Inlägg

Inlägg som GustavRonne har skrivit i forumet
Av GustavRonne
Skrivet av ggustavsson:

Tvivlar lite på nyttan med 21:9 som har 2560x1080, vad egentligen förutom vissa filmformat skulle dom vara bra till? 1080 på höjden är ganska trångt..
TV branschen testa sälja TV med 21:9 för några år sen, dom försvann lika fort som dom kom.

21:9 är faktiskt fruktansvärt skönt att titta på, även riktigt skönt att spela på.

På TV är 21:9 ännu bättre, nästa TV blir 21:9 för mig iallafall.

Av GustavRonne

Själv brukar jag köra ca 12timmar, då tycker jag den är "stabil" och har aldrig haft nåt problem alls! Anser din vara stabil

Av GustavRonne

Har en bra IPS skärm som är glossy, har bara ett fönster i rummet datorn är i, och har mörkläggningsgardiner. Skärpan och färgerna blir så otroligt mycket bättre att det är värt det.

Av GustavRonne
Skrivet av resqual:

tack för svaret!
sakerna verkade riktigt nice.
bara en synpunkt: vad jag har sett så är de flesta nya flygplan (typ a380) bestyckade med joystick.

Jag har båda två, "ratten" kallas ju Yoke för övrigt Kan bara rekommendera, funkar hur bra som helst!

Boeing kör med Yoke, och Airbus med Joystick/Sidestick.

Själv gillar jag Yoke mycket mer, tycker det är bättre känsla.

Av GustavRonne
Skrivet av Oldskool:

Men du kan väl inte på allvar jämföra Diamond Touch (en 1800-talstelefon) med HTC One X ? Du kan väl inte på allvar tro att menyerna i Diamond touch skulle på något sätt ha något med HTC ONE X att göra ? Sense har utvecklats enormt för varje år som gick sedan Diamond Touch var aktuellt, och det är viss (underdriver) skillnad mellan en 0,5 Ghz ARM11 CPU och Tegra 3.

Moderna Sense är troligtvis det bästa gränssnittet för android om man bortser från custom launchers, och One X har superprestanda (I alla fall CPU-prestanda).

Om du hade läst min text hade du läst att jag testat flertalet nya HTC, även i affärer. Ingen av de tilltalar mig och jag får känslat av att de flyter dåligt. Sen handlar inte allt om vilken CPU mobilerna har utan hur OSet är uppbyggt, hur man uttnytjar "kraften".

Jag gillar helt enkelt inte Android, tycker faktiskt det känns lite "amatör" gjort på något sätt, smaken är som baken vet du, light up

Av GustavRonne
Skrivet av MrMadMax:

Absolut tycker alla olika annars hade det varit tråkigt, och är det många runt omkring en som dessutom haft otur med den sorten så påverkar det också. För mig har det varit tvärtom gällande htc, Min egna htc har efter senaste uppdatering i början av december varit mycket stabil . Innan var det omstart en gång i månaden. Tycker tvärtom att iphones menyer är värdelösa , känner mig helt låst med det. Och deras envishet att ha egen kontakt på sina mobiler.
Och Safari är helt omöjligt att använda.

Kort och gott..
Tur det finns mobiler för alla smaker!

Fixade alla nya ROMs till min htc men det fixade ingenting tyvärr. Diamond hade också egen kontakt så samma sak där, även HTC HD har egen kontakt.
Själv tycker jag Safari funkar skitbra, och iPhones menyer är superenkla att hitta det man vill i, och man kan ändra det allra mesta.

Av GustavRonne
Skrivet av Rickard11:

Du borde recensera mobiler, verkar som du har härlig koll och är bra på att jämföra

Ont: Om du tycker Nexus har för stor skärm är väl knappast One X ett alternativ eller? Personligen tycker jag inte 4,8 tum för stort, men det är ju väldigt individuellt.

Är ju inte direkt möjligt att testa varenda mobil som finns för att skapa sig en uppfattning om varje enskild mobiltelefon. Men har testat mina kompisars/kollegors mobiler och gillar verkligen inte menysystem och design på någon annan mobil. Tycker oftas det är dåligt flyt också. Bara en sån sak som Apples touchskärmar, är sån bra känsla i dem, jämfört med andra resistiva skärmar. Ska jag ens titta åt ett annat håll är kapacitiv skärm första kravet.

Av GustavRonne
Skrivet av MrMadMax:

Vänta nu, du säger HTC är skit och snackar om en avdankad gammal htc från 2008? och att jämföra det med en en nyare mobil?, lite som att säga att min gamla Ford är skit fast min nya Volvo är mycket bättre.

Förövrigt hade jag åkt och klämt på mobilerna du nämner för att bilda sin egna uppfattning.

Eh nej, den var dålig från dag ett. Mycket sämre än andra mobiler i samma prisklass då. Den hängde sig minst en gång i veckan från start t.ex.
iPhone 3 fanns ju då och var myycket bättre på alla sätt. Min kära mor har för närvarande en HTC, heter något med HD. Är ca 6mån gammal och funkade väl normalt i nån vecka men har efter det tappat mottagningen flera gånger om dagen, enda lösningen är omstart. Har en kollega som hade en HTC HD7 nyss som endast har krånglat. Han har idag en iPhone 4S, och är mkt nöjd. Ska inte ens börja om HTCs menyer...
Är dock inte så att jag vill kasta massa skit endast på HTC då det finns så otroligt många mobiler som är rent skräp, är helt enkelt bara så att jag har hört så mycket skit om just HTC, inte om andra märken. Möjligtvis Sony Ericsson på sista tiden.

