Inlägg

Inlägg som Selmalagerlöf har skrivit i forumet
Av Selmalagerlöf
Skrivet av izzie:

Jag tycker det är otroligt häftigt, men jag tycker att affärsmodellen med att folk ska styra robotarna mot fysiska människor är helt fel.

För det första åker du på en massa säkerhetsaspekter etc, för det andra är det betydligt svårare att få en sådan modell lönsam eftersom du är beroende av att folk fysiskt tar sig till platsen.

Varför inte bygga en arena där man spelar robot mot robot och låta folk göra upp a la Robot Wars? Då begränsas du bara av antal robotar och underhåll av dessa. Folk kan stå i kö eller boka en tid för att spela.

detta +1
här har du yttligare en ide, om det går såpass bra för dig och stor kundbas så kan du göra en stor bana där det t.ex. är 50vs50 och capture the area (är enkelt att sätta upp boundries eftersom allt styrs via wifi där laget får poäng som i battlefield)

Av Selmalagerlöf
Skrivet av maniac:

hehe klockren kanal! hur kan jag ha missat detta?

Av Selmalagerlöf
Skrivet av GooGeL:

https://www.youtube.com/watch?v=vyLeemwGW-E

Årets mest livade Le Mans-bil, sägs det. En jäkla häftig maskin och jag hade inte tvekat, om tillfället ges, att lägga en hundring på att få köra ekipaget ett par varv på Spa. IMO maskinen hade gjort sig bäst på en tillskruvad landsväg och i tunnlar, man vill ju hålla grannarna vaken.

Debatten om såsom V8 eller V10 i F1, sannolikt önskar gemene åskådare uppleva en obehindrad effekt som pulserar mot bröstkorgen. Dagens Formula 1 är dock tamt jämfört med dess historiska fyndigheter, så jag uppskattar att jänken tutar genom Europa och river käft med en rätt så primitiv och ohämmad V8. Allra roligast vore det om konceptet får ett fäste på Le Mans.

För övrigt, ni som vet, ni vet. Jag kikade ett par timmar på årets Le Mans, och upplevde att Garage 56 fick få minuter i rampljuset via officiella LIVE-sändningen som pågick åtminstone 24h. Inrikes beundran eller detta nu berodde på, så var det en ledsamhet.

Årets Le Mans var dock riktigt händelserikt från starten.

Vad sägs om F1 2026 motorregs? Blir det en 4-cyl moppemotor eller stannade det vid en V6?

personligen hoppas jag på att dom tar bort varvstopp vid 8k och låter stall pressa motorerna till skyarna, detta i kombo med större tank alt tillåta tankning, öka motorvolymen till 2.4l så man får det skrikande ljudet tillbaka som vibrerar hela skelettet. Då kommer det iallafall bli roligare att åka och kolla på igen istället för dagens mjäkiga skit som man inte märker av när dom glider förbi

Av Selmalagerlöf
Skrivet av dagas:

Asianometry på youtube hade en video om detta för några veckor sedan som går igenom detta inkl pratar om hur det påverkar och vad sommarn göras åt det.

Rekommenderar även videon Chinas grip on the rare earth market från en vecka tidigare som ger förståelse för varför det kanske inte är så lätt för tex Sverige att bryta metallerna själva.

TLDR Kina är världsledare på refinery (förädla eller vad det heter på svenska) så även om de kan plockas upp här behövs de skickas dit för att få ut något av det.

Han har även videos om allt möjligt inom halvledare som varför Soviet misslyckades och varför Japan tog över från USA och varför sen Japan tappade ledningen och mycket annat. Tex en video om Åtvidaberg och deras uppgång och fall med Facit.

det kanske vore dags att aktivera våra svenska spioner isåfall för att införskaffa kunskapen som saknas som kineserna har gjort dom senaste 50 åren?

Jag kollade på 1 klipp av asianometry, var helt ok produktionsmaterial

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Massy:

Bara för något är vattenlösligt så löser det inte upp sig av lite fukt. Är det ofta du ser saltet i saltkaret hemma smälta till en sörja bara för det är sommar och åskväder ute och du har balkongdörren öppen, exempelvis? Brukar medicin etc. du har i skåpen flyta iväg?

