Inlägg

Inlägg som Sarky har skrivit i forumet
Av Sarky
Skrivet av Joppis:

OpenAI har mer problem än så. Vi i EU har även rätten att åberopa rätten att bli glömd vilket de inte heller kan vifta bort med "vi vet inte varifrån uppgifterna kommer".

En annan sak är att vissa personuppgifter publiceras på webben genom att företaget som driver sidan har publiceringstillstånd. Det ger inte automatiskt andra företag rätten att lagra dessa datapunkter.

Mycket bra poäng. Bara för att information finns tillgänglig betyder inte att du har rätt att bearbeta den. Speciellt inte i kommersiella syften.

Av Sarky

Annonsen är avslutad

Av Sarky

Budgivningen avslutad och vinnaren är kontaktad.

Av Sarky

Tack för bud. Då mitt reservationspris är uppnått så väljer jag att avsluta budgivningen ikväll 23:00.

När det är gjort skriver jag i tråden och skickar PM till vinnaren.

Av Sarky

ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC

ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC

Säljer mitt 1070 pga uppgradering till ett 4070 Super. Inköpt 2018 av mig på Inet. Fungerat felfritt under min tid med kortet. Aldrig överklockat och suttit i ett chassi med dammfilter.

Har tyvärr ej kvar originalkartong så kan ej skickas.

Kortet finns att hämtas på Södermalm (Skanstull) i Stockholm.

Läs hela annonsen här

Av Sarky

Roll: Informationssäkerhetskonsult
Utb: Kandidat data- och systemvetenskap
Lön: 55.000
Erf: 5 år
Ort: Stockholm
Förmåner: 30d semester, 5000 friskvård, möjlighet till distansarbete och flexibel arbetstid.

Av Sarky

Snyggt hanterat av både mullvad och polisen. Antagligen använde sig någon av mullvad för att begå grov brottslighet och polisen vill säkra bevisning. Varpå mullvad bevisar att de inte har någon information som kan hjälpa till i utredningen och polisen lämnar.

Finns säkert någon rättshaverist som får detta till att polisen trots allt är fascister

Av Sarky
Skrivet av Mr_Lazy:

mycket ståhej om att den är krypterad men jag måste missa själva delen där de specar vilken krypteringen de använder sig av.

XTS-AES 256-bit

Står längst ner på sidan https://www.kingston.com/en/ssd/ironkey-vp80es-encrypted-exte...

Av Sarky

Strålande! De stora företagen har inga problem att utveckla säkra lösningar på egen hand. Men det blir helt hopplöst för oss slutanvändare att hoppa mellan flera olika lösningar.

Av Sarky

Jag tycker din beskrivning stämmer bra in på Systemvetenskap. Det programmet fokuserar mycket på processer, projektledning och styrning av IT-verksamhet. Och är lite tunnare på programmering och matematik. Om man är intresserad av IT men inte så taggad på att räkna eller programmera så känns det som en bra matchning.

Jag läste själv ett liknande program och jobbar idag som konsult inom IT-säkerhet och informationssäkerhet. Har inte skrivit en enda rad kod på flera år

Av Sarky

https://external-preview.redd.it/zqM-c4dm2Fy8-_bDxLzCExWh8kWSnD3...

Tyckte denna bild var lite kul
Hur Elden Ring hade sett ut om det var gjort av en "vanlig" studio som gör open world RPGs. Det är starkt av Fromsoft att hålla kvar vid sina principer som gör deras spel unika trots allt skrik efter easy mode och QoL-förändringar genom åren.

Av Sarky

Livet går som det går men Sweclockers är konstanten som består!

Av Sarky

Finns många fler branscher som behöver gå igenom samma rensning. Det är helt galet att man inom EU blir konkurrensutsatt av bolag som spelar efter helt egna regler. Eller i värsta fall en total avsaknad av regler och kontroll. Vi kan inte fortsätta pressa priser på bekostnad av miljö och säkerhet.

Av Sarky

Jag trodde på BF2042. Dice tog sin tid och förlängde utvecklingstiden med ett år. Vad fick vi? Det överlägset sämsta spelet i serien. Jag var inte alls nöjd med BFV men det fanns ett spel och en vision bakom alla buggar. BF2042 har inget alls. Det är som att Dice valt ut de sämsta koncepten från de tidigare spelet och bakat ihop det till en enda stor obalanserad buggfest.

Av Sarky

Det verkar vara föredömligt skött av Protonmail. De har loggat specifk information om en specifik individ på order av rättsväsendet, såklart med stöd i lagen. Som många andra har påpekat i tråden tidigare. Varför skulle Protonmail stå över lagen?

Det verkar även finnas en viss övertro på vad en VPN skyddar mot. Om Mullvad (som har nämts i tråden) får samma förfrågan på att logga viss trafik så kommer dem att göra det.

Av Sarky
Skrivet av Phod:

Jag som trodde ni gillade riskspridning. Själv gillar jag inte att anta att man kan sälja huset när man vill, separationer är svåra att förutse. Men visst, äger man det ensam så är det ju en annan sak. Personligen tycker jag att inte ha ett fullbelånat hus är en försäkring för ändrade förutsättningar i framtiden.

Rent objektivt så är det bättre att investera än att amortera.

Om man börjar väga in risk och andra personliga förutsättningar så kan man komma fram till en massa olika saker. Det viktigaste är trots allt att man kan sova gott om natten när börsen går bra och när den går dåligt.

Kan tillägga att jag själv valt att amortera ned till 60% för att det känns bra. Men jag kan inte alls motivera det utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Av Sarky
Skrivet av Phod:

Varför amorterar du inte?

Så länge som utvecklingen på börsen är högre än räntan på lånet så är det en förlust att amortera. Inflationen äter dessutom upp lånet över tid. Eller inflationen käkar upp bankens pengar eftersom du har lånat, vilket är bra för lånetagaren.

Av Sarky

3600x
Supernöjd! Ser ingen anledning att uppgradera innan jag köper en ny GPU. Men vägrar köpa för de ockerpriser som råder...

Av Sarky
Skrivet av Pamudas:

Och hur är det någon skillnad mot i princip vilket spel som helst som har någon form av trading? Fanns inte tokens så hade du ju bara köpt guldet hos tredjepart, eller en carry för pengar rakt av här lät det som att du kunde köpa allt du ville ha utan problem - inte spendera veckor på att få saker med lite tur.
Men jag förstår hur du menar.

Jag skulle säga att det är extremt stor skillnad. I och med tokens så har blizzard gjort det möjligt att köpa precis allt i spelet för riktiga pengar då tokens kan konverteras till guld in game.

Visst har man kunnat köpa boost och gear på skumma tredjepartsidor tidigare. Men det är en jäkla skillnad om spelutvecklaren själv ger den möjligheten. WoW går idag att spela som ett P2W-spel om man så vill, vilket är en fruktansvärd utveckling enligt mig.

Av Sarky

Just därför som man inte använder produkter som har gått end-of-life och ser till att patcha mjukvara ASAP. Tycker generellt att tillverkare tar alldeles för lite ansvar. IoT är ett stort jäkla mörker till exempel...