr och jag fick en annan telefon där mute knappen slutade funka efter en vecka. Det var min erfarenhet av att äga en Apple produkt.

Av Maddox

Drömma kan man alltid om ett Index set, men kostar ju lite kosing.

Av Maddox

Inte visste jag att jag hade såpass bra koll på gamla telefoner.