Inlägg

Inlägg som gynszd0 har skrivit i forumet
Av gynszd0

Halloj!
Min polare har en 42" 4k 120hz skärm som han vill bli av med, intressant?

Av gynszd0
Skrivet av Benham20:

Hej!

Tack för svar!

Som jag förstått det så vill man ha buffertkontot som ett vanligt "Sparkonto". Vilken typ av konto sparar du semestern i? Placeringskonto? Sparkonto? Annat konto? Och även där, har du automatisk överföring dit varje månad tex?

Sen är jag lite nyfiken på vad ett driftkonto är

Sparkonto på sbab har jag till både gemensamma driftkonto samt semesterkonto.
Yes, jag och sambon kör lika stor överföring automatiskt varje månad.

Med driftkonto så menar jag amortering, ränta, garage, mat, försäkring, bredband etc...

Av gynszd0

Hej!

Jag har ett allkonto för lön/bankkort, sen har jag ett buffertkonto, ett gemensamt semesterkonto, gemensamt driftkonto samt ett ISK konto på Avanza.

Jag kör på månadsöverföring vid lön, jag tycker det är skönare för då vet man att de pengar som är kvar sen är levnads pengar.

Av gynszd0
Skrivet av Kalium:

Ålder: 28 år
Yrke: Processoperatör
Utbildning: Natur på gymnasiet. Ca 1.5 års ingenjörsstudier innan jag hoppade av.
Erfarenhet: Ca 5 år som operatör på pappersbruk innan jag fick mitt nuvarande jobb
Lön: 32380kr grundlön + rörlig OB. Brukar landa på ca 37-41k/mån utan övertid/storhelger
Arbetstid: Jobbar 14st 12-timmarspass på 6 veckor, hälften dag, hälften natt. Var 6:e vecka har jag två veckors sammanhängande ledighet. Utöver detta har jag ~70 timmar obetald övertid (utfyllnadstid) som ska göras varje år. På grund av bemanningssituationen så blir det mycket övertid ändå, uppe i närmare 150 timmar än så länge i år. Har snittat ca 48.5k/mån före skatt i år. Väldigt nöjd med tanke på att jag egentligen inte har någon utbildning och jag hinner vara ledig mycket. Dock periodvis slitsamt jobb och det känns ju på att jobba nätter...

Jag jobbar också som processoperatör inom livsmedel, runt 32600kr i lön, dock endast 2skift så blir runt 2k extra i skift tillägg. Smäller in någon helg övertid per månad så ligger runt väl 40k brutto.
Kör varannan vecka EM och FM, 1405-2230 och 6-1410. Ingen obetald övertid alls.
Skönt med ledighet dock!

Av gynszd0

Klockrent, hade ändå tänkt köpa en noctua u12a, så 250kr rabatt är taget.

Av gynszd0

Jag kör också med 5800x fast jag har en coolermaster 212 som jag funderar på att byta. Jag ligger runt 70-80grader när jag spelar.

Enligt Noctuas egna guide är ju DH-15 att föredra definitivt.

https://ncc.noctua.at/cpus/model/Ryzen-7-5800X-1046

Av gynszd0

IPSC, dvs sportskytte 😀.
Går att lägga lika mycket pengar där som i teknikvärlden.. 😅

Av gynszd0

Hej!
Jag sitter i en ny lägenhet från 2017 med tele2 3hål i väggen.
Jag har 1200/100 I hastighet och upplever inga problem alls faktiskt.
Jag har modemet från Tele2 i bryggat läge och kör sedan en egen Asus router, modell RT-AX86U.

Av gynszd0

Update!
Soundbaren kom idag, och har lekt lite nu i några timmar. Testat olika musik och filmscener med atmos.

Och måste säga jag är faktiskt nöjd! Imponerande ljud för att vara en soundbar!
Men sen är det ju också Samsungs top modell... Så vore konstigt om annat

Av gynszd0
Skrivet av nu1mlock:

Jag vet inte riktigt vilket år bakåt dom slutade ha DTS avkodare, men din och alla nyare saknar stöd för alla DTS-format, inkl. DTS:X och kan inte heller skicka dessa vidare (passthrough).

Det kan diskuteras hur stor förlust det är, men lösningen är att ansluta din Chromecast och TV-box direkt till soundbaren. Streamingtjänster använder i princip enbart Dolby Digital/Dolby Digital Plus/Dolby Digital Plus med Atmos ändå. Men bra att känna till.

Alright blir att trycka in allt i soundbaren då!

