Inlägg

Inlägg som Verdurakh har skrivit i forumet
Av Verdurakh

Kanske blir för teologiskt men det får du avgöra.

Varför tror du att det finns så många olika kyrkor inom kristendomen där uppfattningen kan skilja sig rätt radikalt i vad man tror men att det i slutändan är samma gud?
Enkelt exempel är ju att vissa är 1000% emot homosexuella och nästan insätter dödsstraff och andra är mer tolleranta.
Har en grupp fel och den andra är rätt?

Av Verdurakh

Där jag jobbar är också tolkningen att kundkonton och uppgifter ska tas bort efter 3års inaktivitet så tror inte det är något speciellt för netonnet.
Sen skulle man ju kunna maila och varna om det men inte alla som gör det.

GDPR kan bli för dyrt för att chansa med något sådant här så då hamnar ibland kunder i kläm, även om man kan argumentera för att 3 år av inaktivitet så har inte kunden så stort intresse kvar själv, + att kvitto brukar finnas på mail etc

Av Verdurakh
Skrivet av ficklampa:

Har ni problem med att den "tappar sync" så att 2FA-appen inte funkar? Får typ reboota NAS:en varje gång jag behöver logga in, vet inte om klockan går fel (även fast jag har synk påslaget) eller vad det är som händer. Otroligt irriterande...

Inget jag känner igen tyvärr

Av Verdurakh

Hade samma problem på min, loggarna var fulla av inloggningsförsök, bytte från standardporten till en annan så försvann det.

Kör nu även 2FA

Av Verdurakh

Läste ett tips någonstans att man kunde signa upp sig för premium via argentina och får klart bättre pris.
Så testade det nu, ska bli spännande att se om det fungerar.
Signup och sånt funkade med sitt vanliga konto och priset är 119 argentiniska pengar ca 11kr i månaden, fick börja med 1 månad gratis så frågan är om dom drar 11kr eller om jag är lurad och dom drar riktiga summan på 119kr

Av Verdurakh

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.and...

Den här appen var en game changer för mig, hatar att ha en stor telefon med det eviga shufflandet upp och ner med handen.
Men med denna appen kan jag via svipes från sidan i princip göra vad som helst, backa, öppna lista över öppna appar, hemskärm, dra ner notiser.

Verkar bara finnas till Samsung men kan verklige Rekommendera den!

Av Verdurakh
Skrivet av SirMacke:

Hittar ingen med Bluetooth+RDS, de som finns verkar bara ha RDS till sin egen display och inte vidare till radion.

Kanske lite sent på tåget men hittade du någon fm sändare med bt och rds?
Söker efter det själv nu

Av Verdurakh

Har kört Dualshock 4 länge till pc, men bara med sladd, tycker det funkade hur bra som helst.
Har försökt köra bt men inte funkat så bra då sändaren till datorn sitter på ett väldigt instängt område men kanske hade funkat med en separat adapter

Av Verdurakh
Skrivet av KurtEgon:

Vilket är det bästa spelet enligt dig?

Svårt. Topp 3 enligt mig är utan ordning.
A link to the past, Majoras Mask och A link between worlds

Av Verdurakh

Jag samlar på Zelda

https://i.imgur.com/o1JLQ10.png

Av Verdurakh
Skrivet av fragande:

Ctrl+F så kommer du till frekvenskurvan. Finns en mindre guide här på Swec.

Vad kör du med för energisparinställningar i nVidia-kontrollpanelen?

Om du pillar på fläktkurvan var bara medveten om att VRM-kylningen på det här kortet är separat och består av en väldigt liten kylfläns. Finns inte heller någon temperatursensor på VRM så jag vet inte om det finns några som helst säkerhetsfunktioner för throttling om VRM-komponenterna blir för varma. Jag mätte en hel del manuellt när jag bytte kylare för att vara på säkra sidan nämligen.

Så var lite försiktig och gå inte för bananas En liten höjning av när fläktarna går igång lär dock vara lugnt.

EDIT:

Kan ju vara intressant att jämföra siffror i idle kanske. Medan jag skriver det här ligger GPU Clock på 139 MHz, Board Power Draw på 14W och GPU på 9W. Så har du något att jämföra med. Laddar jag en ny flik hoppar det upp till 1582/~37W/17W en kort stund. Sådana spikar blir ju jobbiga för semipassiva läget med originalkylaren misstänker jag.

Tror inte jag orkar med jobbet att underklocka den, må hänga på sweclockers men jag clockar inte längre
Ah bra varning, men tyckte fläktljudet var så lågt på 30% så jag kör det hela tiden, jag når ju inte under 55 grader i mitt chassi ändå även under idle och under load går den upp till 80 men då följer ju fläkten med.

min powersetting är adaptive men har testat runt lite där också utan effekt.
Asså min gpu clock ligger stabilt på 987hz så det är märkligt ändå om din klarar av att driva desktop på 140hz, ca 1000hz gör ju lite mer för värmen om man säger så.

Av Verdurakh
Skrivet av fragande:

Att två skärmar (eller fler) med blandade uppdateringsfrekvenser kan orsaka problem med höga klockfrekvenser i idle är känt sedan länge, ja. Finns mig veterligen ingen riktig lösning, mer än att sänka till t.ex. 120 Hz om man har en 144 Hz-skärm. Med det sagt så ligger mitt 1070 och idlar på 139 MHz just nu medan jag skriver det här med två skärmar, en 144 Hz och en 60 Hz. Hoppar dock upp rejält om jag t.ex. byter flik.

