Inlägg

Inlägg som dosman har skrivit i forumet
Av dosman
Skrivet av JonkenPonken:

Jorden har haft sina cykler i miljontals år, men det är som du säger medlemmar i en global sekthjärntvätt som härjar runt med sin skrämselpropaganda (vars pengar som styr).

Vems pengar styr? Vem tjänar pengar på den här hjärntvätten?

Av dosman
Skrivet av JonkenPonken:

Kan du förklara hur havsnivån skulle höjas om isarna smälter ? Vatten som blir till is expanderar med ungefär 10% och 1/9 av isen är ovan vattenytan, vilket innebär att havsnivåerna i princip blir de samma med eller utan is.

Isen flyttar på sig. Just nu är delar av isen inte i havet. När den flyttar på sig och isen hamnar i havet höjs vattennivån. Isen tar upp plats i havet. En liknelse skulle vara om du satte dig ner i ett badkar eller om du lade ner isbitar i ett glas vatten.

Vid 29:39 i videon beskrivs det här fenomenet
https://youtu.be/MvqY2NcBWI8?t=1779

Av dosman
Skrivet av JonkenPonken:

Vilken klimatkris tänker du på?

Hoppas du säger plasten i haven för det är den verkliga klimatkrisen vi har.

Föroreningar är också ett allvarligt problem.

Vi (homo sapiens) har existerat under väldigt specifika klimatförhållande under hela vår existens. Vi håller just nu på att skapa nya förhållanden som vi aldrig upplevt tidigare.

https://i.imgur.com/Mw6fhpe.png

Att fokusera på befolkningsökningen när den växer med en s-kurva är lite udda. Det finns en risk att vi kommer få problem med att det föds för få barn i framtiden om våra nuvarande industrialiserade länder är en indikation på hur framtiden kommer se ut.

https://i.imgur.com/JpJ0JTh.png

Av dosman

Fördelen med att det är den mänskliga civilisationen som har orsakat klimatkrisen är att samhället kan förändras och lösa krisen som vi själva skapat. Men det kräver att den lilla gruppen med människor som styr samhället just nu antingen väljer att agera eller att de byts ut med andra människor som agerar. Förhoppningsvis kan en alltmer orolig och rädd befolkning tvinga de styrande att göra de historiskt sett relativt små förändringarna i samhället som krävs för att undvika att jorden förvandlas till en obeboelig planet (för människor).

Av dosman

Om Valve samarbetade med andra utvecklare och lade till stöd för andra butiker/ launchers i SteamOS skulle det kanske bli mer populärt. Bnet, Gog, Uplay, Origin, LoL, Epic, Bethesda, osv. Det är väl kanske lite för optimistiskt men Valve har satsat på andra öppna lösningar för t.ex. VR.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dosman

2018 LG OLED får dynamisk tone mapping i hdr game mode, logo anti-burn-in läge, och black frame insertion

Timestamps
Black frame insertion för rörelseklarhet: https://youtu.be/zAjZcjm-yi8?t=4m53s (4:53)
Logo luminance adjustment för burn-in: https://youtu.be/zAjZcjm-yi8?t=404 (6:44)
Dynamic tone mapping(aka active hdr) i hdr game mode för ljusare bild: https://youtu.be/zAjZcjm-yi8?t=560 (9:20)

Ingen HDMI 2.1 men LG försöker lösa några av de problem folk har klagat på med deras nya modeller.

Av dosman

Någon motsvarighet till smittskyddslagen och eller någon brandskyddskontroll kan ju vara en annan lösning med tanke på att attackerna sker konstant och under lång tid.

Av dosman

Behöver din mikrofon mer ström? Vissa ljudkort matar inte tillräckligt med ström för vissa mikrofoner(modmic, en 3.5mm mikrofon kräver t.ex. 3-5 volt) vilket gör att man måste höja volymen för att höras och får med brus på köpet. Ett bättre ljudkort som matar tillräckligt med ström kan lösa det. Om du har en USB-mikrofon eller en mikrofon inte som behöver fantommatning kan du bortse från den här paragrafen.

Du kan använda VB-CABLE + Voicemeter Banana istället för OBS. I OBS eller Voicemeter Banana så sätter du VB-Cable input som programmets output och i Discord så väljer du VB Cable output som Discords input.

För en del hjälper det att sänka volymen i Windows* för mikrofonen för att bli av med bakgrunds-ljud och sedan få tillbaka volymen i Voicemeter Banana men utan bakgrunds-ljudet.

*Styr ibland mikrofonens 'gain' eller känslighet.

https://www.vb-audio.com/Cable/index.htm
https://www.vb-audio.com/Voicemeeter/banana.htm

Du kan också använda ett reafir filter med Minihost Modular och Voicemeter Banana som gör samma sak som OBS om du inte vill använda OBS. Här är en guide: http://streamersquare.com/background-noise-cancellation/

Du kan också använda Reaper(kostar 60 dollar) tillsammans med reafir för att göra samma sak som OBS eller Minihost Modular gör med reafir filtret.

Av dosman
Av dosman

Mr Money Mustache skrev nyligen om Bitcoin-fenomenet och jag tycker hans åsikt verkar vettig:

"I’ve been watching this bitcoin situation for a few years, assuming it would just blow over.

But a collective insanity has sprouted around the new field of “cryptocurrencies”, causing an irrational gold rush worldwide. It has gotten to the point where a large number of financial stories – and questions in my inbox – ask whether or not to “invest” in BitCoin.

