Inlägg

Inlägg som MurdinE har skrivit i forumet
Av MurdinE

En remake på BF3 och BF4.

Ny grafikmotor med remake av de populäraste banorna från hela BF-serien, mer levolution, de största spellägena och även firestorm, riktigt anticheat, stöd för kickban-röstning som i 4'an, alla standardfeatures och hyggligt buggfritt vid spelsläpp. Garanterad storsäljare.

Skulle kunna kopiera COD's variant att ha en del av spelet gratis medans fullversion kostar. När sedan ny version kommer utvecklar man vidare på föregående så man inte skapar hjulet om och om igen. Ex: BF2042 där man inte ens hade träffzoner på tanks så de tål mindre bakifrån, icke-existerande gamebrowser osv vilket funnits i 15+ år.

Edit: Gillar även förslaget från Ragnvlad skarpt. Behöver inte uppfinna hjulet på nytt när man redan träffat rätt tidigare. Gör det bara modernare och spelare kommer vända tillbaka.

Av MurdinE

Funkat hur bra som helst för mig. MicroUSB och Lightning har alltid blivit glappa efter användning, inte USB-C.

Dessutom klarar USB-C så mycket mer än att bara ladda ström och flytta filer. Kopplar in bärbara datorer direkt i skärmen enbart med en USB-C kabel och mus/tbord/video/ström kommer direkt via skärmen. Behöver ingen extern hub på jobbet heller. Överlägsen allt annat på marknaden.

Av MurdinE

Sommaren, bara det är tillräckligt soligt. Höstmörker och rusk klarar jag mig utan, sen en skitlång vinter här i norr. Våren är helt ok med känslan av att överlevt kyla och snö.

Av MurdinE
Skrivet av JohanFlodqvist:

Som jag skrivit så är luftvärmepump inte ett alternativ då vi skulle behöva tre stycken för att kunna värma huset. Som jag också skrivit så är tanken att ha element som går att fjärrstyra för att kunna få till mer värme om det behövs. Förhoppningen är att kunna få till underhållsvärme som täcker hela behovet viss tid på året och delar av behovet de kallaste delarna på året.

Jag vet egentligen inte vad som skulle kunna vara ett problem? Om miningen går +/- noll inkomst kontra strömförbrukning så är det ju som sämst ett nollsummespel som garanterat har genererat i alla fall en del värme. Visst, grafikkort kostar pengar men priserna upp och ner på typ GTX 1070 eller RX 580 är försumbar sett till att jag ändå stoppar dom i datorer som jag säljer sen.

Du kan undersöka möjligheter att flytta varma luften mellan ytor (finns speciella väggfläktar för ventilation) istf att gödsla på med många luftvärmepumpar. Bara en idé som kan vara värt att kolla upp.

Jag har inte orkat läst exakt allt du skrivit och alla inlägg därefter, ville mest ge dig mer input men du rackar mer ner på vissa delar som inte passar dig utan att försöka vara lite open-minded.

Rent ekonomiskt är tanken nog god, om man skiter i miljöaspekten (och nej jag är inte mp och bryr mig inte så hårt). Problem har jag redan tagit upp några (inte ekonomiska). Personligen skulle jag hellre jobba ett par timmar extra i månaden med stabilt system som rullar istf att ha något som kommer krångla ibland och dessutom kan ta mycket mer tid i anspråk.

Är inte här för att övertyga dig, ville bara få dig att se för- och nackdelar. Kör hårt på idén bara, peace out!

Av MurdinE

Skaffa någon backupvärme som går in om du seriöst funderar på att underhållsvärma med mining, kanske bara termostater på elementen. Vad händer annars den tid internet är nere (grafikkorten står och idlar för de inte behöver jobba), någon del går sönder eller systemet hänger sig? Klarar sig bostaden utan värme så ingen bottenplatta spricker eller liknande? Tänk också på att det kan krävas lite insatser ibland för att hålla miningen rullande så du har åtkomst samt kan få status om det är något som inte fungerar som tänkt, kan ev vara bökigt på distans.

Även om teknik är roligt skulle jag själv inte orkat med krånglet och extrajobbet utan bara gått direkt på luftvärmepump.

Av MurdinE

Körde en NZXT Kraken AIO i många år men gick över till en Dark Rock 4 Pro i nya datorn. Lite tystare och säkrare men slipper framförallt deras värdelösa mjukvara för styrning. Custom loop är säkert gött annars men datorn står gömd så är sjukt nöjd.

Av MurdinE

Tror Stefan är rätt ute, kolla tex in Our World Is a Playground: Let's Pretend Volume 1
https://www.amazon.com/Our-World-Playground-Lets-Pretend/dp/B...

Av MurdinE

Jag bor i Övik och kan köpa den på plats ikväll för 2000 kr

Av MurdinE
Skrivet av Jimi84:

Jag förstår inte problemet, du menar att de aldrig skulle springa förbi larmknappen och strunta i att larma när siste man lämnar ytterdörren? Antingen kan man lägga manuella steg eller så kan man automatisera det i bästa mån baserat på familjens beteende?

Jo klart man kan lägga till nån larmpanel eller knapp. Allt går att lösa. Det jag ville få fram är att det inte behöver vara helt enkelt att tänka på och få alla edge cases att funka rakt av utan det kan ta sin tid. Har för mig att det ska finnas ett projekt för larm i HA som kan vara värt att googla upp. Aja, tror det är lätt OT så...

Av MurdinE

Relativt enkel och väldigt bra hemautomation. Open source är klart största fördelen.