... det finns en anledning till varför medicin är inkapslade med skyddsgas i förpackning/ark och varför man skall förvara saker torrt och svalt, det för att fukt orsakar skada på saker som är vattenlösligt eller är känsligt för vatten. Bara för att tillverkarna säger att det behövs kokande vatten för att lösa upp betyder inte att det inte degraderar med tiden snabbare av fukt jämfört med icke vattenlösliga PCBs.

Av Selmalagerlöf

installerade du windows med mer än 1 lagringsenhet inkopplad?, windows + flera lagringsenheter vid installation = dålig dag om du kopplar ut någon eller att någon krashar

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Telperion:

Så om vattenkylningen springer läck är det inte potentiellt kört utan 100% definitivt kört? Det låter inte direkt som världens bästa försäljningsargument.

eller för att göra saken ännu bättre, eftersom den är vattenlöslig så kommer den att lösa upp sig när det är fuktigt

Av Selmalagerlöf

finns det möjlighet att lägga till totalt antal rutor som är markerade t.ex: 6:4 (24), 5:5 (25)?? eller måste jag rosta av gångertabellen för dom udda större numren? :). Jag tycker du har lyckats mycket bra med sidan 10/10 fortfarande

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Cenorida:

Jag vill nog ändå mena på att politiker ändå i snitt har en högre intelligens än genomsnittet. Problemet är att det finns så många olika intressen. Så fort någon inte får som man vill, så skyller man på att politikerna är idioter.

500 miljarder kronor är heller inte någon överdriven summa i sammanhanget. Exempelvis så köptes Activision Blizzard för 717 miljarder kronor, och då är det "bara" en utgivare av dataspel.

Dessutom är TSMC värda 5,5 biljoner (5500 miljarder) kronor.

shacktningen + planeringen för industrin som behövs byggas kommer kosta mer än 500 miljarder... det är ören jämfört med vad tsmc, samsung, intel, globalfoundries har lagt på sina fabriker VAR FÖR SIG!.. det är helt enkelt för lite pengar för deras ambitiösa mål om att ha 10-20% av marknaden. Du kan inte konkurrera utan storskalighet och det kostar.. väldigt mycket.. inga ynka 500 miljarder :/

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Evil Peter:

Enligt artikeln är ju 10% utgångspunkten och vad de ämnar göra är att dubbla det, vilket då är att återgå till var Europa var på 90-talet och i linje med Europas konsumtion. Det beror väl lite på exakt vad man tittar på då källor säger lite olika men vid en snabb googling visade en källa att Europa tillverkade 9% av den totala produktionen förra året, så jag kan inte avfärda att det ligger i de krokarna utan djupare sökning, vilket jag inte har tid med nu. Så om man fortsätter satsa på att säkra inhemsk produktion så är det absolut möjligt innan jorden går under, speciellt om relationerna med Kina går sämre (inte minst om de annekterar Taiwan igen).

mycket insiktsfullt inlägg, detta förutsätter att vi har en stabil energitillgång vilket vi har haft.. tills alla kärnkraftverk lades ner, att bara säkra energitillgång så att krestarna kan byggas utan att förstöras kommer kosta biljoner (1000 miljarder), detta innan fabrikerna ens har byggts :/ . Hade det varit 500 miljarder per år under flera år så hade jag köpt målet dom hade satt, samt att pengarna hade gått för att bygga infrastrukturen att förse fabrikerna med energi men i dagsläget är det bara att glömma . Ingen kommer att köpa kretsar som kostar 100x priset för samma prestanda när man kan importera för en bråkdel av priset.

Av Selmalagerlöf
Skrivet av MegaMuztek:

Tror ingen räknar med att börja på 10-20% utan ett mer långsiktigt mål och inte orealistiskt

för 500 miljarder så har Don Quixote större chans att vinna mot mjölkvarnar än att dom tar 10-20% av marknaden innan jorden går under

Av Selmalagerlöf

500 miljarder och förväntas få 10-20% av marknaden.... pff.. vilken fantasivärld lever dom i?. Dock så är ju politiker inte kända för sin intelligens.

