Inlägg

Inlägg som linsjb har skrivit i forumet
Av linsjb
Skrivet av hultron:

Tröttnade på TKL och kabel, fick bli ett Anne Pro 2

https://i.imgur.com/ltRC72U.jpg

Vad för keycaps och köpt vart? 😍

Av linsjb

Välkommen till djungeln säger jag.
Jag kör med en sån här https://www.dell.com/sv-se/work/shop/dells-dockningsstation-u...
Två skärmar är inte några problem. Men den går över usb så du måste installera Displaylink https://www.displaylink.com/ för att det ska fungera.
Tycker den har fungerat riktigt bra att köra med den. hade lite problem i början hur MacOS hanterade skärmarna dock. I början kopplade jag in dockan när datorn var stängd. Vilket resulterade i att laptopens skärm var igång fast den var stängd. Men listade ut att man var tvungen att stänga datorn efter att dockan blivit inkopplad. Kör just nu Big Sur betan och stänger jag igen datorn så går den i viloläge oavsett vad jag gör. Så just nu kör jag med öppen dator, vilket jag inte gör annars. Förhoppningsvis löser det sig när Big Sur väl släpps och Displaylink fixar sina drivers!

I datorns ände kör jag en usb-c dongel som jag kör in både ström och dockan i, så in i datorn är det bara en kabel.

Av linsjb

WordPress är rent krasst det mest populära. Men sen finns det en hel drös med andra CMSer som kör headless. Alltså att ditt CMS endast levererar att API som du sedan använder. WordPress går så klart också att köra headless, men mycket bra features försvinner då. t.ex enkelheten för personerna som använder sidan. Om de vill installera ett plugin som gör något speciellt måste man in i koden och peta ifall man kör headless.

För att komma igång med valfritt cms så leta upp guider för det. Finns hur mycket som helst att titta på. Vill du köra headless behöver du så klart lära dig att jobba i valt CMS men även lära dig hantera APIer osv.

Inte superkonkret men det kanske hjälper

Av linsjb

Jag skulle säga såhär.
Starta absolut inte upp ett AB det första du gör utan det räcker gott och väl med en enskild firma. Skulle idén växa och företaget blir större? Ja då kan man istället göra om det till ett AB.

Kör själv enskild firma med utveckling vid sidan av mina studier. Fastän det inte inbringat några miljoner (eller mycket jobb heller) så har det ändå gett totalt 70 kkr fördelat på två jobb. Där det andra jobbet precis ska påbörjas Jag har å andra sidan inte aktivt letat efter jobb heller utan lite tagit det som det har kommit. I båda fallen pratar vi om helt specialanpassade Wordpress siter.

Innan jag öppnade enskild firma gjorde jag upp en site åt en privatperson för en spottstyvel som knappt är 3h fakturerbar tid för en konsult som fakturerar över 1000 kr. Varför? Precis som nämnts i tråden. För att klocka mig själv lite + dra in lite erfarenhet att jobba åt andra personer.

Av linsjb
Skrivet av sunnis:

Detta är så tröttsamt tjatigt men om ni tog er tid atta läsa ordentlig eller lyssnat helt så hade ni precis som jag uppfattat att kulmen är snart är nådd för de resnärer som varit i italien baserat på inkubukationstiden. Att vi dessutom samtidigt sannolikt kan förväntas oss ny smittvåg mot Sverige. Detta har förtydligats flera gånger.

Men visst lyssna till hälfen och missförstå.

Då är det en annan sak. Däremot att "bara lyssna till hälften" vrider jag mig lite om. Visst, absolut, man kan gå vidare och läsa på ännu mer genom att gå ett steg längre. Men det handlar inte om att lyssna till hälften. Handlar om att media vrider på saker åt fel håll. Spenderar man då ingen längre tid på att läsa diverse nyheter så tar man in den information som presenteras i media.

Skrivet av Mindfighter:

Han blev ju felciterad av media, var bara DN som lyckades citera hela hans uttalande... den handlade om att kulmen av importfall från sportlovet då skulle nås (d.v.s. att de som smittats på sportlovet hunnit insjukna och testats).

Media i sitt esse ungefär. Om dom gör det medvetet eller bara är jävligt klantiga är en bra fråga.

Av linsjb
Skrivet av MinscS2:

Jag är bara en enkel lekman med basala kunskaper inom virologi och farmakologi.
Får jag trots det tycka att FHM och regeringen agerar alldeles för långsamt, passivt och reaktivt?

För mindre än en vecka sedan stod tusentals svenskar och trängdes i Stockholm och såg på Melodifestivalsfinalen.
I Danmark körde dom däremot sin final utan publik.
Jag tyckte att "vi" var korkade och att danskarna gjorde rätt.
Idag, mindre än en vecka senare så ska vi förbjuda folksamlingar.
Jag skakar på huvudet och anser att detta är en åtgärd som borde införts tidigare.

