Inlägg

Inlägg som mrSvamp har skrivit i forumet
Av mrSvamp
Skrivet av anon347775:

100W skillnad gör ingenting för ditt elpris

Nej, men på 20 000 000 xbox blir det skillnad.
Det är ändå besparing på 2000MW (Sveriges samlade vindkraftsproduktion är just nu 2700MW)
Tänk dig alla prylar i världen där du kan spara "bara" 100W.

Av mrSvamp
Skrivet av Sveklockarn:

Om det hade gått att trolla fram mer prestanda till samma energiförbrukning med rimliga medel så hade man gjort det för längesen. Att "optimera" energiförbrukningen kommer landa i att spelen begränsas artificiellt för att nå en önskad energiprofil eftersom det kommer bli den mest ekonomiska lösningen för utvecklarna.

Sant, men
Alla spel är inte superkrävande grafiskt. Så en del spel kanske skulle behöva optimeras för att inte belasta systemet mer än det egentligen skulle behöva.

Av mrSvamp
Skrivet av Shepherds pie:

Så för dig dyker det regelbundet upp både små och stora problem som måste åtgärdas hos kiropraktor? Eller är det så att den aldrig löser ditt problem och det istället krävs regelbundna besök?

Precis detta. Man säljer en rädsla och tro. Människor är sköra objekt som "hamnar fel" och "behöver rättas till".

Av mrSvamp
Skrivet av snajk:

Psykosomatiskt är det väl. Det betyder inte att det inte är riktiga symptom, bara att man misstar sig vad orsaken är och att den är ens egna rädsla eller psyke och inte något annat "hotfullt".

En gammal flickväns mamma drabbades av hysterisk blindhet en gång när vi var ihop, hon var verkligen ingen hypokondriker på något sätt, eller alls svag eller så, tvärtom (en riktig satkäring är väl vad jag tyckte då i alla fall). Men blind blev utan fysiska skäl.

Hysteri är för övrigt ett laddat ord, det ska man nu för tiden undvika.
Nuförtiden använder man konversionssyndrom eller "functional neurological symptom disorder"

Av mrSvamp
Skrivet av Baxtex:

Detta är varför jag inte fattar Rollermouse och mousetrapper, borde ge samma problem?

Fast de kan du luta fingrarna mot, du styr främst genom en liten rörelse av fingrarna alternativt ulnar/radialdeviation av handleden. Jag förvarnar dock om att jag inte är en förespråkare av ergonomiska hjälpmedel för "friska", friska ska ta pauser och röra på sig.
Har du inte problem så är det inget problem, har du problem kanske det är ett problem. Exempelvis, hur många av oss har problem av att vi använder ett HANDLOV-stöd... vi använder dem som handledstöd vilket ger en direkt kompression av carpaltunneln, men väldigt få av oss har problem av det. Jag sitter rakt på min ischias-nerv och skriver nu, jag har inte ont av det heller... Men någon med en irriterad nerv kanske skulle ha.

Av mrSvamp

Musarm = överansträngningsskada, dvs anstränger vävnaden på ett sätt den inte tål eller kan återhämta sig från över tid.

Tråkigaste men det mest korrekta svaret är nog styrketräna på fritiden (ökar tåligheten) och ta regelbundna raster (avslappning cirkulation) på arbetet.

Håll dog borta från touchpad eftersom man lyfter fingrarna som inte på på touchpaden vilket blir långa statiska kontraktioner i fingerextensorerna.

//Fysioterapeuten

Av mrSvamp
Skrivet av the squonk:

Nice, men sitter lugnt i båten med 7950X, känns inte speciellt akut för egen del. Blir säkert kul för många andra!

Sitter med en 5800, den duger säkert många år den med.

Av mrSvamp
Skrivet av Bmola:

Intressant pris i mina lekmanna-ögon. Har du modellen med HP Sure View? I så fall, hur upplever du skärmen?

Ja det har jag. Jag gillar det verkligen. Satt på tåget häromdagen och programmerade med SureView på. Man ser inget om man sitter vid sidan av datorn (så man vet att ingen sitter och tjuvkollar på skärmen) MEN ljusstyrkan sänkts drastiskt på skärmen så man ser inte så bra själv (tänk absolut lägsta bakgrundsbelysningen).

Jag beställde med 16gb ram installerat, de satte i 1x16 gb sticka(vilket jag aldrig hade trott på förhand, jag hade räknat med 8+8) så det är väldigt enkelt om jag av någon anledning vill utöka i framtiden.

