Inlägg

Inlägg som skogsvilden har skrivit i forumet
Av skogsvilden

Första gången det blev 10/10, tror jag och definitivt på kortaste tiden..

Av skogsvilden

Sabatons musik är i allmänhet mäktig och speciellt skivan The Art of War:

Av skogsvilden

TV? Hade en som datorskärm för 10+ år sedan..

Av skogsvilden

Så det är inte en ny arkitektur som är säkrad mot spectre sårbarheten?
Patchen med L1-cache rensning är ju ett skämt och spectre hotet kommer bara bli värre för varje dag och inom en snar framtid så kommer äldre arkitekturer bli oanvändbara av antingen prestanda brist eller säkerhetsmässigt.
Om inte Intel får ut en ny arkitektur snarast så förstår jag inte hur de ska kunna överleva på konsument marknaden.

Av skogsvilden

Perfekt skärm för retro TV-spelsentusiaster ?

Av skogsvilden

Primordial har en del episka låtar fast med känsla och djup:

Eller filmmusiken till Hellboy av Dimmu borgir:

Av skogsvilden

Hade det varit L eller främst XL så hade jag definitivt varit intresserad, M har nog inte passat de senaste 25 åren.

Av skogsvilden

CAT S41 med 5000mAh batteri, skapligt slagtålig och kommer med för-applicerat skärmskydd. Inte alltför dyr heller så bra jobbtelefon.
Har inte lyckats ha ihjäl min ännu och det har varit nära ett par gånger med höga fall, kvarglömd i snö, "nästan" överkörd av skogsmaskin med mera.

Av skogsvilden

MSRP på 1000$ och när sedan Ti-versionen lanseras så kanske 1200$

Av skogsvilden
Skrivet av Pepsin:

Intressant att 39% sitter på SB - IB - Haswell, teknik som är minst 5 år gammal. Dock inte så konstigt om man ser till hur lite som hände 2013 - 2017 på processormarknaden. Det var verkligen förlorade år när det gäller teknisk utveckling och framsteg. Känns som vi nu tack vare Ryzen (och Coffee Lake) är där vi borde varit 2014.

Hade detta varit t.ex. för 15 år sedan (2003), hade man inte sett många på ett entusiastforum som körde en 5+ år gammal CPU, det hade varit som att sitta på en gammal P-II 450 MHz när det fanns 3.2 GHz P-IV.

Ja, Intel har ju skjutit sig själva i foten med det och enda anledningen till att uppgradera har ju varit nya "features" som USB 3.0, M.2, NVME, RGB, DDR4 osv.
Sitter själv med dubbla Xeon Sandy Bridge-E och de presterar fortfarande för bra för att pensionera, då jag sneglat på Ryzen länge nu!

Av skogsvilden

Gamers Nexus fick ju hjälp att montera den i ett plexi-chassi med vattenkylning:

Av skogsvilden

@Laxpudding
Ok men vad ger G-sync-modulen för specifika fördelar mot en skärm med Freesync eller nya Freesync 2, HDR, högre uppdateringsfrekvenser?
Om kostnaderna för de nya modulerna blir så astronomiskt höga så borde de leverera resultat därefter, vad skiljer mellan upplevelsen av en riktigt bra Freesync skärm och t.ex. ROG Swift:en?

Av skogsvilden

Om man ska försöka vara lite objektiv och gå efter speltid eller antal genomspelningar så antingen Baldur's Gate 2, Morrowind eller Mass Effect 2.

Svaret blir då Baldur's Gate 2.

Av skogsvilden

Om de sänker priserna och tömmer lagret så mättar de marknaden och folk gör för bra köp och kommer inte vilja köpa nästa generations kort på länge.
Visst det kanske blockerar konkurrens men är nog skadligare på lång sikt.

Av skogsvilden

@Aleksz: Displayport-kablen fungerar som den ska på en annan skärm/dator eller har fungerat tidigare, så det inte är en sån där ny medskickad/köpt kabel som har en pinne för mycket i kontakten?

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1453075-varning-for-vi...

Av skogsvilden

Det enda jag kan komma på så här på rak arm är att skärmen är inställd på HDMI-signal eller liknande, att koppla en VGA-ansluten skärm till moderkortet hjälper ju inget då processorn inte har någon inbyggd grafikkrets.

Av skogsvilden

Detta är i praktiken "förra" generationens EPYC-processorer, fast med hälften så många minneskanaler så priserna lär ju bli i nivå med Intels värsta Xeon fast med lite bättre prestanda.

Av skogsvilden

Ojdå, det var ju en del på de 7 år jag haft Steam..

https://i.imgur.com/rOX3l6P.jpg

Av skogsvilden

Kanske en gammal klassiker vore något: The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay

Av skogsvilden

Hade samma bekymmer micen syntes och fungerade men inga program kunde använda den, var sekretessinställningarna som var för strikta i Windows.