Inlägg

Inlägg som galnechuck har skrivit i forumet
Av galnechuck
Skrivet av Gargz:

Hejsan!

Jättekul att ni tycker om spelet.

Det finns inga planer i nuläget på att öppna upp för fler ord per dag. Anledningen är att spelets livslängd riskerar att förkortas då, och jag tycker nog att en per dag-grejen är en huvudanledning till varför spelet fortsätter att ha rätt många spelare varje dag, trots att det är så enkelt.

Tack igen för snälla ord!

Tjena!

Det har du nog rätt i. Tack för det snabba svaret!

Väl mött!

Av galnechuck

Riktigt roligt spel! Både jag och frugan lirar varje dag.

Kommer det i framtiden gå att spela tidigare omgångars spel? Alternativ kunna spela flera ord per dag? Vissa dagar och tillfällen hade jag gärna kunnat spela fler än en gång.

Bra jobbat!

Av galnechuck

Skoj att du gjort den på svenska!

Den sparas, helt klart. Bra jobbat!

Av galnechuck
Skrivet av xxargs:

högfrekvensswitchare i strömförsörjningar låter alltid - det handlar om det är utom eller inom hörbart område rent akustiskt.

Sleep-läge är ett svårt läge då strömförbrukningen är mycket lägre än normaldrift även i den lägsta förbrukningsläget - vilket gör att switcharen (de olika spänningsaggregaten - det finns många sådana i en dator för alla olika spänningar som måste tillverkas) slår av och på i perioder eller mer slumpmässig mönster. I av och påslående så passera det frekvenser inom hörbara området och hörs som 'tick' och vid tillräckligt täta intervaller ofta också upplevs som ton.

Detta är skitsvårt att konstruera bort eftersom det är ferritmaterial i spolar och keramiska kondensatorer med mer eller mindre piezo-effekt får materialet att ändra form på nm-nivå och det blir vibrationer chassiet som agerar högtalarmembran och upplevs som ljud.

Detta är inte ett problem på kontor, skola och vanlig användning då omgivningsljudet är högre, men tyst miljö som sovrum och ligger vid nattduksbordet och enstaka dm från öronen när man skall sova och ovanpå det kanske är orolig att det är fel på nyköpta datorn så kanske det gör att det tar tid innan man somnar.

Så till och börja med att säga att det är normalt - alla mer eller mindre moderna grejor med switcade nätaggregat i sig låter på olika sätt om man lyssnar riktigt noga och har gjort så långt mer än 20 år.

Även gamla transformatornätaggregat lät också - brum i 50-100-150 Hz som i klassisk nätansluten klockradio, men det var mer accepterat..

Fenomenalt! Jag tackar ödmjukast för den djupgående informationen. Mycket hjälpsamt!

Stort tack!

Av galnechuck
Skrivet av FX9:

Låter den likadant om hon stänger av den på riktigt, och inte använder sleep mode?
För om den inte gör det så kan det ju vara en lösning.

Nix, den låter inte så när den är avstängd.

Ja, vi kan ju gå runt det genom att inte försätta den i sleep mode. Men hon är orolig att det är något fel på datorn.

Av galnechuck

Laptop låter när den går i sleep mode

Hej,

En familjemedlem köpte en ny Asus laptop för någon vecka sedan. Allt fungerar bra, men när den går in i sleep mode/skärmen stängs av - så låter den lite. Ett virrlande coil whine-ljud.

Detta händer enbart när den är i sleep mode och det kommer inte från högtalarna.

Windows har uppdaterats och likaså BIOS. Under dagen ska hon installera MyAsus och köra deras diagnostikverktyg för att se om det finns några error.

Ljudet kommer oavsett om AC-adaptern är ikopplad eller ej.

Jag kan inte vara på plats, då hon bor långt bort och hennes inspelningar är rätt dåliga. Så det är svårt att avgöra hur illa det är, än värre för dig som läser det här.

Användaren är orolig att det är något fel på burken. Min gissning att det inte är det, utan att hon bara haft otur och fått en dator vars hårddisk eller fläkt låter mer än vanligt.

Är det någon som har en idé om vad det kan vara?

Tack på förhand.

Av galnechuck
Skrivet av oqvist:

Ingen aning har inga gamla eller nya DT 770 att jämföra med. men gällande balans så finner du väl inte att de har fokus på mellanregistret? Då har de ändrat något

Närå, jag tycker att de är riktigt bra och bekväma. Skön balans mellan alla frekvenser, så jag är helt klart nöjd.

Av galnechuck
Skrivet av Agustavsson:

770 och lite bas, det hör man inte ofta

Skrivet av oqvist:

Det har hänt lite sen DT 770 Pro lanserades

Back in the day var de verligen basshead luren för de som inte hade råd med den där modden av DT 770 jag tyvärr inte minns namnet på. darth beyer eller något tror jag

Eller diverse obskyra dyra japanska trälurar.

Så är det mina öron det är fel på, eller har man minskat på basen?

