Inlägg

Inlägg som rilloo har skrivit i forumet
Av rilloo

Ipod touch + skype

Hejsan, tänkte kanske köpa mig en ipod touch. Är det möjligt att köra skype på den om man inhandlar ett headset? Eller klarar den inte av någon inspelning?

Tack på förhand!
Rickard

Av rilloo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Borny
Dun kan inte ringa via 3g på Skype,bara chatta. Så du behöver nog inte oroa dig. Du kan också stänga av 3g data trafiken på iphonen ifall du inte annvända den. Gjorde jag när jag var i Swe..

Nice, det går alltså att strypa 3g-trafiken helt? Alltså att man bara använder wlan och annars är datatrafiken avstängd.

Av rilloo

Macfeber tipsade om 50 riktigt snygga bakgrunder: http://mac.appstorm.net/roundups/graphics-roundups/50-mac-des...

Av rilloo

Köpa nu eller vänta? Macbook

Hejsan, går i köptankar, det jag har tänkt införskaffa är en macbook dock så har jag inget direkt behov av den ännu. Så frågan är när kan Apple tänka sig släppa en uppgradering eller en prissänkning av befintliga macbooken? Jag är student och har även sett att det förekommer rabatter i form av att man får köpa en ipod för en billig peng vid köp av macbook, när brukar dessa kampanjer vara? Jag har tänkt köpa datorn senast efter sommaren. Den stora fråga är alltså vänta eller inte vänta, är det ett bra tillfälle att slå till nu?

Tack på förhand!

Av rilloo

Detta kanske kan vara ett alternativ http://www.salling.com/MediaSync/Windows/

Av rilloo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flipp
Ja, den verkar stämma mycket bra. Jämförde med en GPS klocka på en 5 km runda och det skiljde 20 meter. Genomsnittlig minuttempo per kilometer uppdateras hela tiden och just den funktionen är som sagt guld värd om man vill hålla koll på hur man ligger till när man springer. Sedan kan man ställa in så telefonen automagiskt piper till vid varje kilomter och visar hur snabbt den senaste kilometern gick. Helt klart coolt!

Låter bra! Återkom gärna med en liten recension av headsetet du beställt.

Av rilloo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flipp
Oj, har inte alls tänkt på om ljudet är för högt. Jag upplever det inte så, men jag kanske inte är så känslig. hehe

När det gäller löpning så är det kanske inte så tillförlitligt att titta på den momentana hastigheten, den pendlar upp och ner väldigt mkt. Däremot kan man kolla vilket genomsnittligt tempo man har per kilometer under själva löpningen. Det tycker jag är riktigt användbart.

Okej, hur är det med den totala distansen, stämmer den bra?

Av rilloo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flipp
Japp, man kan se hastigheten vid löpning med programmet nokia sports tracker. Löpningen har verkligen blivit roligare med denna telefon.

da-li: Har beställt detta headset till E71:
http://www.dustinhome.se/pd_5010124509.aspx?

Det har en fjärrkontroll och uttag för 3.5 mm. Sedan så kan man inte ladda telefonen vid USB kabel tyvärr.

Låter kanon att man kan använda gps:en vid löpning!
Skriv gärna vad du tycker om headsetet. Problem att ha mobilen i fickan när kontakten sticker ut? Hur är ljudet? Har haft problem med min nokia n73 att jag tycker att lägsta volymen är för hög, vad tycker du om det i detta med e71:an?

Av rilloo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av da-li
Har själv en Nokia E51 som jag är mycket nöjd med, men sneglar lystet på E71 som ju även har inbyggd GPS, A2DP m.m.
Om jag har otur så går min E51 sönder någon gång ...

E71 laddas ju även med hjälp av den medföljande datakabeln, vilket inte E51 gör. Jag har alltså blivit tvungen att köpa en extra USB-laddkabel för att inte batteriet ska laddas ur (det går fort) när jag ansluter telefonen till datorn och använder den som modem. Det är trevligt att Nokia har åtgärdat denna klantiga konstruktion! (Och nej, den nya kombinerade data- och laddkabeln kan tyvärr inte användas med min telefon ...)

De båda telefonerna har dock en stor gemensam nackdel. Jag får intrycket av att denna nackdel är ännu större på E71!