Största nackdelen tycker jag är rörligheten. Bra att det utvecklas snabbt men det märks att det inte är en mogen produkt eller har tillräckligt konsekvenstänk. Såna enkla saker som att de döper om attribut eller flyttar omkring värden i sina API'er för att det blir snyggare => plugins slutar fungera vilka måste åtgärdas. Eller som att tvinga in config från yaml till gui, fast för att ändra värden blir man tvungen att ta bort och lägga till pluginet igen (går inte att ändra via gui på samma sätt som tidigare i script).

Så fort man uppdaterar måste man kolla breaking changes och leta efter saker som påverkar ens installation samt kolla igenom så alla siffror och automationer fortfarande syns efteråt. Här kunde de gärna få slipa på sina processer för att minska användares huvudvärk vid uppdateringar.

Av MurdinE
Skrivet av Jimi84:

Glömmer alla i din familj mobilen hemma samtidigt? Aldrig varit något problem för mig iaf.

Givetvis kan du ha manuell override, eller tom stänga av automatiseringarna smidigt. Bara gör fler tabbar i dashboarden så kan vem som helst göra det. Även smidigt att använda nattläget när barnen är hemma, då körs inte rörelsesensorerna utan bara magnet vid samtliga fönster och utedörrar. Det finns massa potential iaf, om man har tiden och intresset. Har man inte det, köpt färdigt.

Som jag skrev räcker det väl med att en person glömmer (eller bara inte tar med) mobilen hemma för att larmet inte ska aktiveras?

Eller som här, en i familjen tar nästan aldrig med sig mobilen så omöjligt att veta status baserat på den. Men man kan säkert lösa det på andra sätt, bara tiden finns som sagt.

Av MurdinE
Skrivet av Jimi84:

Gör en grupp på dina familjemedlemmar, knyt Device trackers (kan vara App, routers DHCP, blåtand etc) personerna. Då försöker home assistant klura ut var personer är, är de inom Home zonen är larmet avstängt. Om alla är borta så aktiveras larmet.

Vad händer om mobilen startar om, får slut på batteri, inte har wifi/blåtand igång eller liknande - sätts larmet igång då eftersom mobilen är offline men man kanske fortfarande är inomhus? Samma om någon glömmer mobilen hemma, då är larmet av fastän alla är borta.

Känns som att det kan bli många edge case-problem när man fixar larm själv. Beror på förutsättningar (hus/lgh/våning), sirener, vilken nivå av säkerhet man behöver osv med förstås. Gillar själva tänket med automatik helt klart, lite stenålders med blipp och blopp.

Av MurdinE

Du skulle även kunna kolla om Unraid är något för dig. Otroligt enkelt att utöka med mer plats vid behov.

Läs mer om det här
Unraid och Unraid på Youtube

Av MurdinE

Det här kanske? Inte testat själv och det kanske är med trafikreglerna i USA 😅🇺🇸

https://store.steampowered.com/app/493490/City_Car_Driving/

Av MurdinE

Jag har kört med AMD-grafikkort av och till i senaste 15 åren när jag försökt bygga budget, extra prisvärt. Alltid ångrat mig. IMHO har de haft sisådär drivrutiner, problem med allt från värme till tappade inställningar/vsync och alltmöjligt. Nvidia har varit svalare och bara fungerat för mig. Lite samma som varför jag bara kör Intel nuförtiden. Lite dyrare men för mig har det lätt varit värt en extra tusing.

Av MurdinE
Skrivet av dlq84:

LUL, köpte min första 60GB SSD för 2000kr.

Köpte min första 52MB HDD för 5600kr. Men klart, då innehöll den även 2MB extraminne

Skickades från m.sweclockers.com

Av MurdinE
Skrivet av iknight:

Prispressad skulle jag inte säga alls! Jag tycker att OnePlus har blivit det som de hade från början tänkt krossa. Själv kör jag xiaomi. Lika bra prestanda, bättre pris.

Håller helt med. Kör Xiaomi till familjen sedan flera år här. Intressantare modeller till bättre priser. Toknöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MurdinE
Skrivet av WoodPC:

Update:
Blev högskoleingenjörsutbildningen.
Bara tiden kan utvisa om detta blir ett bra val, men tänkte att en update skulle vara fint i alla fall.

Bra val för framtiden! Lycka till 😀👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av MurdinE
Skrivet av Ryzer:

Hur många kärnor gäller turbofrekvensen?

Det och vad turbofrekvensen ligger på när alla kärnor kör för fullt.

Av MurdinE

Jag skulle säga -"Det beror på vad du vill och hur du är som person"

YH

Vill du ut i arbetslivet och koda på, kör för YH. Kanske inte är den vassaste på algoritmer, rapporter och källhänvisningar men funkar för de allra flesta arbeten. Fördelen är att du lär dig jobbet som programmerare och av mina erfarenheter har du lättare att producera direkt från start. Designmönster, algoritmer och annat kan man läsa upp i efterhand också om man är riktigt intresserad men svårare att "bevisa" i efterhand om man söker nytt jobb. Har man några års livserfarenhet får man arbete på de flesta arbetsplatser i vilket fall.

Högskola

Om man generaliserar lite blir du bättre på det teoretiska, som att planera arbeten innan du sätter igång och kodar eller förstå vilka designmönster man behöver använda sig av för att lösa problem effektivast, dokumentation. Vissa mer avancerade arbeten kräver examen från högskola, sök på ams.se för att bilda dig en uppfattning och även på youtube efter "google job interview" för att se mer.

En sak att tänka på är att om du plötsligt vill flytta utomlands är det ingen som frågar efter YH-utbildning medan Högskola (ex BSc) står högt i kurs. Källa: sök arbeten på indeed.com, monster.com eller jobs.ch för att få lite koll. Väljer företaget mellan en YH-utbildad och en annan med liknande arbetslivserfarenhet men med BSc så skulle jag bli förvånad om inte den sistnämnde kniper jobbet.