Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy
Skrivet av OC&Burn:

Har inte tillgång till det nu. Men det är extremt enkelt. Starta, stoppa laddning. Planera avfärd tror jag.
Se lastbalanseringen i realtid för de olika faserna, hur mycket bilen laddar med osv.

Inget flashigt och jag har bara varit in där för att kika hur lastbalanseringen skött sig. Toppenladdare dock, bara gör det sen ska och utan problem.

hm intressant. "WIFI-modulen" ska nämligen vara inget mindre än en RapsberyPi 3 med (vad som ser ut att vara) en färdig Linux dist. med deras egna tweak. Jag tyckte att 2kkr för det var lite saftigt. Har du öppnat locket och kollat?

Av Mr_Lazy
Skrivet av OC&Burn:

Den ingick som standard när jag köpte min Garo i somras.

ah, inte i min. Hur ser/fungerar interfacet?

Av Mr_Lazy

Är det någon som har Garos laddbox med "WIFI-modulen"?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Baxtex:

Det går så mycket myter om laddning så man vet inte vad man ska tro egentligen. 3, är det verkligen bättre med snabbladdning? Jag laddar med ca 9kw (Max är 11). 5, jag har hört motsatsen att man inte ska ladda direkt när man varit ute och kört just för att batteriet är varmt. Knepigt för oss nordbor om man inte har värmegarage, eller gör man som min granne som har ett jättefint dubbelgarage men monterade elbilsladdarna (ja, han har två elbilar) på utsidan så de står alltid ute..

Det är väll ingen som har sin bil i garaget?! Där är ju allt annat skräp man samlar på

Av Mr_Lazy

Gratis laddning nu vid sportlovet för CCS-anslutna bilar
https://feber.se/bil/mobila-snabbladdare-ska-underlatta-for-s...

Av Mr_Lazy
Skrivet av SellahiR:

Sitter på mobil och duckduck go och ser bilden.

har duckduckgo en egen webbläsare?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Mats Myntsamlare:

Brukar man säga hastighet när man pratar om att föra över data?

Överföringshastighet är nog ett ord som existerar

Av Mr_Lazy
Skrivet av sniglom:

Jag håller nästan med dig.
Det kan finnas fördelar för köpare, det finns garanterat fördelar för säljaren.
I den bästa av världar får den som köper basmodellen utan extra funktionalitet ett bättre pris.

I en mer cynisk värld betalar köparen normalpriset för basmodellen och får betala ännu mer för extra funktionalitet. Då samma basplattform/kisel delas finns det ingen möjlighet till stora utsvävningar, så att detta skulle öppna upp för mer RnD än vanligt ser inte jag som en möjlighet. Det skulle möjligtvis vara om det finns något som är dyrt att forska fram, som många vill betala dyrt för, men som tar upp så pass lite kisel att det ändå är lönsamt att massproducera i avstängt läge.

På utvecklarsidan av saker så kommer det bli större fragmentering av feature-set mellan konsumenter. Detta i sin tur brukar betyda att ny programvara inte drar nytta av ny funktionalitet eller behöver vara mer komplex för att hantera för de som har stöd, respektive de som inte har stöd. Tittar vi på kommersiell programvara finns alltså risken att de som behöver betala extra för sitt feature-set i CPUn kommer bli tvungna att betala extra även på programvarusidan, eftersom utvecklaren behöver tjäna pengar på att släppa programvara nischad på ett mindre feature-set.

Vilka fördelar tänker du dig att köparen får?

Jag hade nog mer inne på principen och inte just CPUer.
Men i detta fall kan jag se det som fördel för konsument att vid en uppgradering behöver ingen hårdvara lämna datorn, inga transporter behöver göras eller ingen ny produktion av processor behöver göras. Lite högre tillverkningskostnad vid första tillverkningen av produkten, i vissa fall kanske inte produktens fulla potential använts och som du säger risken att konsument betalar mer för denna hybridprodukt än två strikt skilda produkter som ämnad åt ett specifikt case från början.

Jag tänker att vi är så benägna att ändra oss nuförtiden att detta kan vara en lösning

Av Mr_Lazy
Skrivet av sniglom:

Bara för att det är samma sak, betyder inte att det är rätt.

Nej det är sant, men det finns nog fördelar för både säljare och köpare i dessa upplägg.

Av Mr_Lazy

Det här är ju samma sak som tex både Tesla och Polestar gör. "Betala för att få 50 hästkrafter extra" eller självkörande/självparkerande funktioner. Ser inte skillnaden i detta.

Av Mr_Lazy

det här var dålig tajming

Av Mr_Lazy

men skulle det inte vara på plats vilka VR-spel som toppade folks spelhyllor?!

Av Mr_Lazy

Jaa! kör hårt och släng ut facebook både från norrland och EU. Sina dattamaskiner kan de leka med själva på andra sidan pölen

Av Mr_Lazy
Skrivet av Ravnit:

Ingen USG då?

Nej det fanns redan något liknande men inte från Ubiquiti. Sen börjar väl just USGn bli lite till åren och borde ersättas kan jag tycka. Tanken kanske är att Dream Machinen ska göra det.

Av Mr_Lazy
Skrivet av MarcusW:

Viktigt att komma ihåg att du som investerare fortfarande kan förlora det mesta, eller alla, dina investerade pengar även om bolaget inte går i konkurs. Kolla t ex utspädningen i "Norwegian Air Shuttle". Minus 99.9% på tre år trots att bolaget inte gick i konkurs. Jag tror man får räkna med att om staten räddar ett bolag så kommer de rädda bolaget, inte investerarna.

Beror på hur man ser det, alltså förlora allt. Som du säger så kan du bara förlora de insatta kapitalet, men om du börjar blanka så kan du förlora mer än du satsade. Vid det tillfället känns "förlora allt investerat kapital" helt okej

Av Mr_Lazy

Satte upp ett enkel uppsättning i ett hus som endast krävde en nätkabel. Fungerade väldigt bra
2 UniFi 6 Lite Accesspunkt
1 UniFi Cloud Key Gen2 Plus
1 UniFi USW Lite 16 PoE 45W

Av Mr_Lazy

han är bra på att förklara men oj så störande att titta på hoppande text för varje sak han säger. Speciellt när den är blandad med ett spel i bakgrunden och sen "riktiga" animeringar som hör till det han pratar om.

(Är jag gammal nu?)

Av Mr_Lazy

Finns en tråd som heter "Vad har du i lön" där brukar medlemmar skriva vad de har och vad de jobbar med. Kolla lite i den.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Nissling:

Nej, men jag har pluggat 3D-teknik på YH och har jobbat med en handfull olika modeller. Det var verkligen inget för mig.

Intressant. Vad fick dig att välja det från början och vad gjorde att förväntan inte mötte verkligheten?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Fast bästa är väl att hoppa avtal. Gå från fast till rörligt till fast beroende på situation. Däremot så bör man inte skaffa långa bindningstider. När jag tittade förra veckan ville elbolgen ha 36-120 månader för fast pris... Då på 120 öre per kwh vilket är helt sinnes. Så då står jag kvar på mitt rörliga tills det finns något bättre.

Jo men nu börjar du komma in på det som day traders försöker uppnå. Att hoppa av ett fast avtal för att köra rörligt tills priset är så lågt och fördelaktigt att hoppa på för att hoppas att priset går upp så att du tjänar på att binda. I och med att ingen kan förutse framtiden så låter det lite som bortkastad tid enl. mig då du lika gärna kan singla slant.

Håller med dig om ditt val av rörligt.