Inlägg

Inlägg som St3amer har skrivit i forumet
Av St3amer

Jag har kört ett antal Gul sedan mitten på 80-talet, både våtdräkter och torrdräkter, kan bara säga att det är bra skit. Samma med Neil Pryde, det är väl i stort sett typ samma bra kvalitet. Den första är tydligen en ladies, om det är nåt att notera.
Gulen är ju "breathable" så det kanske skulle vara att föredra vid paddling.

Av St3amer

Jag har lådvis med gamla grejer, kan inte på rak arm säga vad som finns men det är fokus på gamla grafikkort och nätverkskort. Jag hade i och för sig tänkt sitta på dom resten av livet men om det är någon annan som kan få ut lite glädje av delarna så säg bara till.

Av St3amer

@Corsair Johan: Alltså det här är rätt knepigt, de senaste månaderna så är batteriet rätt OK, oklart varför. Numera så går batteriet ner till typ 50% om jag använder lurarna dagligen, då dagligen är att lyssna på lite musik, spela spel och snacka på discord. Säg ungefär 6 timmars användning per dag. Men jag har en vana att plugga i kabeln om jag går och gör kaffe eller går på muggen.

Och nej, jag har inte kört med full RGB-belysning, har bara lite pulserande ljus på.
Tack för svaren, jag hade glömt bort den här tråden.

Av St3amer

Jag har ett GTX770 som är nån specialversion med 3 GB istället för 2 GB, är det intressant så hojta så går jag ut i verkstan och fotar det.

Av St3amer

Jag har haft mitt i knappt två år och batteriet är rätt så slut, får sitta med kabeln i för det mesta. Och det knepiga är att det kom rätt så piff paff puff, det var inte tal om att det var en sakta degradering av batteritiden. En dag börjde det bara pipa efter typ en halvtimme.

Av St3amer

Det enklaste är att individuellt göra backup på varje spel, det finns en enkel funktion i Steam, bara att högerklicka på ett spel i Library och sen "Backup game files" eller vad det nu kan stå på svenska. Sen efter ominstallation, installera bara Steam, sen kan du använda backuperna till att installera spelen utan att ladda ner dom igen.

Av St3amer

Det var någon som nämnde Tojiro, jag vet inte om de går att få tag på i Sverige men jag plockade med mig ett par från Tokyo för typ 15 år sedan, påminner om Global men känns lite mer proffsiga. Inte för att det är något fel på Global, jag har en gammal G-3 som används lite då och då.
Men för att ge lite tips till trådstartaren, testa att gå på auktioner, har man tur så snubblar man på nåt dödsbo som har en del intressant. Bara att köpa så billigt man kan och sen lämna in på slipning. Jag har ett par Sabatier som säkert är 30 - 40 år gamla som jag köpt begagnade och de är bättre än de flesta nya knivar.

Men det bästa är väl att testa sig fram, det som känns bäst i handen (och på skärbrädan) är det du ska ha.

Av St3amer
Skrivet av svaj:

Vet du att de faktiskt snurrar åt vad du kallar fel håll, eller baseras detta på spindelväven ? osvsett kan du inte bara vända på dina fläktar så är det problemet ur världen så slipper du härja runt med nya grejjer ?

hah, ja det kunde jag ju göra men det blir inte samma luftflöde då. Och jag har en massa andra fläktar och grejer så det ska nog lösa sig till slut.

Av St3amer
Skrivet av mrqaffe:

Eftersom motorstyrningen sitter i fläkten kan de inte gå baklänges om de inte är trasiga, en hel fläkt går åt rätt håll eller inte alls.

Jag var i samma tankar och då är den enda förklaringen som återstår att jag har blivit knäpp. Så imorrn ska jag dumpa in allt i ett annat chassi och byta ut alla fläktar.

Av St3amer

Alltså det knepiga är alltså att fläktarna är monterade åt rätt håll och dom snurrade i rätt riktning när jag satte ihop systemet så jag är mest konfunderad över att det är tvärtom nu. De fick ström från 4-pins tidigare och nu har jag testat att koppla in dom direkt på moderkortet (gammalt Asus Sabertooth P67 med en i7 2600k) och det är samma sak.
Jag ska ta och sätta på ett par andra fläktar alt. byta till en Corsair H100 som jag har liggande.

Av St3amer

Extremt knepigt fläktproblem / The mother och all PC problems

OK, jag noterade en knepig grej på min gamingburk ikväll, jag såg genom fönstret när jag tände en lampa att det var trådar med spindelväv som fladdrade inåt från CPU-fläkten...
Lite fördjupning, det sitter en Corsair H80-kylare med två gamla Fractal Design-fläktar som kör push pull bakåt ut ur chassit. Fläktarna är rättmonterade, men snurrar åt fel håll. Jag hade två motstånd på dom och trodde att det var problemet och tog bort dom men det är samma sak. Jag kan inte minnas att jag har gjort något med burken de senaste månaderna förutom att öppna den och dra i lite andra saker, ett annat problem är att när jag stänger den bakre sidoplåten så dör fläktarna i taket... Oklart varför.