Det handlar om Nokias 2,5 mm-anslutning för headset. Om man vill koppla sina vanliga favorithörlurar till något av Nokias egna headset (och kunna använda mikrofonen och fjärrstyrningen) används först den medföljande adaptern (AD-52) där sedan headsetets 3,5 mm-kontakt ansluts.
Adaptern sticker ut mer än 2 cm från telefonen och i den den sätts alltså sedan headsetets 3,5 mm-kontakt. Dessa två kontakter sticker tillsammans ut ca 4 cm från anslutningen. Detta gör min E51 hela 4 cm högre, men på E71 sitter kontakten högt upp på högra sidan och gör alltså telefonen 4 cm bredare! Det är inte bekvämt när man har telefonen i fickan, men vad värre är att adaptern inte är särskilt svår att bryta av ... (Jag lyckades själv göra detta efter endast 6 veckor.)
Nokia verkar dessutom inte sälja denna adapter som reservdel.

Jag kollade på den adapter som säljs på Clas O med den var bara 3-polig – Nokias anslutning är 4-polig.
Mitt hopp står nu till en 4 polig adapter med vinklad kontakt (HURRA!) som säljs hos Kjell & Co (art.nr: 39691), men får intrycket att honkontakten endast är 3-polig. Jag återkommer med besked om detta om någon är intresserad.

Jag har inte hittat något Nokia-headset med 2,5 mm-anslutning, fjärrstyrning och möjlighet att ansluta vanliga hörlurar, och vore tacksam över att få tips om någon har sett ett sådant.

Frågan man ställer sig är varför Nokia inte satte ett 3,5 mm-uttag istället för ett 2,5 mm-uttag i dessa modeller. De flesta lite bättre Nokia-headset som säljs har 3,5 mm-kontakt!

Håller med om att det skulle varit en 3,5 mm-kontakt istället, det är mycket det som gör att jag tvekar.

Av rilloo

Har varit sugen på att köpa en iphone men såg denna och verkar ju vara väldigt trevlig. GPS:en verkar enligt de flesta fungera bra, men kan man till exempel se vilken hastighet man springer i om den exempelvis används vid löpning? Samt att jag hade tänkt att avända den väldigt mycket som mp3-spelare, vilka lurar använder ni? Tycker att ljudet i min n73me är för högt när ja kopplar in mina egna lurar.

Av rilloo

Är det någon som inte har "fast data" eller något av mini, midi eller maxi? Funderar nämligen på att enbart köpa iphonen med abonnemanget Max 25, men det känns lätt som mb:en kan dra iväg.

Av rilloo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
Nej, det kan du inte göra.

Det var synd, känns som att det väldigt lätt kan bli att mb:en skenar iväg.

Av rilloo

Tänkte köpa en iphone om jag får tag på någon, dock har jag en fråga ang. datatrafiken. Jag har ej tänkt att ha "fri data", då jag anser mig inte behöva detta. Det jag undrar är om det går att "spärra" så att man enbart använder wlan och _aldrig_ telenätet? Och om man inte har tillgång till wlan så frågar den, ansluta till internet?

Av rilloo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pourab
Jag tycker att VR på och VR av har en står skillnad!
Tycker om objektivet, men närgränsen ligger på 1,1 meter som sagt - funkar inte inomhus.

Har inte bestämt mig riktigt om jag ska välja VR eller inte, skiljer väll cirkus 1000kr. Vart köpte du objektivet och vad fick du betala för det?

Av rilloo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DarKzY
Har objektivet, det är superbra!

Som sagt, köp den med VR , rekommenderas!

Dock nackdelen är att man måste stå MINST 1,5 m från objektet med lägsta zoomen för att kunna ta en bild.
Så det fungerar absolut inte för inomhus hem bruk.

Är det stor skillnad mellan att ha VR eller ej? Blir det svårt att fånga bra bilder utan VR om man inte använder sig av stativ?

Av rilloo

Nikkor 55-200

Hejsan, jag är ute efter ett teleobjektiv och har hittat detta NIKKOR OBJEKTIV AF-S DX 55-200/4.0-5.6G ED SVART ( http://www.dustinhome.se/pd_5010089881.aspx ). Skulle uppskatta att få höra lite synpunkter om val av detta objektiv. Kameran jag använder är en Nikon d40x och det kommer huvudsakligen att användas till naturfotografering.

Tack på förhand!

Av rilloo

Någon som har testat med Creative EP 630? Är hyfsad liten kontakt till dem.

Av rilloo

Går det att använda vanliga hörlurar med 3.5mm kontakt till en ihphone? Tex Creative EP 630.

Av rilloo

Tappade min n73 i marken här om veckan och joysticken ramlade av, dessvärre kunde jag inte hitta joysticken igen och behöver därmed en ny. Är det någon som har koll på vart jag kan beställa en ny? (det är bara den silvriga biten som sitter överst som har ramlat av, alltså den synliga biten av joysticken)