Inlägg

Inlägg som Markusas har skrivit i forumet
Av Markusas

Vi har/hade dessa på kontoret. Det är en bra laptop förutom att du får förbereda dig på att musplattan är rätt kass på alla Latitude-modeller så jag rekommenderar en extern mus. De får fortfarande löpande BIOS-uppdateringar så det är trevligt

Av Markusas
Skrivet av Pelegrino:

Spelade med min sambo i ca 10h över helgen. Kommer tillbaka igår och skulle spela. Gubben spawnar under marken. Alla autosaves spawnar under marken. Senaste saven som är ok är 5 timmar gammal, dvs halva spelets gång för oss. Skitkul att behöva börja om.

Spelar på PS5 och var i Slytherin dorm vilket troligtvis är bland botten av mappen och orsakar buggen. Oklart om det ens går att fixa.

Hade samma problem i Last of Us Part 2 på PS5. Det löste sig om man ändrade grafikläge till 30 FPS och laddade in världen igen. Sedan kunde jag ändra tillbaka när jag väl var inne igen. Så kan vara värt att testa byta grafikinställning om det finns.

Av Markusas

Jag hänger alltid på låset med nya uppdateringar oavsett enhet.

Av Markusas

Mycket strul med Samsungs diskar nu. Har alltid kört Samsung tidigare
Har även fått två Enterprise modeller som var DOA på jobbet.
Beställde en Seagate Firecuda 530 istället häromdagen och hoppas Samsung får ordning på grejerna tills deras PCI-E 5.0 diskar sett dagens ljus.

Av Markusas

Core Keeper och Total War Warhammer på PC
Demon Souls på PS5

Av Markusas
Skrivet av anon347775:

Problemet med OLED TV är väl att de dimmar när en stor del av bildytan är vit, eller är detta fixat på de nyaste modellerna?

42C2 har fått 3 uppdateringar sedan Black Friday och jag uppfattar att den hoppar mindre i ljusstyrka nu

Av Markusas

När Core Keeper går från Early Access till 1.0.

Av Markusas

Tyckte det var väldigt bra detta år då det jag hoppades skulle dyka upp dök upp.
Nya TV-apparater, nya CPUer från AMD, en hel del fina skärmar och chassin.
Det jag blev besviken på var att inte Sony presenterade deras nya TV-apparater och att Samsung inte släppte någon OLED i 40-48" klassen.

Av Markusas
Skrivet av ZimpanX:

Det är anledningen till att jag laddade upp följande skapelse "back in the day".

Men varken jag eller någon annan som sysslar med musikmoddning till spelet kan göra något just nu för att få detta fungerande till Next Gen uppdateringen då vi också behöver uppdaterade modverktyg som låter oss packa upp alla spelets filer.

Den där såg mysig ut, du får gärna PMa eller skriva här när/om du får möjlighet att uppdatera den framöver. Jag lägger nog spelet på hyllan några månader tills det släpps några fler patchar och Halk Hogan släppt sin nya version av sin texturmod.

Av Markusas
Skrivet av Söderbäck:

Det är visserligen inte helt ovanligt vid lanseringar att de nya korten presterar som en bättre motsvarande nivå från förra generationen - och dessutom kostar lika mycket. Alltså inte bättre prestanda per krona vid lanseringen.
Det är inte givet, men jag har sett liknande upplägg i rätt många år (en del lanseringar iaf).

Däremot brukar ju priserna falla efter ett tag. Så att det blir en bättre deal om man väntar lite.
Den delen har vi inte direkt varit bortskämda med de senaste generationerna haha.

Längre bak historiskt har man fått ca 2 steg upp i prestanda fast för ett lägre pris då korten legat i olika segment. T ex GTX1060 presterade ungefär som ett GTX980 men kostade 1500kr mindre. Menar bara att 4070 lär bli en besvikelse då det lär kosta som 3080 gjorde och prestera ungefär som ett 3080 som man kunde köpa för samma pris för länge sedan.

Av Markusas

4070 lär prestera som mellan ett 3090/3080 och kosta lika mycket som 3080 gjorde på lanseringen för över 2 år sedan 🙃☹️

Av Markusas

På lanseringen av RTX 3090, september 2020.
De flesta av mina vänner sitter kvar på GTX1080 och väntar på rimliga priser.

Av Markusas

Hoppas på ett bra CES med mycket spännande nyheter.

Av Markusas
Skrivet av Ashtani:

Fick du tag på någon vettig gasarm? Just beställt likadan TV men hade hellre velat ha gasarm än väggfäste då jag ska ha den som både monitor och TV i sovrummet ^^

Nej, jag har inte orkat leta vidare då jag insåg att skärmen nästan gick hela vägen in mot väggen med originalfoten så jag är osäker på om jag ens behöver köpa till något extra fäste.

Av Markusas
Skrivet av Viper_82:

Faaast.. 1991 släpptes Sid Meier's Civilization, och det slår det mesta

Jag håller med. Blev presenterad för Civ år 1996. Vi hade det installerat på en dator på fritids...sedan var jag fast.

Av Markusas

Glömde nominera Total War Warhammer 3, hade en knackig start men med Immortal Empires och diverse uppdateringar så är det Toppklass.

Av Markusas

AMD 3D Cache processorer, chassin och nya skärmar

Av Markusas
Skrivet av Marängen:

Hej hörni
Jag vet inte om jag har hamnat helt fel, men jag kör Witcher 3 på ps4 (aldrig varit ett snille på datorer). Mitt problem är att spelet kraschar varje gång Geralt ska få sista meningen av red baron (Quest family matters) om vart Ciri är 😢. Spelet blev lite småkonstigt vid uppdateringen i december men här kraschar det varje gång 🤷‍♀️
Jag kan basically göra vad fan jag vill i spelet förutom att fortsätta den dialogen. Jag har senaste uppdateringen både på ps4 samt spelet, jag har startat om båda, jag har raderat och återinstallerat men det lägger av igen. Nu ikväll fortsatte jag med lite andra quests i några timmar i förhoppning att det löst sig.. men nej
Har någon av er tips och råd till en tjej som snart slår stekpannan i sitt ps4?

Har du någon manuell sparning lite längre bak kanske det går att testa från den?

Av Markusas

Elden Ring

Av Markusas

Trevligt reportage, såg filmen på luciabio. Ganska bra film. 7/10 tyckte filmen kunde varit lite längre och grottat ned sig mer i pappans del om hur han upptäckte sambandet och uppbyggnaden.