Inlägg

Inlägg som MomoSWE har skrivit i forumet
Av MomoSWE

7800X3D, X670 Hero, 6000HZ 64GB DDR5, Pcie-5 M2 SSD, 1200W PSU, Fractal North vit.

Hjärta emoji

Av MomoSWE

Såld till FabriciusRex

Av MomoSWE
Skrivet av EroHebi:

Hej! Vad kan du tänka dig lägga ett ”köp nu pris” för?

Tjena! Jättesvårt för mig att säga, just därför jag tänkte mig att låta buden få avgöra

Av MomoSWE

Asus Strix RTX 2080 TI OC

Tänkte sälja mitt nuvarande grafikkort då det ska ersättas med ett RTX 3080.

Har haft kortet sen black friday förra året och det har rullat på problemfritt.

Har mindre koll på det nuvarande värdet av detta grafikkort men jag har följt marknaden lite här på SWEC och tänkte mig att ett utgångsbud på 5000 känns okej. Så kom gärna med bud här i kommentarsfältet eller via PM. Håller budgivningen öppen tillsvidare.

Köparen står för frakt alt upphämtning här i Kalmar.

Läs hela annonsen här

Av MomoSWE
Skrivet av MuLLvaD3n:

Kan det vara så att du redan har fixat problemet?

Jag behöll mina mmx 300 och köpte till ett externt ljudkort av märket creative sound blasterx g6. Funkar otroligt bra ihop och levererar fantastiskt ljud Dessutom håller sig lurarana knäpptysta när det inte spelas upp några ljud, medans hyperx lurarna hade ett konstant white noice i bakgrunden.

Av MomoSWE
Skrivet av Xish:

Har du bracket för am4 så är jag intresserad av den

Skrivet av Anton_Cimex:

Låter pumpen något på den? Bracket för am4?

Tyvärr inget bracket för am4. Pumpen hörs endast något under hård belastning.

Av MomoSWE

Corsair H80i GT

Säljer min H80i GT då jag köpt mig en större radiator. Lämna gärna ett bud vid intresse!

Säljes i bruksskick och med det menar jag att mindre repor kan förekomma på kylarens kopparelement, absolut inget som jag upptäckt påverkat kylningen på de två processorer jag hittills använt den till.

Har rengjort kopparelementet i tre omgångar med arctic silver arcticlean rengöringsmedel. Skickas i orginalkartong med allt som ingick vid köp.

Köparen betalar frakt alt upphämtning hos mig i Kalmar.

Läs hela annonsen här

Av MomoSWE

Hjälp: Beyerdynamics MMX 300 v2 eller HyperX Cloud Orbit

Hej!

Har köpt en av varje och jag känner mig väldigt klyven. Enligt allt jag läst så ska ju MMX 300 V2 vara helt otroliga ljud/detalj mässigt, Men jag känner ändå att HyperX lurarna har mer tryck, pop och krisp (ingen aning hur man ska beskriva ljudtermer hehe). Använder lurarna främst till gaming, och när jag spelar t.ex Red dead redemption 2 så hör man detaljer väldigt mycket bättre med hyperX lurarna, samt att dom låter högre. Saker som tungt maskineri låter högt och dovt i bakgrunder, tåg som dånar förbi överröstar kraftfullt. Hovar som steppar på stenbelagda gator i städer poppar och sticker ut på ett väldigt naturligt sätt.

Blir dock galen på det svaga white noice som ständigt låter i bakgrunden på HyperX lurarna, samt att polarna i teamspeak klagar på att jag låter hemskt dåligt på den medföljande micen. MMX 300 V2 är knäpptysta när inget ljud spelas samt att micen är ljusår bättre.

Som jag förstått det så ska ju HyperX Planar drivers vara väldigt unika och kanske inte direkt går att jämföra mot de standard drivare som sitter i MMX 300 V2? Kan inte hitta någon information alls där dessa två jämförs mer detaljerat.

Kör MMX 300 V2 direkt till moderkortets ljud (Supreme FX)
Kör HyperX med den medföljande usb-kabeln.

Det jag egentligen skulle vilja veta är om det går att få mina MMX 300 V2 att låta bättre? Att låta mer som HyperX lurarna, om jag t.ex köper ett externt ljudkort, eller om det helt enkelt är så att planar driver lurarna är oslagbara ljudmässigt?

Tack.

Av MomoSWE

Annons avslutad, komponenter sålda. Tack alla för visat intresse!