Let’s start with the answer: no. You should not invest in Bitcoin.

The reason why is that it’s not an investment; just as gold, tulip bulbs, Beanie Babies, and rare baseball cards are also not investments.

These are all things that people have bought in the past, driving them to absurd prices, not because they did anything useful or produced money or had social value, but solely because people thought they could sell them on to someone else for more money in the future.

When you make this kind of purchase – which you should never do – you are speculating. This is not a useful activity. You’re playing a psychological, win-lose battle against other humans with money as the sole objective. Even if you win money through dumb luck, you have lost time and energy, which means you have lost.

Investing means buying an asset that actually creates products, services or cashflow, such as a profitable business or a rentable piece of real estate, for an extended period of time. An investment is something that has intrinsic value – that is, it would be worth owning from a financial perspective, even if you could never sell it."
Källa: https://www.theguardian.com/technology/2018/jan/15/should-i-invest-bitcoin-dont-mr-money-moustache

Både Mr Money Mustache och Warren Buffet gör skillnad på investering och spekulation. De menar att icke-produktiva handelsvaror som guld, valutor eller Bitcoins inte är investeringar utan spekulation på vad andra köpare kommer värdera handelsvaran i framtiden.

Är det korrekt att kalla det en investeringstråd? Är det inte mer passande att kalla det för en spekulationstråd? Vad är avkastningen från Bitcoins eller Alt-coins? Jag förväntade mig en diskussion om att investera i AMD, nVidia eller andra bit/alt-coin-relaterade företags aktier.

Av dosman

Hur är det att tipsa om fynd i övriga Europa som inte fraktar till Sverige? Man kan ju använda en proxy shipping / forward shipping tjänst från ett företag.

Tesco har förmodligen gjort ett misstag och säljer PS4 Pro + extra handkontroll + GT Sport + Hidden agenda för 205 GBP ~ 2300 SEK.

https://www.hotukdeals.com/deals/ps4-pro-white-1tb-gt-sport-h...

Skickades från m.sweclockers.com

Av dosman

Kaykas-Wolff, marketing director hos Mozilla borde få sparken. Det här är inte första gången hen gör något idiotiskt.

http://www.oregonlive.com/business/index.ssf/2009/07/ads_on_b...

"Webtrends, a Portland firm that measures Internet traffic and online behavior, triggered some very angry examples of the latter today with a new marketing campaign.

The company asked, online and in an ad wrapped around a MAX train: "Should cyclists pay a road tax?"
...
"What we're trying to do is take this at times fragmented discussion around taxation and bicycling and put a framework around it," said Jascha Kaykas-Wolff, WebTrends' marketing vice president. "

DTMFA

Skickades från m.sweclockers.com

Av dosman

Hur länge kommer Netflix få sända Marvel-tvserier när Disney äger både Marvel och Hulu?

Av dosman

Definitivt en åsiktskorridor. Väldigt ensidigt på forumet. Man ser det klart och tydligt. Vissa åsikter skriks ner direkt. Titta bara på hur vissa höjs till skyarna ständigt. 1080 där och 1060 här. nVidia-elitens fokus på energisnålhet får en att kräkas. Vakna upp och förstå att Hairworks smälter stålbalkar.

Av dosman

Ett vapen som skjuter belgiska våfflor för att hålla borta lotteriinspektörerer som försöker stoppa försäljning av PEGI-16 spel med lotterier i dom till barn under 18 år. Jag kallar den för Sunk Cost Fallacy och den har beskrivningen "Roll The Dice. Put Everything On Black.". Special modifier: The First One is Free, The first few shoots doesn't use ammo.

Av dosman

Testade att installera om Windows. Gjorde ingen större skillnad. Fortfarande runt 45 FPS i stora öppna områden som EDZ och Traveler. Ligger runt 50-60% CPU och GPU-användning. Är spelet bara dåligt optimerat för multithreading eller kan det vara minnesbandbredden hos RAM:et på 1600MHz som flaskhalsar? Jag har märkt att i Witcher 3 så flaskhalsar minnet för mig. Kan det vara något liknande i Destiny 2?

Här är en video som benchmarkar olika spel med olika hastigheter på minnen. Vet ni om någon gjort någon liknande benchmark för Destiny 2?

Av dosman
Skrivet av Laxpudding:

Alltid dessa undantag... Har du en själv, eller kommit i kontakt med en, så att det är bekräftat och inte baserat på utländska modeller etc?

Nej, endast baserat på Rtings test av den nordamerikanska modellen och en neogaf-tråd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dosman

Sonys 43" XD80- TV har en VA panel, inte IPS.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dosman
Skrivet av Gustenrocks:

Sådär. Kraschat ytterligare 3 gånger samma ställe nu. Installerat om grafikdrivisarna. Allt är uppdaterat. Men det bara dör. Fuck this.

Hade samma problem med Vega 56. Löste det genom att kopiera spelet till en annan dator och köra det uppdraget på den andra datorn. Kanske också går att lösa genom att använda det interna inbyggda Intel eller AMD grafikkortet om man har det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dosman

Vega 56(17.10.2 och 17.9.3 drivrutiner), i7-4770(3.8ghz, 8 trådar).
1080p high: 40-50 fps i stora öppna områden som EDZ landningsplatsen / farm. Liknande fps om man sänker allt till low. Känns som spelet och/eller drivrutinerna behöver lite mer finputsning. Kan ju vara nåt udda med min setup men andra spel funkar ok.

Skickades från m.sweclockers.com