Inlägg

Inlägg som Koltrast har skrivit i forumet
Av Koltrast

Dricker kanske större volym must än glögg, men glögg (inte saft) är julens bästa dryck. Köpte en Tegnér & Son Torr Vinglögg senast, den var mumsig.

Av Koltrast
Skrivet av pv2b:

Det finns en alternativ möjlig tolkning här som jag kommer på, och det är att "little child" (lilla barnet) som ska visa vägen är Jesus, eller att man hoppas på en ny frälsare. Isåfall kan budskapet inte vara kristet. Jesus har ju redan kommit och gått för typ 2000 år sedan, och då fanns inga presidenter. Att uttrycka en önskan om ett nytt "lilla barn" som ska bli vår frälsare är inkompatibelt med kristendom. Det vore att förneka att Jesus var frälsaren. Av liknande skäl är budskapet också inkompatibelt med Islam.

Kristendomen menar inte att det var meningen att Jesus skulle lösa alla problem medan han gick på jorden, utan Jesu liv, död och uppståndelse ska leda mänskligheten till Gud. Även om Jesus inte är här för att avsätta Trump personligen eller faktumet att presidenter existerar så är Jesus och Jesu födelse fortfarande "svaret".

Jag är varken kristen eller konfirmerad men jag är körsångare och texten påminner en hel del om många sakrala texter jag sjungit (tankarna går till julsånger), därför tolkade jag texten så. Reserverar mig för att vara helt ute och cykla gällande vad kristna tror på.

Av Koltrast

Antar att priset sänkts sedan inläggen ovan skrevs? Bjuder 3800:- + frakt.

Av Koltrast
Skrivet av soppman:

någon som vet vad som hände?

Fick mail från GleSYS att det är strömavbrott.

Edit: Mer specifikt handlar det om Stokab KN7 på Artillerigatan 60. https://www.peeringdb.com/fac/1053

Av Koltrast

ASUS Dual Radeon rx580 8GB OC edition 1400:- + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Koltrast

ASUS Dual Radeon rx580 8GB OC edition 1200:- + frakt

Av Koltrast
Skrivet av NodCommander:

Källkoden är öppen, så nej!

Tyvärr finns ingen garanti att koden som körs på deras servrar faktiskt är den kod de visar upp, eller att den inte är modifierad. Protonmail har dock ett gott rykte och verkar genuina, så det är sannolikt samma kod.

FOSS/Open Source != säker tjänst, men det ger några poäng åt det hållet.

Av Koltrast
Skrivet av Veidit:

Sendgrid, lätt med API: https://sendgrid.com/
Eller Mailjet, samma men i EU: https://www.mailjet.com/

Skrivet av orig_rejser:

@Koltrast:
https://www.qboxmail.com/ såg jag rekommenderades på stack overflow

Tack för tipsen!

Av Koltrast
Skrivet av mrqaffe:

Du menar att vem som helst bara ska kunna maila en adress och att mailet då direkt dyker upp hos multipla mottagare och man ska inte behöva någon form av kontroll om man är behörig att göra så ?

Well, ja. Aliasen används endast internt dock. Men nu när du säger det jag ska jag nog titta på att fixa ett riktigt mailing list-system. Tack!

Av Koltrast
Skrivet av iFraja:

Glesys.se har ett API för bland annat e-post, kanske kan fungera för det du söker:
https://github.com/glesys/API/wiki/API-Documentation#emailoverview

Jag har kollat på dem, men jag trodde det var en tjänst som bara ingick om man hade VPS eller annat hos dem, men det ser jag nu inte verkar vara fallet. Deras API är precis vad jag letar efter, tack för det! Ska se hur det ser ut med priser och paket.

Skrivet av mrqaffe:

Går inte det att lösa direkt i Thunderbird om du skapar en mailinglista för respektive alias som innehåller de adresser du vill vidarebefordra till och sedan en filterfunktion som vidarebefordrar automatiskt ?

Det gör det nog, men tanken är att vem som helst ska kunna mejla till en grupp. Att tvinga hela föreningen (~45 pers) att använda just Thunderbird för att kunna mejla rätt personer är tyvärr inte rimligt.

Av Koltrast
Skrivet av orig_rejser:

Hur många adresser rör det sig om? Många tar ju betalt per adress, och storlek, är det många så går det ofta att förhandla.

Kolla med loopia, deras basic webhotell, 75gb, obegränsat antal email-adresser, sedan så har dom api för mycket hantering, frågan är bara om det funkar för e-post, men maila och fråga.
89:-/månad

Det är bara några få adresser som behöver en faktisk mailbox bakom, annars har vi har massa alias för att kontakta olika delar av föreningen som bara vidarebefodrar till rätt personer (det är en kör, sopran@... går till sopraner, alt@... till altar osv.). Det är dessa jag vill kunna hantera automatiskt.

Det är loopia vi har för tillfället. De har ingen api för epost såvitt jag vet. Använder en VPS för hemsidan (loopia tidigare) så tänkte byta till citysites ifall jag inte hittar någon bättre då de har ett billigare paket med bara epost.

Av Koltrast
Skrivet av mrqaffe:

Om inte mailservern i sig stödjer det så kan du kanske gå runt det genom att göra ett plugin till Thunderbird eller nån annan mailklient.

Alias tror jag inte går att konfigurera genom IMAP eller liknande?

Skrivet av Garmzon:

Utanför budget men AWS har nog det du söker

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, det är nog tyvärr utanför budget.

Av Koltrast

Email-host med API?

Jag söker en inte alltför dyr email-host (under 1000:- per år) för en mindre förening. Föreningen har dock ganska stor omsättning av medlemmar och jag skulle därför vilja automatisera till vilka våra många email-alias leder.

Känner någon till en email-host med ett API för att hantera epost-konton? Jag har tittat både på svenska tjänster och utländska men inte hittat någon som inte är på "enterprise"-nivå i pris.

Av Koltrast

Vad är detta? "Går i graven"? Nu när alla patent utgått så är det enklare än någonsin att använda mp3, exempelvis kommer Fedora nu med mp3-support som standard!

Av Koltrast

Stolen är nu såld, tack för intresset!

Av Koltrast
Skrivet av Xurique:

va kan de kosta o skicka till helsingborg?

Jag vill inte skicka den tyvärr, det blir för mycket jobb.

Har uppdaterat beskrivningen i annonsen för att reflektera detta.

Av Koltrast
Skrivet av seraj5:

Funderar på att köpa en sån fast ny, tyckte du om den?

Det är en bekväm stol! Problemet jag hade med den var att armstöden tog i mitt skrivbord så att jag inte kunde sitta så nära/högt upp som jag ville. Hade inte det varit ett problem så hade jag behållt den.

Av Koltrast
Skrivet av Brando1:

@Koltrast: Hej,
Jag köper gärna din stol.

Noterat! Jag låter annonsen gå i något dygn så att fler har möjlighet lägga bud.

Av Koltrast

Arozzi Enzo - Svart

Säljer en Arozzi Enzo gamingstol. Den är inköpt i juni 2015 och har använts i 6 månader efter det. Stolen är i gott skick. Säljes monterad och finns att hämta i Danderyd. Skickas ej!

Kvitto, kartong och ev. tillbehör (osäker på om den kom med några) finns ej. Själva stolen är dock komplett.

Pris 500:- eller bud.

Läs hela annonsen här

Av Koltrast

1000:- + frakt.