Inlägg

Inlägg som Sapster har skrivit i forumet
Av Sapster

Din router har förmodligen gått i bryggat läge, den agerar nu bara switch/access punkt. Ta kontakt med Cisco hur du ska åtgärda detta om det inte står i manualen. Prova annars en reset på routern och koppla den inte till CPE utan kolla så du får IP av den och logga sedan in i den. En del routrar verkar få för sig att gå i bryggat läge om dem stöter på vissa IP-ranges (Tittar på dig airport!).

Av Sapster

Ring din leverantör och uppmärksamma dem på det. Förhoppningsvis kollar dem med stadsnätet varför detta händer. Du kommer med största säkerhet alltid att passera den switchen men har du tur åtgärdar dem problemet.

Gör flera tracerts för att se om det är sporadiskt eller hela tiden. Dokumentera tid och datum.

Av Sapster

Skämtar du? Du passerar en enhet som har IP 10.x.x.x när du ska ut på internet. Hade den inte en IP så skulle den inte visa någon IP alls. Enheten ska ha en lokal IP. Det är inte den IP du får, använd vilken sida du vill så kommer du inte att få en 10.x.x.x IP. Du är inte ens ute på "internet" när du passerar den.

Ser du dem som heter ownit? Det är fortfarande i stadsnätet för du är med största säkerhet ansluten till Malmö Ownit. Jag ser även att du har bredbandsbolaget som operatör. Ditt uttag är inte en magisk port mot internet.

Du och alla andra som sitter på samma switch kommer att passera den IP:n men ingen kommer att få den. Den enda gång du skulle få en 10.x.x.x IP var om du satt i ett registrerings nät där du måste registrera din MAC-adress mot en DHCP.

Av Sapster

Som sagt, stadsnätets utrustning inte din. Det är en helt annan typ av switchar en dem du har hemma.

Av Sapster

10.x.x.x Används ofta för utrustning inom stadsnät. Det är en switch du ser med största säkerhet.

Av Sapster

Jag har endast en böjd slang i mitt system, allt annat är fixat med anslutningar för clearflex böjde sig ganska konstigt och gjorde slangen väldigt oval på sina ställen. Om den blir mjölkig gör inte så mycket eftersom mitt vatten kommer att se ut som mjölk i vilket fall.

Tack så mycket för dem snabba svaren även fast det är nyårsafton!

Av Sapster

biltemas slang

Jag ska byta ut slangen i mitt system då jag ska byta färg på kylvätskan. Har tittat på masterkleer slang men att köpa 1 meter slang på nätet medför att frakten blir lika dyr som slangen.
Jag har ett biltema i staden jag bor i. Impulsköpte EK mayhem pastelvit under ett besök på en inet butik.

Har någon testat slangen från biltema? Vad är det för ytterdiameter på 10mm slangen? Jag använder 10/13 push-on anslutningar i mitt system så den yttre diametern spelar roll.

Av Sapster

Beställde datordelar nyligen och när började bygga märkte jag att jag beställt fel storlek på internminne. Hann snitta den lilla tejpbiten där man öppnar innan jag märkte det men öppnade aldrig förpackningen. Är det fortfarande möjligt att byta ut dem med pengar emellan eller är det försent?

Av Sapster

KC4N6FGJKPGA9H73PEJE

Först till kvarn

Av Sapster

Jag tror inte att hemmabyggarna är målgruppen här. Dem släpper SteamOS för nedladdning och egen installation så att vi kan bygga våra egna burkar om vi vill. Steam Machines målgrupp är snarare dem som går till elgiganten eller siba och köper sin färdiga dator där.