Möjligen att lurarna jag hade tidigare var väldigt basiga och att jag därför är lite bortskämd.

Av galnechuck
Skrivet av Gamsurn:

Bäst i test Weber Spirit II E-310. Jag kommer köpa en sån denna säslng. Trött på att tvätta grillkol från altanen och blåsa liv i glöden samt all rök slm drar in i huset.

Har suttit och funderat på en E-320. Såg att de vann bäst i test här https://kockhuset.se/gasolgrillar/

Vet du vad skillnaden är på den och 310? Kanske värt att skippa 320 och köra på 310 om den är billigare men ändå har ungefär samma kvalitet?

Av galnechuck

Köpte DT 770 PRO för någon vecka sen. Riktigt sköna och dom håller ute oväsen väldigt bra. Ljudmässigt hade jag däremot önskat mer från basen. När jag läste recensioner så var det flera som sa att basen var hög, men det är inget jag märkt av.

Men den största frågan jag har är designvalet. Det är grått tyg med mörka "fläckar" på. Det ser ut som svettfläckar! Hur lyckades de få igenom ett sånt design-beslut?

Av galnechuck
Skrivet av nobbens:

Fortsätter du här nu också - lika off topic som på FB. Skulle jag ha länkat till tråden på FB om jag varit otrevlig?! Har mötts helt korrekt här tills du dök upp och jag tackar alla än en gång för hjälpen mot dig och din vapendragare som försökte missleda mig på FB. Backa tillbaka dit nu och OAO!

Om du insinuerar att jag är någon du tidigare pratat med, har du fel. När du säger FB, antar jag att du menar Flashback och där har jag inte haft ett konto på över 10 år.

Ett förvirrande inlägg..

Av galnechuck

GTX 970m och 8gb minne var inte så mycket att hänga i granen. Jag hade fortsätt köra på den stationära, om jag var i din ställning.

Av galnechuck
Skrivet av gonace:

Så vad har du lärt dig? Om du vill ha ett gott skratt eller veta hur andra reagerar på MDMA besök flashback, vill du ha råd kring dator-köp, vänd dig till Sweclockers

Jag håller med dig.

Men efter att ögnat igenom tråden, så får jag intrycket av att Nobbens är otrevlig och otacksam mot de som hjälper henne/honom. Så gissningsvis var det någon som tröttnade och rekommenderade en dålig laptop.

... Och ärligt talat hade jag nog också gjort det om någon betedde sig så där mot mig.

Av galnechuck

Fan vad härligt!

Stort tack för allas snabba input. Jag är mycket tacksam!

Av galnechuck
Skrivet av Superthug:

Japp. Kör på bara!

Bara för att bekräfta, även en SSD 2.5" funkar?

Av galnechuck
Skrivet av Ratatosk:

Najs!
Ser onekligen så ut, även en extra SSD funkar i den platsen.

Tack!

Skrivet av Ohem:

Ser ut som plats för en hårddisk i 2.5", det hade underlättat om du hade visat lite mer av kontakten men min gissning är att det är en kombinerad sladd för både data och strömförsörjning.

Tack!

Jag tog bilder på kontakten här:

Bild 1: https://ibb.co/Tv396bq

Bild 2: https://ibb.co/7t0PSrZ

Bild 3: https://ibb.co/Kbx3j78

Är det bara att köpa en 2.5" hdd, koppla in och köra? Fungerar en SSD Disk 2.5", SATA III på den här platsen?

Tack igen för er hjälp!

Av galnechuck

Är det här ett uttag för en hårddisk?

God kväll,

Jag öppnade precis upp min laptop för att trycka i två minnen, och till min stora förvåning såg jag ett tomt utrymme och en kontakt.

Senast jag öppnade upp en stationär var för typ 15 år sedan. Det här var första gången jag öppnade en laptop.

Jag vill gärna tro att det är ett uttag för en hårddisk. Så jag har googlat febrilt, men har inte hittat något som bekräftar vad jag tror.

Om det här utrymmet är för en hårddisk, exakt vilken typ av hårddisk bör jag leta efter?

Jag la upp en bild här: https://ibb.co/8c90JX3

Laptopen är en: Asus gl503vd-146t

Stort tack på förhand.

Av galnechuck
Skrivet av Vzano:

Ser ut som skärmen är fysiskt skadad.

Jag håller med.

Om du precis har fått skärmen levererad så bör du kontakta försäljaren. Sällan ser mjukvarufel ut sådär.

Av galnechuck

Fan, att jag inte hitta den här tråden och youtube-videon tidigare..

Satt och tittade på olika kokare och hittade den här guiden https://kockhuset.se/riskokare/ och jag beställde OBH nordica. Verkar bra, någon som testat?

Jag hade först tänkt köpa den här https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/riskokare/hamilton-b... men såg att den fått dåliga recensioner på prisjakt.

Var OBH Nordicas riskokare ett bra val eller borde jag ha kört på någon annan?

Av galnechuck

Nu blir jag väl påhoppad, men