Av gynszd0
Skrivet av Dimman:

Samsung brukar ju packa fullt med features (som kostar pengar att utveckla). Jag har svårt att tro att Bosen är avsevärt sämre (om ens sämre) - lägg på sub och surroundhögtalare så kostar Bosen betydligt mer än ordinarie pris på Samsungen. Så inte direkt så att dom ligger i olika prisklasser med alla tillval inräknade

Jag har inte lyssnat på 960 specifikt. Av de jag har hört dock så har inget annat system haft den fylligheten från soundbaren som Bose'n har. Alla har förlitat sig till 99% på att baslådan ska fylla nästan allt annat än diskant. Nu är det sannolikt inte så på 960 iom att det är top-of-the-line, så det ska bli spännande att höra din feedback.

Till syvende och sist så är det bästa ljudsystemet det är man är nöjd med, oavsett pris, märke och annat

Fan ska bli spännande och höra hur soundbaren låter nu, förstår ju att endast en soundbar för 15k bör vara bättre än ett helt soundbarsystem för samma summa.
Så är ju definitivt öppen för förslag också, om jag inte blir nöjd.

Skrivet av nu1mlock:

Du må ha köpt soundbaren med rejäl rabatt för 8000kr, men det är bara för att Samsung vill bli av med sitt gamla lager för nya produkter. Det kostar pengar att ha utgående produkter på lager.

HW-Q960A slog i alla fall det 5.1.2-system för ca 15 000kr jag köpte från HiFi Klubben (förstärkare för 5-6000kr tillkom) men jag är ingen audiofil och det är möjligt att HiFi Klubben i Örebro försökte blåsa mig genom att sälja det sämsta dom hade till överpris.

Men det tror jag inte att dom gjorde.

Bose Soundbar 900 har endast en HDMI-utgång, vilken ska användas för ARC mellan TV och soundbar. Det innebär bl.a. att DTS och DTS:X inte stöds med din LG TV, då LG's TV inte har stöd för DTS och DTS:X passthrough.

Jojo så är det ju, men tänkte top modellerna av en generation borde ju vara bra fortfarande trots stor rabatt.

De vore ju tragiskt att förlora alla såna funktioner isf.
Är det generellt för alla LG tv's?

Av gynszd0
Skrivet av phanto:

Soundsbars lägger extremt mycket av prislappen på appar, design och sådant. Ljudet kan absolut vara minst lika bra i en billigare modell än en dyrare. Målgruppen är ju inte direkt hifi-nördar.

Alright, minst sagt spännande. Får hem Samsungen på tisdag, så blir att testa då!

Av gynszd0
Skrivet av Dimman:

Det är väl till att ta i ordentligt. Var själv med på CRT-tiden och vi hade en kvalitets-TV med bra inbyggt ljud, men min nuvarande Bose Soundbar 700 (utan sub) spöar det med hästlängder.

Till TS: Jag hade lyssnat på en Bose Soundbar 700 eller 900 om jag vore du. Vill man så kan man komplettera med någon av de trådlösa baslådorna Bass Module 500 eller 700 till dessa (helst den senare).

Jag tycker normalt de flesta soundbars låter riktigt burkiga, gärna tillsammans med en stor bas och noll mellanregister. JBL 3.1 är rena katastrofen. Jag var heller inte imponerad av Sonos Arc även om det är high-end och betydligt bättre än billigare grejjer.

Har nu haft Bose Soundbaren i lite över ett år (tillsammans med LG65CX) och tycker det lirar i en helt egen liga när det gäller soundbars. Jag har som sagt inte suben men är ändå mäkta imponerad och nöjd med ljudkvaliteten.

Hmm okej får kolla upp den om jag blir missnöjd med Samsungs 960 soundbar.
Fick den soundbaren för halva priset, dvs 7.8k med hemkörning. Svårt att tänka mig en soundbar för 8k slår en soundbar/system för 15k?
Vet att Bose är bra, men så bra kan dem inte vara eller?

Av gynszd0
Skrivet av nu1mlock:

Om du ska ansluta en Chromecast och en TV-box så finns ingen anledning att blanda in förstärkaren. Eller har du något väldigt unikt specialbehov?

Hehe nej egentligen inte. Bara lite synd att arkivera den. Är endast något år gammal

Av gynszd0
Skrivet av nu1mlock:

Jag ser att många är väldigt anti-soundbar. Det är ju rätt självklart att en soundbar med bakre satelliter och uppåt-/sidoskjutande element inte riktigt kan mäta sig med riktigt Atmos-ljud där man har högtalare i taket. Däremot fungerar dom uppåtriktade högtalarna över förväntan med ett sluttande tak för mig.

Dessvärre kommer jag inte ihåg vad dom olika märkena och modellerna jag köpte från HiFi Klubben hette, men då köpte jag ett 5.1.2-system med Atmos-högtalare som jag fäste i taket. Utan förstärkare kostade det ca 15 000kr. Förstärkaren var någon billigare variant från Sony men kostade runt 5-6000kr vid köptillfället.

HW-Q960A låter helt klart minst lika bra och Atmos-bubblan som man får via Atmos-innehåll är ungefär likvärdig med mitt sluttande tak. Fysiska högtalare som hänger från eller är inbyggda i taket ger ännu bättre inlevelse för höjdkanalerna förstås.