Någon som har nån tanke om vad problemet är? jag håller nämligen på att bli lite knäpp nu.

Av St3amer

Jag kan ta hand om allt, kan hämta imorgon. Hit me back.

Av St3amer

@frambogir: Gigabytekortet är ett Gigabyte GA-P35C-DS3R rev 2.0
Jag har för mig att jag köpte det för att det var bra att klocka billiga Core2Duo cpus back in the day. En lite kul grej är att det har stöd för både DDR2 och DDR3, har för mig det var det som var skälet till att jag köpte det. En del av mig säger att jag inte borde sälja det för jag vill spara allt, men å andra sidan så har jag så jäkla mycket som bara ligger och dräller så det är klart du får köpa det. Säg en hundring + en hundring för frakt, samma deal som för kylaren/kylarna.

Hit me back.

Av St3amer

@frambogir: Hej, det kan jag nog göra för en liten extra peng, frågan är vilket du vill ha. Det ena är nämligen bra old, vi snackar 9-11 typ + att det har AGP.
Jag sitter på en hel drös med gamla moderkort så jag kan fixa en lista imorrn, det är allt från tattar-mobos till rätt bra grejer (på sin tid).
Var kylarna intressanta?

Av St3amer

OK, en snabb sökning i röran gav detta resultatet, du frambogir, du sa väl att du inte ville ha push-pin så det kanske nr2 vill köpa.
Det är alltså en stor Zalman och en ännu större Zalman, bägger kommer med Zalmans lilla fläktkontroll. Jag har en till Zalman, den där lite sexiga som står upp och har blå LED men den har jag tydligen gömt nånstans.
I och med att det egentligen inte är nåt reelt värde i grejerna så säger jag en hundring för varje och en till hundring för frakt. Packar allt väl så klart.
Hit me back om det låter intressant.

http://i.imgur.com/zKyOFzw.jpg

http://i.imgur.com/Rr6RhXs.jpg

http://i.imgur.com/Gke8VVb.jpg

http://i.imgur.com/tP8tVFU.jpg

Av St3amer

ska ladda upp bilder nu, jag har ett gäng men jag hittar i nuläget bara tre, två Zalman och en Arctic Cooling. Bilder kommer strax

Av St3amer

Hemma nu, ska kolla imorrn, återkommer om det + lite bilder

Av St3amer

will do

Av St3amer

Jag har ett gäng Zalman-kylare till 775, ligger i verkstan på sommarstugan, jag är ute och seglar nu men kommer hem imorrn så jag kan kolla om det låter intressant.

Av St3amer

Det verkar som att jag är, och har varit omgiven av "kostnadsmedvetna" personer under åren...

Jag har flyttat ut på landet och då lär man känna lite original, hade en gubbe från norra värmland som blev vän med mina föräldrar när han flyttade ner till sjön. Han hade ärvt en gård som han sålt så han var rätt välbärgad också, hade även investerat i vindkraftverk på Gotland nån gån när det var läge för det.
Han körde stor Mercedes men hade alltid vinterdäck på och aldrig ACn på för det slösade bränsle. De gånger han åkte med mig eller farsan så gnällde han över att vi vred hjulen när bilen stod still (slitage...), även när man var på gräs...
Han stängde även av alla element i de rum han inte använde.

Morsan är i riskzonen också, eller i alla fall var. Mina föräldrar bodde i Hong Kong i ett par år, månadshyra på 180k, parkeringsplats för en mille/år, en Chagall i hallen, osv. På semester på Filippinerna hittade hon en fantastiks prydnadsgrej gjord av typ tusen eller tvåtusen identiska snäckor, en grej man hänger nånstans. Det hade säkert tagit familjen ett par veckor att samla alla snäckorna och göra grejen. Morsan prutade ner från 200 kr till 50. Det enda positiva är att hon efter ungefär 15 år insett hur snål hon var.

Det är svårt att ranka folk (en hel del obegripliga grejer i den här tråden, för övrigt...) men jag bodde i en mindre stad ett par år och två incidenter relaterade till pantflaskor minns jag. En gång hade jag över två kompisar över på förfest och en hade med sig nån kompis från förr. Han hade med sig åtta flaskor starköl som han stoppade tillbaka i påsen och tog med sig och gömde i en buske utanför stadshotellet.

Det är mycket möjligt att han var släkt med en annan kille i samma stad som på natten bröt sig in via balkongen hos tjejen som han varit på förfest hos för att hämta (endast hans) pantflaskor.

jag har nån anekdot om mig själv men den har jag fan glömt