Inlägg

Inlägg som zeddiz har skrivit i forumet
Av zeddiz

Uppgradera dator, vad bör jag köpa?

Hej!

Hade tänkt uppgradera min dator för lite mer krävande spel och tänkte fråga efter tips på vad man ska införskaffa till en rimlig slant!

I dagsläget så kör jag med:
Nvidia GeForce GTX 570
Intel Core i7 2600 @ 3.40 GHz
8gb RAM
1.8 TB HDD
75gb SSD

I första hand så är det väl grafikkortet som måste bytas och en större SSD men jag har ingen som helst koll på dagens processorer eller så heller.

Är villig att lägga ett par tusen men tänker inte pyttsa 4k för ett grafikkort, jag behöver alltså inte maxa alla spelinställningar eller så men vill ändå ha ett som håller ett tag.

Tack på förhand!

Av zeddiz

För er med massa hår på fler delar än hakan så rekommenderar jag faktiskt att vaxa sig, för mig räcker det med 2-3 gånger/år för att det inte ska bli irriterande! Låter inte så manligt men fan det är värt det

Av zeddiz
Skrivet av oyegie:

Vad köper man för max 100kr som passar till en man i vuxen ålder,vet att det finns en massa men det är megasvårt,det är inte till nån speciell utan det kan bli vem som helst.
Jag har mer pengar men det är bestämt inom släkten att det är max hundra kronor som gäller för klapparna och sen lottar vi ut dem.
Ge mig tips.

Skulle rekommendera en tvål i rostfritt stål, typ denna: http://www.lagerhaus.se/produkt/270/anti-lukt-tval-p1058

Fungerar sjukt bra faktiskt efter man har hanterat typ fisk osv som luktar en del och sätter sig på händerna och alla skulle behöva en

Av zeddiz
Skrivet av Olegh:

Du har ingen förståelse för att man som kund tar hela risken med det upplägget? Jag menar, "vi skickar ut någon och ser om de hittar något fel". Jag som kund vet ju inte vad felet är och/eller hur lätt det är att hitta. Jag som kund vet ju inte heller om killen som ni skickar ut är en kompetent och trevlig typ.

Jag vet ju inte heller (ok, det gränsar till paranoia) om ni ens vill hitta felet, beroende på hur stort det nu är. Säger "er kille" att han inte hittar något så sitter jag ju ännu mer i skiten och får dessutom betala för det. Visst, nöjda kunder i all ära, men kunder som helt enkelt inte orkar bråka lär det också finnas gott om. Dessa kan man ju teoretiskt köra över, både bokstavligen, men också indirekt genom ett sånt här upplägg.

Jag har förståelse för att det säkert skulle kosta för mycket att skicka ut folk till alla som klagar på att avläsningen är för hög, men det är ju sjukt oflexibelt att inte kunna hantera ärenden på olika sätt baserat på input från kund.

Ingen input: "Hej, avläsningen kan inte stämma" -"Ok, vi skickar en gubbe, det blir 1500 pix om han inte hittar något." = rimligt

Med input: "Hej, jo de här månaderna blabla, och då var det såhär, blabla, jag har kollat, jämfört, räknat blabla..." Som i det här fallet. En slags respons skulle kunna vara att ge kunden möjlighet till någon slags självdiagnostik i ett mellansteg för att därefter kostnadsfritt skicka ut någon. Genom att göra så, så försäkrar man sig vidare om att det inte bara är en gnällig kund, utan någon som anstränger sig för att själv hitta vad som är fel.

Jag formulerade mig dåligt, självklart så går vi igenom en hel del innan vi skickar ut någon, men jag nekar inte en kund som frågar. Var mest att man inte bör agera som en jubelidiot och vara otrevlig för att man själv har ett problem.

Det man gör vid en mätarprovning är att vi plockar ner din mätare, ersätter den med en temporär mätare och tar tillbaka den till vår "verkstad" eller vad man ska kalla det och provar den mot elektronisk utrustning för att se över förbrukningen.

Vill bara lägga till att det är ekonomiskt ohållbart att skicka ut montörer på flera timmars arbete där det kanske inte ens är något fel, borde de flesta förstår... En miljon kunder har vi, detta skulle resultera i en helvettes förlust på den fronten.

Av zeddiz

Förstår inte hur alla här verkar få bråka så jäkla mycket angående mätare med sina bolag... Jag informerar kunder om att det kan bli en kostnad för dom om vi inte hittar fel, accepterar dom det så skickar jag ut någon tills nästa vecka... Inte svårare än så!

Tänk på att vara TREVLIG då du ringer in, man kommer så jävulusiskt mycket längre med ett bättre humör än att man ringer in med inställningen att slita någon annan ett nytt rövhål.

Av zeddiz

Jag jobbar på ett större elbolag, kan du säga vilka det är så kanske jag kan hjälpa till? Du har rätt till en mätarprovning, men då får du betala för arbetet om dom inte hittar något fel.