Men att påstå att det skulle vara bättre med stereo för film och serier (eller spel för den delen) än en HW-Q960A är ren lögn eller okunskap. Den utökade inlevelsen man får av riktig surround vid 5.1 överväger alla möjliga kvalitetsökningar man kan få från ett bättre 2.0-system.

I mitt vardagsrum så är vänstra väggen många meter närmre den högra, men även när sido-skjutande sidokanalerna för 7.1 används så hör jag tydligt hur ljudet kommer i princip direkt från vänster/höger. Inte lika bra som om jag hade haft fysiska högtalare på samma plats, men galet mycket tydligare än vad det hade varit i 2.0 stereo.

När Atmos eller DTS:X-ljud används så är ljudet inte längre begränsat till vilka kanaler som finns, utan är helt objektbaserat. Där kan alla extra högtalarelement komma till rejäl användning för att utöka "Atmos-bubblan" något rejält med alla 11.1.4 kanaler.

Återkom gärna när du har fått hem och provat på ditt nya ljudsystem! Glöm inte att du får bäst ljud och lägst latens genom att koppla eventuella enheter direkt till soundbaren. Den har stöd för 4K60, ALLM, VRR, HDR m.m. LG TV har t.ex. inget stöd för DTS eller DTS:X, så om du köper en Bluray-spelare eller t.ex. Nvidia Shield så är det att föredra att ansluta direkt till soundbaren istället för din TV.

Hehehe ja, så himlans hemskt kan det ju inte vara. Har som sagt lyssnat på några olika soundbars, dock inte på någon av de jag kollat på/köpt nu.
Ska bli minst sagt spännande att lyssna och jämföra med min tidigare 2.0 lösning.

Angående anslutningar så har jag bioförstärkaren Onkyo tx-rz720 som jag eventuellt kommer koppla via. Men får se hur jag gör.

Jag återkommer hit så fort jag fått hem och kunnat provlyssna.

Av gynszd0
Skrivet av Mega-Dark:

Så att du hadde beställt för täst.
Om du inte är nöjd med den, så kolla på klipsch cinema serie.
De har fått rätt så bra betyg i en del tester i alla fall. Har inte hört de skälv, men har vanliga Klipsch högtalare och är mycket nöjd med de.

Spännande inte ens tänkt att Klipsch har soundbars.
Jag va inne förut att uppgradera till deras Klipsch RP-280F premiere paket, men blev aldrig av.
Och nu har man blivit sambo, så lär verkligen inte ske nu! 😂

Av gynszd0

Beställde hem Samsung hw-q960a nyss, för halva priset på Benify är det värt att testa.

Har en onlyo tx-rz720 förstärkare som drev sagda högtalare innan. Är det någon idé att köra soundbaren genom förstärkaren? Kanske bara blir komplicerat..
Chromecast, tvhub och Steam link är det som kommer vara inkopplat till TVn om jag inte använder förstärkaren.

Av gynszd0
Skrivet av Ibymafayhas:

Samsung säljer ut förra årets toppsystem för 8k via Benify. Är nog bland det bästa du kan få i soundbar väg.

Skrivet av Michael1:

Jag slår också ett slag för Samsungs toppmodell via benify. Jag bytte från ett 5.1 system från Dali som var betydligt dyrare. Samsungen låter riktigt bra för att vara en soundbar.

Yes hitta den också nu på benify, slår till på den. 13k soundbar för halva priset är ju verkligen svårslaget 😂

Av gynszd0
Skrivet av mrqaffe:

Om du har kvar originalelementen går de kanske att återställa men de har ett värde även om de är slaktade, om lådorna är ok går de att sälja. Pioneerbasen gör dem inte hela, den passar nog inte särskilt bra för det är en transmissionline låda.

Dem har nog min far tyvärr skickat, försvann nog i senaste flytten för 5år sen.

Förmodligen inte optimalt, men elementen va gratis, och ljudet blir bra i filmer och musik, samt basen blir helt magisk. Så inte haft någon anledning att ändra.

Av gynszd0
Skrivet av mrqaffe:

Jag tycker du ska renovera Luxorhögtalarna seriöst och om du inte väljer att behålla dem så sälj dem för de är riktigt bra om de är hela.
Du skulle ha kantat om basarna och inte slängt in en bilbas.
Luxorlådorna borde även vara intressanta i nuvarande skick för nån seriös renoverare.
Sounbars låter inte bra, i övrigt har jag inget emot dem....

Ja, blir nog att sälja isf, dem är hela och bra skick.
Bara att man får skruva bort tratten så är den som original.

En bättre/dyrare soundbar är tyvärr lösningen, möjligen nå snygga små stereo högtalare. Men det är ytterst tveksamt.