Inlägg

Inlägg som synthiax har skrivit i forumet
Av synthiax

Grejen är ju att detta uppstod alldeles nyss, inget har ändrats förutom grafikkorts bytet du gjorde nyss? fram och tillbaka mellan 580/560ti..

Av synthiax
Skrivet av Xoriuz:

Get out Simon.

Busted

Om det inte är något drivrutin problem så är det något knas med din dator.. om bara du sitter i nätverket, ingen skillnad?
Starta om datorn och kör bara internet kabeln rakt till din dator alltså inte via nån switch om du har det eller sitter ni routern båda 2 direkt?
Kör ett tp test båda 2 och kolla ev skillnader i resultat (inte samtidigt)!
Eftersom problemet endast uppstår i spel (du snackar ms/latens problem) kanske du bör se över andra drivrutiner också?
Detta uppstod ju efter att du bytt till ett gtx 580 och tillbaka till ditt 560ti?

Av synthiax

prova starta om datorn

Av synthiax

Säger nog gtx 580 jag med, ruskigt fint kort precis som 7970 men lägg övr pengar på något annat eller vänta en stund till och se vad som händer på gfx marknaden, finns ju inget värre än när man köper grejer och ångrar sig 2-3 veckor senare

Av synthiax

Att klocka en i5a är ju rena barnleken
Hur som helst så kan jag meddela att i 1920x1080 upplösning med allt på max, så har du inte över 60fps med 1 6870, jag har 2 och ligger på 30 i org....

Att köpa ett 590 nu när ati snart lanserar 7 serien är stuuuupid! sattsa hellre på lite coola grejer som chassi/kylning osv kanske få burken lite tyst jag vet inte men 590 känns overkill och då tkr jag det är smartare att vänta på 7 serien å se vad den erbjuder!

Känns ju lite mer framtids säkert att slänga i ett till 7 serie från ati senare vid behov isf!

Hoppas du blir nöjd det hade jag blivit

Av synthiax
Skrivet av Cubebenq:

Kör på 1 560ti och när jag kör allting på ultra i högsta upplösning får jag runt 35-40 fps. Kör på high då jag vill ha det fullt flytande endå
Och nej inte i tunnelbanan utan utomhus !

Kör 1920x1080 med allt på ultra då har jag 2x6870 BE från xfx med en 965BE på 3.8ghz dunkar på kanske 65-70 fps fett tungt spel ;>

Av synthiax

Ser bra ut!

Eventuellt byta ut lagrings disken till en billigare f3a som även den är snabbare än black disken och bättre kvalité sen 16gb ram är ju som att kasta pengar i sjön

Av synthiax

börja med ett 570 som ovanstående och smäll på med en intel 510 ssd! inte sandforce då dessa krånglar om du inte vet hur du ska hantera dom!

Av synthiax

i7 2600k, 8gb 1600mhz ddr3, intel 510/vertex 3 ssd, 560 ti, moderkort som stödjer det du behöver (usb,sata etc etc) sen gå efter pris bara, nätagg på 650w räcker gott och väl, sattsa på ett lagomt men cleant chassi, samsung f3 1tb hdd ta så många du behöver, ja sen vet jag inte ta vad som passar dig bäst, detta är grunden för en bra dator, behöver du mer grafikprestanda så ta det med gtx 580 <-- klockrent kort!

Kyss

Av synthiax

om han säger 6-7 då menar han inte 7-8... varför har folk så svårt att ge ett paket till han där det är mest BANG for the buck, ett chassi ger inget bang vad jag vet... sattsa på så bra som möjligt, är det inge extrema system så krävs inga extrema kylösningar heller!

Av synthiax

http://www.inet.se/kundvagn/visa/439550/2011-05-13
sådär tycker jag, riktigt kraftfull SSD dock liten men med budgeten finns inte plats för större kan han sträcka sig ta en intel 510 eller annan 120 modell alla funkar :), eftersom ett 750w nätagg inte klarar driva 2 580 antar jag att han inte tänker sätta in ett till 580 för SLI därav minskade jag ner agget till 650w då det duger klart och tydligt, moderkort som har det man behöver dock inte sli/cf stöd!
Annat chassi då H2 är lite mer chassi än phantom men smaksak där han får ta det han vill ha, f3 för lagring är bästa valet idag!

Frågor?

Av synthiax

Super! tackar och bockar!

Av synthiax
Skrivet av Monarchy:

lättast är ju om du googlar eller söker på youtube, finns mycket som videos som förklarar allt väldigt bra

okej.. vad är meningen med ett forum? man frågar om hjälp inte RÅD om att googla eller youtube?...
Länka om du vet en schysst eller liknande! att jag kan googla hade jag kunnat räkna ut själv, tack ändå!

Av synthiax

Kan även tipsa om du ska kika på varor, kolla på inet.se bästa e-handeln 2010!

Av synthiax
Skrivet av Wasplund:

Hej. Jag har tänkt att plocka ihop en ny dator. Har ingen speciell budget just nu men jag undrar vad det är man ska tänka på när man plockar ihop en dator.
vad är bra/dåligt, ska man gå te x. efter hastighet på grafikkortet eller mer på minnet?
Kom gärna med förslag på olika typer av alternativ av komponenter.
Jag ska ha datorn till att spela dom nyaste spelen på högsta upplösning.

Tack på förhand.

Till att börja med så tänker jag fråga vad har du för skärm?
Om din skärm stödjer upplösning 1920x1080 22/24" typ så kommer din budget om du vill spela på hög grafik / max hamna på runt 12-18k det är utan skärm fast OS inräknat.

