Inlägg

Inlägg som Wolixe har skrivit i forumet
Av Wolixe

https://www.webhallen.com/se/product/336650-ASUS-TUF-GeForce-...

ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB Gaming
16 490 kr
10+ i lager

Av Wolixe

Lite frågor ang ny dator

Sitter idag på en i7-920 och ett 1070.

Jag har kollat på en 9700k med 32gb minne men vet inte om jag ska ta 3600mhz eller 3200mhz. Jag kommer överklocka om det gör någon skillnad.

Sen är jag sugen på en ultrawide med 1440p och undrar om mitt 1070 räcker.

Sist så tänkte jag iaf ha ett m.2 till OS men är fundersam om jag ska köpa en till m.2 på 1tb eller en ssd. Märker man stor skillnad mellan en m.2 med ca 3000mb/s eller ssd på ca 500mb/s i spel?

Av Wolixe

Kan Galaxy Watch ansluta 2 enheter via bluetooth?

Har i nuläget en Galaxy S6 och undrar om jag kan ansluta mobilen till klockan så den får internet och ansluta klockan till ett par trådlösa hörlura? Så jag kan spela tex spotify från klockan.

Av Wolixe
Skrivet av delarossa:

Hej!

Jag höll på lite med flygsimulator på 90-talet och sitter nu och funderar om man skulle kunna ta tillvara på att man inte hängt med på sistone och kanske kunna få ihop en väldigt budgetsimulator och ändå bli nöjd. Bara för att ha något att räkna på så kan vi sätta ett absolut maxpris på 5.000 kronor, gärna mycket mindre men antar att man inte får något för det.

Min fundering är fsx, tre skärmar och maskinvara som är ca 5 år gammalt. Något likt detta: https://www.youtube.com/watch?v=GezvkEeGzrE

Kan man möjligtvis koppla tre likadana full hd tv-apparater istället för monitors? Finns många för en femhundring.

Vad ska man tänka på? Är det kanske mer valuta för pengarna att ta en billig ny dator istället för en "värsting" dator som är några år gammal.

Jag googlade lite och det verkar vara viktigare med en snabb processor istället för ett bra grafikkort just för fsx. Stämmer det?

Har inte mycket kunnande om detta och för tillfället är det mest funderingar om det öht är möjligt att genomföra.

Kolla gärna på Prepar3d. Det är Lockheed Martin som köpte upp rättigheterna för fsx och har utvecklat det ännu mer. Ska man börja från början så är fsx inget att ha enligt mig. Prepar3d eller p3d som det kallas är mycket bättre optimerat. Den använder både cpu och gpu idag för bättre prestanda. En av dom största fördelarna med P3D idag är väl att det är 64 bitars program jämfört med gamla fsx som är 32 bit. Många hade problem med fsx att minnet tar slut om man har för höga inställningar eller för många krävande addons. Med 64 bitar så slipper man det idag då det enda som begränsar är hur mycket GB ram du har.

Idag finns det FSX som är den du nog är van vid. Sen finns det FSX Steam som är en liten förbättrad version av FSX där Dovtail har gjort några uppdateringar, Dovtail har också släpt FSW (Flight sim world) som är deras nya version av gamla FSX. Sen är det då P3D som idag är på sin fjärde version. Dom släpper en stor uppdatering v1, v2, v3 och v4 vart annat år kanske. Dom stora uppdateringar måste man betala nypris för att få. Men dom mindre uppdateringar som brukar komma får man gratis.

Kollar man på addons så släpps det till FSX, FSX steam, P3D. Har inte sett någon om FSW än men det är fortfarande ganska nytt.

Ska du köra på FSX så är det som du säger att en snabb processor som gäller då den inte använder grafikkortet.

Av Wolixe

@Rasse12345:

Gå in i inställningar och leta upp elevator trim up och down. Riktiga flygplan trimmar (Inte samma sak som när man trimmar en bil) man för att dom ska flyga rakt. Så letar upp dom och mappa till joysticken och trimma upp eller ner tills du kan släppa joysticken så att den går rakt.

När man trimmar så gör man det efter hastighet så det gäller att ha en konstant hastighet när du gör det. Har du trimmat den så att den flyger rakt och sen ökar hastigheten då kommer nosen att stiga. Sänker du så kommer nosen att sjunka.

Av Wolixe

GTX 1070 - Vänta på evga eller ta asus istället?

Beställde ett evga 1070 från net on net som var slut när jag beställde det men dom skulle få hem fler den 1 september. Men idag fick jag mail om att dom inte fick in några den första utan nästa leveransdatum är 15 september, men det verkar inte så säkert. Så frågan är väl om det är värt att vänta eller ta asus strix 1070 istället.

Av Wolixe

MSI GE72 6QF-004NE

Köpt 2016 och kvitto finns. Köpt för skola och spel men har inte använt den mycket.

CPU: i7 6700HQ
Minne: 8GB 2133MHz DDR4
GFX: GTX 970m 3GB
HDD: 128GB M.2, 1TB HDD
OS: Win 10

Mer specefikationer finns här
Länk

Bud. Föredrar att den hämtas för är osäker på om jag har kvar kartongen eller inte.