Sen är det väldigt mycket som är hårdvaruaccelererat idag, så att det håller på och hoppar en del får man räkna med. Vill du kan du ju testa att stänga av hårdvaruacc. i din browser och se om det gör skillnad.

Jag har precis samma 1070 (sitter dock tredjepartskylare på idag) och kylningslösningen på det kortet är minst sagt bristfällig. Kan verkligen rekommendera att undervolta det med customkurva i MSI Afterburner om du inte redan gjort det. Jag fick både lägre temperaturer och högre bibehållna klockfrekvenser i spel när jag gjorde det. Kan också påpeka att kylpastan hade torkat ut fullständigt och var hård som cement när jag bytte kylare, så bara byta till färsk kylpasta kan troligtvis sänka några grader.

Klev ner från 1.050V till 0.950 om jag inte minns fel, men sweet spot för din GPU kan givetvis skilja sig. Det skulle också kunna hjälpa till att hålla temperaturen i "2D-läge" under 55 grader så att fläkten inte håller på och drar igång. Mitt låg också ganska nära den gränsen trots relativt välventilerat chassi.

Hmm nu har jag ju två likadana skärmar med 144hz så det borde ju inte vara det som orsakar problem.

Har pillat lite i MSI afterburner och satte en annan fläktkurva så att den inte kan hamna i det start och stoppläget som den gör nu men jag tycker ju ändå att dess idle clock är för hög.
Hittade inte riktigt hur man gör en sån kurva för att fixa volten och hur ser jag till att det blir rätt under load?

Av Verdurakh

gtx 1070 idle clock och fläktar

Min gp lägger till med ett störande beteende med att den kör fläkten på och av hela tiden vilket gör att det blir lite brummande ljud.

Har kollat lite i gpu-z (https://imgur.com/a/6jkG9WS)
och jag tycker att gpu core clock ligger högt för att idla? Alltså bara sitta i desktop och använda browsern?

Måste väl vara det som höjer tempen och orskar fläkten att hålla på som den gör?
Verkar också som att fläkten har svårt att köras stabilt på under 30% av sin kapacitet för när jag experimenterar i msi afterburner så är 30% det lägsta jag kan ha den på utan att den går upp och ner hela tiden.

Har läst lite om att två skärmar eventuellt kan orska detta problem men har inte hittat något stabilt om detta.

Vad är normal klock speed i idle?
Se dator i sig jag har ju ett ganska litet chassi så jag förväntar mig lite högre temps än andra chassin.

Tacksam för tips

Av Verdurakh
Skrivet av Flutters:

Trevlig tråd!
Använder själv en Trek Dualsport 2, och funkar galant till det jag använder den till(Cykla till affären, kompisar, eller bara för att komma ut lite)

https://i.imgur.com/VSY6aPX.jpg

Håller med om Dualsport 2!
Bra allmäncykel och relativt prisvärd, enda tråkiga är att den rätt får repor i ramen, har du drabbats av det?

Av Verdurakh

Kan Svenska, Engelska
Kan någorlunda Japanska

Vill lära mig (bättre japanska) och ryska eller spanska

Av Verdurakh

Påsken påverkade inte mina matval över huvud taget.
Ingen högtid som jag direkt bryr mig om, men ledighet är alltid nice

Av Verdurakh
Skrivet av Trihxeem:

Svenska variabelnamn och kommentarer === job security, ngl.

Ah okay, då vet jag

Rekommenderar att försöka hålla det på engelska om det inte finns några specifika krav för annat

Kör hårt

Av Verdurakh
Skrivet av pv2b:

Det är väl en smaksak och beror på vad det är för något slags program man skriver. Det är inte fel att ha variabelnamn på svenska.

I många fall blir det extremt krystat om man ska skriva affärssystem och liknande och behöva hitta på eller lära sig engelska begrepp för normala svenska bokföringstermer eller liknande. Vilket variabelnamn föredrar du? personnummer eller personalidentitynumber? Som ett exempel.

För systemprogrammering så är så klart engelska att föredra (eftersom det är det språk som primärt används i denna värld), men långt ifrån allt är systemprogrammering.

Med tanke på hur global världen är idag så kan du ju inte vara säker på att nästa person som ska kolla på koden kan svenska?
Var riktigt kul en gång när jag fick ta över en kod som var skriven med polska namn på saker fick skriva om allt med hjälp av google translate.

Tror inte vi svenskar har så många ord som är speciellt unika i vårt språk och inte är några svårigheter att hitta engelska motsvarigheter. Personnr hade jag helt klart valt personalIdentityNumber eller socialSecurityNumber.

Nej jag tycker nog ändå att best practice är att skriva på engelska om inte det finns något krav på just svenska, vilket jag som sagt hade ifrågasatt.

Av Verdurakh

Fråga, lär dom ut i skolan att man ska använda svenska variabel och metodnamn?

Om inte läraren av någon konstig anledning kräver det skulle jag starkt rekommendera att du kör allt på engelska och om läraren kräver det skulle jag ifrågasätta detta.

Av Verdurakh
Skrivet av Isabeell:

Jahaaa då förstår jag ^^ aldrig sett det innan

Däremot så är det bra att följa en kodstandard typ https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/programming-gu...

och för c# så är det att du ska ha { på en ny rad
ex
if(true)
{

}

i Java är standarden som ovan
if(true){
}

Sen bryr sig inte kompilatorn egentligen men kommer bli bättre för andra som ska läsa koden sen