Inlägg

Inlägg som Chibariku har skrivit i forumet
Av Chibariku
Skrivet av MattyKCookie:

Det är am4 sockel, sorry för otydlighet. Kan kika på om jag lyckas hitta hur man bifogar bilder!

Lättast är att trycka på förhandsgranska när du skriver ett inlägg, där finns en symbol med en pil upp på. Där kan man ladda upp bilder

Av Chibariku
Av Chibariku

Ta en bild på mer exakt vad det är du funderar på och vilken sockel är det till? 1700 så skruvar man ju t ex distanserna i backplaten inte i moderkortet.

Av Chibariku
Skrivet av h.kan:

I juni uppdaterade jag med 5800X3D och 6950XT samt en ny SSD. Jag behöll mitt gamla moderkort Asus Rog Strix B350-F Gaming. Nu säljer Inet detta billigt Gigabyte B550 AORUS Elite AX V2. Om jag byter kommer det att bli märkbar skillnad på grafik och SSD prestanda?

Nej det kommer inte påverka prestandan.

Av Chibariku

Snyggt jobbat nu blev jag ju faktiskt sugen på att återvända till spelet

Av Chibariku

Troligen har IP-addressen blivit flaggad i något system.

Av Chibariku

Kan väl skilja några ± något hundratal MHz i överklockning men inga stora skillnader i upplevelsen.

Av Chibariku

Kolla så att temperaturerna hålls i schack med något av följande program
https://www.tomshardware.com/how-to/check-graphics-card-temp-....

Sen hade jag laddat ner senaste bios och satt alla inställningar där på default för att se att det inte blivit någon OC inställning som spökar.

Av Chibariku

Hittar inte recovery programmen det blir det svårt och återstår egentligen bara att lämna in den på någon firma som är specialister på återställning men då pratar vi ganska snabbt om tusenlappar.

Av Chibariku

Spontant känns det som att hon ringt upp ett missat samtal eller liknande som gått till ett dyrt betalnummer.

Kan inte tala för alla operatörer men med Telia kan man spärra utlandssamtal. https://www.telia.se/privat/telefoni/tjanster/produkt/sparr-u...

Av Chibariku
Av Chibariku
Av Chibariku
Skrivet av SCORPIUS:

En fråga till er alla.. Vilken tillverkare gör dom bekvämaste hörlurarna enligt er?
Jag tycker nämligen att det är det sämsta med hörlurar. Så få är faktiskt så bekväma som dom borde vara.

Mina Philips Fidelio X2HR är riktigt sköna och är perfekt när man jobbar hemifrån. Sen har jag testat Jabra evolve 85, Bose QC35 och Sennheiser Epos 660 på jobbet. Evolve var sköna men värdelös mikrofonarm som gick av efter ett drygt år, Epos 660 är okej men gillar inte att de är micro USB och att man måste vrida ena kåpan för att stänga av dem. Så min vinnare där blir nog QC35.

Men inga av dem kommer nära X2HR i hur bekväma de är.

Av Chibariku
Skrivet av LANberg:

Den här krönikan sammanfattar gubbgnället här om elbiar ganska bra:
https://www.m3.se/article/2121079/sakerhetssystem-i-bilen-dri...

Den länken gjorde at jag kom på ytterliggare en sak, sidor som ber om att få skicka notiser. Finns det någon som med vilje klickar ja på en sån?

Av Chibariku
Skrivet av förgammalförsånthär:

Jag använder endast datorn till spel och hemarbete. De spelen jag spelar just nu är Dota & Valheim så det är inte direkt några krävande spel. Med det sagt så vet man ju inte vad framtiden har att erbjuda, om jag vill byta grafikkort i framtiden så vill jag inte behöva byta ut moderkort/PSU och andra delar för att jag har snålat på dem tidigare.

Moderkort kommer med 99% sannolikhet inte begränsa ett framtida byte av GPU, Då vi precis har nått nivån där PCI E 3.0 har börjat flaska ett 4090 med knappt mätbara skillnader i spel. PCI-E 5.0 har 4 ggr bandbredden så det kommer dröja några generationer innan det flaskar och då kommer du behöva byta plattform iaf.

PSU har jag svårt att se att vi kommer gå över 1000W för hela system men man vet ju aldrig vart det tar vägen.

Jag hade gått på ovanstående paket men köpt ett billigare grafikkort om det är Dota och Valheim som ska spelas. Säg ett 4070 Ti för runt 10k och lägga 10K igen det inte hänger med längre på säg ett potentiellt RTX 6070.

AMD är helt klart vägen att gå om du vill öppna upp för framtiden, 14000 serien är på sista generationen på den sockeln.

Av Chibariku
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vissa köper ett dyrt grafikkort till datorn och byter detta vart tionde år. Detta tankesätt fungerar inte för alla, utan de köper ett billigare grafikkort och byter oftare. På så sätt får de hela tiden en bra produkt.

Så orsaken till varför jag inte köper svindyra mobiler är att det är dyrt att byta dem vartannat år om man vill ha senaste Bluetouth etc.

Jo jag förstår hur du tänker, tyckte bara det var lite lustigt formulerat.

Av Chibariku

Första frågan är ju vad du vill göra med datorn?
Spel, foto/videoredigering vilken upplösning osv?

Av Chibariku
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jodå. Det är nästan lika stor konflikt som Wiha vs Wera skruvmejslar.
Jag själv hade en polare som var skitschysst, men sedan fick jag se han körde med Wera skruvmejsel och en sådan person kan jag ej umgås med, så det var bara blockera hans nummer och mail direkt.

Mobiltelefonen är den elektroniska pryl som en stor del av folket använder mest, så klart folk då både lägger ner mycket pengar på den och bryr sig om vad det är för typ. Jag själv hade lugnt köpt en iPhone 15 för över 20 000kr, om det inte vore så att jag ser för många brister i den och anser det blir dyrt att byta en sådan dyr mobil ofta.

Så du hade köpt en dyr mobil om den inte hade varit så dyr?

Av Chibariku
Skrivet av perost:

Lenovos spec säger bara att USB-C-porten kan ladda enheter med upp till 100W, inte att datorn kan ladda via USB-C-porten.

Det ska gå enligt denna reddit post https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/s/0o48n6mQXu

Av Chibariku

Den kan kan ladda upp till 100W via USB-C men är ingen fara att stoppa in i båda kontakterna har samma sak på min Lenovo jobblaptop, den kan dock gnälla på att USB-C inte räcker till alltid och avbryter då.
https://www.lenovo.com/se/sv/p/laptops/ideapad/ideapad-gaming...