När Anders Tegnell stod i TV och sa att "kulmen är nådd inom några dagar" trodde jag först att jag hörde fel, menade han allvar? Trodde han på det själv?
När vår statsepidemiolog en vecka senare mer eller mindre gjorde en pudel i stil med "Oops, jag hade visst fel" skakade jag på huvudet igen.

Inom kort kommer danskarna att stänga ner skolor och universitet.
I Sverige får kommuner, universitet och friskolor det högst diffusa svaret "gör som ni vill, vi rekommenderar inget" ifrån FHM.
Återigen tycker jag att "vi" är korkade och att danskarna gör rätt.
Jag kommer antagligen att skaka på huvudet igen om någon vecka när vår regering tar samma beslut som den danska då tog flera veckor tidigare, och stänger ner skolor. Hur många extra smittade detta sena beslut kommer leda till kommer vi aldrig kunna räkna ut.

Återigen, jag är bara en enkel lekman med basala kunskaper inom virologi och farmakologi.
Får jag tycka att vår regering och FHM agerar alldeles för långsamt, passivt och reaktivt, i synnerhet med tanke på att dom gång på gång tar beslut som jag anser borde ha tagits betydligt tidigare?

Tack för ordet.

Kan inte annat än hålla med dig.
När Anders Tegnell gjorde sitt uttalande om att kulmen snart är nådd höll jag närmast på att trilla av stolen...

Av linsjb

Absolut, släng iväg ett gäng mail till en handfull företag så får du se. Men jag skulle säga att chansen är rätt liten. Problemet med ett sommarjobb inom just utveckling är att du inte hinner komma in i företagets miljöer och tänkt. Det här då det oftast tar lång tid. Ibland flera månader/upp till ett år.
Enklaste vägen in för ett sommarjobb är att under året försöka hitta extrajobb. Då är det lättare att jobba sommaren.

Kan nämna som en kontrast att jag läser just nu mitt 4e år på civilingenjör datateknik och får fan inte ens ett extrajobb inom just utveckling... Och då ÄR jag redan anställd på ett företag som sysslar med utveckling och som jag jobbar hos under sommaren. Fast i en annan stad och inte just med utveckling utan snarare systemdrift.

Och det du säger att gå bredvid för att lära sig. Tror även det är rätt svårt att hitta då företaget inte får något direkt värde av dina kunskaper då du inte är självgående i den meningen. Men nu ska jag inte vara negativ osv utan skulle säga att det inte är omöjligt. Hittar du något ställe så är det guld värt. Ger extremt mycket.

Lycka till!

Av linsjb
Skrivet av Galadhnen:

Jag är i... ja kanske inte akut behov men jag måste verkligen byta ut min stol.
Det har gått så långt att jag har ont i vänster ben och även arslet pga att stoppningen komprimerats eller något och så jag känner av vad det nu är för hårda saker som ligger där under.
Har försökt lösa det med att slänga över en kudde och allt möjligt men det blir aldrig riktigt bra.

Så nu måste jag köpa en stol. Det måste vara utan läder och näst därefter är högsta prioritet att det är så bekvämt som det bara är möjligt, och antingen är billigt och håller något år eller dyrt och håller många år. Kollade på Herman Millers "Aeron Chair" men är den verkligen så bekväm?

Vad tror ni, om vi helt släpper på hämningarna (ekonomiskt) och bara vill ha det mest bekväma tänkbart som man ändå kan ha vid skrivbordet och spela med, och utan läder, vad är drömstolen?

Det är väl lite från person till person. Men jag personligen gillar Kinnarps plus 8 starkt. Hade tur i helgen och hittade en begagnad för 500 pix Får den ikväll. Sitter just nu med en sketen Jysk-stol som verkligen förstör hela min rygg.

Av linsjb
Skrivet av ehsnils:

Leclerc verkar vara på gång - fjärde pole position i rad och enda som kvalat under 1:32.

Ja han är verkligen på uppgång nu alltså. Killen blir snabbare och snabbare för varje GP.

Av linsjb

Än en gång så fuckar f1tv.com upp det... Snacka om skittjänst...

Av linsjb
Skrivet av byraladan:

Tack! Men det hjälper inte mig... Jag kan inte koda... Vill bara att det ska funka
Var ska den texten in t.ex.?
Och vad händer när alla uppdrag är slut??
Jag hoppas någon kan ge mig ett "kodpaket" som jag kan klistra in på hemsidan. Klistra in kan jag! hehe!

Då kommer vi egentligen till frågan varför du gör det?
Låter lite som att det är en skoluppgift som du vill att någon annan ska göra åt dig...

