Inlägg

Inlägg som SevenFour har skrivit i forumet
Av SevenFour

Nu är den här: Haswell i3-4340@prisjakt, långt tidigare än utsatt releasedatum för Europa? Synd bara att mitt planerade chassi HD-plex H1 inte är släppt än :(.

Av SevenFour
Skrivet av Moli:

Som de kommenterade i NUC tråden, här har vi den, det fläktlösa chassit.
Synd att man precis byggt sin HTPC, men detta är nog framtiden ^^
http://www.akasa.co.uk/update.php?tpl=product/product.detail....

Det finns väl fler, för formen skiljer väl inte mellan Ivy Bridge och Haswell i den aspekten?

Av SevenFour

Jag tar hem mitt Filco TKL med bruna switchar från jobbet då några kollegor anmärkt på ljudnivån. Det ersätter min trotjänare hemma, ett Steelseries 6G som har 7 (8?) år på nacken. Jag har också passat på att köpa och flytta över keycaps från ett Ducky med dyseubs:

http://farm4.staticflickr.com/3704/9580180535_d7dd19c779_c.jpg

Nytt tangentbord på jobbet blir ett silence-moddat (tack för guiden huttala!) Topre TKL med keycaps från ett Topre 105UFW:

http://farm4.staticflickr.com/3707/9582965486_4143f436a6_c.jpg

Därmed så har jag 2 tangentbord till salu på Sweclockers marknad för de intresserade: ett Topre 105UFW med BoB keycaps och ett Ducky G2Pro MX Brown utan keycaps.

Av SevenFour

Jag köpte ett Ducky G2Pro duyesub med MX brown igår för att plocka keycapsen till mitt Filco. Så om du är intresserad så kan du få köpa det utan keycaps. Men det är fullsize som du vet.

Av SevenFour
Skrivet av Dangerdan:

Så att du vet så borde det inte vara långt kvar till I3

29 september i Europa, 1 september i Asien.

Av SevenFour
Skrivet av Cybertsen:

Läs denna artikel som är knappt en månad gammal så förstår du varför du inte hittar något (än)...

Jag läser antagligen dåligt, men allt jag finner är följande mening?

Citat:

Samsung inledde leveranserna av XP941 till datortillverkare tidigare under våren i kapaciteter om 128, 256 och 512 GB och väntas finnas i färdiga datorer senare under året.

Av SevenFour
Skrivet av eXeem:

Jag beställde 2st från amazon.com. Fick dock inte beställa till min svenska hem adress utan jag var tvungen att gå via borderlinx.com

Vad kostade frakten från Borderlinx?

Av SevenFour

Är du fortfarande nöjd med denna mod? Jag funderar på om jag ska ge mig på den eftersom köpet via TKC inte gick igenom. Följande steg låter dock lite vanskligt:

Skrivet av huttala:

Steg 3.

Nu har du bara plattan och sliderserna kvar, för att få loss dessa sliders så använde jag en liten plattmejsel och tryckte upp dem från "fel" håll, alltså genom baksidan av plattan. Tänk på att det kan vara lätt att ha sönder plasthakarna på sliderserna så gör detta försiktigt.

Med plasthakarna menar du de 2 hörnen under slidern som man ser på undersidan av plattan på bilden i steg 3? Hade du något trick för att göra detta på lämpligt sätt, eller var det bara att trycka försiktigt?

Och behövde du göra något speciellt med specialtangenterna som space, enter, shift?

Av SevenFour

Jag har tyvärr tråkiga nyheter. Bruce har kontaktat Topre med vår förfrågan och han måste beställa minst 100 tangentbord för att det ska bli av vilket är mer än han trodde. Han erbjuder sig att göra beställningen om vi samlar ihop 40-50 intressenter, men med tanke på det intresse som vi haft hittills så känns det inte som att vi når det. Så därmed lägger jag ned det här försöket.

Jag ber om ursäkt till er som anmält er för att jag har skapat en förhoppning som jag inte kan leverera på. Jag är själv rätt besviken även om jag anat att det här kunde bli resultatet. Jag får se om jag slår till på ett otyst black on black TKL istället, trots mina aversioner mot det färgvalet.

Av SevenFour
Skrivet av malte:

Inte fläktlös, men väldigt tysta. Min ligger 50cm ifrån mig och jag hör den aldrig

Jag har också ägt en mac mini en gång i tiden och den är inget ljudmonster. Men använder du den som HTPC? Potentiellt så gissar jag att fläkten gå igång om du pressar den lite mer än normalt?

Av SevenFour
Skrivet av malte:

Mac mini då? Går på 5590:- , ingen ssd men..

Den är varken fläkt- eller ljudlös.

Av SevenFour
Skrivet av anon76929:

Intel NUC kommer ju nu snart med en i5 med TPD på 15w. Inbyggd grafik HD5000. Väl värd att vänta på. Kommer även att finnas i fläktlös variant.

Finns det någon specifikation på den fläktlösa varianten, eller är det fortfarande på ryktesstadiet?

Av SevenFour
Skrivet av test0r:

Underbart, hoppas att han hör av sig snart så vi kan spika det här.

Bruce svarade kort idag och sa att han skulle kontakta Topre. Vi får väl se hur snabba de är på att svara...

Av SevenFour
Skrivet av Triffid:

för mig kvittar det men jag misstänker att embedded numpad funktionen kommer höja priset.

Jag har mailat Bruce och skickat med lite frågor om detaljerna, och en av dem är om en embedded numpad höjer priset.

Av SevenFour

Vi är nu uppe i 10 intressenter! Guilleguillaume som anmälde sig sist är intresserad, så jag tänkte åtminstone kolla upp hur ni som anmält ställer er till det innan jag mailar Bruce.

Edit: lägger med en bild på hur embedded numpad ser ut (ingen egen numpad alltså, utan några av de vanliga tangenterna agerar numpad om man aktiverar det med num lock): embedded numpad

Av SevenFour
Skrivet av Extrapaj:

Men dåså, skriv upp mig också

Du är uppskriven :D.

Av SevenFour
Skrivet av huttala:

Skriv upp mig med. Jag ska ha ett till Topre, frågan är bara hur saftig prislappen blir på denna. Är det inte allt för dyrt så köper jag det istället för ett Vitt topre från Verkkokauppa.

Lysande :). När priset är färdigt så kommer alla anmälda ha chansen att backa, så det är lugnt.

Av SevenFour

Vi är uppe i 7 tangentbord nu. Jag vet att skatteåterbäringen längtar efter att spenderas på ett Topre :P.

Av SevenFour

Och ni som inte är riktigt lika flinka som huttala beger er snabbt till följande tråd och anmäler er: [Intressekoll] Silent Realforce TKL ISO. Vi behöver 4 anmälningar till om det ska bli av...

Av SevenFour

Nu är jag tillbaka från semestern och vi är numera uppe i 6 intressenter. 4 till så ber jag Bruce kolla upp kostnaden.

En på deskthority frågade om embedded numpad. Jag är inte speciellt intresserad av det, men ni som har anmält er får säga till om ni är intresserade av det...