Inlägg

Inlägg som Gagoff har skrivit i forumet
Av Gagoff

Vad swec missar att ta upp från källan som även källan inte är särskilt tydlig med, är att siffrorna som jämförs är Amd med Olive vs Nvidia med Pytorch, medans Nvidia med Olive bör få dubbla prestandan. Äpplen och päron?

Av Gagoff

Nä, sitter med 5950x idag. Visst är det alltid häftigt att leka med de senaste prylarna men det vore svårt att motivera inköpet. På samma vis sitter jag kvar med mitt 2080ti, och vettetusan om jag kommer röra den här generationen också med tanke på priserna...även om det kliar lite i köpfingrarna när jag ser xtx liquid devil på inet.

Av Gagoff

Lärde känna @Irlut runt 2002 som introducerade mig för forumet. Sedan dess har jag nog läst swec några gånger per vecka, eller dag om man inte har bättre för sig

edit : Om jag inte minns fel hade vi en jättehäftig AMD K6-2 på hela 450MHz på den tiden, vilken hastighet trots sin ålder

Av Gagoff

Jag har inte haft att göra med Kompletts kundservice men Webhallens och Inets svar är precis som väntat.
Från WH har jag fått ett ganska dåligt och oprofessionellt bemötande (Det kan ju vara så enkelt att det var just den personen i servicedesken som var inkompetent, förstås, men jag har ju inte hört solskenshistorier från andra personer heller) medans Inet har varit helt guld.

Köpte en massa vattenkylningsprylar, pumpen gick sönder ganska tidigt, och på deras initiativ fick jag den utbytt mot en bättre modell som var 1-200 kronor dyrare utan krångel. Pingvinstängerna är bara ett schysst plus. Aldrig bra att meka dator med lågt blodsocker

Av Gagoff
Skrivet av Perrablerra:

Har fastnat för denna då det är mitt paradis på jorden. Västra hamnen på Sprickopp i lilla Nassas skärgård.

http://minabilder.online/albums/userpics/10001/10/wallpapers-1440p-04.jpg

Vacker bild, vilket lugn

Av Gagoff
Skrivet av Samsung:

Men huvva vilka tider vi lever i! 8.4 Ghz på minnen! Sålänge Intels nya prylar är 10-20% snabbare än min AMD 5950X så kommer jag nog byta över till Intel för att ta kunna ta del av DDR5 Teknik är så fruktansvärt roligt nuförtiden och det blir riktigt spännande att se hur DDR5 kommer klocka och uppföra sig.

//Pontus

Själv tänkte jag tvärtom när jag skaffade min 5950x.
Jag slängde på 64 GB bra DDR4 och tänkte att det är sista gången jag köper DDR4, dags att fläska på och så kan man hålla sig i några år tills DDR5 mognat till sig
(Men man villhöver ju fortfarande ha det nyaste, måste erkännas)

Av Gagoff
Skrivet av kRYSSET:

Ha i åtanke att det är filmat med min mobiltelefon som hela tiden försöker kompensera för olika ljuskällor. Dessutom editerat av en total nybörjade (mig) med en gratismodell av ett videoediteringsprogram. Synken ser och fungerar bättre i verkligheten än vad videokvalitén lämnar efter sig.

Ett förslag då är att köra manuella inställningar på mobilkameran, fasta nivåer så den inte försöker kompensera. Då blir det kanske bättre återgivet

Av Gagoff
Skrivet av pv2b:

Skrattade högt när jag såg denna för första gången på Twitter någon dag sedan. Påminde mig om en jättegammal bugg i Windows där man kunde kringgå inloggningsskärmen genom att utnyttja hjälpprogrammet i inloggningsrutan. (Ska se om jag hittar en gif av detta, isåfall redigerar jag inlägget.)
...