Av Selmalagerlöf

i början så lirade jag och några kompisar heist till förbannelse, efter det blev tråkigt så började vi köra racing maps... jag kan enkelt säga att gta 5 blev det bästa racing spelet av ren slump utan att vara ett dedikerat racing spel ens...

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Yatagarasu:

Värt att notera:
Inaktiva konton med köpta spel på tas inte bort.

Huruvida inaktiva konton med spel på inaktiveras eller ej, och isåfall hur man återaktiverar kontot, det är något som Ubisoft lär göra tydligare.

Skrivet av Spawnbadboy:

3. Gäller bara konto där man inte har köpt något

varför skriver dom inte detta?!, vart hittar ni infon btw?

Av Selmalagerlöf

intressant upplägg med däcken, dock så tycker jag att dom borde ta snittet av dom 3 snabbaste tiderna för att kvala istället för den snabbaste tiden

Av Selmalagerlöf
Skrivet av evil penguin:

"10x prestanda" är nog att förenkla det för mycket, för det är ju inte så att allt skulle bli 10x snabbare. Dels så har man en arkitektur där man försöker "spackla över" latensen (cache, prefetch, etc), dels så varierar det ju hur begränsande latensen är öht (om man kan "hålla bollen i rullning" så blir det ju viktigare "hur snabbt bollen rullar" än "hur snabbt man kan få bollen i rullning").

Det är klart att lägre latens vore en bra sak (men förmodligen inte enkelt), men det vi sett prioriteras enormt är ju just bandbredden.

Och något som är värt att notera är att trenden väl snarast är att de faktiska latenserna varit relativt statiska över tid, men att just klockfrekvensen (och därmed bandbredden) ökat markant. Detta reflekteras då i form av ökade timings, eftersom dessa anges *relativt klockfrekvensen*.

hokay , tackar för förtydligandet

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Trihxeem:

Detta är ju något där människor har samma förutsättningar så varför separera män och kvinnor?
Jag kan förstå att man vill få fler kvinnor att arbeta med programmering/IT men när man väljer att utesluta en stor del av "utövarna" så blir priserna inte mycket värda.
Det vore i min mening bättre att försöka få fler kvinnor att delta i den öppna tävlingen.

Under mina år som utvecklare har jag inte sett någon större skillnad i kompetens mellan män och kvinnor så
Jag är övertygad om att kvinnor inte behöver en "tillrättalagd" tävling.

för även om det inte låter socialt accepterat, så är män och kvinnor olika både fysiskt och mentalt, det är mycket mera män som programmerar än kvinnor vid alla åldrar och p.g.a. det så blir extremkanten på kunskapsnivån extrem mellan kvinnor och män. Därför separerar man det :/

edit:
kakans inlägg ovanför förklarar det bra också

Av Selmalagerlöf
Skrivet av evil penguin:

Om man kan vrida ned klockfrekvensen extremt så....

om vi leker med tanken om att vi har bibehåller frekvens (om det är fysiskt möjligt), hade prestandan ökat linjärt med sänkt latency?, hade vi fått 10x prestanda ifrån ram med 5-5-5-12-12 istället för 50-50-50-120-120 vid samma frekvens? Undrar p.g.a. nyfikenhet och okunskap

Av Selmalagerlöf
Skrivet av SuperNova:

Back in the days när man såg timings på 2-2-2-5, hahaha.

undra vad för prestanda man hade fått med sådana timings med dagens moduler (om det ens är fysiskt möjligt xD )

Av Selmalagerlöf
Skrivet av Sveklockarn:

Ja, när du bootar upp så börjar Fortunate Son med Creedence Clearwater Revival att spela automatiskt, vilket blir ganska jobbigt i längden. Kan rekommendera att du letar efter ett annat exemplar.

Det brukar hända att den spelar ride of the valkyries med helikopterljud också...