Inlägg

Inlägg som sparriskrigaren har skrivit i forumet
Av sparriskrigaren

Sänds ens TV i 1080p någonstans i världen idag?

Av sparriskrigaren

Köp en RGB-SCART-kabel istället så får du bästa möjliga bild ur maskinen och slipper söka efter kanaler, förutsatt att din TV har SCART-ingång.

Av sparriskrigaren
Skrivet av Zuggmate:

Grejen är minst lika mycket att man inte ska kunna sälja spel begagnade. Ett otroligt fult trick av branschen om du frågar mig.

Fult av branschen? Det är ju ingen hemlighet att det är så det fungerar, det fattar man väl direkt när man köper ett spel digitalt. Vilket också är anledningen varför jag aldrig skulle göra det själv, men det är ju en annan sak.

Av sparriskrigaren
Skrivet av Sir. Haxalot:

Förutom det faktum att "det är lätt att undvika det" inte är ett tillräckligt bra försvar för att införa ett dåligt UI imo.

Jag syftade enbart på det faktum att vanliga desktop-applikationer lyckligtvis inte körs i helskärm, precis som i Windows 7. Eller? UI:t har jag inte sagt något om.

Av sparriskrigaren
Skrivet av strejf:

Alla Metroappar är i fullskärmsläge och du kan max ha två Metroappar framme samtidigt. I desktop är det precis som vanligt. Du kan därmed ha två Metroappar + femtielva desktopappar framme samtidigt om du har dubbla skärmar.

Jaha, då är det ju inget att gnälla om. Jag har för all del inte två skärmar, men vanliga program kör jag aldrig på helskärm, oavsett skärmstorlek

Av sparriskrigaren
Skrivet av HMB:

Ok, då jag brukar ha 7-8 olika fönster igång när jag arbetar med datorn så blir det ganska jobbigt att multitaska mellan de olika programmen i metro. Dessutom, att programmen alltid startar upp i helskärmsläge, WTF?

Uh, det med helskärmsläget måste väl gå att ändra? Allt annat låter ju helt orimligt.

Av sparriskrigaren

Går det att stänga av samtliga animationer och grafiska effekter, så att saker öppnas ögonblickligt och inte efter en liten animation?

Av sparriskrigaren
Skrivet av bigmac pro:

Jag får panikångest om det tar mer än ca 1 ms när man dubbelklickar på en mapp innan den öppnas, därför kan jag inte använda vista och 7, det är för slött helt enkelt. Likadant med program eller appar som det nu heter tydligen. Tar det längre tid än "omedelbart" så är det no-go för mig. Och det finns inte skuggan av en chans att varken vista/7/8 startar program snabbare än gammelxp, för xp har inget DRM-lager alls, dom andra operativerna är säkert mer optimerade eftersom dom är nyare men hela DRM-grejan tar mer tid, och DRMskiten ligger alltid och lurar under huven vad man än gör, hela tiden, pollar alla komponenterna.

12 sekunder tar det för mig att starta Ableton live i xp med en 4 år gammal dualcore laptop utan AES-NI. Det är ganska bra för ett sånt tungt program.

Tycker du att Windows 7 är långsamt på att öppna mappar och program om det körs från en SSD? När jag dual-bootade XP och Win7 (båda från SSD) märkte jag ingen som helst skillnad, allt skedde helt ögonblickligt.

Av sparriskrigaren

Eh, inte spela begagnade spel? Så jag kommer inte att kunna sälja spel som jag är missnöjd med/har tröttnat på? Det var det dummaste jag någonsin har hört talas om. Det skulle utan tvekan leda till att jag köpte mycket färre spel, om jag inte hade provat spelet en god stund först. Just ja, jag kan inte låna spelen av kompisar och prova!

Totalt vansinne. Nå, nu är detta bara rykten. Men att den inte skulle vara bakåtkompatibel är väl ingen big deal, kan jag tycka? Var det så många som krävde att Super Nintendo skulle kunna spela Nintendo-spel? Bakåtkompatibilitet är nog krångligt och dyrt, och det blir mycket svårare att satsa på ny, annorlunda hårdvara jämfört med den tidigare generationen.

Hur kul var det när Wii var en löst uppgraderad Gamecube?

Av sparriskrigaren

Med det erbjudandet skulle jag säga Sony Xperia S som är mycket bättre än Galaxy S2, men om du väljer mellan dessa - Galaxy S2 helt klart.

3 eller Tele2.. tja, jag har själv Tele2 (bor i Stockholm) och är väldigt nöjd, men många brukar föredra 3 då de t ex ska ha högre hastighet för surf. Det är dock inget jag någonsin har lidit av, jag får alltid bra hastigheter med Tele2.

Nu har jag inte varit i kontakt med supporten särskilt många gånger, men det har alltid funkat bra med Tele2, däremot har jag haft en del strul med 3 förr tillbaka, även när det gällde mitt mobila bredband. Men det är kanske inget man kan dra slutsatser av.

Av sparriskrigaren

Men sluta. Direkt.

Av sparriskrigaren

Jo, en netbook är ungefär som en surfplatta fast billig och användbar skulle jag säga. Riktigt underskattad och prisvärd produkt!

Av sparriskrigaren

Haha, det här var kanske den roligaste bumpningen jag har sett!!

Av sparriskrigaren
Skrivet av strejf:

Ja det är det massor som gjort. Dom här har exempelvis en bra och opartisk jämförelse mellan iPad och en Windows 8 tablet:

http://www.theverge.com/2012/3/1/2835346/windows-8-vs-ipad-fe...

"So you can actually read your mail while you're working with another app.. it's pretty amazing"

Oh my god. Säger något om nödvändigheten av och användbarheten hos tablets i allmänhet Även om den naturligtvis verkar vara oändligt mycket bättre än iPad.

Av sparriskrigaren

Sony Xperia S.

Av sparriskrigaren
Skrivet av upl8447:

När kommer ni få ut testexemplar till te.x swedroid? Samt när kan vi vänta oss att se en recension?

Swedroid har redan fått en, det finns en uppackningsvideo på siten

Av sparriskrigaren

Finns det något spikat releasedatum på Xperia P?

Av sparriskrigaren

Har inte alla sina datorer kopplade till TV:n sen tio år tillbaka och spelar sånt här material "gratis", ljusår mer kompetent..?

Av sparriskrigaren

Mina erfarenheter av Webhallen och garantiärenden är väldigt positiva. En gång gick jag dit med två hårddiskar som hade pajat, förklarade ärendet och fick genast välja mellan nya diskar eller tillgodokvitto, inget snack om saken. En annan gång gick jag dit med en komponentkabel som strulade, fick en ny direkt, behövde inte ens visa upp kvittot. Samma sak med en polare som hade problem med ett grafikkort.

De är väldigt hjälpsamma och schyssta!

Av sparriskrigaren

HP-fotopapper i Canon-skrivare?

OK, inte riktigt ett fotopapper men HP har ett högupplöst papper av precis den tjocklek som jag vill använda som inte matchas av något papper tillverkat av Canon. Funkar det att använda HP-specifika fotopapper i en Canon-skrivare eller kan det bli knas?

Jag vill minnas att t ex Epson använder en annan typ av bläck (alkoholbaserat?), varför deras fotopapper inte ska användas med andra skrivare. Dessutom, om det funkar, vad ska jag använda för inställningar när jag skriver ut?