Det är YTTERST sällan det är fel på en elmätare, dock så händer det oftare och oftare att folk blir inflyttade på fel anläggning (elmätare) så då betalar man för grannens ström istället.

PMa om det är något speciellt

Av zeddiz

Piratspel eller orginal?

Av zeddiz
Skrivet av Flutters:

Fick efter många om och men min Sonico figur ifrån Japan idag!
Efter att ha varit lite överallt i världen så har man den äntligen hemma!
Nu fattas man bara 8 st av denna serien av figurer....
http://i.imgur.com/HF2VYWD.jpg

Och något jag tyvärr inte har bild på, eftersom en kompis fixade bokningen, är en resa till japan nästa år april-maj i 3 veckor!
Är verkligen sjukt taggad på det!

Gillar du Hentai? haha

Är lite avis på din japanresa, skulle vilja fara dit på en matresa!

Av zeddiz

Tog slut med tjejen sedan 8 månader ikväll, jävligt bittert... Ska bli tungt att fara på jobbet imorn

Av zeddiz
Skrivet av mrqaffe:

Du skulle även kunna ordna ett usbminne med linux på att köra en livelinux är ofta ett bra sätt att felsöka och linux behöver oftast inga drivers för hårdvara som funnits ute nått år, allt brukar fungera direkt till skillnad från i win, så går det att ansluta med wifi i linux så vet du att det är ett mjukvaruproblem i win.

Tack för tipset men har absolut 0 erfarenhet av linux så blir bara att köra en återställning och fungerar inte det så får dom köpa en ny dator om dom inte vill sitta med kabel, alternativt så fixar jag ett nytt nätverkskort.

Av zeddiz

Vi ska ha julfest med filmtema på jobbet så tog och beställde mig en skön utstyrsel

http://cdn.partykungen.se/img/products/original/baksmallan-maske...

Av zeddiz
Skrivet av panpo98:

Menar du Wifi knappen i Windows 8 eller nån fysiskt knapp på tangentbordet många bärbara har som du kollat?
Gjorde du / hände det något speciellt innan du fick problemet?

Testat att först avinstallera innan du uppdatera/installerar ny version av drivrutiner osv. Får man inte bort de gamla först kan något bli kvar som fortsätter att bugga. Ibland får man dock inte bort det gamla med det varierar mellan olika fel.

Om du tänker ge upp så bör du testa att fabriksåterställa den först för att verkligen utesluta att felet är i Windows. Du kommer att göra backup om du tänker köpa ny.

Är som sagt föräldrarnas dator så jag kan inte svara på om dom gjort något speciellt då det hände. Kommer att prova fabriksåterställa den innan jag gör något självklart, men annars fungerar den ju med en tpkabel så den kommer inte direkt att slängas iaf.

Av zeddiz
Skrivet av SirMacke:

Behövs inte ny dator, det brukar som sagt vara lätt att byta.

Jo men som sagt så är datorn rätt utdaterad så förvånade mig inte att något kraschade

Av zeddiz
Skrivet av SirMacke:

Windows upptäcker inte kortet alls.

-Avstängt på knapp verkar du kollat.
-Avstängt i BIOS?
-Trasigt kort, brukar vara hyfsat lätt att byta.

Tydligen är det inte första gången nätverkskortet pajjat så jag får väl anta det nu också och hitta en ny dator för dom (denna är lite daterad ändå).

Tack för alla tips!

Av zeddiz
Skrivet av Eiai:

Vad är det för dator? Hade samma problem på en Toshiba men efter ett tag hittade jag drivrutinen på deras hemsida, den hette något konstigt och inte alls något med Wlan.

MSI x370, har provat de drivrutiner dom har på hemsidan

Av zeddiz
Skrivet av bärplockaren:

Datorn hittar alltså nätverkskortet när du installerar drivrutinerna o.s.v. den biten går bra?
Du har inget annat nätverkskort du kan prova med?

Har tyvärr inget annat nätverkskort :/

Av zeddiz
Skrivet av SirMacke:

Finns kortet i enhetshanteraren?
Bild?

Här har du bilder http://imgur.com/a/Wks9j

Av zeddiz

Alla trådlösa nätverk har försvunnit

Som titeln beskriver så har alla trådlösa nätverk försvunnit på föräldrarnas laptop och jag har stora problem att fixa detta.

Har installerat om drivrutinerna för nätverkskortet, trippelkollat så wifiknappen inte är av osv. När jag kör windows egen felsök så står det bara att jag ska plugga in en nätverkskabel, inget om trådlöst nätverk.

Någon som har andra tips på vad det kan vara? hittar inte på deras router eller min egen.

Av zeddiz
Skrivet av Ac3R:

Inte en krona i skuld köpte den rakt av utan lån.

Härligt

Av zeddiz

Saftig första bil Hoppas du inte skuldsatt dig allt för mycket för tidigt!