Av linsjb
Skrivet av SuperNova:

Någon som får FP1 och FP2 streamarna att fungera via F1TV Pro?
Hos mig står det bara på initializing och sidan laddas om (oändlighetsloop). En sbann googling verkar ju tyda på att jag är långt ifrån ensam. Någon som kommit på någon lösning?

Testat flera olika browsers, OS osv.

Same here...
Dock inte testat nu under dagen. Men skulle kolla träningen igår och hade samma problem.
Känner lite att bra underliggande system f1tv har...

Av linsjb

Som alla (nästan) andra har skrivit. Nej och åter NEJ.
Absolut inte på dom premisserna. Fine. Hade det varit utan en webstore och icke tredjepartisk betallösning så visst. Då tar det inte så (i praktiken, om vi bortser från animationerna) så väldans lång tid. Men då kommer istället beloppet på 10k in.som @DavidtheDoom nämnde är det ca 5000 kr efter skatter och allt. Förutsatt att de 10k som han erbjuder dig är exkl. moms. Annars är det ännu mindre.

Som kontrast till det du erbjuds:
Jag gjorde som exempel ett jobb åt ett företag förra året (mitt första och enda so far) där deras egna grafiska designer tog fram all design (hade en viss inverkan men det hör inte hit) och jag utvecklade siten med Wordpress. Vi kom överens om 25 000 kr för det här. Det tog sedan längre tid än väntat då det blev mer ändringar än det var tänkt från början. Det slutade med att det tog nästan 6 månader att utveckla temat för siten från grunden och upp.

Men här fanns det ingen deadline utan det skulle bli bra. Och det var strålande då även jag är student. Och det finns inget som är värt att studierna blir lidande.
Det slutade i alla fall med att jag fakturerade företaget 30 000 kr istället för 25 000 kr. Det här i samråd med deras CEO.

Även här kan 30 000 kr anses som lite. Vilket det är med tanken på tiden som lades ner. Men eftersom även jag är en junior kan jag inte fakturera fullt pris och heller inte för alla timmar jag väl arbetar. Då mycket tid går åt att lösa mer eller mindre enkla problem. Så i mina ögon var 30 000 kr en bra summa för arbetet. Plus att jag har fått in foten på företaget och förhoppningsvis kommer få fler uppdrag av dem.

Med ovan vill jag bara trycka på hur sinnessjukt skevt det är med den summa och tidsram han erbjuder dig. Så åter igen. NEJ!

För framtida jobb se även till att ta fram ett kontrakt så du inte hamnar i en endless loop där kunden bara kräver mer och mer hela tiden.
Tips är att läsa den här:
https://gist.github.com/malarkey/4031110

Kommer själv utgå ifrån den när jag väl lägger ihop ett kontrakt.

Av linsjb

Utifrån felmeddelandet har ni, om jag inte är helt ute och cyklar, fel med eran SQL-query i tabellen dbo.PFörsäkringstagareSet och kolumn PFörsäkringstarId.
Hur ser SQL-koden för relationen ut?

Ett litet tips också. Ha som vana att alltid skriva programkod på engelska Då det är det som kommer krävas senare i livet om ni vill programmera. Sedan ser det snyggare ut också

Av linsjb

Börja med att lära dig en sak åt gången.
Att lära sig hur Wordpress-loop https://codex.wordpress.org/The_Loop fungerar.
Det är viktigt att du förstår hur Wordpress grundläggande funktioner fungerar innan du hoppar över till ACF m.m.

Filen home.php är den fil där dina blog-posts kommer att ligga. I home.php bestämmer man alltså hur index för bloggen ska se ut. Alltså där "listan" med alla blogginlägg ligger.

Du kan använda den om webbplatsens primära "mål" inte är att agera en blogg. Utan webbplatsens syfte är att vara en "vanlig" hemsida där Wordpress är ditt CMS (Content Management System). Låt säga att webbplatsens index (index.php t.ex) ska innehålla information om vem du är. Men sidan news ska innehålla alla de posts som du skapar. Du använder du dig utav filen home.php.

Av linsjb

Är det själva databasförfrågan du/ni vill ha hjälp med? Om ja. Vad använder ni för DBMS? SQL?

Av linsjb

I nyare Android kan du ha flera profiler. Kanske skulle vara något?

Av linsjb

Tack för svar!
Riktigt bra byggen ni har slängt ihop
Märkte att jag inte hade så värst bra koll när det kom till kritan..
Nu får jag lite att välja emellan!.
Tack återigen!

Av linsjb
Skrivet av eldidy:

Använder vs code

Okej Vet inte vad det finns för paket till det.
Men till Atom (som jag själv använder) finns det paket som kan kompilera less/sass automatiskt när man sparar. Riktigt smutt
Finns helt säkert till vs code också

Av linsjb

Skulle säga sass om jag inte hade kunnat någon av dom.
Det ska fungera.
Det enda du måste göra är att kompilera om din less/sass till css.

Vad använder du för editor?