Läs hela annonsen här

Av Wolixe

Hur mycket kan jag få för min MSI GE72

Har en MSI GE72 6QF-004NE från 2016 som jag knappt använder och funderar nu på att sälja. Har ingen aning om vad man kan få för den nu, nypris var 15k.

CPU: i7-6700HQ
Minne: 8 GB
Grafik: GTX 970m 3GB
HDD: 128GB M.2, 1TB SATA

Finns ju mer info om man kollar under specifikationer
MSI GE72 6QF

Av Wolixe

Testade att lira lite snabbt i BF1. Har låga inställningar tror jag. Hade allt från 70 till 120 ibland i fps. Sen testade jag att dra ner upplösningen till 720p och då var det ingen större skillnad. Gick kanske från 80 till 125. CPU låg på nästan 100% hela tiden medans gpu hoppade lite upp och ner från ca 50-60 till 90-100

Testade också lite snabbt euro truck simulator 2 som jag har en del mods på. 1080p GPU är maxad och CPU låg på runt 50% med 35FPS. Bytte till 720p och samma sak med GPU och CPU, FPS låg då på 45. Stod stilla på en plats.

Av Wolixe

Frågan är om det är värt att köpa en 1070. Gjorde lite sökningar och hitta en del om folk som har i7 920 och den flaskar väldigt mycket. 1070 kortet låg då på 50% av sin kapacitet. Det känns lite onödigt på att lägga pengarna på men samtidigt så om jag köper 1070 så kan jag kanske vänta på nya generationen cpu...

Av Wolixe

Ett Gtx 1070

Av Wolixe

Uppgradera grafikkort eller cpu?

Sitter idag på en i7 920 på 4.2GHz och en 770 och har tänkt att uppgradera för ca 6000kr. Var för inne på 7700k med mobo och minne eller 1070. Frågan är vilket är bättre att köra på. Kommer cpu flaska om jag kör på gfx eller kommer gfx flaska om jag kör på cpu?

Kör allt från BF1 till flight simulator (som behöver mycket cpu kraft)

Av Wolixe
Skrivet av ThunderboltDrgn:

För PMDG kom ihåg att du måste köpa alla addons igen till 64-bit P3D respektive Dovetails nya FlightSim.
Mitt råd är att vänta tills båda de nya simmen är släppta för att se vilken du föredrar och
därefter köpa addons till just den.

PMDG håller mycket hög klass men jag tycket att prisnivån trots det är lite väl tilltagen.

PMDG har sagt att dom som äger 32-bit versionerna till p3d kommer få gratis uppgradering till 64-bit. Det ämnet har diskuterats flera gånger på deras forum.

Av Wolixe

Prisfråga: Galaxy S5 och S6 med spräckta skärmar

Tänkte kolla vad man kan få för en S5 och en S6 med spräckta skärmar.
S5 är lite kantstött men annars bra skick.
S6 är 64GB och inga andra skador.

DCS
Av Wolixe

A-10A är från FC3 och A-10C är den nyaste.

Tror till och med att A-10A kallas för thunderbolt och A-10C för warthog

DCS
Av Wolixe

Beror på, Steam keys funkar till DCS World på steam och den standalone versionen. Men om det inte är en steam key då funkar den bara på standalone versionen så det beror på vilket du har

DCS
Av Wolixe

Jag köpte FC3 (flaming cliffs 3) nyssdär ingår det många nya plan. Men man kan även köpa dom separat men det blir dyrare i längden. För att spela skulle jag väl rekommendera en HOTAS och rudder pedals. Jag använder nu Thurstmaster Warthog så den är perfekt för A-10C och sen har jag bara den standard saitek rudder pedals.

DCS
Av Wolixe

DCS

Någon mer här som lirar detta? Skulle vara kul att köra med någon, helst någon som kan rätt mycket och som vill lära en ny kille.

Köpte A-10C nyligen och flugit testat den lite men är också sugen på att komma igång med F-15. Har lirat mycket FSX innan men vill börja testa något mer avancerat.

Av Wolixe

Prioriteringen är
1. Sata: PM-ST1000... - Det är den enda 1tb jag har och är där windows 7 ligger
2. CDROM
3. Disabled

Hur ändra jag SATA-MODE?

EDIT

Okej nu testade jag att ladda en OC profil som jag hade rätt nyligen. Nu funkar det... När jag kollar prioriteringen så är det först cdrom sen hdd. Men det är inte den hdd som windows ligger på utan en 2tb lagringsdisk. Förstår inte riktigt

Av Wolixe

Vill inte starta från hdd

Idag bytte jag cpu kylare och när den nya satt i så gick jag in i bios för att kolla temp lite snabbt. Dom såg mycket bra ut så jag tänkte testa en överclockningsprofil som jag använt innan. Men nu kommer bara "Rebot and select proper boot device" upp. Plockade ur alla hdd utom den med windows på men får fortfarande samma meddelande. Testade också att återställa bios men det funkade inte. Hårdisken är ny bara några månader gammal och jag vill helst inte installera om windows på den. Det är ett rätt gammalt moderkort och cpu nu, är en i7 920.