Inlägg

Inlägg som Tarkus har skrivit i forumet
Av Tarkus

Samsung Syncmaster P2250

Hej, jag har nyligen köpt denna skärm, och när jag installerade den satte jag i både den digitala och analoga kabeln. Ska båda kablarna i eller räcker det med en av dem? I så fall vilket alternativ är bäst ur en gaming synpunkt?

Av Tarkus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av perost
Stämmer detta verkligen längre? Jag vet att det brukade rekommenderas att ha dubbelt så mycket swap som fysiskt primärminne, men nu för tiden så har ju de flesta så mycket RAM att swap sällan används. Jag skulle nästan vilja påstå att ju mer minne man har, ju mindre swap behöver man. Man vill ju helst undvika att behöva använda swap ändå.

På min stationära dator så har jag t.ex. 4 GB RAM och 2 GB swap, och swappen används så gott som aldrig. Just nu används t.ex. ingen swap alls. Fast det är i Linux iofs, har ingen riktig koll på hur Windows hanterar sånt. Om jag inte är helt ute och cyklar så ställer man in i Windows hur mycket av hårddisken som får användas till virtuellt minne, inte hur mycket virtuellt minne man har totalt? RAM räknas ju t.ex. också in i det virtuella minnet.

Det stämmer, det är därför jag tycker det är konstigt att man inte rekommenderas att använda mer av sin hårddisk som "virtual memory" när hårddisken är 1/3 full.

Av Tarkus

Men om jag ändå inte tankar så mycket så spelar det ju ingen roll? Skadar det datan att använda mer eller :S?

Av Tarkus

Hej, fråga ang virtual memory

Hej, jag har ändrat mitt virtual memory till 6000 MB i initial size och 8000 i maximum.

Rekommenderat är 3067mb, men det står att jag har 373680 mb tillgängligt. Hur kommer det sig att det rekommenderade värdet är så mycket lägre än vad som finns tillgängligt. Ursäkta om jag varit otydlig.

Mvh

Av Tarkus

Tips för att öka prestandan när man spelar.

Hej, jag har följande:

Model: Asus Vista PC

ADM Athlon(tm) 64 x2 Dual Core processor 6000+ 3,00 ghz

Memory ram: 2 gb

32-bit Operating system

NVIDIA GeForce 8600 GT

Skärm: Samsung SyncMaster P2250.

Jag spelar bland annat Age of Empires 3 och det kör inte så mjukt på datan:(, Har jag gjort något fel eller har jag bara dåliga grejer?

Hoppas det inte blev för virrigt(har varit borta från forum-världen ett tag nu), sedan är jag inte så bra på sånt här men jag hoppas att jag kan lära mig här:)

Vad bör jag göra? /mvh

Av Tarkus

AA har kollat på Tpb, det var därifrån jag tankade office 2007 men hittar inget svensk lexikon så ja stavar massa fel i word:(

Av Tarkus

Jag har Office 2007 på engelska, och när jag hittade var jag kunde lägga till ordlexikon fanns bara standard(english). Så därför undrar jag var jag kan få tag på ett svensk lexikon som jag kan lägga till i word:)

Mvh

Av Tarkus

Svenska till word.

Tjena, mitt word har bara ett engelska lexikon så word rättstavar inte på svenska vilket är väldigt jobbigt, någon som vet var man kan tanka ett svensk lexikon som man kan använda till word?

MVH/ Tarkus