Lite guidlines,
CPU 4 kärnigt är hetast just nu AMD eller Intel.. jag säger så här AMD prisvärdast då dom presterar inte lika bra som intel men kostar hälften, Intels Sandybridge 1155 socket är den bästa just nu jag skulle säga i5 2500k för spelande i7 2600k för spel och nytta av hyperthreading (tunga foto,redigering och musik program)

RAM : 4gb/8gb det är en smak sak, känner du att du aldrig kommer ha användning av 8gb minne (inte så troligt) så tycker jag nog att man kan köra det ändå, då det kostar så lite och är väldigt framtids säkert!
sattsa på DDR3 1333/1600mhz minnen av märket Vengeance till Sandybridge system då dom är speccade för 1.5V vilket är standard för socket 1155 (Sandybridge)

GPU (grafik) Detta är då man måste tänka till det finns flera alternativ NVIDIA eller ATI, och alla dessa kort är en djungel...
Det du ska tänka på här är att välja denna kategori först så du vet att din grafik prestanda klarar det du kastar på den, dvs en SLI/Crossfire lösning är nästan nödvändig (2 st grafikkort på samma moderkort) med en brygga mellan!
Kort du har att välja bland är Nvidia : 570,560ti,580,590 // ATI : 6950,6970,6990 (6870 duger men är inte riktigt med i prestanda toppen dock fungerar 2st av dessa hyffsat, jag har det nu och spelar på nästan högsta på allt med 40-60 fps avg) Priser osv kan du kika på själv och ja kan nästan säga såhär mest prisvärdast är nog 6970 i crossfire alltså 2st eller eventuellt om du vill ha mer dubbla gtx 580 men då kostar det därefter!

PSU (power supply unit) s.k nätaggregat, Här vill du inte snåla, köp ett rejelt nätagg av kvalite då denna är det viktigaste i ditt system, vad är massa häftiga grafikkort och en grym processor utan ett nätaggregat som klarar av att leverera? Corsair är nästan det enda alternativet men finns även andra som XFX, Nzxt, Cooler master, seasonic, Cougar etc etc, men Corsairs AX Serie är riktigt bra och jag skulle säga för 2x 6970kort behöver du 750w 2x 580 850-900w men ta gärna lite extra för att ligga på gränsen medför sämre verkningsgrad samt högre ljudnivå på nätaggregatet, det sägs att man ska belasta ett nätagg inte mer än 70-75% så att ta 1200w här är ju inte helt åt skogen!

Hårddisk, här finns det inte så mycket att säga, Intel och OCZ gör riktigt bra Solid State Drive hårddiskar (SSD) dessa är till för Spel och Operativsystem då dom är ruskigt snabba och ger datorn ett lyft som man aldrig vill vara utan när man en gång besuttit! Intel 320/510 är dom du vill kolla på annars OCZ Vertex 3 (Max IOPS) <-- noga med max iops finns en annan variant som bara heter vertex 3 den är sämre och kostar lika mycket!

För Lagring av tex film,musik, etc ta en eller flera Samsung F3 1tb, billig, tyst, prisvärd, och snabb!

Chassi, här gäller tycke och smak framför det mesta, ta ett du trivs med, välj inte efter pris för här ska det inte heller snålas, ett chassi med bra kylförmåga medför en livskvalite på dina hårdvaror, sen att få ner ljudnivån är ju alltid ett plus.
Ett tips är att kolla på lite olika chassin du gillar utseende messigt och sen kika lite på youtube eller här på sweclockers på recessioner om dom och välj sedan!
Jag skulle rekomendera, 650D,nzxt H2, Graphite 600t, fractal R3, Fortress / Raven i silverstone serien, ja det finns massor!

Moderkort, Nu ska du titta på vad det verkligen är du behöver, du behöver Sata 6.0 USB 3.0 Crossfire/SLI samt stöd för dom minnen som du väljer, Socket 1155 samt "P67 REV B3" <--- detta är moderkorten du är ute efter! välj efter tycke smak och pris!

Kylning och övriga saker är ju också viktigt, ska det klockas kanske man vill lägga ner extra pengar på ett schysst moderkort samt ha i åtanke att högre klock medför mer värme och högre strömförbrukning så det är inte bara att köra :), processor kylning finns det många förslag på men vi kan börja såhär, är det något jag glömt så hojta!

Hoppas jag hjälpte på något sätt!

Av synthiax
Skrivet av moire:

Du får nog installera en custom ROM med en nya version av android, lämpligtvis 2.3 .

Och detta innebär och hur bär man sig åt?
Är som sagt en nybörjare vet knappt något om det!

Av synthiax
Skrivet av Kare:

Intel processorn klår AMD processorn med häst längder. Antingen slår du till på Intel nu, eller väntar på AMDs nya som kommer fram till sommaren eller så väntar du ytterligare till att Ivy Bridge kommer

och hur långa är dina hästar då?

tycker du kan va en häst längd!

Av synthiax

oavsett om du tar intel eller amd här så kommer du inte inte märka skillnad då ditt grafikkort kommer flaska "beroende på upplösning dock" men sattsa på AMD phenom II x4 955 tex mycket för pengarna och du får pengar över till annat

Av synthiax
Skrivet av contra:

flash finns inte till 2.1 tyvärr

vafan... nehe
hur får jag flash till min mobil då da kan man "nedgradera" eller något för jag behöver flash -.-

Av synthiax

Eller oj det va inte dyrare kostade precis lika hahaha fränt! ta det sista jag länkade!
dock vet jag inte riktigt hur det fungerar med chassit... kan bli trångt och du kanske får lov att ta ett bättre ventilerat chassi.. men om du ska ha datorn lägg pengarna på ett chassi! annars ta det paketet ovan med ett 6970 mindre krångel om du är okunnig på datorer!