Inlägg

Inlägg som professorrekyl har skrivit i forumet
Av professorrekyl

Jo, jag bytte till Apple Music från Spotify för mer än ett år sen för de kör lossless sen via min DAC/stereo. I början var deras algoritmer för att hitta min musik riktigt kass men de har blivit betydligt bättre. Så den delen saknar jag inte heller så jag stannar nog kvar.

Av professorrekyl

Annonsen är avslutad

Av professorrekyl

Hej choppe

Skrivet av Choppe:

1 400 kr och avhämtning

Du kan få alla grejorna för 1400 kr. Säg till när du kan komma förbi och hämta det? Jag jobbar dagtid men på fredag sitter jag hemma och jobbar så då funkar dagtid också.
Vänligen
Mårten

Av professorrekyl
Skrivet av urbax1:

Det står 3800x på processorkartongen, antar att det är det som är rätt?
Mvh

Ursäkta alldeles riktigt Ryzen 3800X ska det vara.

Av professorrekyl

Chassi, CPU, ram, Kylning, tangentbord.

Chassi Jonsbro W2 (bra chassi mycket lätt att komma in i, Aluminium låda) 4 st 120 mm fläktar av bra kvalitet och cd-spelare ingår. Plats för GPU upp till 32 cm.
Processor Ryzen 7, 3700x fungerande. Ej överklockad.
2 Corsair minnen 2x8 gb.
Kylning Noctua NH-U12A, bra fungerande kylning. två 120 mm fläktar ingår.
Trådlöst tangentbord logitech.
Säljer allt tillsammans.

Läs hela annonsen här

Av professorrekyl

Speldator för spel: AMD grejor: AMD Ryzen 7 3800x, Radeon 6800 XT, lite svag för det röda teamet.
Surfa, jobba och betala räkning: Imac, arbetsdatorn Lenovo x1 carbon och ifånen.
Spela/streama musik på stereon: Apple Music lossless (Imac) till min gammal gamla Luxman via NAD dac och svenska cement högtalare men ibland även LP skivor.
Kör ibland även Spotify på min gamla macbook pro 17 från 2010 via stereon.

Av professorrekyl

Beggad stereo

Jag köper gärna gammal Luxman stereo begagnad. Den stärkaren jag kör nu är från 1982. Har en Sansui stärkare också. Ljudet är bra och knappar och sånt är så rejält finns inte samma kvalitet idag. Pajar de så går man till en verkstad och så byter de några kondingar. Sen gillar jag mer klass A-stärkare. det kanske är en inbillning men ljudet är varmt sen vill jag ha stereo. Brukar iof inte alltid köra LP-skivor utan är lat och kör mest via DAC och aux med dator lossless.

Av professorrekyl

Märke och modell: Lenovo thinkpad x1 carbon
Processor: i7-8550U
Strömförsörjning: Nätdrift
CPU (Multi Core): 2270
CPU (Single Core): 940

Av professorrekyl

Kör Brave på PC och mac privat. Chrome på jobbdatorn

Av professorrekyl

E61 är min grej

Ibland blir det frystorkat kaffe men är jag hemma då blir ny malt espresso med skummad mjölk. Gjord på en E61 hält i en skål för jag behöver mycket kaffe.

Av professorrekyl

Banhof filosofi

För mig har det funkat superbra tekniskt sett. Men det är också deras filosofiska sida mot kund. De delar inte ut din IP adress hur som helst som vissa andra bolag.

Av professorrekyl

Produkt: Ubiquiti Amplifi HD - AC1750 / Mesh Router
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/257683-Ubiquiti-Amplifi-...
Kategori: Nätverk
Pris: 1 749 kr
Så bra Router mycket bra Wifi men också inbyggd switch och USB port. Display är perfekt eftersom jag har den släckt de tider jag sover. Man ser direkt också om det kommit en uppdatering. Appen till den är också mycket. Väldigt lätt att installera.

Av professorrekyl
Skrivet av EntropyQ3:

Macintoshdatorer har ALDRIG använts av studerande i Sverige, offentlig budget för undervisningsmaterial har inte tillåtit sånt.
De fick däremot tidigt genomslag hos flera seniora forskare på min forskningsinstutition! De var vana vid kommandorader, och Mac:arnas grafiska interface, och något år senare, laserskrivare, var en revolution och gigantisk förbättring.

Konstig om du har rätt för jag satt och spelade Tetris och pluggade ADB (Excel, Cobol och Pascal) på en classic när jag läste på Stockholms Universitet ute i Kista på tidigt 90-tal. Classic var lättare att få bättre poäng i Tetris eftersom de var långsammare än de nyare PC. Det stod i datahallarna i Kista.

Av professorrekyl

Jo, för att kunna hjälpa dig vill man ju veta vad du har för grafikkort. Kör själv en 34 tum skärm med cirka 3300 pixlar i bredd men ungefär hälften i bredd. GPU: 6800 XT. Då får jag en rimligt fps på 70-100 även i grafiktunga spel. Men skulle jag ha en äkta 4K eller 5K skärm då skulle det inte vara lika kul att spela.

Av professorrekyl

Klassisk stereo är ju grejen med lite uppgraderingar

Jag är ingen hörlurslyssnare men klassisk stereo kopplat (via AUX) till en dator funkar för mig. Och ibland spelar jag LP-skivor också. Har kopplat min gamla macbook köpt 2010 mot min NAD DAC 3020 som sedan går via Luxman L-510 beg. (2x100 watt av dessa klass-A upp till 8 watt sen klass-B) Högtalare Rauna Vale (betonglådor). I köket kör jag samma stereo förutom högtalarna som där är ett par Guru Junior (beg av tillverkaren). Båda högtalarparen är svensktillverkade. Styr det mesta via wifi och mobilen. Känns väl mest som det ända prisvärda förbättring man kan göra nu är att få till lokalen för bättre ljud typ dämpa allt. Hårda cementväggar är inte optimalt för lyssnandet har jag märkt.

Av professorrekyl

Far Cry 6 är ju AMD sponsrat

Och varken 6900 eller 6800 har några problem med Vram som Nvidia. Så man blir lite konspiratorisk. Jag har ett 6800 XT så även om jag har AMD grejor så tror jag att AMD säkert också försöka få fördelar för deras kort precis som Nvidia. När Vram är så högt så undrar man ju.

Av professorrekyl

Sapphire Radeon 9800 Pro 256 mb med passiv kylning

Sapphire Radeon 9800 Pro 256 mb med passiv kylning till mitt första PC-bygge. Skulle designa egen PC-låda men det sluta med att jag körde utan låda. Kylning på processorn och PSU:t var det som lät. Tyvärr tog pengarna slut just då för att tysta dem med.

Av professorrekyl

Hej jag skrev hämta så 7000 kr och hämta låter fint

Skrivet av Jontehedlund:

7k hämtar

Jag har Swish och tar helst betalt med Swish. Jag kan visa upp det fungerande Radeon 7 kortet vid lunch (12.00 till 13.00) eller efter 16.30 imorgon. Sen finns ju helgen då fungerar också för mig.

Av professorrekyl

Sapphire Radeon VII

Säljer ett Radeon 7 16 GB Vram. Hämtas vid Fridhemsplan. Har inköpt på Inet har kvitto och lådan.

Läs hela annonsen här

Av professorrekyl

Skyrim
Tom Clancys Ghost Recon Wildlands
Far Cry 5
Age of Empire