Av mrSvamp

Här har du, ligger lite efter i grafik, men du har inte specificerat vad du ska med datorn till
https://teknikfronten.se/produkt/835g8/ (köpte själv den modellen vid jul)
Finns som 14" och 15" med

Av mrSvamp
Skrivet av brickerbro:

Kanske borde streamingtjänster likställas med butiker som säljer fysisk media? Alltså en butik är ju återförsäljare och köper in X antal kopior av senaste Pixarfilmen, Disney har ju inte en egen fysisk butik och att man bara kan köpa deras filmer från den egna butiken. Apple har sina egna butiker men dom säljer även till återförsäljare. Så kanske det borde fungera med streaming? Klart det skapar ju nya problem och att tvinga företag att ge ut sitt material på konkurrenters tjänster kanske inte är en bra idé. Men på något vis måste man ju lösa detta. Annars blir det bara piratkopiering igen för många.

Mitt primära problem är inte priset, jag har egentligen råd att betala om jag vill (vi har Netflix hemma men lånar systerns Disney när det kommer en ny star wars serie). Problemet är, jag har inte en aning om vilken streamingtjänst som är vad eller har vad insortimemtet. Vet jag vad jag vill se är det ENKLARE att ladda ner det från rarbg.
Så slipper jag springa runt i 10 olika affärer för att leta julklapp, jag kan gå in på prisjakt och hitta vart varan finns och beställa hem den till postens utlämningsställe fraktfritt.

Av mrSvamp
Skrivet av Manett:

Ett Fractal Design North hade gjort sig sig väldigt gott på min hylla då det hade passat så fint ihop med träslaget
https://i.imgur.com/Byqp9ar.jpg
https://i.imgur.com/bbcqyrE.jpg

Vad är der för ljus du har bakom skärmen?

Av mrSvamp
Skrivet av SuperSverker:

Bör det inte vara närmare privatkopiering, då jag;

1. Betalar för tjänsten
2. Tjänsten har stöd för flera användare
3. Finns inget i tjänstens användarvilkor som anger att jag inte får dela det med andra människor (typ)

Detta innebär ju således att jag redan idag (Tack CopySwede) betalar för att jag skall kunna dela mina användaruppgifter med människor som jag väljer, då det är att likställa att dela köpta kasettband med andra vilket jag idag får göra då jag redan betalar en avgift för det?

Jag fattar inte varför man fortsätter. Den dagen streaming sätter sig på tvären (eller Spotify går under) så kommer piratkopiering att bli vardagsmat igen. Bakåtsträvare.

Netflix dödade piratkopiering.
Sen kom 12 andra tjänster och filmerna försvann från Netflix... Så marknaden livade upp piratkopieringen.

Av mrSvamp
Skrivet av Unknowncow:

Fick precis en uppdatering att mitt kommer att levereras idag med Budbee. Håller tummarna!

😮

Av mrSvamp
Skrivet av qwertylol1:

Köpte XFX 7900XTX för 13 254 kr från Amazon.se, skickades från Portugal i tisdags och beräknas komma under nästa vecka.

Synd att de inte hade lite bättre planerat pris, alla siffrorna är ju med

Av mrSvamp
Skrivet av adillboy:

Inväntar att Budbee ska få mitt 7900xtx från komplett(där det står att dom har skickat) så kommer förhoppningsvis imorgon annars så någon gång under nästa vecka.

Åh nej Budbee... Enda erfarenheten jag har där är "försenad leverans" och en hemsida som inte ger mig någon info alls

Av mrSvamp
Av mrSvamp
Skrivet av oceanic:

Kan inte vara så långt tid nu innan vi får uppleva skapandet av sann AI.

1999 sa Ray Kurzweil att vi skulle ha en AI som klarar the turing-test innan 2030 (tror jag), nu har han dock ändrat sig... nu är det 2029

Av mrSvamp
Skrivet av Gorham:

Black Friday har tappat totalt. Höjda priser och mest dynga, kan hitta samma reapriser i mars.

Va vart hittar du lika låga priser som i mars?

Av mrSvamp
Skrivet av Dem8n:

Ska inte köpa någonting, har allt jag behöver.
Hade det varit några nya produkter på rejäl rea kanske jag hade köpt något men jag tycker det känns som att man försöker kränga bort gammal skåpmat eller produkter som varit svårsålda.

Jag köpte en musmatta från inet. Annars, villhöver bara massa saker.

Av mrSvamp
Skrivet av Kyraal:

Äh, tänk inte på det. De blir ju ordentligt kompenserade. Tänk bara på alla applåder de fick under pandemin som de nu kan spendera på alla de här Black Week-tillbudena

Kan du växla applåder mot pengar? Jag har väldigt många applåder