Av MomoSWE

980 TI, 16GB RAM, I7-5820K, ASUS X-99-A

Säljes:

EVGA GeForce GTX 980 Ti 6GB ACX 2.0+ SC+
HyperX Fury 16GB DDR4 2133mhz CL 14 (2x8gb)
Intel I7-5280K
ASUS X99-A/USB 3.1

Komponenterna är i mycket fint skick och har hanterats varsamt med ESD armband både vid i och urmontering. Skickas i orginal kartonger med samtliga tillbehör/manualer.

Säljer delarna som ett komplett paket och ej styckvis då jag vill bli av med dem snabbt och smidigt, köparen betalar frakt eller hämtar på plats hos mig i Kalmar.

Säljer till den som ger mig bäst pris.

Läs hela annonsen här

Av MomoSWE

Vad får jag för min Dell Precision M3800?

Tänkte sälja min Dell Precision M3800, men har ingen aning vad jag kan sälja den för? Den är i väldigt fint skick och mycket sparsamt använd av tidigare ägare. Då jag fick den i arv och ej haft någon användning för den så tänkte jag att det är lika bra att få den såld.

Av MomoSWE

Vad får jag för min Sony KDL-55W807A?

Tänkte sälja min Sony då jag vill byta till LG's C7 tv, men har ingen aning vad jag kan sälja den för? Den är Som ny i skick och bilden är helt fri frå pixelfel eller andra typer av defekter. Tv'n köptes 2014 på Elgiganten.

Av MomoSWE
Skrivet av tBiorrith:

@MomoSWE: Ditt största problem som jag ser det är att ditt original baklyse verkar ha gemensam spänningsmatare och jordar den lampan/dioden som ska lysa. Detta medan den nya du har köpt förmodligen har gemensam gjord och matar den diod som ska lysa med spänning.

LED-stripen du har köpt och vill använda går dessutom på 12V enligt hemsidan du länkade i första inlägget. Spänningen du får ut ur kablarna på din scrozer matar 60V, på tok för mycket såklart och kan mycket möjligt ha förstört din nya LED-strip. Men det går att sänka spänningen med motstånd. Ditt dilemma med gemensam plus/minus kvarstår dock fortfarande.

Kan du länka till någon som har gjort denna mod förut?

Det stämmer nog som du säger, men min tänke är att om jag köper en spänningsregulator. Borde jag inte då kunna få det att fungera genom att koppla exempelvis brun (om jag får den lagad först såklart) som då ska ge konstant 60v, på regulatorns in+ och sätta en ny kabel från regulatorns in- till scooterns gods. Sedan endast koppla min nya ledstrip jord på 12v ut- och endast bakljus på 12v ut +?

Så skiter jag i blinkers + broms. Bara den lyser med ett rött sken när hojen är igång så är jag nöjd. Funkar detta?

Av MomoSWE
Skrivet av tBiorrith:

@MomoSWE: Ditt största problem som jag ser det är att ditt original baklyse verkar ha gemensam spänningsmatare och jordar den lampan/dioden som ska lysa. Detta medan den nya du har köpt förmodligen har gemensam gjord och matar den diod som ska lysa med spänning.

LED-stripen du har köpt och vill använda går dessutom på 12V enligt hemsidan du länkade i första inlägget. Spänningen du får ut ur kablarna på din scrozer matar 60V, på tok för mycket såklart och kan mycket möjligt ha förstört din nya LED-strip. Men det går att sänka spänningen med motstånd. Ditt dilemma med gemensam plus/minus kvarstår dock fortfarande.

Kan du länka till någon som har gjort denna mod förut?

Har fått svar av de på swagway.se som eftermonterar liknande ledstrips och dem använder sig utav en transformator som skalar ner 60 > 12V. Frågade igen nu om de kunde länka eller nämna vilken typ av transformator de använder sig utav, inväntar svar.

Oklart dock om deras scootrar har samma typ av kablar och elsystem/styrbox som min. Men kan dem få det att funka så borde det gå med min kan jag tycka.

Av MomoSWE
Skrivet av mrqaffe:

Är problemet egentligen bara att du vill synas bättre på avstånd?

Anledningen att jag ens köpte baklyset innan jag kollat upp hur eller om det ska funka, är för att jag såg att de som säljer Fatriders på swagway.se har eftermonterat ett identiskt baklyse. Tänkte att om de funkar på deras hojar som också går på 60V så borde det funka på min likvärdiga av annat märke.

EDIT: Har skickat ett mail till dem och frågat hur dem kopplat ihop det.