Min 4S har hängt sig EN enda gång, köpte den när den kom så har haft den ett tag nu. Tycker det är betyg VG iallafall.

Observera, att detta är min bedömning. Alla får tycka vad dom vill Ha en bra dag..

Av GustavRonne

HTC är den sämsta skiten som finns, har haft flera, min förra mobil var en Diamond Touch som var pissdålig. HTC menyer är från helvete, sämre grejer får man leta efter. Dom hänger sig och krånglar hela tiden.
Har en 4S nu som funkar hur bra som helst, har inga batteriproblem vilket vissa verkar ha, den är rapp och har aldrig krånglat för mig. Apple gör nog dom bästa menyerna, allt är så cleant och simpelt. Är dock inget Apple-fan för övrigt, men iPhone har de lyckats med.

Av GustavRonne

Beror lite på spelet, i FPS spel så kräver jag högre. Under 40-45 fps i COD, BF3 osv är jobbigt för huvudet. I spel som GTA IV, LA Noire räcker 40 rätt bra.
60 fps är ju väldigt skönt helt enkelt, 120hz skärmar är dock ännu skönare. Ju högre fps ju bättre spelupplevelse!

Av GustavRonne

Tycker att Flight faktiskt ser rätt bra ut än så länge, mkt bättre optimering, kör allt på högsta. Känslan är helt OK om man bockar ur alla hjälp grejer i Options, dock synd att mest kommer vara mindre plan då jag gillar större passagerarplan allra mest.

Av GustavRonne

Eftersom att en P4 kärna är svagare än varje enskilg kärna i en 2500K exempelvis är ju snarare jämförelsen såhär: 4 ferrarimotorer är "starkare" än 1 ferrarimotor.

Din Pentium 4 är väldigt svag i dagsläget, till och med min Phenom II X4 på 3.6GHz börjar gå på knäna i spel, alla kärnor ligger på 95-100% i BF3 på High.

Av GustavRonne

Gott nytt år!
Väntar på nyårskrönikan med Jonas & Emil, blir bäst

Av GustavRonne

Jag har två 6850, det funkar väl bra i de flesta spel, min CPU begränsar dock speciellt i BF3 (ligger på 100%) så skulle säkert få högre fps, men ligger runt 50+ på det mesta Medium, texturer och lite annat High, i 1680x1050.
Rekommenderar att du väntar tills HD7000-serien dyker upp i butik och köp ett ur den serien, gissningsvis ett 7970?

Av GustavRonne
Skrivet av limited_edition:

Efter 5 timmar har det fortfarande inte kommit en droppe, looking good!

Då är det ju lugnt, skönt att det löste sig!

Av GustavRonne
Skrivet av limited_edition:

så, hittade Locher på Hornbach av alla ställen, och de hade även loctec 55 Lintråd.

Har lindat samtliga nipplar med lite Lintråd och sedan en fin dos Locher på det.
Kört systemet i 20 min nu och änsålänge är det snustorrt, håller tummarna!

Låter bra!
Du kan linda lite toapapper runt så ser du lättare om det skulle komma vatten, men efter 20min utan läck ska det ju vara lugnt.

Av GustavRonne
Skrivet av limited_edition:

rejält....

http://www.clasohlson.se/link/m3/Product,Product.aspx?artnr=2...
http://www.unipak.dk/en/node/24

Detta kittet måste ju funka?
Clas ohlson har ju dessutom O-ringar

Edit; Locherpasta verkar vara svårt att hitta eller måste beställas, vill kunna fortsätta med bygget imorgon...

Jo men lär ju blir svårt med endast två gängor, är ju omöjligt att lina en gänga.
Försök att få tag i lite locherpasta alt unipak (helst locher) och smeta på gängorna, kan funka.

Av GustavRonne
Skrivet av limited_edition:

ok, men problemet är att det bara är två gängor sen O-ring så finns inte så mycket att snurra Lin på... var hittar jag Locher? närsta vvsbutik?

Aha, då blev det svårare. Hur hårt har du dragit kopplingen? Det kan funka att bara dra på lite locher pasta på gängorna, det tätar lite. Brukar köra lite smack på o-ringar och sånt ibland, håller de frächsa också.

Av GustavRonne
Skrivet av HaBBarN:

kör på locherpasta som gustavronne sa och unvik loctite (iaf den översta) för i värsta fall så limmar du ihop gängorna.

off topic: i min gammla mt5 så satt vevlagerna fast limmade med loctite. stackars den som köpte den av mig sen. motorn var bara skit

Exakt loctite är i princip lim, vilket inte alltid är så bra att använda

Bästa är att köra Lin och Locherpasta, men gängtråd är smidigt och kan funka, handlar ju ändå inte om nåt högt tryck!

Av GustavRonne

55, alltså gängtråd kan absolut funka, brukar användas ibland på mindre kopplingar om man inte kan/vill lina
De andra vettefasen, svårt att veta men av erfarenhet brukar inte sånt funka så bra.

Om du köper gängtråd så tänk på att använda mycket, och lämna första gängan "öppen" och sen tjockare neråt om du förstår. Det ska alltså inte vara utbuktat i mitten utan succesivt mer utåt. Så att när du drar ut blir det hårdare och hårdare ju mer du drar, dra ganska hårt, man brukar känna när det räcker, sen är det bara att sätta på systemet och kolla!