Om jag minns korrekt :
Klicka på hjälp, i hjälpprogrammet kunde man sedan öppna andra hjälpdokument.
Navigera till C:\Windows\Explorer.exe (minns inte om det är exakt sökväg), högerklicka och kör, och vips så startade explorer upp.

Jag har för mig det lirade på W95+W98

Av Gagoff

Jag tror jag fått ut 11.4k med min 5950x, men det är överklockad och under vatten. Hoppas Intel lyckas bra, framsteg är alltid häftigt

Av Gagoff

Jag installerar inte ens om vid moderkortsbyte.
Sker bara om något verkligen strular då jag tycker det är ett jävla stök att få tillbaka allt som man vill ha det, alla sparfiler som ligger utspridda här och där osv.
Bytte från en 6700k-maskin till 5950x vid dess release. Bara plug and play, inga konstigheter

Av Gagoff
Skrivet av mwi:

Någon som fick tilldelning på Fractal Gaming Group AB?
Jag blev tyvärr utan

Tecknade mig för 500st, fick 150

Av Gagoff

Vad skönt att jag inte hittar så mycket om 5950x i den här tråden, det ger mig hopp om min beställning på Inet

Av Gagoff

En halvtimme efter att jag felanmält det till bb2 med info om vad i deras nät som strular verkar de ha löst det

Av Gagoff

Vill tillägga att jag började få samma meddelande igår 22:50, när jag inte ens var hemma så dog mitt nät.

Min wanport verkar kastas mellan två enheter på deras sida. Ibland ser jag en Cisco, ibland en Netgear på utsidan.
Jag har felanmält till dem och inväntar respons.

Av Gagoff

i i i s i. vackert...

Av Gagoff
Skrivet av Ratatosk:

"Tror du Tachyum lyckas leverera en produkt som är snabbare, billigare, mer energisnål än allt på marknaden och dessutom kan köra kod anpassad för alla befintliga instruktionsuppsättningar?"

Vete fan, låter för bra för att vara sant.

Jag tänkte precis samma sak. Luktar nästan investor scam, men tiden får visa

Av Gagoff
Skrivet av bärplockaren:

Kom på ett till spel till Black and White när man skulle spela gud och bygga upp sin by, så hade man ett bamse stort djur som skulle ta hand om och tämja.

Det spelet var rätt snyggt redan då framförallt 2an, skulle gärna se remake/nyutgåva på detta, kan bara tänka mig hur det skulle se ut med dagens grafikmotorer.

Det saknar visserligen hela grejen med ett djur och rivaliserande gudar men Universim som är under utveckling sniffar lite på det spåret. Något du kanske vill ta en titt på om du inte redan gjort.
I EA, förväntad release TBD.

Av Gagoff
Skrivet av Noob I am:

Det är väl ett bra problem med mycket hertz. Om panelen ändå klarar den frekvens ser jag inte varför man inte skulle skicka med det. Vill man inte använda det kan man alltid ställa skärmen på något lägre.

Min tankegång var mer att det förmodligen driver upp priset på panelen till ingen eller låg nytta

Av Gagoff
Skrivet av Lasrod:

Upplösningen är inte så extrem. Det är färre pixlar på denna skärm än en vanlig 4k skärm. Men visst det är svårt att nå sådan framerate även på 4k. Däremot så ger det lite mer flexibilitet. Du kanske vill köra i 32:9 formatet i 60fps på vissa spel men sedan köra andra spel i 16:9 format i högre framerate. Det finns möjlighet för det med denna skärm.

Jag förstår responsen jag fått från alla. Själv kör jag ett 2080ti i 3440x1440 men det är få saker jag lyckas driva i 144Hz, så jag tycker det börjar bli lite löjligt när jag läser om skärmar med 240, 280, 360Hz

Av Gagoff

Jag förstår inte poängen med sådan extrem framerate och så hög upplösning.
Vad kan man driva upp i 240fps på en sådan, och hur stort kärnkraftverk behöver man ansluta till sin grafiklösning?