Skrivet av bardbard:

någon som är kunnig skulle säkert fixa detta ganska lätt med ett schema.

Lyckades få tag i ett elschema men vette fan om någon kan tyda det då det är så lågupplöst.

http://www.bilddump.se/bilder/20180114112626-2a04:ae0c:1400:5000...

Av MomoSWE
Skrivet av bardbard:

Kanske kan du öppna upp styrboxen

Lyckades få upp skyddet och såhär såg det ut inuti. Hittade ingen säkringsbox eller så utan allt går in i styrboxen och resten är bara förgreningar/skarvningar mellan diverse kablar.

http://www.bilddump.se/bilder/20180114001432-2a04:ae0c:1400:5000...

Den bruna ljuskabeln verkade gå ihop med en svart tillsammans in i en blå som sedan går in i styrboxen. Känns inte som att det är meningen att man ska in o pilla med detta alls.

Antar att det inte går att lösa bakljuset med något typ av motstånd eller liknande som skalar ner spänningen till 12V? Eller finns det något bättre alternativ?

Av MomoSWE
Skrivet av JonkenPonken:

Hur kan du få +60 Volt från ett 12 Volt batteri?

Batteriet är 60V Lithium samt 12Ah och driver en 1000W Hubmotor.

Av MomoSWE
Skrivet av bardbard:

Provade detta och fick lite resultat faktist!

Mätte med inställningen VDC 200 och fick följande:

Gul + Svart ger 60V när jag bromsar med antingen fram eller bakbroms.
Gul + Brun ger 0V vilket förklarar varför orginallampans bakljus inte fungerade.
Röd + Grön ger 65.6V blinker höger.
Röd + Blå ger 65.7V blinker vänster.

Anledningen att jag köpte mitt nya ledbakljus är ju just för att jag antog att orginal var trasigt. Men nu när jag ej fick någon spänning på bakljuskablarna så är det ju förmodligen ett fel i den lilla kopplingsboxen under scootern?

Och då är ju frågan hur jag kopplar ihop detta med mitt nya bakljus? Samt om det går att fixa spänning till själva det konstanta bakljuset?

Måste bara poängtera att jag verkligen uppskattar hjälpen av er enormt mycket.

Av MomoSWE
Skrivet av jOnÄTÄn:
Skrivet av Bellerefon:
Skrivet av ph33r:
Skrivet av bardbard:

Har lånat en multimeter av en polare nu och försökt följa era råd men jag lyckas inte reda ut detta..

Har den inställd på likström 20V då det verkar vara det enda som fungerar. Testade att få fram jorden via diodläget men ingen av kablarna gav utslag. Tjöt dock till när jag satte mätstickorna på två olika muttrar t.ex.

De jag får ut när jag mäter varje kabel för sig med minus stickan på en hojens gods. är att alla kablar förutom svart ger mellan 0.06 - 0.10V. Svart ger minus 0.06 - 0.10 istället så den borde väll då vara jordkabel?

Håller jag plusstickan på valfri kabel och testar blinka så ballar multimetern ut och den pendlar mellan 0 - 0.50 typ och hoppar där emellan. visar även minus 0 ibland? och detta är på alla kablar. Händer inget om jag bromsar och mäter någon av kablarna, och vet ej hur jag ska hitta vilken som är sjävla bakljuset heller.

Råkade även slå ihop brun och röd från hojen så det brann till lite, märkte ingen skillnad, sen grön och gul så nu piper den inte längre när jag blinkar och blinkers fram lyser nu konstant när man trycker på knappen, istället för att blinka som dem gjorde innan, gäller både höger och vänster.

Testade även att koppla ihop mitt nya ledbakljus med svart på svart och resten på de andra kablarna men det hände ingenting? Kanske de måste kopplas parvis? Dock livrädd för att bränna fler kablar nu.

Har tagit några bilder på när jag mätte och hur orginal kretskort ser ut.

http://www.bilddump.se/bilder/20180113170849-2a04:ae0c:1400:5000...

http://www.bilddump.se/bilder/20180113170926-2a04:ae0c:1400:5000...

http://www.bilddump.se/bilder/20180113170946-2a04:ae0c:1400:5000...

Av MomoSWE

@jOnÄTÄn: Det ska jag prova! Nej tyvärr fick inte med något schema med det nya lyset. Hittar heller inget till Elscootern. Men överskottslablarna från Elscootern kan man bara fimpa då? Är ju en mer från Scootern 6st jämfört med lyset 5st.