Inlägg

Inlägg som jokke har skrivit i forumet
Av jokke
Skrivet av Swedman18:

Lite som att PostNord ska plötsligt agera som en bank? Kan jag bli mer tydlig?

"Postbanken" det var tider det. Har fortfarande mardrömmar av Ernst-Hugo.

Av jokke

Rätt roligt quiz.

Kidsen idag är rätt bortskämda med molnlagring.

Av jokke

Jag använder Elgigantens cloud version av Jotta cloud, tror den var lite billigare. Har fungerat felfritt än sålänge.

Av jokke
Skrivet av OSkar000:

Inte för att sabotera din glädje... men jag fick ut över 3000p med ett två generationer äldre kort (TNT2 ultra). Förvisso med överdrivet snabb cpu

Hittade denna screenshot med samma GeForce kort men efter att jag uppgraderat till AMD Athlon XP 1800+ tror inte att jag klockat processorn här ännu.

Av jokke

Ett gammalt screenshot som jag säkerligen vara väldigt glad över på den tiden. Processorn bör vara en AMD Athlon k-7. Tror året var 2000/2001

Av jokke

En roadtrip utan AOR i högtalarna nja.

Men sen å andra sidan, ska man ner till stranden eller passagerarna vill ha allsång.

Av jokke

Min första mobil var en Motorola MicroTac 5200 med Europolitan abonnemang.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/eb/Motoro...

Av jokke

va f*n fick ett fel.

Av jokke

Om jag förstod det rätt så har han bara testat med Intunes och windows.old ligger kvar. Men han har inte testat att återställa direkt ifrån windows och valt "återställa noggrant" den processen brukar ta ett par timmar. Tvivlar på att windows.old verkligen skulle ligga kvar efter det.

Av jokke

https://i.postimg.cc/76p63vyr/DSC00392.jpg

Tror jag var rätt lycklig när jag fick hem de delarna för snart 20 år sedan.

De blev monterade i ett Antec chassie med Zalmann extern vattenkylning, allt för att det skulle vara tyst.

Av jokke

Som präst i Church of the SubGenius är det givet att använda Slackware. Tror det var hösten -94 jag installerade Slackware 2.0 på min 486DX2:a.

Av jokke

Självklart vill väl sidor som pricerunner och prisjakt måla upp en bild av att rea-fusket är ett jätteproblem. Det generar mer trafik på deras sidor och mer pengar till dem.

Av jokke

Morsan uttalade alltid avokado som "advokado". vilket jag med gjorde tills för något år sedan.

Av jokke

Det rankas utfrån högst omsättning i pengar, inte per såld dram-modul. Kingston säljer en hel del ECC moduler till servermarknaden, företagsmarknaden är lite större än konsumentmarknaden. Så det är inte så konstigt att de ligger högst upp.

Av jokke

Jack & Jones har en hel del t-shirts, både billiga basic och lite bättre premium kvalité. Vill man ha hållbarhet så kör med t-shirts av hampa, helt omöjliga att slita ut.

Av jokke
Skrivet av Hypokondrisk:

@jokke:

Okej, jag får la lugna ner nerverna och hoppa på routern igen i hopp om att jag får det att funka bättre. Annars åker jag bara och köper en ny router antar jag.

Men bara för att dubbelkolla, så går det inte alls att åstakomma att lyckas slippa själva routern, detta genom manuella inställningar i switchen och datorernas TCP/IP inställningar?

Kanske är lika dumt att fråga igen, men är somsagt bra novis på nätverk, och ser ändå lite åt det hållet eftersom internet funkat så mycket stabilare när jag väl skippat routern.

nope, då får du köpa en switch med den funktionen, vilket i stort sett blir en switch som är en router.

Av jokke
Skrivet av Hypokondrisk:

@jokke:

Det är så jag har kört och internet är då kajko. Jag har testat 20+ olika firmwares och ännu inte fått något som flytit på som internet har gjort om jag bara kört direkt i en annan port.

Det ditt fibermodem använder sig av är PAT, ( https://searchnetworking.techtarget.com/definition/Port-Addre... ) därför får du Internet på alla dess portar, men de kommer inte i samma subnet.

Du behöver därför en egen router för att få alla enheter i samma subnet, det går inte att ordna med din switch, så antingen skaffa en ny stabilare router eller försök fixa den du har.

Mitt tips är att lägg in den senaste firmware i routern, gör en reset och sätt upp allting ifrån grunden igen.

Av jokke
Skrivet av Hypokondrisk:

@jokke:

Ja, det stämmer när jag fått fram spec på själva fiberroutern att en port är tänkt för internet, en telefoni, en tv och en för framtida användning. Men grejen är ju det att jag har fungerande internet även på dom två datorerna som inte är kopplade på "internet-porten".

Routern är fortfarande kopplad in på "Internet-porten" medans switchen tydligen är kopplad på "Tv-porten", men jag har internet på alla, det är bara via routern som är inkopplad på "internet-porten" som internet är kasst. Och det är kasst även när ingen annan port är inkopplad.

Där har du ditt problem.

Använd bara Netgear routern i fibermodemets Internet-port och inget annat, anslut sen eventuella switchar till Netgear routern. Problem som sen uppstår ligger på routern, så se till att ha den rätt inställd och uppdaterad.

Av jokke
Skrivet av Hypokondrisk:

@jokke:

Jag vet inte vad den heter, men den ser ut som den här :

https://sjokatten10.files.wordpress.com/2016/09/fibermottagar...

Det kanske stämmer, men jag finner ingen information på den, för eventuell IP att komma åt att konfigurera den via.

Borde inte även den då ge båda datorerna som är anslutna i switchen IPs i samma subnet?

Nja, det behöver inte vara så, de brukar ha en port du kan ansluta en dator/router till och de andra för tv/telefoni.

Switchen kan inte dela ut IP-adresser, det är en layer-2 switch, den har ingen router funktion utan kan bara vidarbefodra det den får från en router. Så du kan bara använda den för att få fler nätverksportar och inget annat.

Du bör ha fått en bruksanvisning till fibermodemet där det står vilken port du kan ansluta en router till.
Netgear routern du har är stabil och bör inte ha de bekymmer som du upplever. Se till att den är ansluten rätt och att du har den senaste firmware i den.

Av jokke

Vad är det för fibermodem? Verkar som att den har en DHCP-server i och med att du får merän en IP-adress. Kanske det som gör Netgear routern ostabil och orsakar ditt ursprungliga problem.