Inlägg

Inlägg som fimpi har skrivit i forumet
Av fimpi

Jag har haft en GPD Win 2 sedan den släpptes för snart två år sedan och gillar den otroligt mycket. Kommer förhandsboka Win Max så fort det går.

Använder min GPD Win 2 till emulatorer och steam. Alla 2D indietitlar funkar givetvis perfekt på den, men jag är även överraskad över hur bra den hanterar vissa enklare 3D spel. Spelade t.ex. egenom hela Firewatch under en lång flygresa. På lägsta inställningarna givetvis, men ändå...

Det ser ut som att grafikprestandan i Win Max kommer vara ca 3-4 ggr bättre, vilket kommer innebära att de flesta spel nog går att köra tillfredsställande. Givetvis kan en sån här sak aldrig konkurrera med en dedikerad speldator, men däremot utgör den ett utmärkt komplement till en. Kom även ihåg att eftersom upplösningen på skärmen är modesta 1280x800, vilket inte kräver monsterhårdvara för att driva.

Ett annat användningsområde som jag har haft stor glädje av är att kunna streama spel via steam från min "riktiga" dator, och lira Witcher 3 och RDR 2 i sängen och vardagsrummssoffan. Har även en Switch men använder min GPD Win 2 betydligt mer.

Det största problemet med föregångaren, som jag verkligen hoppas de förbättrar nu, är att fläktljudet kan vara ganska distraherande, speciellt när man lirar krävande spel direkt på maskinen. Med tanke på att den nya är fysiskt större, hoppas jag på bättre kylning och ett diskretare fläktljud.

Vad gäller priset så kostar en GPD Win 2 i dagsläget ca 8000 kr här borta i Japan där jag bor. Räknar med att den här nya kommer bli ännu dyrare. Så den konkurrerar ju inte direkt med en Switch. Det här är snarare en väldigt nischad produkt med en ganska liten målgrupp, skulle jag tro.

@Rex1: GPD Win 2 laddas via USB-C. Sannolikt kommer även denna göra det.